zejak Написано Јул 3, 2010 Пријави Подели Написано Јул 3, 2010 Здраво свима. Ево доле могуће теме за дискусију. Молим Вас да прочитате кратак опис случаја ксенофобног мобинга против мене (студента доктоских студија) и против мог академског ментора Румуна који је познат научник са награђеним докторатом Колумбија Универзитета у Њујорку. Напомињем да је мој ментор и alumnus Института за напредне студије у Принстону где му је ментор био Едвард Витен (Филдс медалист). Такође Вас молим да прочитате ксенофобну имејл поруку и у вези са њом поједине релевантне комуникације које су поменуте у кратком опису овог случаја. Срдачан поздрав, Александар Зејак Студент докторских студија Школа математике Тринити колеџ Даблин Члан IIEA-a Члан ISIL-a -- http://www.maths.tcd.ie/people/index.php?file=people&code=gsza http://sites.google.com/site/aleksandarzejakmathstcdie/ http://picasaweb.google.com/artzejak http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 3, 2010 Пријави Подели Написано Јул 3, 2010 Brate, pametan si dečko, što te potresa irski đilkoš. I daj, sreće ti, ti si "mejlingovan" a ne "mobingovan..." :cheesy: “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zejak Написано Јул 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2010 Хвала на одговору Morgoth. Није само господин Collins уплетен у овај случај, а ово се већ да закључити на основу површног читања кратког описа. Имејл поруке размењене између мене и шефа Школе математике Dr. Donal-a O'Donovan-a јасно описују чињеницу да се ту ради о ксенофобном мобингу усмереног против мене и мог ментора који је започео у Школи математике и који је оркестриран од стране Dr. O'Donovan-a уплитањем осталих чланова Школе и Тринити колеџа. Modus operandi je клеветање менталног здравља двоје људи, међународног студента и његовог ментора грађанина Е.У.. Ове поруке јасно предочавају и какво је функционисање те Школе под руководством Dr. O'Donovan-a, какво је његово разумевање дужности бриге као и какво је разумевање појма хигијене од стране једног ирског докторанта те Школе (погледајте нпр. фотографију његове канцеларије). Такође, можете наћи информацију о интернет страницама које су нестатутарно и незаконито склоњене са интернета од стране секретарке колеџа Anne FitzGerald у њеном очајном покушају да уништи јавну презентацију моје личности. Ово недело је урађено уз кооперацију Dr. O'Donovan-a. Напомињем да су те интернет странице мој креативни рад и да су сада доступне на следећој веб страници: http://sites.google.com/site/aleksandarzejakmathstcdie/ . Госпођа FitzGerald ми је такође онемогућила приступ мојим Тринити колеџ имејл адресама [email protected] и [email protected]. Ако се погледа временски ток мобинга и кршења закона која су омогућила ову врсту злостављања, јасно се види да осим психолошке, овај случај поседује политичку, правну, друштвену, итд. димензију. Аца Зејак +353 86 323 5731 http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zejak Написано Мај 11, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Napominjem, da je 9. novembra prošle godine moj hompejdž na internet stranici Škole matematike Triniti koledža: http://www.maths.tcd.ie/people/index.php?file=people&code=gsza uklonjen bez mog znanja, jer me o tome niko iz Triniti koledža nije obavestio navodeći pri tome neki razlog. Moje ime više se ne nalazi na listi studenata Škole matematike: http://www.maths.tcd.ie/people/#gradstudents . Za razliku od mog slučaja, hompejdž mog mentora (koji je takođe suspendovan) je i dalje prisutan: http://www.maths.tcd.ie/people/index.php?file=people&code=CIL . Na osnovu člana 13. Ustava (English), Republika Srbija bi trebala da zaštiti moja prava i interese. Možete me podržati ovde na face-u. To su kreirali moji školski drugovi koji me o tome nisu prethodno obavestili. Bilo bi korisno da se stvori kritična masa ljudi koji me podržavaju, kako bi se kasnije pritisnuo ovaj trenutni zid ćutanja domaćih medija u vezi sa mojim slučajem. http://www.google.com/profiles/artzejak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Htela bih da pitam sta mislite o mobingu? Odnosno kako pravoslavni hriscanin treba da se postavi prema tome? Da li treba cutati i trpeti jer znamo da sve sto nam se desava jeste sa Bozjim dopustenjem i Bozijom promisli? Ili se treba boriti do kraja, protiv zlostavljaca? