Вукашин Ковачевић Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 On 19.8.2018. at 14:07, БанеЛ рече Модерна кошница, до меда без отварања кошнице и врцања Ем пластика, ем ограничено легло у сва доба БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Купила сам летос на Озрену (Сокобања) медљику и платила је 800,00 дин. Оно што ме интересује ( ако сте спремни отворено да причате) је, колико је мед , прави мед ако га платимо 800,00 дин. Колега који се иначе бави одскора пчеларством ми је напумпао главу тиме да онај ко ти прода мед испод 10 еврића није прави мед ( успут ми је причао на који начин се довијају поједини пчелари на велико и шта продају ...чини ми се реће нека комбинација сирћа и ко зна чега још ) Колико ми стварно једемо прави мед и да ли је најсигурније куповати мед по манастирима...мада знам да и у неким манастирима монаси препусте радницима бављење око меда, тако и да је то дискутабилно. Да ли толика мука ( пчеларство није нимало лако и прилично је захтевно ) може давати мед испод стварне цене, или се иде на то, са обзиром на конкуренцију да се прода( само да се прода) па и испод цене. Пре два месеца купим ливадски од комшинице која има село, исто за 800,00 дин. Каже ми да је одскора спустила на 800,00 да је продавала за 1000,00. Колико да верујем. Иначе медљика је врх ( бар за мене ) по укусу. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 13 минута, Рапсоди рече ако сте спремни отворено да причате Sa zadovoljstvom. U startu da napomenem da je moje iskustvo skromno jer mi je ovo treća godina kako se bavim pčelama. Kod nas ( Severni Banat ) uglavnom imamo suncokretov med. Na rang listi je ispod bagremovog i lipovog meda ( od onih koje ja poznajem sa ovih prostora). Taj med ja sad da prodajem, tražio bih 600 dinara za kilogram. Trenutno je uglavnom 500. Cena će se verovatno povećati već za nekoliko dana jer je godina bila loša, mislim na suncokret, i meda slabo ima. Ovaj moj med i med većine ljudi koje ja znam je čist...iz saća u teglu. Mi taj med jedemo. Cena od 600/kg je na donjoj granici isplativosti. E, sad dalje. Taj isti med, suncokretov sa ovih prostora se u nekim drugim krajevim Srbije prodaje kao Livadski po ceni od npr. 800 dinara. Treće, od pouzdanih ljudi, dugogodišnjih pčelara sam čuo i sledeću priču: Dođe čovek kod pčelara ( mog drugara) i traži da kupi 100kg meda. Kad je kupio kaže kako od tih 100kg on dobije pola tone ( ne znam kako, mogu misliti) i kako "sve to Beograd pojede". Treba kupovati med od pouzdanih i poštenih ljudi a nadam se da su većina pčelara takvi. Вукашин Ковачевић and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 3 минута, Broken рече Sa zadovoljstvom. U startu da napomenem da je moje iskustvo skromno jer mi je ovo treća godina kako se bavim pčelama. Kod nas ( Severni Banat ) uglavnom imamo suncokretov med. Na rang listi je ispod bagremovog i lipovog meda ( od onih koje ja poznajem sa ovih prostora). Taj med ja sad da prodajem, tražio bih 600 dinara za kilogram. Trenutno je uglavnom 500. Cena će se verovatno povećati već za nekoliko dana jer je godina bila loša, mislim na suncokret, i meda slabo ima. Ovaj moj med i med većine ljudi koje ja znam je čist...iz saća u teglu. Mi taj med jedemo. Cena od 600/kg je na donjoj granici isplativosti. E, sad dalje. Taj isti med, suncokretov sa ovih prostora se u nekim drugim krajevim Srbije prodaje kao Livadski po ceni od npr. 800 dinara. Treće, od pouzdanih ljudi, dugogodišnjih pčelara sam čuo i sledeću priču: Dođe čovek kod pčelara ( mog drugara) i traži da kupi 100kg meda. Kad je kupio kaže kako od tih 100kg on dobije pola tone ( ne znam kako, mogu misliti) i kako "sve to Beograd pojede". Treba kupovati med od pouzdanih i poštenih ljudi a nadam se da su većina pčelara takvi. Хвала...ништа више комшинице, ништа више пијаце, само манастирски мед или да ми ти шаљеш поузећем ( плаћам ти 700,00) Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 1 минут, Рапсоди рече Хвала...ништа више комшинице, ништа више пијаце, само манастирски мед или да ми ти шаљеш поузећем ( плаћам ти 700,00) Da pređemo na privatne poruke ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Управо сада, Broken рече Da pređemo na privatne poruke ? Чим потрошим медљику, јављам вам се, верујем вашем поштењу иако личите на макроа... Шалим се Broken је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 1 hour ago, Рапсоди рече Хвала...ништа више комшинице, ништа више пијаце, само манастирски мед или да ми ти шаљеш поузећем ( плаћам ти 700,00) Kako da proveris med. Ono sto sam ja ciuo je da je najpouzdanije kada uzmes med u kasiku i kada prospes med, da nit ne sme da se prekine. Isto to i da se pravi med posle nekog vremena useceri. Mislim da je cena individualna stvar. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Управо сада, Liga Džentlmena рече Kako da proveris med. Ono sto sam ja ciuo je da je najpouzdanije kada uzmes med u kasiku i kada prospes med, da nit ne sme da se prekine. Isto to i da se pravi med posle nekog vremena useceri. Mislim da je cena individualna stvar. Ок. И лажњак се ушећери. Прави мед када се ушећери личи на топљену маст. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 1 сат, Рапсоди рече Колега који се иначе бави одскора пчеларством ми је напумпао главу тиме да онај ко ти прода мед испод 10 еврића није прави мед Колега лупа глупости и шири параноју, од десетина пчелара које знам нити један ишта манипулише са медом. То раде накупци, и то је онај мед који видиш на трафикама, као и они "производи на бази меда" Каквих 10 евра, то је безобразлук, реална цена медљике и јесте 800 дин за наше услове, ја је дајем по 600 јер народ нема пара, и јер немам никаквих трошкова око ње сем мог рада. Рапсоди and Broken је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 1 минут, Вукашин Ковачевић рече Колега лупа глупости и шири параноју, од десетина пчелара које знам нити један ишта манипулише са медом. То раде накупци, и то је онај мед који видиш на трафикама, као и они "производи на бази меда" Каквих 10 евра, то је безобразлук, реална цена медљике и јесте 800 дин за наше услове, ја је дајем по 600 јер народ нема пара, и јер немам никаквих трошкова око ње сем мог рада. А мед на Каленић пијаци на тезгама ( имају серитификате) кошта тегла око 600, 00 дин, да ли су прави ? Видим ја да ће нас Брокен и ваша маленкост убудуће снадбевати са овим Божијим производом . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 20 минута, Рапсоди рече Прави мед када се ушећери личи на топљену маст. Jel' ti treba i mast ? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 3 минута, Broken рече Jel' ti treba i mast ? Када не постимо већином користимо маст. Треба, како ћеш ми то послати поузећем.... Када смо код масти, не знам да ли сте знали да се преко гране ( мислим да је Дојче ) искључиво продаје у апотекама као лек. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 Управо сада, Рапсоди рече А мед на Каленић пијаци на тезгама ( имају серитификате) кошта тегла око 600, 00 дин, да ли су прави ? Не могу да ти кажем, сертификат се добија на узорак, сертификат имају и неки велики откупљивачи па опет видим да им мед има већи проценат воде. Они сами узимају узорке од тебе кад откупљују на велико, па онда раде шта хоће. Најбоље ти узми ту теглу на пијаци, пре него што купиш преврни теглу и види како се мед понаша, колико је течан, и да ли прави један велики вискозни мехур (прави мед) или више сапуноликих мехурића ( инвертовани сируп). Вискозност је различита код раличитих врста меда, али ни најређи мед није близу течан као лажни мед. То је једини начин без отварања тегле. Рапсоди and Broken је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 1 минут, Вукашин Ковачевић рече Не могу да ти кажем, сертификат се добија на узорак, сертификат имају и неки велики откупљивачи па опет видим да им мед има већи проценат воде. Они сами узимају узорке од тебе кад откупљују на велико, па онда раде шта хоће. Најбоље ти узми ту теглу на пијаци, пре него што купиш преврни теглу и види како се мед понаша, колико је течан, и да ли прави један велики вискозни мехур (прави мед) или више сапуноликих мехурића ( инвертовани сируп). Вискозност је различита код раличитих врста меда, али ни најређи мед није близу течан као лажни мед. То је једини начин без отварања тегле. Хвала, на информацијама, ипак ћу ићи на сигурније варијанте. Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 27, 2018 Пријави Подели Написано Август 27, 2018 пре 16 минута, Рапсоди рече Треба, како ћеш ми то послати поузећем.... Za to ide lična isporuka na adresu. Svakako dolazim s vremena na vreme u Bg, tu kod Kalenica u Golsvortijevu ulicu. Donosim kvalitetnu domacu ćuretinu. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука