Jump to content

Трчање или вожња бициклом.....

Оцени ову тему

Таша

Препоручена порука

On 20. 6. 2012. at 8:31, Pantera рече

Хајде молим те, постави слику тих својих патика да их видим, не могу да их нађем на нету, а ако можеш дај ми неки контакт са продавницом, да могу да их пробам.

50_073285_80.jpg_800x800.jpg

Нешто слично овим. Ја сам узео у Шустеру, у Минхену, мада ти се не исплати да идеш тамо. Ја био па процуњао по продавницама. Узео сам их за планинарење, пошто имам само зимску варијанту ципела, где ми се лети поприлично кува нога, па реко' да узмем добре патике за неке мање захтевне туре. Испоставило се да су одличне за трчање. Најбоље су ми биле Саломонове, по удобности, ал су бљештале као новогодишња јелка, и нису имале класичне пертле. Ове биле јефтиније и на попусту, па сам узео њих. Стално избацују нове моделе, и тешко је наћи два иста модела.

http://www.sport-sch...nktions-schuhe/

Треба тражити за трчање патике, али outdoor. Јер класичне патике за трчање праве прилагођене да трчиш по терену који је предвиђен за то, тј мекој подлози, а тога у Србији има јако мало.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1340180272' post='663317]

леба ти како трчиш 10 на сат, висок си 1 метар? :D

ја брже ходам од тога кад марширам, нема теорије на тако споро да трчим ... висок 182 цм, мало развучем ход и то ти је већ 10 на сат ;) 4-5 на сат је лаган ход код човека просечне висине, око 170цм.

није поента што се амортизује доскок, већ се губи доста снаге кад се трчи прво петом а оптерећује се тело непотребно јер цела вертикала амортизује доскок, све до лобање. зато трчање прво прстима само одгурује већ постојећи импулс и лакше се подноси ал мора брже да се премећу ноге што доноси и већу брзину са истим напором, практично већу пређену раздаљину.

на истом принципу вртења педала, прво прстима, ради и бајс.

мада, гомила људи не уме лепо да подеси раздаљину и величину волана као и висину седишта - треба да руке буду раздвојене скоро у размаку рамена а висина седишта да буде толика да буде права нога кад је педала у доњем положају. то је доста високо па и седиште мора да буде прилагођено посебно мушкој а посебно женској гузици због разлике у анатомији.

тако ни кичма не трпи оптерећење ни кривљење, има добар положај у односу на крста и рамена.

Ne zvekeći matere ti...

Viši sam od tebe.

Po tebi jedino trčanje ima smisla ako trčiš 20 km/h što je prosek na maratonu.

Ovo za bosonogo trčanje si u pravu, ali korak može i da se skrati, u stvari on se i skrati kad zemlju dodiruješ prvo prstima, i nema onih skokova.

Bajs se ne vrti prstima nego onim jastučićem ispod korena nožnih prstiju, kad bi ga vrtio prstima upalio bi tetive strašno.

U pravilu štelovi za sportske bicikle imaju brojeve i kad hoćeš da naručiš jedan onda odeš u pravu radnju i oni ti mere dužinu butne kosti, visinu, ramena itd. i skroje ti bajs po meri.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

оливере узми измери брзину, све ће ти бити јасно :)

нисам ни мислио буквално на прстима,већ управо предњим делом стопала а не задњим делом.

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2012. at 10:15, Таша рече

Znaci trebaju mi nove patike ?!

Ne cici, ove koje imas ti super stoje, bas sam pre neki dan cuo dve zene kako komentarisu kada si protrcala da imas super patike i da su one najbolje za liniju ... a i najlepse trcis u njima od svih ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2012. at 10:19, Жељко Билбија рече

Ne cici, ove koje imas ti super stoje, bas sam pre neki dan cuo dve zene kako komentarisu kada si protrcala da imas super patike i da su one najbolje za liniju ... a i najlepse trcis u njima od svih ...

i tako je počelo

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2012. at 10:19, Жељко Билбија рече

"не дам ти паре за обућу већ имаш пуна два ормана" :D

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2012. at 10:15, Таша рече

Znaci trebaju mi nove patike ?!

Ма не, кад поцепаш те, онда размишљај о новим.

Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака :).

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  On 20. 6. 2012. at 10:17, Ратко С. рече

ма то је перфекционизам. Просечне Најке су довољне.

Најбоље је трчати бос.

Иначе ја већ две недеље радим, један дан трчања, једна дан тегова, један дан одмора и опет у круг.

Трчање радим два минута средњом брзионом задњих 10 секунди тих два минута шпринт.

Па онда минут одмора.

Тако десет минута, па одмор пет минута па још један рунда од по десет минута два-један-два-један-два-један.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 6. 2012. at 10:54, Ратко С. рече

Нисмо поменули истезање. Јако важна ставка.

http://www.exyu-fitn...rupe/istezanje/

иначе истезање ПОСЛЕ тренинга, не пре. Много њих прави грешку истеже се пре тренинга.

Истеже се мишић после а пре тренинга се загревају зглобови.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Браво, ситна масонеријо. Обавезно после тренинга. Негде сам у својој лакоумности сматрао да се то подразумева...

Иначе, постоје и ситна квази истезања теком тренинга. Ако радиш ноге, рецимо, између серија онако сецкаш брзо "истезање", што наравно није истезање али тај положај тела који заузимаш теком истезања те често одмори између серија. Сецнеш по који пут, додирнеш енергично врхове прстију стопала врхом прстију руке.

Али када се истежеш, наравно, то је потпуно другачији процес. Ухватиш, колико можеш, прсте прстима и држиш 20, 30 секунди. Па тако више пута.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...