Jump to content

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

Оцени ову тему

Зоран

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу  

119 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

• Да
      7
    • Не
      110
    • Можда
      4

Препоручена порука

Хоћеш да кажеш да неће више да репризирају бомбардовање ако уђему у савез са онима који су нас бомбардовали ?

Стварно не гледам у пасуљ,па не могу да ти кажем. Ето питања за 6,3% форумаша који су подржали улазак у НАТО...ја нисам међу њима тако да...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу Србија може да буде сигурна ако је Русија јака а не НАТО.

? Какве то има сад везе? Па Москва је удаљена од Београда преко 1050км,док НАТО окружује Републику Србију.

Битно је држати релативно добре односе и са једном и са другом страном. Јер,није НАТО нас заборавио. Хобс је дао једну одличну дефиницију: "Онај који мрзи највише мрзи онога коме је учинио зло." Тј. НАТО челници знају да им ми нећемо бити никада у потпуности лојални нити сервилни,да ми на њих не гледамо блаконаклоно зато што тако желимо,већ искључиво због социополитичког и геостратешког положаја.

То је и Хитлер знао,поготово чим је Стојадиновић био депортован,на захтев Британаца,на Маурицијус.

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу Србија може да буде сигурна ако је Русија јака а не НАТО.

? Какве то има сад везе? Па Москва је удаљена од Београда преко 1050км,док НАТО окружује Републику Србију.

Битно је држати релативно добре односе и са једном и са другом страном. Јер,није НАТО нас заборавио. Хобс је дао једну одличну дефиницију: "Онај који мрзи највише мрзи онога коме је учинио зло." Тј. НАТО челници знају да им ми нећемо бити никада у потпуности лојални нити сервилни,да ми на њих не гледамо блаконаклоно зато што тако желимо,већ искључиво због социополитичког и геостратешког положаја.

То је и Хитлер знао,поготово чим је Стојадиновић био депортован,на захтев Британаца,на Маурицијус.

Ја не гледам близину према километражи. Руси су највећи  Православни Словенски  народ и зато су нам ближи. Јеси ли погледао филм о Руском Цару који сам поставио на тему "Република или Монархија"?(на тјубу је у деловима цео). Мислиш да би НАТО бомбардовао Србију да је тада Русија била јака ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Ја не гледам близину према километражи. Руси су највећи  Православни Словенски  народ и зато су нам ближи. Јеси ли погледао филм о Руском Цару који сам поставио на тему "Република или Монархија"?(на тјубу је у деловима цео). Мислиш да би НАТО бомбардовао Србију да је тада Русија била јака ?

Искрено нисам,немам баш времена од спремања пријемног и школе да гледам сада...али обећавам,погледаћу.

Па богами,километража није баш занемарљива ствар. Срцем смо ушли у амбис 27. марта,када су исто скојевци висили на Теразијама са завезаним заставама СССР-а и Југославије.

Без обзира на јачину Русије,не сме се поновити политика Милошевића,који је чекао да Русија васкрсне.

И чекајући Милошевићевог Годоа,дошли смо,где смо већ сада. Без обзира да ли је на челу несретни пијани Јељцин,или Путин.

И Бугари су православни,делом словенски,народ па су нам учинили шта су већ учинили. У спољној политици не постоји вечног друговања,и краљ Александар је потписао "вечно" пријатељство са Бугарском,па су нас напали чим се указала прилика,и Броз је потписао "вечито" пријатељство са Бугарском,па ,опраштајући ратну одштету бугарском руководству,па је одмах исто то руководство затворило границе према ФНРЈ чим су Стаљин и ИБ то наредили.

Не смемо се играти,а аргумент о "православном братству и пријатељству" је,на политичком и државном нивоу,одавно попушена цигарета.

Подели на овим сајтовима

Истини за вољу,и у име истине...Кад Израел подигне хеликоптере и "полупа" ракетама шта му се "ћефне"-свет-ником ништа"Ако неко друга пожели да у својој кући заведе ред-е онда се свет умеша...значи двоструки стандарди!Ако смо тога свесни-престаје прича о објективности и поштењу.

