Дејан Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 (измењено) Potencijalni broj ugroženih korisnika mogao bi biti jako velik jer su se hakeri dokopali podataka o čak 150 miliona Adobeovih računa – iz ove su kompanije početkom oktobra objavili da su se hakeri dokopali podataka o tri miliona korisnika njihovih usluga, a da bi naknadno objavili da je ta brojka veća od 38 miliona. Jedna od stvari na koju brojni sigurnosni stručnjaci upozoravaju internetske korisnike jest da nikada ne koriste isto korisničko ime i lozinku za različite servise. Ako se hakeri dokopaju podataka s jednog takvog servisa, oni mogu te podatke iskoristiti i za pristup brojnim drugim internetskim servisima na kojima se koristi isti podaci, a upravo ovakve probleme trenutno imaju neki korisnici Facebooka koje su iz ove društvene mreže već upozorili kako moraju promijeniti lozinku. Na Digital Trendsu prenose kako dio korisnika Facebooka koristi iste pristupne podatke za Adobe i najveću društvenu mrežu na svijetu, a kako su se u nedavnom velikim napadu na Adobe hakeri domogli podataka o korisničkim imenima i lozinkama za pristup Adobeu Jedan od načina na koji Facebook štiti svoje korisnike od ovakvih problema jest da, kada dođe do velikih napada poput nedavnog hakiranja Adobea u kojima se hakeri dokopaju velikog broja korisničkih imena i lozinki, oni provjeravaju baze podataka kako bi doznali jesu li se hakeri dokopali i podataka s kojima bi mogli pristupiti korisničkim profilima na njihovoj mreži, a iz Zuckerbergove kompanije do sada nisu objavili koliki je broj njihovih korisnika ugrožen nakon napada na Adobeove stranice. Potencijalni broj ugroženih korisnika mogao bi biti jako velik jer su se hakeri dokopali podataka o čak 150 miliona Adobeovih računa – iz ove su kompanije početkom oktobra objavili da su se hakeri dokopali podataka o tri miliona korisnika njihovih usluga, a da bi naknadno objavili da je ta brojka veća od 38 miliona. No, kasnije su se na internetu pojavili podaci kako je ta brojka još veća i da je broj korisničkih podataka Adobea kojih su se hakeri dokopali u tom napadu skoro 150 miliiona (uključujući i neaktivne račune). Na internetu trenutno nema podataka o tome jesu li hakeri zaista iskoristili dobivene podatke za pristup Facebooku, a sigurnosni stručnjaci upozoravaju sve korisnike Adobeovih usluga da ta korisnička imena i lozinke ne koriste i na drugim servisima (ne samo na Facebooku, nego na svim servisima i društvenim mrežama), odnosno ako ih već koriste, da ih što prije promjene kako bi izbjegli potencijalne velike probleme. http://www.etrebinje.com/magazin-sve/kategorije-arhiva-tekstova-po-kategorijama/nauka-i-tehnologija/6441-facebook-upozorenje-promijenite-sifre Измењено Новембар 14, 2013 од Danijela Ubacila sam direktan link do vesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Samo neka kradu , kome god da treba , napraviću ja sebi drugi profil za Slagalicu i njoj slične igre . Ionako me ništa drugo na njemu ne interesuje niti mi za bilo šta drugo i služi . Млађони and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ima će šta i da vide ako uđu. Ne treba obraćati na to pažnju kada baš neko želi da bude u centru pažnje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Морам да промени шифре.... покупиће ми све форе и вредну мудрост из барења девојки преко фејсбука хахахахахха Anette, RYLAH, Arsenija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 901 Корисник (а) чита ову тему RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 I šta ce raditi sa mojim fejsbuk profilom? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 901 Корисник (а) чита ову тему Ma ova lažna grupa preti i hoće da puca iz prazne puške. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Морам да промени шифре.... покупиће ми све форе и вредну мудрост из барења девојки преко фејсбука хахахахахха Ma to i nekako, mene brine a ne vide one failove pa posle da mi se smeju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 I šta ce raditi sa mojim fejsbuk profilom? Уцењиваће те садржајима које си посећивао Arsenija, Млађони and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ma to i nekako, mene brine a ne vide one failove pa posle da mi se smeju Кажи им само - ко учи тај и греши. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Кажи им само - ко учи тај и греши. Sad sam se setio drugu kada je devojka uzela šifru od fb i gledala poruke. Prvo što mu je rekla "Šta si ono sve pisao devojkama na fejsu, hoćeš li ja da te naučim kako da muvaš devojke?" Pontifex Emeritus, Kolega2357 and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 To samo moze biti Krekeri ili lameri... hakeri ne verujem to je sasvim drugi pojam “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 To samo moze biti Krekeri ili lameri... hakeri ne verujem to je sasvim drugi pojam Ma kakvi bre krekeri i laRmeri to su bre hakLeri! http://www.youtube.com/watch?v=Em8ywtpG0yM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ma kakvi bre krekeri i laRmeri to su bre hakLeri! http://www.youtube.com/watch?v=Em8ywtpG0yM JA prvo što sam ocu rekao kada sam ga upoznao sa internetom je bilo: "Ako vidiš da si dobio neke pare ili slično, ne klikći na to ni slučajno". Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2013 Уцењиваће те садржајима које си посећивао može, samo nek mi ne pokradu čipove sa pokera DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука