Jump to content

Поставите питање Милославу Самарџићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Амерички историчар Џејмс Бергвин у књизи ''Империја на Јадрану'' и пуковник др Роберт Мекдауел у књизи ''Стрељање историје''.

А који је извор да је краљ имао ту моћ?

Чуо сам за ово, али не нађох овде шта је тачно изјавио, кад и где, тј. који је тачно извор?

Углавном, то није нигде службено записано, нити нешто слично.

Наравно сасвим је могуће да је то изјавио, јер је био политичар.

Али његова политика је директно довела до комунизирања Југославије.

Подели на овим сајтовима

Има неких прича да је краљ Александар био масон, и да је добио директиву да се створи Југославија.  Шта ви кажете на то г. Самарџићу?

Очигледно је да је сам Александар на мутан начин дошао до круне. Принцу Ђорђу је смештена афера да би се одрекао престола. Јер се знало да је он био за Србију а не Југославију. Што се тиче тога, лично сматрам да би нам боље било да су Петровић-Његоши били владајућа династија, јер су имали више основа и права на то.

Мене занима, какав ви став имате по питању "савезничког бомбардовања" ослобођених српских градова '44 на Васкрс? Много је Срба страдало у том бомбардовању. А, ми као блесав народ њих спасавали, тј. наша војска.

Подели на овим сајтовима

Има неких прича да је краљ Александар био масон, и да је добио директиву да се створи Југославија.  Шта ви кажете на то г. Самарџићу?

Очигледно је да је сам Александар на мутан начин дошао до круне. Принцу Ђорђу је смештена афера да би се одрекао престола. Јер се знало да је он био за Србију а не Југославију. Што се тиче тога, лично сматрам да би нам боље било да су Петровић-Његоши били владајућа династија, јер су имали више основа и права на то.

Мене занима, какав ви став имате по питању "савезничког бомбардовања" ослобођених српских градова '44 на Васкрс? Много је Срба страдало у том бомбардовању. А, ми као блесав народ њих спасавали, тј. наша војска.

Чуо сам да је био масон, али немам доказа, нисам се бавио том темом. 

Али он се није питао за Југославију.

О савезничким бомбардовањима:

http://www.pogledi.rs/knjige/

Подели на овим сајтовима

Sta mozete reci o bitki na neretvi,da li su se tada cetnici udruzili sa nemcima i ustasama da uniste vrh partizanskog pokreta?

БИТКА НА НЕРЕТВИ: 

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=16550 

Подели на овим сајтовима

О седмој епизоди ТВ серије "Равна Гора": 

Нови фалсификати:

Подели на овим сајтовима

О седмој епизоди ТВ серије "Равна Гора": 
Нови фалсификати:

Господине Самарџићу, имам једно питање...

Пратим ваше коментаре, као и серију, премда још увек немам став, јер сам и на почетку ове теме када је покренута, исказао своје мишљење (које на крају и није битно), да коначан суд треба дати када се заврши читав серијал, тј. када буде приказано свих 30 епизода....

Интересује ме једна друга ствар! До сада сте у коментарима на сајту "Погледа", исказали негативан став и реакцију гледе сваке епизоде понаособ, где сте врло прецизно указали на одређене фалсификате, за које имате сазнања.... С` тим у везу, познато Вам је, да је у петак била промоција књиге "Равна Гора", која се колико сам схватио "наслања" на серију, тј. представља адаптирани сценарио и чији је аутор Радош Бајић... Између осталих (историчар Момчило Павловић, књижевник Вук Драшковић, аутор,...), промоцији књиге је присуствовао и о делу говорио и наш драмски писац и академик Душан Ковачевић, чији ставови гледе комунизма су свима знани, тј. познато је да је он антикомуниста, што је више пута у својим драмама на један гротескан начин показао, а и отворено, путем јасног и отвореног иступања у медијима... 

Па ме онда интересује, ако је све баш фалсификат, ако је све промашај, што Ви и тврдите од самог почетка (без да смо сачекали крај), откуда онда присуство Ковачевића и самим тиме његово давање "мандата" читавом пројекту!?

Унапред захвалан на одговору.