Погледајте само непријатељство између Турске и Грчке или између Словачке и Мађарске: без одбрамбеног савеза као што је НАТО могли би да избију нови конфликти. Дивно: Алијанса је, према сопственом признању, малтене на ивици међусобног рата земаља-чланица.Дали је нама ту место,питање је на које нико незна одговор стопостотан,али ако се зна да НАТО кубури са војском,онда је ближе памети да је глупо да гинемо тамо где су угрожени белосветски интереси или "демократија".НАТО је

замишљен за одбрану од спољне опасности, а не за мењање светског уређења. Међутим, НАТО се претворио у стратешки инструменат Американаца замисливши себе као нешто попут супервладе.Ако смо окружени земљама које су у НАТО нема шта да бринемо,нико не може да нас нападне или угрози.

Проблем Србије је што би садашња гарнитура на власти одмах потписала приступање у НАТО,а реферундума о томе се боји јер исход известан!Други проблем је што ми никад нисмо били ни са ким,него смо кокетирали како нам се кад чинило да треба,а боље би прошли да смо били сто посто уз једне или друге,овако никоме до нас није било ни стало,осим Примакову,но он је био само премијер.Потрудићу се до пролећа да једна улица добије име ЖРТАВА НАТО,а имам назнаке да ће још које куде по овој земљи да се то деси!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Искрено нисам,немам баш времена од спремања пријемног и школе да гледам сада...али обећавам,погледаћу.

Па богами,километража није баш занемарљива ствар. Срцем смо ушли у амбис 27. марта,када су исто скојевци висили на Теразијама са завезаним заставама СССР-а и Југославије.

Без обзира на јачину Русије,не сме се поновити политика Милошевића,који је чекао да Русија васкрсне.

И чекајући Милошевићевог Годоа,дошли смо,где смо већ сада. Без обзира да ли је на челу несретни пијани Јељцин,или Путин.

И Бугари су православни,делом словенски,народ па су нам учинили шта су већ учинили. У спољној политици не постоји вечног друговања,и краљ Александар је потписао "вечно" пријатељство са Бугарском,па су нас напали чим се указала прилика,и Броз је потписао "вечито" пријатељство са Бугарском,па ,опраштајући ратну одштету бугарском руководству,па је одмах исто то руководство затворило границе према ФНРЈ чим су Стаљин и ИБ то наредили.

Не смемо се играти,а аргумент о "православном братству и пријатељству" је,на политичком и државном нивоу,одавно попушена цигарета.

Jесте. Дража је са комунистима био савезник 1941. па су га ти савезници касније лишили живота, а његове борце су комунистима испоручили његови други савезници Енглези (они због којих нам се рат и догодио) да их комунисти побију на Кочевском Рогу и Блајбургу... Милошевић као комуниста није никада могао да буде добар националиста, једно друго ништи, Тако да је био недорастао улози коју му је историја доделила па је Српски народ одвео у пропаст, Осим тога он је потписао и сарадњу са Хагом и Косовску капитулацију и издао Крајину и све друго а Србију и Српски народ је довео до понора. Не видим ни да и данас од политичке елите такозване ико има здраву визију, Као из оне Домановићеве приповетке вођа, е такве вође имамо. Србијом још владају биолошки и идеолошки потомци комунистичких властодржаца и са њима нема среће за Србију. 

Подели на овим сајтовима

Истини за вољу,и у име истине...Кад Израел подигне хеликоптере и "полупа" ракетама шта му се "ћефне"-свет-ником ништа"Ако неко друга пожели да у својој кући заведе ред-е онда се свет умеша...значи двоструки стандарди!Ако смо тога свесни-престаје прича о објективности и поштењу.

Погледајте само непријатељство између Турске и Грчке или између Словачке и Мађарске: без одбрамбеног савеза као што је НАТО могли би да избију нови конфликти. Дивно: Алијанса је, према сопственом признању, малтене на ивици међусобног рата земаља-чланица.Дали је нама ту место,питање је на које нико незна одговор стопостотан,али ако се зна да НАТО кубури са војском,онда је ближе памети да је глупо да гинемо тамо где су угрожени белосветски интереси или "демократија".НАТО је

замишљен за одбрану од спољне опасности, а не за мењање светског уређења. Међутим, НАТО се претворио у стратешки инструменат Американаца замисливши себе као нешто попут супервладе.Ако смо окружени земљама које су у НАТО нема шта да бринемо,нико не може да нас нападне или угрози.

Проблем Србије је што би садашња гарнитура на власти одмах потписала приступање у НАТО,а реферундума о томе се боји јер исход известан!Други проблем је што ми никад нисмо били ни са ким,него смо кокетирали како нам се кад чинило да треба,а боље би прошли да смо били сто посто уз једне или друге,овако никоме до нас није било ни стало,осим Примакову,но он је био само премијер.Потрудићу се до пролећа да једна улица добије име ЖРТАВА НАТО,а имам назнаке да ће још које куде по овој земљи да се то деси!

Јевреји су и донели комунизам у Русију да би је опљачкали и да не би Царска Православна Русија постала светска сила. Једно схватите:Ционисти, Масони, Администрација САД, ЦИА, НАТО. сви они данас раде за исту ствар, То је основа апарата антихристовог.

Подели на овим сајтовима

Јевреји су и донели комунизам у Русију да би је опљачкали и да не би Царска Православна Русија постала светска сила. Једно схватите:Ционисти, Масони, Администрација САД, ЦИА, НАТО. сви они данас раде за исту ствар, То је основа апарата антихристовог.

Ово је најтачније!Дубоко верујем,и код многих сам аутора прочитао,да светом валада масонска машинерија,која је тако моћна да неможе нико да јој парира!Од једног нашег дисидента сам чуо (па препричавам) да су Срби код масона запали у немилост,зато што наш Краљ није дозволио да се у Београду одржи неки њихов конгрес,па су га (по истим наводима) они у Француској и убили,колико и дали у овоме истине има-то не знам!Али ово овде му дође као ћаскање, па ето, да и то изнесем!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Ко воли запад-нека му га ,нека се сели!Треба рећи колико Срба у Русији ради кад смо код тога!Али да у моје име неко одлучи где ће и дали ће,моја браћа,деца,рођаци,и за чије циљеве да ратују-неће моћи!А интереси за улазак у НАТО који ли су?Да се задужимо да купимо чак и пертле?Да Србин негује сина и да се пита на ком белосветском ратишту ће можда кости да остави? ХВАЛА ЛЕПО!Да уђемо у НАТО да нам амери дозволе да гинемо за њих?Војници чланица напред у јуриш,а амерички  комаданти ће преко сателита да надзиру и извољевају?Будалаштина!Сад америма треба један исплатив рат,они су изгубили технолошку трку са светом,али остаје им оно, ако нећете милом-морате демократски!Проблем им је што велики број проверених савезника више неда ни паре ни војску!Зато им требају нови наивни "стратешки" партнери...

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Dragane, ne jedi.. rotkve!

No.. U NATO se ne ulazi iz ljubavi, nego iz interesa. Niko u NATO nije iz ljubavi, nego iz interesa. Mi moramo da naučimo da vodimo politiku iz interesa, ne jer nam ovaj jedan deluje simpatičan a onaj tamo deluje nam nesimpatičan.

Srbi vezuju NATO za ulogu pojedinih njenih članova u toku raspada Jugoslavije, pri tome ali zaboravljaju ili ignorišu da se ondašnja vlada Milošević opredelila a Sovjetski Savez odnosno za Rusiju, i NATO je branila svoj interes. Jeste da su u toku NATO-bombardovanja stradali nedužni civili. Ali nedužni civili su stradali i u toku srpskih napada, npr. na Hvate, Muslimane, Albance. Ovde govorimo Muslimanima da su Srbi, pa mi nije jasno šta bi hteli ako tako govorimo.. pomirenje, da se Muslimani sete da su Srbi, da se sjedine sa Srbima? A od prilično 65.000 Muslimana koliko ih je stradalo u ratu u Bosni, njih 80% bili su nedužni civili. Ali bio je rat, zar ne...

Nemojmo da budemo luzeri, jer samo luzeri izigravaju večno uvređenog.

Inače, vodili smo mi ratove i sa Rusima. Doduše sa komunistima, npr. 1919. godine, vidi kartu dole, sever Rusije, oko Murmanska:

http://www.geschichteinchronologie.ch/Russland-SU-karten/21-SU-1918-1919-bolschewismus-eingekreist.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Allied_intervention_in_the_Russian_Civil_War

Pa onda 1944/45. godine, kada su Sovjeti upali u Užu Srbiju i omogućili Titoistima da preuzmu vlast. Svuda je crvena armija bila poznata po bahatom ponašanju prema civilnom stanovništvu, po masovnom silovanju, pljačkanju itd., samo kod nas se o tome ne govori, jer u pitanju su Rusi. Okej, to su bili komunisti, neko će kazati.. Pa i današnja Rusija bliža je Sovjetskom Savezu nego Carskoj Rusiji; današnja Rusija važi za pravnog naslednika SSSR, ne za pravnog naslednika Carske Rusije.

Zato i rekoh: gledajmo šta je nama u većem interesu, gledajmo da po ovome sudimo, ne po emocijama koje su često subjektivne.. Naime, kad Srbi trebaju da se sele u inostranstvo, ovo rade po interesu, ne po emocijama. Ili zar Srbi toliko vole zapad te se zbog toga masovno sele u isti taj zapad?

Прво немој ти правило за пост да ми одређујеш јер ниси надлежан.  Није се влада определила него су Американци потрошили Милошевића, Као што су некада подржавали Садама или Бинладена, а касније су им постали главни непријатељи. Туђман се љутио што је у Америку када су отишли писало само "Добродошао председниче Милошевић." Почетком деведесетх га је Америка називала "фактор мира на Балкану", а касније "Балкански касапин". Једноставно су га потрошили. Па причали смо овде како су потрошили Дражу. Ово о Русији има истине, али Отац Серафим Роуз је прорекао пад комунизма и обнову Русије, али је додао да Бог може да промени план због многих греха, Рекао је да је Русија прва пала у тоталитаризам и да ће прва из њега изаћи када остатак света буде у њега падао, Па све те страхоте и сви ти конц-логори су радили пре шездесет година, још имамо живе сведоке, а ви причате као да је то било ко зна када.

Подели на овим сајтовима

Није уз тему али молим модератора д ане брише:

"...Američki predsednik Džordž Buš je, 12 maja 1989 godine, u jednom

javnom istupu rekao:

"Konačno, naša stvarnost je da ponovo primimo Sovjetski Savez u

Svetski poredak. Možda će Svetski poredak u budućnosti biti istinska

porodica nacija."

Da podsetim koliko je pamćenje sveta kratko i koliko se istorija

sveta zaista ponavlja, pogotovo onda kada neki procesi nisu dovedeni

do kraja, citiraću Adolfa Hitlera koji je rekao:

"Nacional-socijalizam će iskoristiti svoju revoluciju za uspostavljanje

Novog svetskog poretka." ..."

Цитат -Досије Омега

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Priče o masonima izmislili su oni koji su sami delovali kao masoni odnosno šta su prebacivali masonima, naime autoriterna, totalitaristička vlada, bez odgovoranja Bogu i narodu. Neki od njih su se možda pozivali na Boga da bi pravdali svoju vladavinu (aaa, mi smo od Boga izabrani, zato niko ne sme u nas da sumnja i da nas kritikuje, inače ide u pakao), ali narod je smeo samo da kuša i da sluša. Valjda su polazili od sebe...

Da postoje interesne grupe, ovo je jasna stvar. Svi mi tako delujemo po našim sopstevnim mogućnostima. Ti radiš u jednom preduzeću i imaš dobru vezu sa šefom. Šta je ako ne "masonerija" ako se kod istog šefa zalažeš za jednog poznanika da se on zaposli u preduzeću ili za jednog kolegu itd., ili "poklanjaš" predradniku pet ili deset posto tvoje plate da bi tebe zadržao na poslu, zbog čega onda drugi, koji možda i bolje radi od tebe, dobije otkaz (koji te je još uveo u preduzeće a ti mu se na taj način zahvaljuješ).. ili častiš rundu kafu ili piće kako bi te kolege bolje prihvatili, ili ogovaraš ovoga ili onoga i ostalo. Ovo je dimenzija "masonerije" malog čoveka. Inače, ovo su realni primeri, uz to još naših Srba (gastarbajtera), i verovali ili ne, ovi su prvi koji znaju sve o masonima ;-)

Занео си се као на терапеутском каучу. Ја сам (пошто си тако написао као да се мени обраћаш) тај који се увлачи и оговара и ту ме карактеришеш као малог човека, а ти тренираш да будеш шеф таквима (написа па обриса) , а кријеш се иза Христове иконе.

Подели на овим сајтовима

Srbi vezuju NATO za ulogu pojedinih njenih članova u toku raspada Jugoslavije, pri tome ali zaboravljaju ili ignorišu da se ondašnja vlada Milošević opredelila a Sovjetski Savez odnosno za Rusiju, i NATO je branila svoj interes.

Током столовања пијаног Јељцина пропала Русија је била "демократски прихватљива",тј. зна се за кога је била опредељена. Ако имамо и премису да је Милошевић за такву био опредељен,онда заиста и добијамо логичан закључак за кога се Милошевић заиста определио.

Уосталом,постоје бројне индикације да је Милошевић знао да се припрема бомбардовање.

Да ли ти "одбраном интереса" називаш нелегално НАТО бомбардовање,без СБУН,крвопролиће над цивилима,борбу Давида и Голијата...?

Одлично,објасни ти породицама са Космета које сада живе у разним центрима по Србији,које још не знају где је глава а где труп неког од њихових чланова,објасни породицама недужно настрадале деце да је НАТО једноставно, бранио свој интерес.

Мислим да ћеш наићи на разумевање! Изаћиће ти у сусрет!

Jeste da su u toku NATO-bombardovanja stradali nedužni civili. Ali nedužni civili su stradali i u toku srpskih napada, npr. na Hvate, Muslimane, Albance. Ovde govorimo Muslimanima da su Srbi, pa mi nije jasno šta bi hteli ako tako govorimo.. pomirenje, da se Muslimani sete da su Srbi, da se sjedine sa Srbima? A od prilično 65.000 Muslimana koliko ih je stradalo u ratu u Bosni, njih 80% bili su nedužni civili. Ali bio je rat, zar ne...

То нико не спори,уосталом,због оргијања српских појединаца већ неколико година уназад у Хагу се води Нирнбершки процес против Србије.

Постављена сликаПостављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Да ли су осуђени,или уопште оптужени злотвори који су начинили ове гнусобе и катастрофе???

Подели на овим сајтовима

Ej bre, da su Ameri hteli mogli su da spale Srbiju sa zemlje...

А овако су само одбранили своје интересе,тачно. Видиш како си опет у праву...

Evo ovako: Srbija postavlja svoje uslove, tj. nepriznanje "države" Kosova i čuvanje državnog integriteta Srbije

Да,пружиш руку Весли Кларку и поставиш му услове...пашће ти ничице на колена,и проговориће: "Не само што нећемо признати Косово,већ ћемо избацити Хрватску из Савеза,извршити инвазију на њу,и припојити РСК Србији,ако и Р Српску".

Или си јако бајковит,или ти резоновање не иде баш од руке,али да чланством у НАТО алијанси,за које бројне стратешки важније државе нису имале ни референдум,ми условљавамо 28 држава...

И да се разумемо,нисам русофил,пошто српски пронатовци обично оне који су против НАТО "вредности" жигошу као "русофиле,милошевићевце,титоисте,радикале итд..." Тако да шаблон примени на неком другом човеку.

За Србију је за сада најреалнија и најбоља опција војна неутралност. Неутралне су и Шведска,и Финска,и Швајцарска,и Аустрија,Ирска,Кипар,Малта...

Ирска није хтела да ратификује Лисабонски споразум док јој се није гарантовала војан неутралност.

А флоскуле о тзв. "интересу" тј. ставу "сви око нас су у НАТО-у,морамо и ми" аутоматски и говори о демократији и демократској идеји НАТО чланица,јер одбрамбено-безбедносна организација која наводно пропагира мир и заштиту демократских тековина не може и не сме да води политику "Ко је са нама,тај је против нас".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...