Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Bez obzira da li se zna ili ne zna pre 3. nedelje pre toga ne moze biti govora o ubistvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Bez obzira da li se zna ili ne zna pre 3. nedelje pre toga ne moze biti govora o ubistvu. Treba joj 3 nedelje da joj kasni menstruacija i da skonta da je možda trudna. A pravno je nategnuta priča to oko abortusa... Ali to nije bitno, pošto smo se složili da je zabrana loša ideja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Nije samo sto ce doticna da umre prilikom loseg abortusa nego sto se zabranom abortusa uvecava broj kriminala za nekoliko redova velicine. Dakle da bi postojali ti ilegalni metodi za vrsenje abortusa mora se pojaviti citav jedan lanac kriminalaca koji inace nikako ne bi postojao. Bukvalno time se otvara jos stotine ako ne i hiljade radnih mesta na trzistu kriminala. Masa ljudi koji danas prodaju neku robu za 15 000 din ce reci eejjj pa sto da se mucim za crkavicu kad kao potrcko u abortus mafiji mogu da zaradim 50 000 mesecno i da vidis kako cu da zivim. U svakom smislu zabrana pravi samo visestruko vecu stetu. ima institucije koje se bave kriminalom brate,ako može doći obična trudnica do mafijaškog ginekologa ,onda može i agent kriminolog,nije pitanje može li se generalno suzbiti kriminal na minimum neki da ga narod skoro ne osjeća,nego pitanje je samo želi li to država,vidiš da smo truli sa svih strana. Moja beba bi sigurno bila živa da je abortus bio protuzakonit,u to sam 100 % uvjeren jelsal је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 ima institucije koje se bave kriminalom brate,ako može doći obična trudnica do mafijaškog ginekologa ,onda može i agent kriminolog,nije pitanje može li se generalno suzbiti kriminal na minimum neki da ga narod skoro ne osjeća,nego pitanje je samo želi li to država,vidiš da smo truli sa svih strana. Moja beba bi sigurno bila živa da je abortus bio protuzakonit,u to sam 100 % uvjeren Ima masa institucija koja na taj nacin pokusava da se obracuna sa narko mafijom pa vec ne ide koliko god da traje. Ne samo da ne ide nego je narko mafije sve vise i vise i sve su jaci i jaci. kordun and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ne grešiš, u pravu si, mogu da potvrdim kao neko iz medicinske struke. molim te potvrdi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Znam,ali to samo govori da institucije ne valjaju,mala je tajna da one kontrolišu sve to,policija,tajne službe,recimo bugarska tajna služba se jedno vreme financirala većinom od trgovine narkotika...Nije to razlog za nepostojanje zakonske regulative,da jeste dozvolili bi narkotike ne bi li se smanjila ta pojava u društvu nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Treba joj 3 nedelje da joj kasni menstruacija i da skonta da je možda trudna. :D da li to znači da žene koje imaju menstruaciju celu trudnoću , nisu trudne ? Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Енибади? Шта се добија забраном? Који су позитивни ефекти забране абортуса? -Sprecavanje ubistva/prekidanje zivota (kako god oces) ljudskog bica u ranoj fazi svog zivota. -Povecanje svesti da je tako nesto lose i da je zbog toga zabranjeno -Nerodjeno ljudsko bice se vise nece tretirati kao neko smece feeble, kordun, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @Mironosice moja iskustva idu u prilog Auroru i Aquiliusu,sestra mi je 2 trudnoće otkrila tek treće sedmice,cura također,nećakinja također,možda je to premali uzorak,šta znam,ali to su moja iskustva iz života,ja nisam išao okolo i ispitivao po ginekologiji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @Wlof dobro si rekao,neko ovdje govori treba smo pojačati edukaciju da to ne valja raditi,pa kad ne valja zašto nije zabranjeno zakonom,ovako kad je nešto kriminal neće se lako svako na to odlučiti,onaj ko svijesno krene putem zla,šta me briga ako i rizikuje život,ionako rizikuje zdravlje i danas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 zabraniti, apsolutno! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Treba joj 3 nedelje da joj kasni menstruacija i da skonta da je možda trudna. и то ако је изразито брижна око својих циклуса...код моје жене обе трудноће су откривене око 4. недеље... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @@kordun, jako mi je žao što ti se to desilo očigledno je to njena odluka iz bilo kog razloga ( ne uzalazim u njih ) da postoji zabrana ona bi otišla kod baba Vange , uradilo to isto možda bi i ona i dete umrli treba menjati svest kod ljudi , a ne donositi zakone koji su za sve štetni није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 1. NEDELJA Ginekolog počinje da broji nedelje trudnoće od prvog dana Vaše poslednje menstruacije, a ne kako se uobičajeno misli od datuma začeća. Ukoliko Vaš ciklus dolazi na 28 dana, to će značiti da ćete zatrudneti tek u trećoj nedelji. U tom smislu, prva nedelja trudnoće je ustvari nedelja u kojoj Vi imate menstruaciju 2. NEDELJA Pod pojmom ovulacija, podrazumevamo pucanje folikula na jajniku (folikul je šupljina u jajniku ispunjena tečnošću u kojoj se nalazi jajna ćelija) i dešava se negde krajem druge nedelje od početka menstruacije. Ovo je vreme najveće plodnosti. Iz folikula na jajniku nastaje tzv. žuto telo koje proizvodi hormon progesteron, koji će biti odgovoran za promene na Vašem telu tokom druge faze menstrualnog ciklusa, ali i rane trudnoće. Hormon beta-hCG utiče na produžetak života žutog tela i održavanje trudnoće do potpunog razvitka posteljice (ako do oplodnje ne dođe, funkcija žutog tela se gasi, zbog čega nastaje “odumiranje” sluzokože materice i nastupa sledeća menstruacija). 3. NEDELJA Kraj druge i početak treće nedelje je vreme kada će se u jednom od Vaših jajovoda susresti spermatozoid partnera i Vaša jajna ćelija. Kada spermatozoid partnera uđe u jajnu ćeliju, njegovo telo i rep se rastapaju, a jezgro, u kome se nalazi genetski materijal će početi da se “stapa” sa materijalom jajne ćelije. U ovom periodu, ni jedan više spermatozoid neće moći da uđe u jajnu ćeliju. Oplođena jajna ćeija se naziva Zigot i prvih nekoliko sati od spajanja ona će mirovati, a nakon toga će krenuti njena neverovatna deoba. U matericu će jajna ćelija stići pet do sedam dana nakon oplođenja, imaće odprilike 30-tak ćelija.Pol Vašeg deteta određuju 2 od 46 hromozoma- to su polni hromozomi odnosno gonosomi. I spermatozoid i jajna ćelija nose po jedan gonosom. Jajna ćelija ima X hromozom, a spermatozoid može imati ili X ili Y hromozom. U tom smislu, pol Vašeg deteta zavisi od spermatozoida koji je oplodio jajnu ćeliju. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Treba joj 3 nedelje da joj kasni menstruacija i da skonta da je možda trudna. A pravno je nategnuta priča to oko abortusa... Ali to nije bitno, pošto smo se složili da je zabrana loša ideja. Како би било да се забрана не донесе , али да се жене на неки начин стимулишу да не ураде абортус. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука