Jump to content

Logika I Bog?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 9. 11. 2013. at 20:59, Александар Милојков рече

Да, тако то тумаче Адвентисти... 

Нема то везе са временом, нити са ТЕ. Глупости.

Ja nisam pitao ko kako tumaci, ja sam postavio pitanje. Ako je za tebe to simbolicno onda moras to malo objasniti, ne mozes samo reci ''gluposti''. Jasno pise da se treba raditi 6 dana i odmoriti sedmi dan jer je tako i gospod radio kad je stvarao, tu nam je odma receno da je u ovom slucaju bog dao vrijednost vremenu istu koju i mi danas. Jesu li i 10 zapovjesti simbolika? I Hristov drugi dolazak?

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 20:14, pedja257 рече

Ako je Bog vlasnik mog zivota znaci da ja ne mogu da ga oduzmem. Kada lik pada sa Brankovog to znaci da se Bog odrekao vlasnistva nad njim lol.

Zivot je dar?...ako ti nekome poklonis besnog psa koji ne prestaje da ujeda i divlja i nije neki poklon...

Zasto posmatras zivot tako negativno? Zar ti se nikada nista lepo nije desilo? U sustini ne mozes.Ti imas slobodnu volju, ali nemas vlasnistvo nad svojim zivotom, jer ga nisi sam sebi dao. Bog odlucuje kada ce ciju dusu da uzme i kada, cak i kada se neko baci sa Brankovog, ili na bilo koji nacin pokusa da se ubije. Znas li koliko ima prezivelih pokusaja samoubistva? Svaki napad na sopstveni zivot je direktna uvreda Bogu i Duhu Svetom i predstavlja smrtni greh.

Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола.

Преподобни Лаврентије Черниговски

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:08, Istochnik рече
Ja nisam pitao ko kako tumaci, ja sam postavio pitanje. Ako je za tebe to simbolicno onda moras to malo objasniti, ne mozes samo reci ''gluposti''.

Објашњено веше хиљада пута... А и није тема о томе. 

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:04, Александар Милојков рече

Тачније, да се не тумачи као уџбеник биологије.  

Ne radi se tu o biologiji, nego o tome da li je covjek u pocetku bio majmun. Za mene je to vec bogohuljenje.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:11, Александар Милојков рече

Објашњено веше хиљада пута... А и није тема о томе. 

Hvala na objasnjenju...Vidis sada cu ja mozda pasti u greh zbog bukvalnog tumacenja svetog pisma, a ti ces preuzeti na sebe greh jer mi nisi objasnio istinu a znas je.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:11, Istochnik рече
Ne radi se tu o biologiji, nego o tome da li je covjek u pocetku bio majmun. Za mene je to vec bogohuljenje.

Не само да је то богохуљење, већ је то хула и на ТЕ. :) Човек није настао од мајмуна.  Наша је трагедија што критикујемо нешто што у основи не познајемо.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 20:59, Александар Милојков рече

Да, тако то тумаче Адвентисти... 

Нема то везе са временом, нити са ТЕ. Глупости.

Jel mi možeš precizirati sa čim to ima veze ? pošto se radi o jako važnoj stvari,koja je uvrštena u 10 Božijih zapovjesti,molim te objasni mi na šta se odnosi to konkretno...

reci mi molim te šta je sa starim crkvenim kalendarom i danas se nalzi u mnogim crkvenim knjigama koje su u upotrebi,na šta se to odnosi jel na predmiloševićevsku eru ilii šta...

Ne možeš reći objašnjeno hiljadu puta  na temama i sada je to definicija pravoslavlja koja treba da se aminuje,kako da ne,ako već nešto odbijaš i negiraš,red je da bar okvirno to i argumentuješ zbog ljudi koji ovo čitaju i kojima može da koristi.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:14, Istochnik рече

Hvala na objasnjenju...Vidis sada cu ja mozda pasti u greh zbog bukvalnog tumacenja svetog pisma, a ti ces preuzeti na sebe greh jer mi nisi objasnio istinu.

Претражуј форум па ћеш наћи. Не могу више да понављам, заиста.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:14, Fildza рече

to za majmune niko ne tvrdi...

On 9. 11. 2013. at 17:46, Aquilius Cratus рече

To nije odrednica da li je neko bilo kakav pravoslavac ili ne. Prihvatanje evolucione biologije ili bilo koje naucne teorije nije i ne moze biti u suprotnosti sa bilo cime sto je dogmat Crekve.

Подели на овим сајтовима

On 9. 11. 2013. at 21:14, kordun рече
Jel mi možeš precizirati sa čim to ima veze ? pošto se radi o jako važnoj stvari,koja je uvrštena u 10 Božijih zapovjesti,molim te objasni mi na šta se odnosi to konkretno...

Ради се о томе да "шест дана" Божијег стварања у Библији није никаква временска одредница. Поготово, то нису дани у смислу 24 сата. Такво тумачење онемогућава и сам библијски текст, по којем је сунце створено тек "четвртог дана". Како ћеш без сунца рачинати дане? А Библија их ипак набраја и пре стварања сунца. Дакле, не ради се о данима као временској одредници. Прича о томе шта онда значе ти "дани" је веома широка (почев од јеврејског рачунања времена, седмице, теологије, итд.). Оно што је најважније - нису дани, у временском значењу те речи, нити то има било какве везе са календаром.

On 9. 11. 2013. at 21:14, kordun рече
reci mi molim te šta je sa starim crkvenim kalendarom i danas se nalzi u mnogim crkvenim knjigama koje su u upotrebi,na šta se to odnosi jel na predmiloševićevsku eru ilii šta

Не разумем ово питање.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...