П.С. Мислим да Вам не "стоји" она прича на почетку коментара последње епизоде о младом комунару и његовој стрини која је пошла да покупи јаја на "таван штале". На крају сцене, када стрина одлази, након "примљених инструкција" од синовца, видимо да је она заправо направила два корака на мердевинама, тј. да је висина тог објекта, тј. платформе на којој је овај спавао, негде око метар и по, максимално два. Моја покојна баба, у Мачви, имала је такође један такав објекат у економском делу дворишта, где су се "у приземљу" складиштила дрва и окруњени кукурузи ака чокови (како их ми у Мачви зовемо), и та шупа је баш била те висине, тј. око 150-160 сантиметара (одрасли су морали мало да се сагну, када иду да узму огрев)... А плафон те просторије је био "пошивен" летвама и на том "тавану" је моја покојна баба распростирала сено и ту је живина долазила да носи јаја. Дође кокош, попне се мердевинама и оде на спрат, угњезди се и носи јаја... Тај "објекат" се звао гњиздара.. Е сад зашто су кокошке ишле на висину да носе јаја, то ми баш и није јасно било, а истина, никада нисам ни питао :)

Подели на овим сајтовима

Да ли постоји икакава могућност да се покрене иницијатива за скидање овог смећа (како у историјском, тако и у филмском а пре свега људском смислу) .. са телевизије која се (још увек) плаћа из средстава грађана, јер најдубље вређа част и достојанство многих фамилија али и појединаца у Србији али и широм света.. ?

Ово најозбиљније питам.

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Да ли постоји икакава могућност

Не постоји... Продукција РТС... 

Подели на овим сајтовима

Sva objašnjenja Miloslava Samardzića se uklapaju  čisto kao mozaik.

Gospodine Samardziću, šta ste sve doznali o četničkom oficiru (oficiru jugoslovenske vojske)  Milošu Brdareviću (rodjeni brat moga dede po majci) iz Kožuara kod Uba?

Unapred zahvalan.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Господине Самарџићу, имам једно питање...

Пратим ваше коментаре, као и серију, премда још увек немам став, јер сам и на почетку ове теме када је покренута, исказао своје мишљење (које на крају и није битно), да коначан суд треба дати када се заврши читав серијал, тј. када буде приказано свих 30 епизода....

Интересује ме једна друга ствар! До сада сте у коментарима на сајту "Погледа", исказали негативан став и реакцију гледе сваке епизоде понаособ, где сте врло прецизно указали на одређене фалсификате, за које имате сазнања.... С` тим у везу, познато Вам је, да је у петак била промоција књиге "Равна Гора", која се колико сам схватио "наслања" на серију, тј. представља адаптирани сценарио и чији је аутор Радош Бајић... Између осталих (историчар Момчило Павловић, књижевник Вук Драшковић, аутор,...), промоцији књиге је присуствовао и о делу говорио и наш драмски писац и академик Душан Ковачевић, чији ставови гледе комунизма су свима знани, тј. познато је да је он антикомуниста, што је више пута у својим драмама на један гротескан начин показао, а и отворено, путем јасног и отвореног иступања у медијима... 

Па ме онда интересује, ако је све баш фалсификат, ако је све промашај, што Ви и тврдите од самог почетка (без да смо сачекали крај), откуда онда присуство Ковачевића и самим тиме његово давање "мандата" читавом пројекту!?

Унапред захвалан на одговору.

П.С. Мислим да Вам не "стоји" она прича на почетку коментара последње епизоде о младом комунару и његовој стрини која је пошла да покупи јаја на "таван штале". На крају сцене, када стрина одлази, након "примљених инструкција" од синовца, видимо да је она заправо направила два корака на мердевинама, тј. да је висина тог објекта, тј. платформе на којој је овај спавао, негде око метар и по, максимално два. Моја покојна баба, у Мачви, имала је такође један такав објекат у економском делу дворишта, где су се "у приземљу" складиштила дрва и окруњени кукурузи ака чокови (како их ми у Мачви зовемо), и та шупа је баш била те висине, тј. око 150-160 сантиметара (одрасли су морали мало да се сагну, када иду да узму огрев)... А плафон те просторије је био "пошивен" летвама и на том "тавану" је моја покојна баба распростирала сено и ту је живина долазила да носи јаја. Дође кокош, попне се мердевинама и оде на спрат, угњезди се и носи јаја... Тај "објекат" се звао гњиздара.. Е сад зашто су кокошке ишле на висину да носе јаја, то ми баш и није јасно било, а истина, никада нисам ни питао :)

Виђао сам то и у Мачви и другде, али приказан је другачији објекат, дакле штала на којој је сено, на тавану, а сено се кроз ''баџу'' одатле спушта у јасла, кравама и воловима. Тако да тај таван није и не може бити на 1,60, сем наравно кад је стрмина са горње стране. Али овде није стрмина, јер би онда она жена била висока 1,20 цм. :) 

А и да је стрмина са горње стране, онда се на то сено - а видело се доста сена, дакле, није то сено које се ставља за легало кокошкама - никако не пушта живина, јер би га опоганила, па га говеда не би јела. А живина се итекако може попети на те мање висине, чак и на мања стабла, нарочито ако је мршава. Ћурке још и више него кокошке, да не говоримо о паткама. :)

Што се тиче Ковачевића, ту је заправо кључна анализа његове књиге ''20 српских подела'', тј. поглавља ''Подела четници и партизани''. Баш пишем чланак, поставићу линк и овде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...