Дијана. Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Rvem se s Bogom, svakodnevno kao starozavetni Jakov. Ово, и што спомену неко Достојевског и "нема страшније патње од патње због Бога", јер Њега можеш признати а свијета Његовог не моћи примити. Вјерујем, иако сам у животу доживјела доста патње, своје и туђе. Можда би ми било лакше да не вјерујем... Вјерујем, у Бога, у духовни (анђелски) свијет и бесмртност душе, у посебно позвање човјека као споја материје и божанског. Вјерујем у Бога како учи Христова (Православна) црква. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Не знам да ли је тачно или није , али сам читао да је чак и Аштајн веровао у Бога. Da , do svoje 17. godine, a onda se iscalnio iz svoje jevrejske zajednice. Ajnstajn je bio Jevrejin. Nije bio religiozan. " Rec Bog za mene je samko izraz i proizvod ljudskih slabosti, Biblija se sastoji od casnih, ali prilicno primitivnih legendi" Ajnstajn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Јустина ти кажеш да је Аштајн веровао у Бога до 17- те године . Како може неко да верује у Бога , а да не буде религиозан ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Јустина ти кажеш да је Аштајн веровао у Бога до 17- те године . Како може неко да верује у Бога , а да не буде религиозан ? Pogledaj veći deo pravoslavaca u Srbiji, ako ih pitaš da l iveruju u Boga odgovorćie potvrdno, a ako ih pitaš kada su zadnji put bili u crkvi, pa u najboljem slučaju ćeš dobiti informaciju koju slavu slave, a neretko će odgovor biti tipa "ne sećam se", to su odprilike nereligiozni vernici, zvuči malo blesavo i čudno, ali to su odprilike ljudi koji se samo na papiru izjašnjavaju kao takvi tj. vernici, dok ne rade skoro ništa od onoga štio im propisuje vera. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 zao mi je svakog ko ne veruje Zasto? Ako je njemu lepo tako i u tome se pronasao? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Pogledaj veći deo pravoslavaca u Srbiji, ako ih pitaš da l iveruju u Boga odgovorćie potvrdno, a ako ih pitaš kada su zadnji put bili u crkvi, pa u najboljem slučaju ćeš dobiti informaciju koju slavu slave, a neretko će odgovor biti tipa "ne sećam se", to su odprilike nereligiozni vernici, zvuči malo blesavo i čudno, ali to su odprilike ljudi koji se samo na papiru izjašnjavaju kao takvi tj. vernici, dok ne rade skoro ništa od onoga štio im propisuje vera. Жалосно , али истинито . Заиста смо као друштво много пропали у сваком погледу. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Желела би да поделим овај текст са свима вама,подудара се са темом и душекористан је. Ево шта је ПРАВА ВЕРА У БОГА.. Старац Висарион кренуо је једном пешице на дужи пут са искушеником који се звао Дулас. Пешачили су дуго. Сунце их је пекло и зној се сливао, попили су били сву воду коју су имали. Једна мисао престравила је искушеника: «Немамо воду, шта ћемо сада да радимо?,» и рекао је молећиво:-Старче, жедан сам, а воде више немамо. Шта ће бити? Пут нас само води поред мора, а оно је пуно сумпора и соли. Никаквог извора нема у близини? Старче помоли се Господу, умрећемо!- глас му је био пун очаја.На то је старац онако знојав рекао:-Господе, дај прилику свом рабу Дуласу да види Твоју моћ. Видиш његов труд и добре намере. Као што си некада са Твојим Светим Мојсијем претворио горку воду у Мери у слатку због твог народа, као што си извео на Хориву воду из камена, тако и овде учини чудо!Приближио се мору и пао на колена, исто то је урадио и искушеник. Шапутао је молитве, уперио је поглед према небу и устао. Узео је свој прут и прекрстио један део воде (плићака): «У име Оца и Сина и Светога Духа,» рекао је с вером и сигурношћу:-Ти Господе си нам обећао да све што тражимо у име Твоје, да ћеш нам дати. Заслади нам Господе мало воде!