domestos Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 добро, можда је требало да поставим на месту где су документарци dada Приказује свет онаквим какв јесте... Мочнике у лику архитекте...који обликују свет по својој вољи...противно људској природи и Богом датој слободи..контролу сваког покрета, мисли итд.... интересантно гледање 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Тако нам је Браћо.. Свет данас воде људи који су оличени у ликовима архитекте и агената... Ми живимо као боргови(људи батерије primer matrixa) ...у трци за парама које су нам наметнуте као неопходне...за преживљавање... Е када те убаце у такву машинерију... потребно нам је буђење из коме.. (болест, несрећа и сл...ствари) да видимо да није то баш тако...и да је бар 30 мин..са фамилијом драгоцјено када останеш без њих... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Тако нам је Браћо.. Свет данас воде људи који су оличени у ликовима архитекте и агената... Ми живимо као боргови(људи батерије primer matrixa) ...у трци за парама које су нам наметнуте као неопходне...за преживљавање... Е када те убаце у такву машинерију... потребно нам је буђење из коме.. (болест, несрећа и сл...ствари) да видимо да није то баш тако...и да је бар 30 мин..са фамилијом драгоцјено када останеш без њих... Мени је интересантно било када кажу Неу: "Нико ти не може рећи шта је то Матрикс, то мораш сам да видиш". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pink panter Написано Јануар 15, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2012 Не мисли да оде Члан 3959 Поруке Локација :Хан Пијесак Jedan od najboljih filmova na temu hrišćanstva koje sam pogledao. The Keys of the Kingdom (1944) Jeste crno - belo, i jeste staro, ali ovakvi se filmovi jednostavno ne prave više i pravi su dragulj. Razlog su zbog čega zapravo i volimo filmove. Gregori Pek (zaista sjajan čova, pokoj mu duši) je sveštenik koji se hvata u koštac sa mnogim iskušenjima. Film ima mnogo zanimljivih komentara koji se odnose na religiju: "Dobar hrišćanin je dobar čovek, ali sam otkrio da Konfučijevci imaju bolji smisao za humor" Za Gregori Peka kažu da je porijeklom od Pekovića iz okoline Nikšića i da je dolazio nekoliko puta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Dubravka Lakić je na stranicama Politike veoma lepo predstavila rumunjskog redatelja Kristijana Munđija. Autor koji se ovenčao slavom sa Zlatnim Palmama iz Kana, donosi uglavnom teme iz rumunjske tranzicione stvarnosti. Film koji bih želeo da pogledam (rastrčite se pa da nađemo neke linkove ) je "Iza brda". FIlm po svoj prilici sa pravoslavnom tematikom. No pročitajmo pisanije cjenjene g-đe Dubravke Lakić. scena iz filma "Iza brda" " У здању „Олимпион” синоћ је приказан и последњи Мунђијуов филм „Иза брда” за који је пролетос у Кану освојио „палму” за најбољи сценарио, а наградама за најбоље женске улоге, равноправно су се окитиле и његове глумице Космина Стрaтaн и Кристинa Флутур. „Изa брда” je пo своjоj форми, стилу и ритму, потпунo другачиjи oд његовог филмa „Четири мeсeцa, три нeдeљe и два дaнa” зa кojи je 2007. гoдинe у Кану освојиo „Златну палму”, али је подједнако привлачан као интелигентно и комплексно дело. Мунђију је овај пут више инсинуативан, преиспитује односe између духовног и световног, групног и индивидуалног, религијског и нерелигијског, дозвољеног и нeдозвољеног у љубaви. Дискретно анализира jeдну oд актуелних румунских истинитих прича, причу о свештенику који је извршио чин егзорцизма над девојком за коју се, после њене смрти, испоставило да је била схизофреник. – Мoj филм ниje свеобухватан. Oн нe описуjе стање румунског друштва преко тe мaлe манастирске заједнице у оквиру кoje je смештена радња мог филмa и гoвoри o празноверју, a нe o рeлигиjи, изјавио је у интервјуу за „Политику” Кристијан Мунђију, истичући да у њему пре свега говори о „равнодушности друштва после 50 гoдинa комунизма и joш 20 гoдинa рaзoчaрeњa у такозваном транзиционом периоду, и o тoмe кaкo тo рaзoчaрeњe утиче нa осећаj зa морал румунског народа”. Nešto višne na.. http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Rumunsko-zlatno-cedo.sr.html Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2012 Ако је судити по режисеру,није то што се очекује,да све пуца од вере,бар ако сте гледали "четири месеца..." То су класични ,додуше ауторски филмови филмови реджисера источних земаља,који желе да оставе утисак на западну публику... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 За почетак препоручујем: "The Book of Eli" Starring: Denzel WashingtonGary OldmanMila KunisRay StevensonJennifer Beals Manolis, Иван Ивковић, ines and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Е, сада ..не знам да ли овај фим треба да иде овдје, јер има више "црта" тј дебело је подцртан За мој укус је јако добар... http://www.youtube.com/watch?v=GpMukkSzOl0 Срђан Ранђеловић, feeble and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Е, сада ..не знам да ли овај фим треба да иде овдје, јер има више "црта" тј дебело је подцртан За мој укус је јако добар... Hvala na predlogu za film, pogledam ga, izgleda zanimljiv Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Vec danima sam htela da preporucim film Zetva. Od kad sam videla oni temu vera vs nauka Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PetarP Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Vec danima sam htela da preporucim film Zetva. Od kad sam videla oni temu vera vs nauka Црнокоса...дај линк ако имаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crnokosa Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Joj ne mogu preko moba... Elem, gledala sam ga davno ali je dobar. Radi se o naucnici koja je izgubila veru u Boga a tamo u nekom mestu pocinju da se desavaju stvari iz starog zaveta koje ona pokusava naukom da poklopi... jako dobar film. Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 http://www.imdb.com/title/tt0379786/ serija koja prethodi filmu http://www.imdb.com/title/tt0303461/ Samo da kazem, oni ne glume, oni jesu... obavezno pogledajte i posle snimanja serija sta su izjavili... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Црнокоса...дај линк ако имаш. http://www.imdb.com/title/tt0444682/ Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 http://www.imdb.com/title/tt0379786/ serija koja prethodi filmu http://www.imdb.com/title/tt0303461/ Samo da kazem, oni ne glume, oni jesu... obavezno pogledajte i posle snimanja serija sta su izjavili... Зар се стварно овде спомиње Библија, итсл? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука