Гости Guest - . . .- Написано Новембар 7, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Roditeljima koji odbiju da vakcinišu dete preti prijava i kazna. Najčešće odbijaju vakcinu iz straha da će ona izazvati nus-pojave. Odbijaju vakcinu koja štiti od malih boginja, rubeola i zauški VAKCINACIJA novorođenčadi, odojčadi, male i školske dece je obavezna i to je regulisano zakonom Republike Srbije. Ipak, strah da će vakcinacija izazvati nus-pojave i sumnja u delotvornost vakcina, kod pojedinih roditelja jači je od zakona, zbog čega oni odbijaju da vakcinišu svoje dete, na vlastitu odgovornost. Ovo je pokazao primer Novosađanke M. L. (34), samohrane majke, koja je na poslednjoj kontroli kod pedijatra odbila vakcinaciju svoje jednoipogodišnje devojčice. - Mnogo sam istraživala o posledicama vakcinacije i videla da postoji sumnja da MMR vakcina, koju je kao narednu trebalo da primi moja Lena, izaziva autizam - priča za „Novosti“ ova majka. - Upitala sam pedijatra ko će svojim potpisom snositi odgovornost da posledice neće biti štetne za moje dete, a ona je odgovorila: niko. Onda sam rešila da je neću vakcinisati. Doktorka mi je tad tražila da potpišem kako odbijam vakcinaciju i zapretila mi Centrom za socijalni rad i inspekcijom. Uplašena da će izgubiti starateljstvo, ova Novosađanka ipak nije potpisala izjavu i kako sama kaže, prolongirala je vakcinisanje devojčice, dok se ne raspita koja su joj prava i obaveze po tom pitanju. Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu dece u Domu zdravlja „Novi Sad“ dr Branislava Stanimirov potvrdila je za naš list da roditelji najčešće odbijaju MMR vakcinu, koja štiti od malih boginja, rubeola i zauški. IZJAVA DR Stanimirov kaže da postoje i sporadični slučajevi u kojima roditelji iz nekog razloga izbegavaju vakcine protiv dečje paralize, difterije, tetanusa, meningitisa i virusnog hepatitisa. Kako kaže, koju god vakcinu da odbiju, roditelji moraju u Domu zdravlja da potpišu izjavu u kojoj preuzimaju odgovornost za svoje postupke i potvrđuju da su odbili da se njihovo dete, suprotno zakonu, vakciniše. - Različiti su razlozi zbog kojih roditelji odbijaju vakcinaciju. Najčešće je to strah od autizma, ali pravila nema - kaže dr Stanimirov. - Međutim, važno je napomenuti da nije naučno dokazano da je vakcinisanje MMR vakcinom okidač za nastanak autizma kod dece. Nažalost, ima autistične i nevakcinisane dece. Zakonska i moralna obaveza svakog roditelja je da brine o detetu i mi sve slučajeve nevakcinisanja moramo da prijavimo nadležnim institucijama. Slučajeve gde jedan ili oba roditelja odbiju da vakcinišu dete pedijatri su dužni da prijave Institutu za javno zdravlje Vojvodine i sanitarnoj inspekciji, a kad je u pitanju potpun izostanak imunizacije od rođenja deteta, što je, objašnjava ona, najčešći slučaj u disfunkcionalnim porodicama i iz marginalizovanih grupa, pedijatri alarmiraju i Centar za socijalni rad. Oni roditelji koji su odbili samo jednu vakcinu, jer lično sumnjaju u njenu delotvornost, kako saznajemo, trebalo bi da se kažnjavaju novčano i prekršajnom prijavom. - Vakcinalni punktovi obaveštavaju naše inspektore, a sanitarna inspekcija dužna je da roditelje potom prijavi sudiji za prekršaje - kaže Rajko Bulatović, iz sektora za sanitarni nadzor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. - Međutim, ne zna se koja je sudbina tih prekršajnih prijava, da li stignu na red ili zastare i da li posle njih roditelji ipak vakcinišu dete. Извор: Новости.рс Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 а ја баш читао чланак на нету у вези са овом вакцином у коме се говори да ММР вакцина изазива аутизам.. http://www.whydontyoutrythis.com/2013/08/courts-quietly-confirm-mmr-vaccine-causes-autism.html чланак је на енглеском, извињавам се. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 http://vukajlija.com/plasiti-mecku-resetom/581012 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 kordun, R.Žiskar, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Postoji jedna nelogicnost u celoj toj prici prisile, a to je, ako uzmemo da je jedini realni razlog kazne za one sto ne vakcinisu decu, da posmatramo kaznu kroz filantropsko stremljenje zato da se bolest ne bi sirila, ali ako je vecina vakcinisana kako onda bolest moze da se siri, ako uopste i postoji... Vecina tih bolesti je iskorenjena, a u slucaju da se pojave tu su lekovi. Napucavati organizam, ciji imunitet jos nije oformljen, raznoraznim otrovima razaracima(zivim(umrtvljenim) vakcinama) tog slabasnog imuniteta ne znam bas kolko je pametno ako bolest i ne postoji. Koga interesuje nek pronadje klipove i tekstove dr. Todora Jovanovica o vakcinama, pa nek razluci i odluci. A te fore sto SZO(WHO) plasira, to ko jos nije shvatio ne vredi mu ni objasnjavati. PS: Sad ocekujem da se Advocado javi. Naravno i nezaobilazni Milosavljevic... a Ivica gde se denuo?! Ђуро Станивук and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Postoji jedna nelogicnost u celoj toj prici prisile, a to je, ako uzmemo da je jedini realni razlog kazne za one sto ne vakcinisu decu, da posmatramo kaznu kroz filantropsko stremljenje zato da se bolest ne bi sirila, ali ako je vecina vakcinisana kako onda bolest moze da se siri, ako uopste i postoji... Vecina tih bolesti je iskorenjena, a u slucaju da se pojave tu su lekovi. Све те болести за које је предвиђена вакцинација су болести високог ризика за децу. Што значи - боље спречити него лечити. Човек који одбије да вакцинише децу против тих болести ставља их у екстреман ризик. Napucavati organizam, ciji imunitet jos nije oformljen, raznoraznim otrovima razaracima(zivim(umrtvljenim) vakcinama) tog slabasnog imuniteta ne znam bas kolko je pametno ako bolest i ne postoji. Вакцине управо развијају имунитет. Када ушприцаш омртвљен или ослабљен вирус - имунитет га препозна и направи механизацију за борбу против истог тако да сутра дан када вирус добијеш, не може да се развије и да ти угрози живот. Вакцинисање није ништа друго до развијања имунитета. Некад се чак и размишљам да сваки родитељ треба да бира да не вакцинише своје дете па када се деси оно најцрње (недај боже) да схвати колико је глуп и неодговоран родитељ био. Но са друге стране размислим се - зашто дете да спашта због идиотлука свог родитеља - ипак сам за законску обавезу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 To te SZO naucila? Brate mili vanili, nije da se hvalim, ali cinjenica je da sam bio najbolji u biologiji u osnovnoj skoli pa i u srednjoj, jer sam to voleo, vukovci mi nisu mogli parirati, posle toga sam upisao Ekologiju na PMF-u departman za Biologiju, i nisam sektas ni zatucan. Ucim i posmatram, sama teorija je nista bez prakse. A danas photoshop caruje. Tako da, to htedoh reci, nemoj da me ucis o imunitetu molim te. Na dalje pokusaje poducavanja necu reagovati, nego ces samo u prazno spamovati. Ali naravno imas pravo na repliku, samo ne znam na sta... kordun, Milan Nikolic and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Mislim da valja videti kako je osnovna zdravstvena zaštita regulisana u drugim zemljama. Pogotovo ovo što se tiče vakcinacije dece. Malo je pravno nedopustivo i nemoralno da se na pitanje "ko će odgovarati ako se nešto desi?", dobije odgovor "niko". To stvara otpor kod onih roditelja koji se dvoume, kao poput ove majke. Ja sam za obaveznu vakcinaciju. DYNABLASTER and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Eto lepo si odgovorio, bez ikakvih insinuacija i navale, zato ti dajem amin. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ja sam recimo sto posto protiv vakcinacije,moje tijelo je samo moje i neće meni niko da određuje šta ću ja da radim sa njim ИгорМ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Живео имуни систем! Доле његови непријатељи! ИгорМ, RYLAH, Баба and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 To te SZO naucila? Не то ме је научила наука. Brate mili vanili, nije da se hvalim, ali cinjenica je da sam bio najbolji u biologiji u osnovnoj skoli pa i u srednjoj, jer sam to voleo, vukovci mi nisu mogli parirati, posle toga sam upisao Ekologiju na PMF-u departman za Biologiju, i nisam sektas ni zatucan. Ucim i posmatram, sama teorija je nista bez prakse. A danas photoshop caruje. Дакле ти си завршио екологију, био си добар из биологије у срењој школи, и то је теби аргумент да ја нисам у праву? Ајде онда овако, да допустимо родитељима да не вакцинишу своју децу али под условом да се деци нешто деси од болести за коју нису хтели да вакцинушу - иду на доживтону робију. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Вакцине управо развијају имунитет. Када ушприцаш омртвљен или ослабљен вирус - имунитет га препозна и направи механизацију за борбу против истог тако да сутра дан када вирус добијеш, не може да се развије и да ти угрози живот. Вакцинисање није ништа друго до развијања имунитета. То што су тебе научили на факултету и по њиховим доказима да је то стварно развијање имунитета код деце то су ЛАЖИ које ће тек доћи на видело мада је и сада јасно да то нема везе са имунизацијом. Последња научна и медецинска истраћивања, која нису финансирана од стране неке фармацеутске мафије, говоре да више од 70% заразних болести је једноставно изчезло како смо дигли ниво хигијене. И има ту још разних објашњења, нисам из медецинске струке па не могу да се служим стручним терминима. Најздравија деца у САД су деца Амиша која нису вакцинисана. А погледајте сад пример из живота. Кад се једно дете прехлади сва деца одма покупе исту прехладу. Како то да се сва деца разболе одједном од исте прехладе? Логично објашњење се намеће па исти су има имуни системи, са истима вакцинама је вршена "имунизација" тачније речено на истим местима им је "избушем" имуни систем како би фармација зарађивала током целог живота особа које су вакцинисане. Мој пријатељ није дозволио да му вакцинишу децу и Богу хвала деца су супер за здрављем и нису болесна као друга деца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Ja sam recimo sto posto protiv vakcinacije,moje tijelo je samo moje i neće meni niko da određuje šta ću ja da radim sa njim Питање је мало дубље и не тако једноставно јер то што си рекао, могло би да важи ако никад не би користио никакву другу здравствену помоћ осим приватне. А нисам баш сигуран да немаш здравствену књижицу. Финансирање здравства иде из буџета а то плаћамо сви ми запослени. Дакле, ако добијеш болест јер си се инатио и правио Џек, онда буди Џек до краја и лечи се плаћајући. Знам да звучи мало грубо,. али мрско ми је да куцкам...извињавам се. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2013 Вакцине управо развијају имунитет. Када ушприцаш омртвљен или ослабљен вирус - имунитет га препозна и направи механизацију за борбу против истог тако да сутра дан када вирус добијеш, не може да се развије и да ти угрози живот. Вакцинисање није ништа друго до развијања имунитета. Ne slažem se sa ovim,prvo si se pogrešno izrazio,serumi ne razvijaju nego podstiču imunitet,ubacuju ga u višu brzinu žargonski rečeno,ne bi to bilo loše da je to jedini efekat vakcine,vakcina pored seruma kao nosioce koristi izuzetno otrovna jedinjenja a često i neke teške metale koji su pogubni kasnije tokom života za organizam... ja to gledam na malo drugačiji način,najača industriaj na svijetu je farmaceutska,ništa financijski nije jače od nje,pa ni poljoprivreda,lijepo nas vakcinišu,onda nam naprave u organizmu trajne probleme,ali time postajemo redovne mušterije farmaceutskog tržišta,lova kaplje na sve strane i svi srećni,al od mene lično farmaceuti nemaju nikakve koristi,ja ne pijem nikakve tablete nikada,čak i kad me zub znao zaboliti i zdrav sam ko čelik,nisam godinam bio prehlađen,ok osebe gledam bolešljive klince koji se krkaju raznim pilulama... ИгорМ and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука