Jump to content

Пчеларство

Препоручена порука

• Одговори 381
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Broken рече

Jel' ti treba i mast ?

Када не постимо већином користимо маст. Треба, како ћеш ми то послати поузећем....:smeh1:

Када смо код масти, не знам да ли сте знали да се преко гране ( мислим да је Дојче ) искључиво продаје у апотекама као лек. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

А мед на Каленић пијаци на тезгама ( имају серитификате) кошта тегла око 600, 00 дин, да ли су прави ? 

Не могу да ти кажем, сертификат се добија на узорак, сертификат имају и неки велики откупљивачи па опет видим да им мед има већи проценат воде. Они сами узимају узорке од тебе кад откупљују на велико, па онда раде шта хоће.

Најбоље ти узми ту теглу на пијаци, пре него што купиш преврни теглу и види како се мед понаша, колико је течан, и да ли прави један велики вискозни мехур (прави мед) или више сапуноликих мехурића ( инвертовани сируп). Вискозност је различита код раличитих врста меда, али ни најређи мед није близу течан као лажни мед.  То је једини начин без отварања тегле. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин Ковачевић рече

Не могу да ти кажем, сертификат се добија на узорак, сертификат имају и неки велики откупљивачи па опет видим да им мед има већи проценат воде. Они сами узимају узорке од тебе кад откупљују на велико, па онда раде шта хоће.

Најбоље ти узми ту теглу на пијаци, пре него што купиш преврни теглу и види како се мед понаша, колико је течан, и да ли прави један велики вискозни мехур (прави мед) или више сапуноликих мехурића ( инвертовани сируп). Вискозност је различита код раличитих врста меда, али ни најређи мед није близу течан као лажни мед.  То је једини начин без отварања тегле. 

Хвала, на информацијама,   ипак ћу ићи на сигурније варијанте.  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Рапсоди рече

Треба, како ћеш ми то послати поузећем....:smeh1:

Za to ide lična isporuka na adresu. 

Svakako dolazim s vremena na vreme u Bg, tu kod Kalenica u Golsvortijevu ulicu. Donosim kvalitetnu domacu ćuretinu. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Broken рече

Za to ide lična isporuka na adresu. 

Svakako dolazim s vremena na vreme u Bg, tu kod Kalenica u Golsvortijevu ulicu. Donosim kvalitetnu domacu ćuretinu. :smeh1:

Што је домаћин човек. :ok:

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Ок. И  лажњак се ушећери. Прави мед када се ушећери личи на  топљену маст.  

Nije mi poznato, konkreto mislim da se lazni med ne moze useceriti, ili ako postoji mogucnost da se useceri trebace mu mnogo vise vremena za to nego pravom medu.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...