Jump to content

Obmana gradjana u cilju vrbovanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nedavno je odrzana serija predavanja u hotelu Moskva pod nazivom "filozofsko -TEOLOSKA predavanja na temu Potraga za smislom profesora doktora Radise Antica". MASA ljudi, pravoslavne veroispovesti je dosla na to predavanje, naravno JERETICKO predavanje Adventisticke crkve! Ja sam ih prepoznala jer znam materiju dobro, i jos sam ih direktno pitala jedan na jedan i oni su nevoljno potvrdili da iza svega stoji njihova crkva, jer ja sam ih direktno pitala i nisu mogli da izbegnu odgovor. Delilli su raznu propagandu ali VRLO lukavo su pristupili svemu. A na kraju krajeva neko je morao i da plati zakup sale u hotelu Moskva za 10 dana, sto slozicete se nisu male pare!

Reklame za to predavanje bile su svuda po gradu i zaista oko 200 ljudi je doslo. sala je bila puna! Nigde nije naznaceno o kakvoj se tu "teologiji " radi! To je cista obmana! Na kraju su podelili knjige i cd-ove i rekli kada su sledeca predavanja i ja dajem glavu da se od njih 200 barem 100 primilo u njihovo drustvo!

Volela bih kad bi vise ljudi znalo da su to sekte u pitanju i kad ne bi isli na predavanja na kojima nije STROGO naglaseno- PRAVOSLAVLJE!

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Па добро, није страшно да и православци чују аргуемнте и адвентиста и римокатолика.. само ће тако знати да ли су православци или нешто друго...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Tačno je to da se vrijedi ponekad poslušati i pokoji tuđi argument , samo im nije pošteno što unaprijed ne naglase o kakvom se tu zapravo predavanju radi . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Па добро, није страшно да и православци чују аргуемнте и адвентиста

Није проблем. Волим и ја да слушам адвентисте, а Радишу Антића и Жељка Поробију посебно. Али нека назначе да су адвентисти, суботари. Као што Католици назначе да су Католици, и нема проблема.

Подели на овим сајтовима

• Гости

НИје проблем то што се чује, они углавном причају о Писму. Проблем је негирање Цркве православне и увијене форме. Треба, како сестра каже, да јасно кажу ко су и шта с. У томе је фора. Наравно, у Држави свако има право да верује како хоће и у шта хоће и тачно је да они имају стату верске заједнице. Али ипак, ако су поштени треба да кажу ко су.

Подели на овим сајтовима

Baš, čim se oni ne smiju predstaviti kako pristoji svakom poštenom čovjeku, odmah ti bude jasno o čemu se tu radi. 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Baš , čim se oni ne smiju predstaviti kako pristoji svakom poštenom čovjeku , odmah ti bude jasno o čemu se tu radi . 

Они кажу да је то због "предрасуда" које народ има према њима. Зато крију да су суботари. Чак их и уче да се не представљају као адвентисти јер их људи "неће разумети". То је обмана и манипулација високог степена. Карактеристично за све секташе.

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na odgovorima!

Svakako ja vam kazem bila sam na nekoliko predavanja i da ono tamo prisutno nije bio Hristos. Prve nedelje nakon predavanja tih ja sam otisla na liturgiju i plakalo mi se sto sam ostala na predavanjima uopste jer sam na liturgiji osetila prisustvo Hristovo.

Znate kako me je to potreslo, sto sam ja naivna dosla misleci da cu upoznati mozda cak i svog buduceg profesora teologije (jer cu studirati PBF, a nisam mogla  ni da predpostavim da se radi o Adventistickom teoloskom fakultetu) i sto je doslo zaista mnogo ljudi koje ce verovatno odvojiti od Pravoslavlja.

Uzgled covek je maher za manipulaciju.

"Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце."

Подели на овим сајтовима

Није проблем. Волим и ја да слушам адвентисте, а Радишу Антића и Жељка Поробију посебно. Али нека назначе да су адвентисти, суботари. Као што Католици назначе да су Католици, и нема проблема.

Да наравно, ако варају да су православци онда је то велика срамота. Ако одлазе на адвентистичка предавања православна браћа требају знати ко су и шта су...па ако им се свиди адвентизам .. широко им поље... 

Они кажу да је то због "предрасуда" које народ има према њима. Зато крију да су суботари. Чак их и уче да се не представљају као адвентисти јер их људи "неће разумети". То је обмана и манипулација високог степена. Карактеристично за све секташе.

Па шта знам, рецимо био сам присутан између дискусије једног адвентисте и православца некада.... још сам био мали... и сећам се да је овај адвентиста цитирао нешто из библије да доказује а овај православац кренуо да га напада "и ђаво цитира библију за своје потребе" тако је нешто било....

мислим да је друштво у србији поприлично затворено.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

ja dajem glavu da se od njih 200 barem 100 primilo u njihovo drustvo!

pitam se - koliko njih bi se primilo da je SPC zakupila salu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Извините, али ја не видим никакву превару. Свако може да укуца "Радиша Антић" у Гугл и да види ко је у питању. Да су написали "православна теологија" или тако нешто, то би била превара. Али човек заиста јесте доктор теологије. Е, сад, то што је адвентиста тј. секташ, то је већ нешто друго. Међутим, директне преваре овде нема.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na odgovorima!

Svakako ja vam kazem bila sam na nekoliko predavanja i da ono tamo prisutno nije bio Hristos. Prve nedelje nakon predavanja tih ja sam otisla na liturgiju i plakalo mi se sto sam ostala na predavanjima uopste jer sam na liturgiji osetila prisustvo Hristovo.

Znate kako me je to potreslo, sto sam ja naivna dosla misleci da cu upoznati mozda cak i svog buduceg profesora teologije (jer cu studirati PBF, a nisam mogla  ni da predpostavim da se radi o Adventistickom teoloskom fakultetu) i sto je doslo zaista mnogo ljudi koje ce verovatno odvojiti od Pravoslavlja.

Uzgled covek je maher za manipulaciju.

Селе, ПБФ има свој сајт, са списком професора, а ти, очигледно, умеш да користиш интернет. У чему је фора?!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ovo je ozbiljan problem ako je tako. Jer naš narod nema pojma, nismo učeni, brljano nam je po pitanju vere decenijama minimum i onda neko, tražeći Boga, pravoslavlje , da bude ovako mučki skrenut s puta...nedopustivo. 

Ne treba braniti skupove ali treba da bude zakonski regulisana obaveza jasne identifikacije.

Jasna je zla namera da prevare one koji bi ih inače odbacili kada bi znali ko su. Uzimanje slobodne volje je đavolja rabota, ne Božija.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...