Jump to content

Logika I Bog?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Нема знања без вере, а вере без знања, јер наука треба да буде прожета вером, пошто је хармонија вере и знања највиши степен људског развитка".- Климент Александријски(око 150 - 215)

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:20, Fildza рече

dobro, kordun,dobro Zemlja jeste gostoljubljiva ali sta cemo sa desetie hiljada vrsta biljaka i zivotinja, pa i ljudi koji su kao vrsta izumrli tokom miliona godina...nije ih covek istrebio...nego priroda... :)

Naravno,zar nije bio potop i ostale stvari,mijenjala se klima i svašta,sam čovijek je mnogo doprinosio tome i doprinosi danas više nego ikada...

U ostale vrste ljudi ne vjerujem,to nisu ljudi za mene,rdai se o majmunima ili nekim hibridima između ljudi i majmuna koji nisu mogli da se razmnožavaju,šta ga znam,znamo i da je na tu temu bilo i velikih prevara,najpoznatija sa onim englezom ...

život oko nas je stvoren da nam koristi i da mu se divimo,ne znam kakv problem ti predstavlja odumiranje nekih vrsta,gotovo svi tipovi u živom svijetu su očuvani,izumrle su vrste iz određenih tipova...to je proces  koji je prepušten sam sebi

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:29, kordun рече

daj mi brate navedi neki prirodni zakon koji opisuje estetiku u prirodi,zašto je konj lijep,mogao je da bude ružan i to izuzetno

"Lepo" i "ruzno" su subjektivne stvari. Mozemo da pricamo o prirodnim mehanizmima koji dovode do nekog stanja, do toga da nesto bude takvo kakvo jeste. 

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:30, petar m рече

"Lepo" i "ruzno" su subjektivne stvari. Mozemo da pricamo o prirodnim mehanizmima koji dovode do nekog stanja, do toga da nesto bude takvo kakvo jeste. 

nisu subjektivne stavri ako ti kao razumno biće kreneš  svom svojom inteligencijom da stvaraš neke stvari,one su daleko ispod onoga sto vidimo u prirodi,prema tome ispada da je slučajnost daleko veći umijetnik od nas,naravno generalno posmatrajući...

ima i po neka ružna stvar,nilski konj npr,ali on je tu da se vidi šta se desi sa magarcem kad mu daš da puši travu

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:02, Fildza рече

kordun.. ne znam  da li si a predivno i velicanstveno mislio na svemir npr jer on nije ni blizu predivnog..naprotiv vrlo je opasan, haotican, neprijetan i nepredvidiv...pogotovo za ljude...

Са Кордуном се апсолутно слажем . Сви косманаути који су боравили у орбити око наше планете кажу да су  и земља и свемир веома лепи. Да је свемир толико хаотичан и нас неби било одавно на нашој планети .

Ја када себи постављам нека питања и када тражим одговоре на то то ме само учвршћује у вери да Бог постоји.

Наука рецимо није проникла у саму шуштину живота . Шта је Живот ? Зашто је настао ? .Ту наука још увек нема објашњења до краја . По мени једино логичко објашњење је да постоји Бог који је то сворио.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:29, kordun рече

daj mi brate navedi neki prirodni zakon koji opisuje estetiku u prirodi,zašto je konj lijep,mogao je da bude ružan i to izuzetno

Pa i estetika je deo načina kako ljudski um funkcioniše - i to je Bog uspostavio...Evo ti jednostavan primer - kad vidiš žensko biće, ili žena vidi muško biće (ne govorim o lepoti - generalno) da li možeš da kažeš da ti se ne sviđa? Ne možeš. Jednino što možeš je da kažeš da bi hteo sa njom ili ne. To je deo tvog bića i nije tvoj izum i doprinos ni postignuće. Drugo, kad vidiš neku stvar što ti se sviđa, odakle ti to? Recimo da voliš kola - vidiš neki besni ferari - ne možeš da kažeš da ti se ne sviđa - nije na tebi - to je ugrađeno u tebe. Neko može da kaže - da ali marketinške agencije stvaraju sliku lepog ili ružnog - da, tačno, ali i oni rade sa OSNOVOM koja je VEĆ u čovfeku, pravila i zakoni koji se odnose na osećaj lepog ili ružnog. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:34, kordun рече
nisu subjektivne stavri
ima i po neka ružna stvar,nilski konj npr

Evo, meni je nilski konj jako lepa zivotinja. Gde nestade tvoja objektivnost?

ako ti kao razumno biće kreneš  svom svojom inteligencijom da stvaraš neke stvari,one su daleko ispod onoga sto vidimo u prirodi,prema tome ispada da je slučajnost daleko veći umijetnik od nas,naravno generalno posmatrajući...

Prirodni zakoni nisu slucajnost. Mislio sam da smo to vec resili.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Midrash u pravi si da je Bog to uspostavio,ali me zanima kojom logikom  to ateisti opisuju,jer u ovoj temi se govori baš o logici i Bogu.

smatram da sama ograničena ljudska logika koja se konstantno mijenja skupa sa razvojem ljudskog drustva  ima daleko vecih problema sa ateizmom nego sa Bogom...

Prvo elementarno pitanje ,svrha života na koju ateisti treba da odgovore po njima nikakve svrhe nema,a nama sva logika i sav razum govori da sve oko nas ima neku svrhu...

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2013. at 22:44, kordun рече

Midrash u pravi si da je Bog to uspostavio,ali me zanima kojom logikom  to ateisti opisuju,jer u ovoj temi se govori baš o logici i Bogu.

smatram da sama ograničena ljudska logika koja se konstantno mijenja skupa sa razvojem ljudskog drustva  ima daleko vecih problema sa ateizmom nego sa Bogom...

Prvo elementarno pitanje ,svrha života na koju ateisti treba da odgovore po njima nikakve svrhe nema,a nama sva logika i sav razum govori da sve oko nas ima neku svrhu...

Pa nije to baš tako. Logika, oni koji su je učili po školama znaju, nije promenjiva - to su zakonitosti nepromenjive, i ne zavise od toga da li veruješ u Boga ili ne, kao što ne zavisi od toga da li imaš dve ruke i dve noge i to ne može da se promeni (osim nasiljem, naravno). A drugo, ima pitanja, kao što rekoh, na koja ovde nikada nećemo dobiti odgovor jer su delo beskonačnog Uma, kojeg naš konačni ne može da obuhvati i shvati...Ali evo :) prilog estetici Božijoj koja se protivi ljudskom umovanju: 

Microscopic-Beauty-of-Photographys-rufza

Nikad ovo nećeš videti golim očima, pa ipak postoji i u detalje je osmišljeno umom Umetnika :) Rekao bih još - lepota stvorenoga u nama stvara odsjaj lepote Stvaratelja, i po tome i u Njemu prepoznajemo lepotu.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...