- умочио је прут у воду и наредио искушенику да пије. Дулас није могао да верује, знао је за светост старчеву, али ово превазилази сваку машту.-Попиј дете моје, то је Божији дар, попиј да утолиш жеђ. - рекао је старац као да се десило нешто потпуно нормално, свакидашње. Искушеник је почео са неповерењем да пије, држећи у устима воду и окрећући је да би осетио њен укус.-Па, ова вода је чиста и питка као са најчистијег планинског извора! – узвикнуо је vis9изненађен. Пио је поново и поново, то исто је урадио и старац утоливши своју жеђ.-Благословено Име Твоје Господе, слава Теби! - прошапутао је -Ма шта радиш ту?- узвикнуо је изненада искушенику.-Старче, пуним наше флаше, дугачак пут је пред нама, требаће нам воде, можда и ово неће бити довољно. - рекао је изненађен.-Дете моје, зар ниси ништа разумео, зашто си маловеран? - осетило се разочарење у старчевом гласу: -Зар ниси видео својим очима да нас прати Промисао Божији? Господ је овде присутан, са нама је, Дуласе. Он брине о нама и тако постојимо јер нас Он држи. Ако, као што је и Он сам рекао, храни и најмању птичицу и најмању травчицу, колико ће више нас, које је по свом лику саздао.Господ који је овде засладио слано море, Он ће бити и убудуће када нам затреба. Господ овде, Господ и тамо.Први пут у животу искушеник Дулас је разумео шта значи истинска, права вера у Бога. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Да. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Verujem. Za mene je On ljubav. Energija. Jedna silina koja ima čvrstinu. Neke najdivnije oke što su u nas uprte. Što bdiju nad nama i motre nas. Ručica spremna da zagrli i uteši. Da te podigne. Pritić spreman da zamahne, kada prekardašimo svoje u svojoj neumoljivosti. Moć misli. Molitve. Ne znam. Sve to zajedno mi je nekako isprepleteno - On. @Amin, Trifke and Пг је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Vise verujem da Bog postoji nego sto verujem u sebe! Sanja Т., Пг and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Verujem. Sto sam starija, sve vise shvatam da je moj zivot ceo u Njegovim rukama. Ja mogu da izrazavam svoje zelje i planove, al Bozjom promislju sve se desava. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Желела би да поделим овај текст са свима вама,подудара се са темом и душекористан је. Ево шта је ПРАВА ВЕРА У БОГА.. Старац Висарион кренуо је једном пешице на дужи пут са искушеником који се звао Дулас. Пешачили су дуго. Сунце их је пекло и зној се сливао, попили су били сву воду коју су имали. Једна мисао престравила је искушеника: «Немамо воду, шта ћемо сада да радимо?,» и рекао је молећиво:-Старче, жедан сам, а воде више немамо. Шта ће бити? Пут нас само води поред мора, а оно је пуно сумпора и соли. Никаквог извора нема у близини? Старче помоли се Господу, умрећемо!- глас му је био пун очаја. На то је старац онако знојав рекао: -Господе, дај прилику свом рабу Дуласу да види Твоју моћ. Видиш његов труд и добре намере. Као што си некада са Твојим Светим Мојсијем претворио горку воду у Мери у слатку због твог народа, као што си извео на Хориву воду из камена, тако и овде учини чудо! Приближио се мору и пао на колена, исто то је урадио и искушеник. Шапутао је молитве, уперио је поглед према небу и устао. Узео је свој прут и прекрстио један део воде (плићака): «У име Оца и Сина и Светога Духа,» рекао је с вером и сигурношћу: -Ти Господе си нам обећао да све што тражимо у име Твоје, да ћеш нам дати. Заслади нам Господе мало воде!