Вукашин Ковачевић Написано Јул 4, 2018 Пријави Подели Написано Јул 4, 2018 On 4. 7. 2018. at 19:50, Broken рече Jel rade pčele ? Expand Rade dobro, al izgleda ima vise Pionira nego Syngenta, nije kao kod vas gore, mada ja sam zadovoljan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 4, 2018 Пријави Подели Написано Јул 4, 2018 On 4. 7. 2018. at 19:53, Вукашин Ковачевић рече Rade dobro, al izgleda ima vise Pionira nego Syngenta, nije kao kod vas gore, mada ja sam zadovoljan Expand Ja bio danas do pčela. Imaš li ti predstave koliki je dnevni unos u zenitu paše suncokreta ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 4. 7. 2018. at 19:57, Broken рече a. Imaš li ti predstave koliki je dnevni unos u zenitu paše suncokreta ? Expand У мом искуству у идеалним условима, јаке унесу око 1,5 кг дневно на syngent сорти, на pioniru око 800 грама. На семенском скоро ништа и више гину, али институт зато и плаћа. Broken је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 Ви пчелари бар не морате да купујете свеће у цркви. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 6:17, Рапсоди рече Ви пчелари бар не морате да купујете свеће у цркви. Expand Хех, ја купујем, сав восак ми оде у замену за ово, и никад га достаhttps://sr.wikipedia.org/sr/Сатна_основа Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 5:18, Вукашин Ковачевић рече У мом искуству у идеалним условима, јаке унесу око 1,5 кг дневно на syngent сорти, на pioniru око 800 грама. На семенском скоро ништа и више гину, али институт зато и плаћа. Expand Bio sam juce da pogledam pcele, lepo rade ali dsnas kisa, sutra opet verovstno. Sta institut placa, ne kapiram? Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 8:24, Broken рече Sta institut placa, ne kapiram? Expand Институт у Новом Саду плаћа петнаест евра по кошници да им твоје пчеле оплоде семенски сунцокрет. Пчеле више страдају на њему, тако да може бити проблем код узимљавања. Broken је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 8:27, Вукашин Ковачевић рече Институт у Новом Саду плаћа петнаест евра по кошници да им твоје пчеле оплоде семенски сунцокрет. Пчеле више страдају на њему, тако да може бити проблем код узимљавања. Expand Ko to radi ? Gubis pcele, rizikujes na zimu, nemas meda a malo placaju. Pa ta kosnica koju bi tamo dao da ti donese samo 10kg meda pa je 3 puta vise od 15e. Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 5:18, Вукашин Ковачевић рече У мом искуству у идеалним условима, јаке унесу око 1,5 кг дневно на syngent сорти, на pioniru око 800 грама. На семенском скоро ништа и више гину, али институт зато и плаћа. Expand A sta je jako po tebi ? Jako dristvo, na to mislim.To bas pitam pcelare u poslednjih nedelju dana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 10:38, Broken рече A sta je jako po tebi ? Jako dristvo, na to mislim.To bas pitam pcelare u poslednjih nedelju dana. Expand Јбг, и то је релативно, некоме је јако друштво само на пет наставака, некоме само двоматична друштва, али нормално јако друштво је кад отвориш двојку а она букти горе од пчеле. Друштво са којим можеш да радиш шта хоћеш и шта ти треба. Broken је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 7, 2018 Пријави Подели Написано Јул 7, 2018 On 7. 7. 2018. at 10:59, Вукашин Ковачевић рече Јбг, и то је релативно, некоме је јако друштво само на пет наставака, некоме само двоматична друштва, али нормално јако друштво је кад отвориш двојку а она букти горе од пчеле. Друштво са којим можеш да радиш шта хоћеш и шта ти треба. Expand Da, tako i ja mislim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јул 27, 2018 Пријави Подели Написано Јул 27, 2018 https://cdn.agroklub.com/upload/images/social/pcele-3.jpg Broken and Натан је реаговао/ла на ово 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 19, 2018 Пријави Подели Написано Август 19, 2018 Модерна кошница, до меда без отварања кошнице и врцања. Али, пластика, хм... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 26, 2018 Пријави Подели Написано Август 26, 2018 О грабежи Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 26, 2018 Пријави Подели Написано Август 26, 2018 Koji su lekovi registrovani protiv varoe? Upotreba neregistrovanih lekova protiv varoe je kršenje zakona. Koji lekovi su dozvoljeni i kako da ih primenite, saznajte u tekstu. Foto: Flickr / Vincent Dietemann 1.162 62 0 Varoa je parazit koji sprečava uspešno prezimljavanje pčela. Najčešće već od polovine jula matice prestaju da ležu trutovsko leglo. Varoa tada prelazi u leglo radilica, razmožava se i stvara novu generaciju dugovečnih zimskih varoa. Pčele su oslabljene, a često i zaražene raznim virusima, koji im slabe imuni sistem, pa dolazi do pojave oboljenja. Slikovito prikazano, ako se na radilici nalazi jedna varoa, ona smanjuje masu za oko 10 procenata u odnosu na normalnu, a životni vek na oko 20 dana, umesto 35 do 40 dana. Zbog toga je potrebno obaviti tretiranje. Spisak registrovanih lekova za pčele SPOS je objavio spisak registrovanih lekova za pčele, napominjući da je kršenje zakona upotreba neregistrovanih lekova protiv varoe, koja može da dovede do nemogućnosti da se med proda. Naziv leka Farmaceutski oblik Broj rešenja Datum rešenja Proizvođač Nosilac dozvole 1. APIGUARD gel 323-01-00366-16-001 08.02.2017. LALEHAM HEALTH AND BEAUTY LIMITED, Velika Britanija ZOOPHARM D.O.O., Beograd 2. APILIFE VAR traka za košnicu 323-01-00134-13-002 15.04.2014. CHEMICALS LAIF S.p.A., Italija EVROTOM D.O.O., Ruma 3. CHECKMITE + traka za košnicu 323-01-00459-15-001 17.03.2016. KVP PHARMA + VETERINÄR PRODUKTE GMBH, Nemačka BAYER D.O.O., Beograd 4. FURMITOM traka za košnicu 323-01-0518-11-004 03.07.2013. EVROTOM D.O.O., Ruma EVROTOM D.O.O., Ruma 5. VAROTOM traka za košnicu 323-01-00205-13-002 14.10.2014. EVROTOM D.O.O., Ruma EVROTOM D.O.O., Ruma 6. POLYVAR® YELLOW traka za košnicu 323-01-00343-17-001 26.04.2018. EUROPEAN PHARMA HUB KFT, Mađarska BAYER D.O.O., Beograd Kako koristiti lekove protiv varoe? Više od 80% varoe nalazi se u zatvorenom leglu, a za sada ne postoji lek koji će u ovim uslovima uništiti varou, a da pri tome ne naškodi pčeli. Zbog toga lek treba dodavati konstantno tokomminimum 21 dan koliko traje ciklus odgajanja i izvođenja pčela iz legla, savetuje Svetislav Marković iz PSSS Valjevo. "Delovanje lekova je obično 3,5 dana i tada se oni moraju primenjivati u nekoliko razmaka u periodu do 21 dan. Varoa ima dobru sposobnost stvaranja rezistencije na primenjene lekove i zbog toga treba menjati lekove i koristiti one sa različitim aktivnim materijama (amitraz, flualinat, kumafos), kao i lekove napravljene od etarskih ulja (timol)", napominje Marković. Dodaje da je od polovine novembra, kada u košnicama nema više legla, obavezno primeniti postupak tretiranja sa oksalnom kiselinom. Ukoliko je dobro primenjen ovaj postupak, više nema potrebe za tretiranjem, do početka avgusta sledeće godine. Broken је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука