kordun Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Svaki Božiji dan slušamo teorije o prenaseljenosti naše planete,o velikim problemima ishrane stanovništva.Samo u izuzetno razvijenoj Evropi prema statističkim istraživanjima gladuje 43 miliona ljudi,od toga u Srbiji milion,dok je ukupan broj gladnih u svijetu oko milijardu. Šta je uzrok ovome? Možda prenaseljenost,nedovoljna tehnološka razvijenost čovječanstva s obzirom na našu brojnost na ovom bijelom dunjaluku ? Možda Gospod Bog nije planirao da se ovako nakotimo,pa nam je stvorio premalu kuglu za dom ? Možda je ljudov ljudovu vuk,a mogu li zaista vukovi biti siti i sve ovce na broju ? Homo Serbicus Jednom davno u srednjem vijeku na brdskom prostor-vremenu Balkana,egzistirao je u svojim jazbinama srpski nomad,grozno zadrto i zatucano,neotesano i necivilizovano biće,kojeg nisi mogao ničim da kontrolišeš,nisi mogao na ništa da ga nagovoriš.Turci su trudove dobili od silnog truda koji su ulagali da dovuku to biće u gradove,u škole na reprogramiranje,ali uzalud.To biće je imalo svoje stado ovaca-mobilnu bijelu tehniku,imalo svoju maćehu šumu i baš ga bolilo uvo koja je srednja naseljenost Eskima po kvadratu površine u Kanadi,baš ga lijevi guz bolio ko će da bude gradonačelnik u Bijelom Gradu,njemu to ništa nije mijenjalo u životu i takvo neotesano biće nije služilo ničemu neg' da troši ovo malo čistog kiseonika okolo gradova i time ugrožava ljudska prava većine na vazduh. Kako bi se svijet spasio od ove pošasti tipa srpskog nomada,moralo se pristupiti problemu na skroz drugačiji način,pošto lovljenje tih ludaka mrežama po brdima nije davalo nikakve rezultate.Dugo su mudraci smišljali doktrinu i kalkulisali sa svojim kvrgavim staračkim rukama dok se nisu dosijetili ključa za ovaj problem koji se nalazi u Svetom Pismu i to u 1 knjizi Mojsijevoj,a on se zove ŽENA.Baš kako se i Satana dosijetio žena je ključ sa kojim ćeš da poraziš muškarca,jer muškarac se nikada ne može izboriti za onaj nivo dostojanstva kakav ima npr. nausraniji seoski pijetao,mačak,prasac i ostali nosioci one muške stvari,zato je trebalo ženi pojačati moć,dati joj NADSLOBODU... Bilo kako bilo,danas sam zakovan u nekakvom mravinjaku,zavukli smo se od sunca u nekakve kocke od betona,ne čujemo više ni kad kiša pada,gledamo je pretežno na suvoj vremenskoj prognozi,malo sam željan mirisa te kiše,spopada me i želja da negdje ukradem helikopter i poveću bombu,pa da zveknem sam na sebe u zgradi u kojoj živim ,ova glavobolja,spopada me i želja da kao prevenciju budućih migrena odsječem sebi glavu i stavim u teglu sa krastavcima,to ionako nisu pravi krastavci,već plastični,služe mi samo da maskiram vodku u špajzu,ne mora žena svašta da zna,a neka i zna,dogodine ako ne završim u Kninu,pušćam jesenje brkove i neću se kući više vraćati iz kavane.. Bože,zašto si nam napravio ovako mali svijet,zar ne vidiš koliko nas ima,pa susjed mi se na glavu popeo,ne mogu više da ga istrpim !? Već sam pisa ona ovom forumu,ali ponoviću još jednom : Srpski "Eurokrem" u njemačkoj košta 8 evra pakovanje od 5 kg, u srbiji 1kg toliko košta,šta treba ja sada da mislim ? Da li država njemačka subvencioniše cijenu srpskog Eurokrema,da li država Srbija ima neku komunističku robnu razmijenu sa državom njemačkom ? Ni jedno ni drugo,radi se o našim ljudima,o našim prodavnicama u Njemačkoj,ljudi neko nas uništava iz temelja i još nas tijera da mu se izvinjavamo,imamo najplodniju ravnicu u Evropi,a najskuplju hranu i najbijednijeg farmera. Ima li nas previše ? Ovaj naš dunjaluk je nekakva okrugla kvrga u svemiru,vrti se oko neke veće kvrge tako nam je obijasnio onaj Galalalej ne znam kog datuma se slavi,al moja Krsna slava nije,možda Šojić zna kad je tačno...Kada bi sakupio svo stanovništvo srbije na jedno mijesto,stali bi na njivu dimenzija 3x3 km,to je daleko manje u proporciji krtičnjaka na nekoj njivi kada uzmemo u obzir površinu naše države. Posmatrano iz daleka Zemlja je uglavnom vodena. Tek 29 % njene površine čini kopno, a čak 71% voda. Ni jedno drugo nebesko tijelo, koliko nam je danas poznato, na svojoj površini nema tečnu vodu, a naša Zemlja se kupa u njoj. Najviše je vode u okeanima i morima (skoro 97%), ali vode ima i zamrznute na polovima i u glečerima, ima je u rijekama, jezerima, močvarama, zatim u zemlji i u atmosferi. Ima je i u svim živim bićima: u lastama, kamilama, drveću i u nama samima. Ima je čak i u suvoj drenovini koju je, kako kaže narodna pjesma, cijedio Kraljević Marko. Ima je skoro u svemu