- умочио је прут у воду и наредио искушенику да пије. Дулас није могао да верује, знао је за светост старчеву, али ово превазилази сваку машту. -Попиј дете моје, то је Божији дар, попиј да утолиш жеђ. - рекао је старац као да се десило нешто потпуно нормално, свакидашње. Искушеник је почео са неповерењем да пије, држећи у устима воду и окрећући је да би осетио њен укус. -Па, ова вода је чиста и питка као са најчистијег планинског извора! – узвикнуо је vis9изненађен. Пио је поново и поново, то исто је урадио и старац утоливши своју жеђ. -Благословено Име Твоје Господе, слава Теби! - прошапутао је -Ма шта радиш ту?- узвикнуо је изненада искушенику. -Старче, пуним наше флаше, дугачак пут је пред нама, требаће нам воде, можда и ово неће бити довољно. - рекао је изненађен. -Дете моје, зар ниси ништа разумео, зашто си маловеран? - осетило се разочарење у старчевом гласу: -Зар ниси видео својим очима да нас прати Промисао Божији? Господ је овде присутан, са нама је, Дуласе. Он брине о нама и тако постојимо јер нас Он држи. Ако, као што је и Он сам рекао, храни и најмању птичицу и најмању травчицу, колико ће више нас, које је по свом лику саздао. Господ који је овде засладио слано море, Он ће бити и убудуће када нам затреба. Господ овде, Господ и тамо. Први пут у животу искушеник Дулас је разумео шта значи истинска, права вера у Бога. Znaci: 1. Kad treba da se lece bolesni onda "Bog se ne mesa da nam ne bi ugrozio slobodu" al zato kad treba da se pretvori slana voda u slatku, odma je tu 2. Ne moramo da se brinemo o sebi uopste jer ce Bog brinuti o nama gde god da smo. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Postovani forumasi, ja sam trajno stavljen na moderaciju sto znaci da svaki post mora da bude odobren od strane admina pre nego sto bude objavljen. U zavisnosti od prisustva admina ili njegove kompetencije taj proces moze da varira od par sekundi do citavog dana. Zbog toga se mnogi moji postovi izgube u masi na temama na kojima se aktivno ucestvuje i zbog toga ponekad izgleda kao da necu da odgovorim ili da mi treba pno vremena... eto, toliko od mene. Hvala i prijatno Их бре! па ја сам двапут био стављен на модерацију, и ето свет се и даље окреће, ништа страшно. Има тамо пише до кад си осуђен, па кад истекне рок а ти по старом. Јеси ли приметио да сад мало обазривије пишеш, и сам знаш да неће проћи ако модератор одлучи да пост није примерен. Буде то и добра школа! Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Их бре! па ја сам двапут био стављен на модерацију, и ето свет се и даље окреће, ништа страшно. Има тамо пише до кад си осуђен, па кад истекне рок а ти по старом. Јеси ли приметио да сад мало обазривије пишеш, и сам знаш да неће проћи ако модератор одлучи да пост није примерен. Буде то и добра школа! Da si mi ti ziv i zdrav Grome, ja sam na poukama od 2008. (il bese 2009.) godine a na moderaciji sam trajno za mene nema rokova i to evo vec gpdinama je tako Imao sam i par trajnih banova al ni jedan nije bio trajan. Sad ne pisem bolje, nego mi se samo lepe poruke odobravaju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 11, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2014 Их бре! па ја сам двапут био стављен на модерацију, и ето свет се и даље окреће, ништа страшно. Има тамо пише до кад си осуђен, па кад истекне рок а ти по старом. Јеси ли приметио да сад мало обазривије пишеш, и сам знаш да неће проћи ако модератор одлучи да пост није примерен. Буде то и добра школа! Сила ти је ова администрација и модерација кад и облаке зауздава! Надам се да ће брзо да истекне "цензура", досадно бре без атеиста. С ким сад да се "свађам"? Остали ми само екуменисти и Зајрон! Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука