Jump to content

Поставите питање Милославу Самарџићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Реакција Павловића и Марковића на критике серије:
http://www.pogledi.rs/odgovor-pavlovica-i-markovica-samardzicu/

Одговор Павловићу и Марковићу:
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

ТВ серија ''Равна Гора'': зашто је испало наопако?

Оно што приказује Радош Бајић, па и црње од тога, пишу историчари Института за савремену историју, Института за новију историју, Института за стратешка истраживања, затим академици САНУ попут Душана Ковачевића и многи писци, почев Добрице Ћосића, преко Вука Драшковића, до Дејана Стојиљковића

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Наставак:

http://www.pogledi.rs/ravna-gora-zasto-je-ispalo-naopako/

Taj isti dobrica cosic se ljubio sasiptarima pa je kasnije pricao price kako treba da uzmemo neko parce kosova a resto da ostavimo,i nemoj mi otim,komunistickim istoricarima.

Подели на овим сајтовима

Злато су запленили Италијани, па су га после рата дали комунистима. Највећи део од, чини ми се, око 70 камиона злата. То су биле девизне резерве Краљевине, а од соц. Југ. је остало чини ми се неких 200 кг злата, плус наравно огромни дугови, које Крављевина није имала.

MIlos Crnjanski ima neka druga saznanja, a covek je bio diplomatski cinovnik Kraljevine.

Gde tacno stoji i ko je registrovao da je 70 kamiona ( ej sedamdeset kamiona zlanih poluga

jedne siromasne drzave) dospelo u Italju? Pa sam Crnjanski, Rakic, Ducic, su bas tih dana bili

diplomate u Rimu.

Подели на овим сајтовима

MIlos Crnjanski ima neka druga saznanja, a covek je bio diplomatski cinovnik Kraljevine.

Gde tacno stoji i ko je registrovao da je 70 kamiona ( ej sedamdeset kamiona zlanih poluga

jedne siromasne drzave) dospelo u Italju? Pa sam Crnjanski, Rakic, Ducic, su bas tih dana bili

diplomate u Rimu.

Па не знам, можда им нису дали Италијани да броје злато? 

Подели на овим сајтовима

Промоција документарне серије ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'' на РТВ ''Марш'' у Ваљеву:

http://www.pogledi.rs/promocija-dokumentarca-kraljevina-jugoslavija-u-drugom-svetskom-ratu-na-rtv-mars/

Подели на овим сајтовима

Поштовани господине Самарџићу!

Ако сам добро "испратио" читаву причу, Ви сте већ на неколико места критикујући пројекат Радоша и породице му Бајић, позивали на могућност да би можда и другачије било, да су Бајићи рецимо за стручног консултанта позвали нпр. Бојана Димитријевића, којег је дипломски рад колико м` с` чини био на тему ЈВуО и Драгољуба Михаиловића...

Са друге стране, др Бојан је као, обзиром у средњој школи "примивши ваздухопловни пенсил", дакле као историчар који се бавио ваздухопловством на овим нашим балканским просторима и објавивши чак неколико дела из ваздухопловне историје од Априлског рата па до данашњих дана. Дакле, човек никада није у својим делима, без обзира што му је главно поље деловања била ЈВуО (причало се којекуде да су му ва времја она одбијани магистеријуми и докторати са темом Драгољуб Михаиловић), дакле никада није користио у својим делима,а гледе партизанске авијације и чињеница о њој (како су нас учили), никакве пејоративне термине, нити је икада оспоравао чињеницу да је, барем што се зракопловне димензије тиче, партизански покрет био онакав, каквим се на овим странама могло прочитати да је...

С тим у вези онда, мене интересује, како би Ви "помирили" ставове др Бојана по неким питањима, са оним са чиме се Ви не слажете у првој трећини пројекта "Равна гора"?

Подели на овим сајтовима

Ако сам добро "испратио" читаву причу...

Ако сам ја добро испратио, читаву причу "пројекат Радоша и породице му Бајић" критикује и магистар Д. Крсмановић некадашњи начелник Војног архива. Или грешим?

Подели на овим сајтовима

Па не знам, можда им нису дали Италијани да броје злато? 

Vidi, reci 70 kamiona zlata ne znaci nista. Ako se ne zna da li je u svakom bilo tri kila ili hiljadu,

onda ta brojka ne znaci nista.

Подели на овим сајтовима

Поштовани господине Самарџићу!

Ако сам добро "испратио" читаву причу, Ви сте већ на неколико места критикујући пројекат Радоша и породице му Бајић, позивали на могућност да би можда и другачије било, да су Бајићи рецимо за стручног консултанта позвали нпр. Бојана Димитријевића, којег је дипломски рад колико м` с` чини био на тему ЈВуО и Драгољуба Михаиловића...

Са друге стране, др Бојан је као, обзиром у средњој школи "примивши ваздухопловни пенсил", дакле као историчар који се бавио ваздухопловством на овим нашим балканским просторима и објавивши чак неколико дела из ваздухопловне историје од Априлског рата па до данашњих дана. Дакле, човек никада није у својим делима, без обзира што му је главно поље деловања била ЈВуО (причало се којекуде да су му ва времја она одбијани магистеријуми и докторати са темом Драгољуб Михаиловић), дакле никада није користио у својим делима,а гледе партизанске авијације и чињеница о њој (како су нас учили), никакве пејоративне термине, нити је икада оспоравао чињеницу да је, барем што се зракопловне димензије тиче, партизански покрет био онакав, каквим се на овим странама могло прочитати да је...

С тим у вези онда, мене интересује, како би Ви "помирили" ставове др Бојана по неким питањима, са оним са чиме се Ви не слажете у првој трећини пројекта "Равна гора"?

Никако, ми се у сваком случају не слажемо. Написао сам да серија не би имала грешке којима се подсмева посла Србије да су Бојан и Коста Николић били консултанти, просто јер они су у тој причи, а Марковић и Павловић нису. Они знају типове наоружања, датуме, затим да аеродром није био у Батајници, итд.

Подели на овим сајтовима

Vidi, reci 70 kamiona zlata ne znaci nista. Ako se ne zna da li je u svakom bilo tri kila ili hiljadu,

onda ta brojka ne znaci nista.

Раније на овој теми наведене су тачне цифре, уз закључак да је Краљевина имала много више злата него соц. Југославија, тј. да је била богатија у свом времену, него соц. ЈУ у свом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...