i zato je Tales smatrao da je osnovni elemenat od koga je sve napravljeno baš voda. Evo tabelarnog popisa vode na našoj planeti: Ako predpostvimo da u komadu okeana dugačom,dubokom i širokom kilometar sa svake strane ima godišnja proizvodja mesa u komadu metar sa metar i debelo metar ,onda nam nikakva poljoprivreda nije potrebna ,pošto okeani proizvode za nas kilu mesa svaki dan po glavi stanovnika na planeti,naravno ova proizvodnja okeana u realnosti je mnogo veća ,toliko o gladi i prenaseljenosti od mene... Za ŽRU Vsčk.Nikola Vidnjević (kordun) horatio and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Zamolio bih posijetioce ove teme da pročitaju ovaj tekst gore,da se nisam džaba mučio filozofirajući... Hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Lepo je kada se ceni neciji trud i vreme ali moram naprosto i ja da pitam koliko si ti vreme i truda ulozio da izucis za ovu tematiku relevantne cinjenice? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Lepo je kada se ceni neciji trud i vreme ali moram naprosto i ja da pitam koliko si ti vreme i truda ulozio da izucis za ovu tematiku relevantne cinjenice? moraš brate biti konkretniji malo sa pitanjem,koji podatak te konkretniej zanima jel ekologija u pitanju ili trgovina,neke stvari sam još kao srednjoškolac izučavao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 moraš brate biti konkretniji malo sa pitanjem,koji podatak te konkretniej zanima jel ekologija u pitanju ili trgovina,neke stvari sam još kao srednjoškolac izučavao Blago onome ko ume da pobroji koje sve oblasti treba izucavati da bi se moglo iole ozbiljno govoriti o svemu sto si ti ovde napisao. Bukvalno si zasao u svaku mogucu oblast sto direktno sto indirektno. Ukratko naprvio se blender svih oblasti ljudskog misljenje i delovanja. Tako da bi mi, citaoci ove tvoje teme, pre tebi trebali da skrenemo paznju da budes konkretniji jer ovo sto si napisao je jedan miks svega. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Evo procitao sam tvoj tekst i zanimljivo je,deluje mi kao da se sam sebi ispovedas,tacnije preispitujes samog sebe.Ali mi nije jasno koje je tvoje konkretno pitanje u vezi sa ovom temom,tacnije na koji aspekt sveta si mislio kada si postavljao naslov teme,verovatno na hranu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Evo procitao sam tvoj tekst i zanimljivo je,deluje mi kao da se sam sebi ispovedas,tacnije preispitujes samog sebe.Ali mi nije jasno koje je tvoje konkretno pitanje u vezi sa ovom temom,tacnije na koji aspekt sveta si mislio kada si postavljao naslov teme,verovatno na hranu? Na ljudsko društvo,samo sam u jednom dijelu teksta imaginarno govorio iz prvog lica,naravno ništa se na mene lično ne odnosi tu... Ovo je moja kritika ljudskog društva onako kako ja umijem,neki roker napravi pjesmu,ja ovako napišem,mada treba to malo vježbati,mislim to ruganje,ipak za to treba iskustva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Blago onome ko ume da pobroji koje sve oblasti treba izucavati da bi se moglo iole ozbiljno govoriti o svemu sto si ti ovde napisao. Bukvalno si zasao u svaku mogucu oblast sto direktno sto indirektno. Ukratko naprvio se blender svih oblasti ljudskog misljenje i delovanja. Tako da bi mi, citaoci ove tvoje teme, pre tebi trebali da skrenemo paznju da budes konkretniji jer ovo sto si napisao je jedan miks svega. ovo nije nikakva ozbiljna tema,ni istraživanje nego obična kritika društva,dotakao sam se svega što mi palo na pamet u trenutku kad sam pisao... ti si mi postavio kritičko pitanje vezano za neke podatke,ja sam pomislio na šta sad misliš,šta ti smeta,jel moje neke brojke ili šta,jel ti smeta ako žene diram? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Na ljudsko društvo,samo sam u jednom dijelu teksta imaginarno govorio iz prvog lica,naravno ništa se na mene lično ne odnosi tu... Ovo je moja kritika ljudskog društva onako kako ja umijem,neki roker napravi pjesmu,ja ovako napišem,mada treba to malo vježbati,mislim to ruganje,ipak za to treba iskustva... Pa to samo Bog zna brate Danas je vreme u kom vladaju informacije,svi se punimo nekim informacijama koje su nam u sustini nebitne totalno:Mediji nam kroje svest,kako oni predstavljaju svet tako ga mi i vidimo,nekad plahovito skacemo protiv nekih svtvari iako i ne znamo zasto su lose,nekad nesto branimo iako i ne znamo zasto je to dobro...Sve u svemu dobro smo izmanipulisani u svakom slucaju. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Pa to samo Bog zna brate Danas je vreme u kom vladaju informacije,svi se punimo nekim informacijama koje su nam u sustini nebitne totalno:Mediji nam kroje svest,kako oni predstavljaju svet tako ga mi i vidimo,nekad plahovito skacemo protiv nekih svtvari iako i ne znamo zasto su lose,nekad nesto branimo iako i ne znamo zasto je to dobro...Sve u svemu dobro smo izmanipulisani u svakom slucaju. Ovaj tekst i govori uglavnom o tome što si ti sada kazao. Problem gladi je najveća sramota ljudskog roda,da ljudi ljudima brane hranu u svrhu kontrole i manipulacije,čak se time i Katolička Crkva služila dijeleći brašno ljudima po Hercegovini i Krajini pod uslovom da pređu na katoličanstvo,to nisam ja izmislio nego je istorijska činjenica...Onaj ko tvrdi da je planeta prenaseljena taj ne samo da laže već i govori direktno protiv Boga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 ovo nije nikakva ozbiljna tema,ni istraživanje nego obična kritika društva,dotakao sam se svega što mi palo na pamet u trenutku kad sam pisao... ti si mi postavio kritičko pitanje vezano za neke podatke,ja sam pomislio na šta sad misliš,šta ti smeta,jel moje neke brojke ili šta,jel ti smeta ako žene diram? Ne, ne smeta meni nista sto si ti pojedinacno napomenuo nego mi "smeta" to sto govoris o SVEMU. Ali bukvalno si dotakao sve moguce oblasti. Zato sam spomenuo vreme potrebno za izucavanje i razumevanje relevantih podataka. Da bi se o ovome ozbiljno govoirlo trebalo bi barem 10 godina citati knjigu dnevnog iz svih mogucih oblasti. U prevodu generalizujes genralizaciju. Ali ok postavio si temu kako si postavio pa ako neko od forumasa zeli da pise primedbe, pohvale etc ja ne bih da oduzimam vreme na ovoj temi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Moram da primetim (i ne samo na ovoj temi) da ti izgleda baš ne voliš žene :1311_womens: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2013 Moram da primetim (i ne samo na ovoj temi) da ti izgleda baš ne voliš žene :1311_womens: Volim,jako volim !!! Al imam dugačak jezik,ne volim samo "bijele vitezove",ja to malo zbog njih,malo zbog fašizma Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Говорите о месу? дал знаш да човек створен као биљојед, од меса би човек изумро јако броз, јер месо ствара кисилине у стомаку и претвара се у рак, месо требамо требамо конзомирати у малим количинама... друго: повечање гладних људи је узрок, пада пољопривреде, требамо да производимо, а ми не, хоћемо град, ѕагушљив простор, алкохол, пуно жена дроге итд. наше домаће семе је спас је укусно и здраво, и максимум трајања је 3 дана кад се убере, а данас у маркетима и другим стоји по 6 месеца јер је шприцан плод ... богледај те своје зубе и своје руке, јел имате канџе, јел имате оштре субе да прождирање меса? ради се о биљоједу а не о месождеру “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Говорите о месу? дал знаш да човек створен као биљојед, од меса би човек изумро јако броз, јер месо ствара кисилине у стомаку и претвара се у рак, месо требамо требамо конзомирати у малим количинама... друго: повечање гладних људи је узрок, пада пољопривреде, требамо да производимо, а ми не, хоћемо град, ѕагушљив простор, алкохол, пуно жена дроге итд. богледај те своје зубе и своје руке, јел имате канџе, јел имате оштре субе да прождирање меса? ради се о биљоједу а не о месождеру Brate moj,nemoj baš sve slušati Miroljuba Petrovića,poslušaj i druge ljude pa onda razvijaj svoj sud o tome.Konkretno čovijek nije ni biljojed ni mesožder,već svaštojed kao svinja npr. Mi nemamo organe za varenje kao pravi biljojedi ,kod sisara samo preživari su pravi biljojedi i imaju enzime da vare celulozu,najznačajniji,najrasprostranjeniji izvor energije za živa bića koje kopno nudi,čovijek ima mnogo jednostavniji sistem za varenje od biljojeda... To što Miroljub pominje neke kandže i vrši analogiju sa životinjama znači da Miroljub sam sebi skače u stomak jer podržava evoluciju bar u smislu poređenja,Bog nas je stvorio da ličimo na njega i dao nam je da jedemo sve što jedemo,ako je Gospod Isus Hristos mogao da jede ribu i jagnjetinu ne vidim brate ni jedan razlog zašto i ti to ne bi činio,ne sumnjaš valjda u Boga... Iskreno i bratski bi te posavijetovao da provodiš više vremena ovdije među pravim pravoslavcima,nemoj da budeš u kandžama Miroljuba,on ima lijepu i pitku retoriku,ali brate širi veliki jeres,lažno se predstavlja kao pravoslavac... DYNABLASTER, Istochnik and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука