Jump to content

Поставите питање Милославу Самарџићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 5. 2014. at 19:58, Kolega2357 рече

Zasto mislite da vas mrze komunisti?

Нисам рекао да ме мрзе. Мислим да по овим питањима није битно ко кога мрзи или воли, већ да ствари треба постављати чињенично, без емоција. У том смислу, факат је да су они противници историјске науке, јер под историјом подразумевају своју догму. И према свима ван свог света имају негативан став.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 14:31, Kolega2357 рече

Da li je Dimitrije Ljotic bio fasista?

Jugoslovenski narodni pokret zbor nije bio fasisitcki pokret .... ali bez obzira sto on to nije bio .... saradjivao je sa nemackim okupatorom.... Sustina Zbor-a je Organska misao a ne fasizam...ali to je druga prica.... 

Dakle imamo fasiste, ali imamo i one koji su saradjivali sa okupatorom.

Mislim da je jedini fasista u drugom svetskom ratu sa srpske strane bio Strahinja Janjic i njegovi istomisljenici u srpskom gestapou, a svi ostali koji su saradjivali sa okupatorom su vise rekao bih bili kolaboracionisti razlicitih politickih ubedjenja....  

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 14:31, Kolega2357 рече

Da li je Dimitrije Ljotic bio fasista?

Основни политички концепт ''Збора'' био је фашистички: сталешка скупштина, уместо страначке.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 20:49, Kolega2357 рече

Na koji nacin su nastali Otpisani i Povratak Otpisanih kao serija? Pretpostavljam da i tu ima zabluda. 

Pravi otpisani su postojali tkv beogradski ilegalci i komandant odbrane Beograda zvao se Zarko Todorovic Valter. Pripadali su jedinicama JVuO.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 20:18, Милослав Самарџић рече

Основни политички концепт ''Збора'' био је фашистички: сталешка скупштина, уместо страначке.

Ne moze jedna stavka da znaci sustina.... staleska skupstina ne znaci direktno fasizam.... 

Svaka stranka ima socijalni program, ali to ne znaci da je svaka stranka socijalisticka, tako i ovde staleska skupstina ne znaci fasizam.

Zna se sta je fasizam.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 20:49, Kolega2357 рече

Na koji nacin su nastali Otpisani i Povratak Otpisanih kao serija? Pretpostavljam da i tu ima zabluda. 

Да, то су били четници, ево збирке њихових слика:

http://www.pogledi.rs/povratak-otpisanih-istina-o-beogradskim-ilegalcima/

Комунистичка илегала била је много мања и слабија по саставу.

Подели на овим сајтовима

On 16. 5. 2014. at 21:28, Морава рече

Ne moze jedna stavka da znaci sustina.... staleska skupstina ne znaci direktno fasizam.... 

Svaka stranka ima socijalni program, ali to ne znaci da je svaka stranka socijalisticka, tako i ovde staleska skupstina ne znaci fasizam.

Zna se sta je fasizam.

Збор је у предизборној кампањи у Загребу стављао кукасти крст на плакате.

Подели на овим сајтовима

Велики поздрав, господине Самарџићу.

Имам неколико питања за вас, а везана су за ратна дешавања у Бос. Крајини за врјеме рата.

Конкретно занима ме када су основани и коме су били подређени четнички одреди који су дјеловали на овом простору, о овоме има врло мало података. Ако имате податке о страдалим Србима на овим просторима? Волијо би да ми одговорите и да ме упутите на неке текстове, који су релевантни, а  који се односе на страдање Срба на овим просторима. Рецимо у селу Суваја код Босанске Крупе, у једном дану убијено је око 160 Срба, цивила, жена и дјеце. По рјечима мјештана овај број је чак и већи. Спомен обиљежје је уништено у протеклом рату. Занима ме укратко ваше мишљење о томе.

Подели на овим сајтовима

Поздрав!
У том крају, као и свугде у западним српским областима, лета 1941. су основани српски устанички одреди, који су се дигли на устанак ради заштите народа.

У те одреде се од краја лета инфлитрира Комунистичка партија. До краја године у већини одреда преузима контролу и почиње да убија српске цивиле, а нарочито истакнуте личности. До пролећа 1942. извршен је низ пучева. Тамо где су успели, комунисти су ликвидирани и одреди су поново постали српски. Тамо гда пучеви нису успели, или где их није ни било - а ретко где их није било - комунисти су задржали контролу до краја рата, што је имало ужасне последице. Тј. само у оним крајевима, где су Срби имали команду, геноцид је заустављен.

Област Босанске Крупе остала је у рукама комуниста.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...