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Htela bih da pitam sta mislite o mobingu? Odnosno kako pravoslavni hriscanin treba da se postavi prema tome? Da li treba cutati i trpeti jer znamo da sve sto nam se desava jeste sa Bozjim dopustenjem i Bozijom promisli? Ili se treba boriti do kraja, protiv zlostavljaca? Dobro, mozda je Bog bas tebi dao šefa koji te ugnjetava, da bi mu to stala na put i sprecila ugnjetavanje drugih? Лидија Миленковић, ВИЛМА, Crveni Baron and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Zavisi od situacije i stanja mobera, treba proceniti dal ces da pokazes zube ili da trpljenjem omeksas srce napadaca tj. probudis mu savest. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Samo policija i sud pa onda onaj drugi neka vezba trpljenje ... feeble, Mironosica and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 To u slucaju da mober ne potkupi policiju i sud. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Smatram da ne treba trpeti mobing, već mirno preduzeti ono što nam je na raspolaganju - žalba/prijava generalnom direktoru,pa ako ne reaguje adekvatno, onda onom ko je iznad njega. Važno je kod mobinga da osoba zna koja su joj prava i obaveze, da joj niko ne bi svaljivao na leđa ono što nije njeno, i da može uvek da se pozove na Pravilnik ili neki drugi akt kojim se regulišu prava i obaveze. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Највећи проблем у борби против мобинга је непознавање права и обавеза од стране "мобисаног" лица. На жалост, човек данас мора да буде скоро па правник да би се изборио за своја права или да има доброг пријатеља адвоката. Скоро сви случајеви мобинга које сам до сада сретао, а јесам, више пута, су последица тога што онај према коме се спроводио мобинг није уопште био свестан шта сме а шта не сме, која су му права и како то да презентује ономе ко га угњетава. Да би се успешно борио против мобинга мораш да знаш: Закон о раду, Правилнике у фирми у којој радиш, начине независног синдикалног организовања, као и све струковне законе који су везани за радно место. Не сматрам да је мобинг врста искушења које нам Бог додељује, осим ако није у функцији унапређења знања о правима. Сувише се лако решава да би било од Бога. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Htela bih da pitam sta mislite o mobingu? Odnosno kako pravoslavni hriscanin treba da se postavi prema tome? Da li treba cutati i trpeti jer znamo da sve sto nam se desava jeste sa Bozjim dopustenjem i Bozijom promisli? Ili se treba boriti do kraja, protiv zlostavljaca? Треба се борити против тога. Јер јесте по допуштењу, али није нам све на корист.. Неправда је неправда. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Треба трпети што више можеш, и онда кад те шеф псује јер му кафа није млака, па си хтео да Он опече језик на њу и тера те да му донесеш другу кафу, млаку, ти у себи да понављаш колико си достојан и исправан и како ћеш својим трпљењем и достојношћу сто посто да заслужиш спасење. Тако прави хришћани раде. Ови искварени гледају да склоне идиота, како више никог не би могао да малтретира. R.Žiskar, Драшко, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Samo policija i sud pa onda onaj drugi neka vezba trpljenje ... facenew22222222 Тако је код нас и тамо код вас. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Постављам овај видео из разлога што се што се спомиње на индиректан начин и и ствар који је у вези са овом темом , када Бог нас учи смирености и када нас ставља у средину где се та лекција учи. И он каже да треба да се боримо , али аргументима да покушамо да га убедимо а не на грех да узвраћамо грехом. Vecana је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука