Милослав Самарџић Написано Јануар 5, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2014 О деветој епизоди ТВ серије ''Равна Гора'': http://www.pogledi.rs/ravna-gora-9-a-sad-pljacka-sirotinje/ Silence and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 О десетој епизоди ТВ серије ''Равна Гора'': http://www.pogledi.rs/ravna-gora-10-i-to-prodje/ Pontifex Emeritus, Walter, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Реакција Павловића и Марковића на критике серије:http://www.pogledi.rs/odgovor-pavlovica-i-markovica-samardzicu/ Одговор Павловићу и Марковићу: http://www.pogledi.rs/samardzic-odgovor-pavlovicu-i-markovicu/ Vaske је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 ТВ серија ''Равна Гора'': зашто је испало наопако?Оно што приказује Радош Бајић, па и црње од тога, пишу историчари Института за савремену историју, Института за новију историју, Института за стратешка истраживања, затим академици САНУ попут Душана Ковачевића и многи писци, почев Добрице Ћосића, преко Вука Драшковића, до Дејана СтојиљковићаПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ Наставак: http://www.pogledi.rs/ravna-gora-zasto-je-ispalo-naopako/ Taj isti dobrica cosic se ljubio sasiptarima pa je kasnije pricao price kako treba da uzmemo neko parce kosova a resto da ostavimo,i nemoj mi otim,komunistickim istoricarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Мнооого Вам хвала на овом драгоценом одговору. Pa nije dragocen jer ti covek nista nije ni rekao. Barem ne odgovorio na tvoje pitanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Злато су запленили Италијани, па су га после рата дали комунистима. Највећи део од, чини ми се, око 70 камиона злата. То су биле девизне резерве Краљевине, а од соц. Југ. је остало чини ми се неких 200 кг злата, плус наравно огромни дугови, које Крављевина није имала. MIlos Crnjanski ima neka druga saznanja, a covek je bio diplomatski cinovnik Kraljevine. Gde tacno stoji i ko je registrovao da je 70 kamiona ( ej sedamdeset kamiona zlanih poluga jedne siromasne drzave) dospelo u Italju? Pa sam Crnjanski, Rakic, Ducic, su bas tih dana bili diplomate u Rimu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 MIlos Crnjanski ima neka druga saznanja, a covek je bio diplomatski cinovnik Kraljevine. Gde tacno stoji i ko je registrovao da je 70 kamiona ( ej sedamdeset kamiona zlanih poluga jedne siromasne drzave) dospelo u Italju? Pa sam Crnjanski, Rakic, Ducic, su bas tih dana bili diplomate u Rimu. Па не знам, можда им нису дали Италијани да броје злато? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Дражини људи - славне личности:http://www.pogledi.rs/drazini-ljudi-slavne-licnosti/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Промоција документарне серије ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'' на РТВ ''Марш'' у Ваљеву: http://www.pogledi.rs/promocija-dokumentarca-kraljevina-jugoslavija-u-drugom-svetskom-ratu-na-rtv-mars/ зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Поштовани господине Самарџићу! Ако сам добро "испратио" читаву причу, Ви сте већ на неколико места критикујући пројекат Радоша и породице му Бајић, позивали на могућност да би можда и другачије било, да су Бајићи рецимо за стручног консултанта позвали нпр. Бојана Димитријевића, којег је дипломски рад колико м` с` чини био на тему ЈВуО и Драгољуба Михаиловића... Са друге стране, др Бојан је као, обзиром у средњој школи "примивши ваздухопловни пенсил", дакле као историчар који се бавио ваздухопловством на овим нашим балканским просторима и објавивши чак неколико дела из ваздухопловне историје од Априлског рата па до данашњих дана. Дакле, човек никада није у својим делима, без обзира што му је главно поље деловања била ЈВуО (причало се којекуде да су му ва времја она одбијани магистеријуми и докторати са темом Драгољуб Михаиловић), дакле никада није користио у својим делима,а гледе партизанске авијације и чињеница о њој (како су нас учили), никакве пејоративне термине, нити је икада оспоравао чињеницу да је, барем што се зракопловне димензије тиче, партизански покрет био онакав, каквим се на овим странама могло прочитати да је... С тим у вези онда, мене интересује, како би Ви "помирили" ставове др Бојана по неким питањима, са оним са чиме се Ви не слажете у првој трећини пројекта "Равна гора"? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Ако сам добро "испратио" читаву причу... Ако сам ја добро испратио, читаву причу "пројекат Радоша и породице му Бајић" критикује и магистар Д. Крсмановић некадашњи начелник Војног архива. Или грешим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Не грешиш... Јесте... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Па не знам, можда им нису дали Италијани да броје злато? Vidi, reci 70 kamiona zlata ne znaci nista. Ako se ne zna da li je u svakom bilo tri kila ili hiljadu, onda ta brojka ne znaci nista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Поштовани господине Самарџићу! Ако сам добро "испратио" читаву причу, Ви сте већ на неколико места критикујући пројекат Радоша и породице му Бајић, позивали на могућност да би можда и другачије било, да су Бајићи рецимо за стручног консултанта позвали нпр. Бојана Димитријевића, којег је дипломски рад колико м` с` чини био на тему ЈВуО и Драгољуба Михаиловића... Са друге стране, др Бојан је као, обзиром у средњој школи "примивши ваздухопловни пенсил", дакле као историчар који се бавио ваздухопловством на овим нашим балканским просторима и објавивши чак неколико дела из ваздухопловне историје од Априлског рата па до данашњих дана. Дакле, човек никада није у својим делима, без обзира што му је главно поље деловања била ЈВуО (причало се којекуде да су му ва времја она одбијани магистеријуми и докторати са темом Драгољуб Михаиловић), дакле никада није користио у својим делима,а гледе партизанске авијације и чињеница о њој (како су нас учили), никакве пејоративне термине, нити је икада оспоравао чињеницу да је, барем што се зракопловне димензије тиче, партизански покрет био онакав, каквим се на овим странама могло прочитати да је... С тим у вези онда, мене интересује, како би Ви "помирили" ставове др Бојана по неким питањима, са оним са чиме се Ви не слажете у првој трећини пројекта "Равна гора"? Никако, ми се у сваком случају не слажемо. Написао сам да серија не би имала грешке којима се подсмева посла Србије да су Бојан и Коста Николић били консултанти, просто јер они су у тој причи, а Марковић и Павловић нису. Они знају типове наоружања, датуме, затим да аеродром није био у Батајници, итд. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Vidi, reci 70 kamiona zlata ne znaci nista. Ako se ne zna da li je u svakom bilo tri kila ili hiljadu, onda ta brojka ne znaci nista. Раније на овој теми наведене су тачне цифре, уз закључак да је Краљевина имала много више злата него соц. Југославија, тј. да је била богатија у свом времену, него соц. ЈУ у свом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука