Jump to content

Соња Бисерко сведок Хрватске против Србије

Оцени ову тему

Препоручена порука

231156_sonja-biserko-fonet_f.jpg?ver=138

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији, биће сведок Хрватске у тужби за геноцид против Србије пред Међународним судом правде у Хагу, сазнаје “Блиц”. Како наводи наш извор, Бисерко је један од три сведока које је до сада пријавио хрватски правни тим.

Она је у изјави за “Блиц” није желела ни да потврди ни да демантује наша сазнања.

- Не могу да причам о томе - било је све што је у телефонском разговору рекла председница Хелсиншког одбора.

Из Загреба су јуче стигле информације да је Хрватска ојачала тим који ће је заступати пред Међународним судом правде у Хагу, а у њему се осим домаћих налазе и инострани правни стручњаци. Међу њима су реномирани британски адвокати специјализовани за међународно право Џејмс Крофорд и Филип Сендс, а најновији члан тима је Кир Стармер, досадашњи главни тужилац за Енглеску и Велс.

Како су објавили хрватски медији, Хрватску заступају и професорка међународног права на Правном факултету у Ријеци Весна Црнић-Гротић, помоћница министра спољних послова Андреја Метелко-Згомбић, начелница у Министарству правосуђа Јана Шперо и професор међународног права на Правном факултету у Загребу Даворин Лапаш.

Идеја о ојачавању тима који ће Србију заступати пред Међународним судом правде од пре неколико дана постоји и у Немањиној 11, али су у Влади Србије уверени да већ сад имају стручњаке који могу одлично да заступају наше интересе у Хагу. Наш саговорник из Владе каже да је међу њима и Вилијам Шабас, који је “један од најбољих адвоката на свету за геноциде”.

- Нема разлога да нас плаши појачавање хрватског тима по тужби за геноцид. Ми већ сада имамо боље правнике - наводи наш саговорник из Владе.

Шабас је професор међународног права на Универзитету Мидлсекс у Лондону и Универзитету у Лајдену, предаје и на Националном универзитету Ирске, а директор је Ирског центра за људска права. Био је део трочлане Комисије за истину и помирење за Сијера Леоне.

На челу српског правног тима је Саша Обрадовић, који је већ дуго заступа Србију пред Међународним судом правде - најпре у процесу оцене легалности једностраног проглашења независности Косова, а потом и у подношење контратужбе Србије против Хрватске за геноцид извршен од 1991. до 1995. године.

У тиму су још Владимир Цветковић, Игор Олујић, Душан Игњатовић и Светислав Рабреновић.

Извор: Блиц

Подели на овим сајтовима

пролупала је потпуно...

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

231156_sonja-biserko-fonet_f.jpg?ver=138

Lici na Bokija 13.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

А наши се спремају да повуку тужбу...ако Хрватска повуче, а то ће бити мало сутра.

Mrkić: Spremni smo na povlačenje tužbi, ali Hrvatska mora da povuče prvi potez

Подели на овим сајтовима

Najcrnje  je sto je Putin odlikovao Mesica prije par godina u ime zasluga Hrvatskog naroda u borbi protiv fasizma,to je vrh apsurda...

Sad ce jos na kraju ispasti da cemo Hrvatima ratnu odstetu placati ,nama je ni Svabe nisu platile nikada,al kako stoje stvari sa pravdom u svijetu mi Hrvatima hocemo...

Подели на овим сајтовима

ufffff....pokvari mi jutro Zeljko ,Nisi joj bar sliku trebao okaciti,ja kad je vidim odma me ubije krv u oci

Бате дај макар један лајк за то тако ти десе...тастатура да ти се позлати...

:)))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ahhahahaha "nasi", dobro si to rekao :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Kako bi ih proterao ja iz zemlje i nju i Kandicku zenu koja je prisustvovala kosovskoj skupstini u trenutku kad je proglasena nezavisnost. Ali avaj umesto toga oni dobijaju pare iz budzeta,njih cuva nasa policija koju gradjani placaju....bas sam neuk.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

А шта друго од ње очекивати...

него мене занима шта ће ови "наши" из власти да ураде

Да се извине...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Наша власт која , није наша треба јој подхитно одузети право на држављанство и протерати је из Србије ! Само што немају м.да ни Николић а ни Вучић да то ураде ! Хех неће нас примити у ЕУ после тог чина ! Јака ствар !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Zaboravio si i sve politicare...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...