Jump to content

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

Оцени ову тему

Зоран

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу  

119 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

• Да
      7
    • Не
      110
    • Можда
      4

Препоручена порука

On 10. 8. 2015. at 18:07, Zayron рече

To spada u tekuću, uobičajenu doktrinu NATO, ako je tamo nekakav diktator onda se namjerno stvori takva situacija i haos da sam narod odluči skinut takvog diktatora, USA i NATO će uvijek tvrditi da su ciljevi bili isključivo vojnostrateški ciljavi a u nekoliko žaljenja vrijednih slučajeva se desilo slučajno nešto što se desiti nije trebalo, ali samo iznimno. Radi se o tome da se do tog stadija neprijateljstva s NATOM ne smije uopšte ni doći, poslije je sve to bespredmetno. Koje od zemalja članica NATO su potpisale vaše srpske izvještaje o bombardovanjima i saglasile se sa njima? Sve članice NATO su potpisale samo NATO izvještaje o intervenciji u Srbiji koji o tom bombardovanju pišu ono kako to tamo njima odgovara, znači svako se drži samo svojih izvještaja a ne zanimaju ga tudji jer se smatraju propagandom. No, NATO izvještaju su ipak prohodniji i daleko više im se daje povjerenja i važnosti u OUN nego nečiji koji nisu NATO. A svega toga ne bi bilo da se nije protiv NATO huškalo. Onaj poilitičar ko ima na umu to da huška i bude protiv NATO onda treba imati na umu i to da će onda sve ostalo potom krenuti zakonito ovako i ovim putem nizbrdo, loše ne za NATO već za njega. A to bi trebali imati na umu i potencijalni glasači takvih političara. Nikad se to ne odigra po nekom drugačijem već uvijek samo po ovakvom scenariju, možda tu i tamo minimalno modifikovanom. Prvo ćeš huškat, pa bit bombardovan, otjeran, skinut s vlasti a poslije će biti kadija te tuži, kadija te sudi, bićeš kriv i dužan svima i svakome ko i Njemačka poslije 2ww i tamo gdje jesi i gdje nisi, bićeš kriv i zato što je nebo plavo, sve to spada u to. Zato je najbolje na vrijeme sve to znat i biti sa svima u miru, naročito s NATOM.

Да си учествовао у свему томе и био директно погођен том "хуманитарном интервенцијом", да си пострадао сам, или твој неко ближњи, засигурно би другачије говорио.

Ипак, морам да признам да се у већем делу слажем са тобом. И делим погледе око пропаганде и милошевића. Али не могу да се сложим да је због једног злочинца, требао бити учињен злочин над читавим народом. И друго, помињао сам већ овде. у авијацији је било можда и више од пола против тог блавора. Млађи састав у потпуности. Али како су нас напали, двојбе више није било, ишло се да се земља брани и заувек су неки идеали о "том Западу" пали. Према томе, како год окренеш, НАТО не само што је "злочинилачка" организација када се уживи у улогу полицајца, него је "претрпана" стратезима веома упитне интелигенције... 

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 18:31, Милан Ракић рече

Да си учествовао у свему томе и био директно погођен том "хуманитарном интервенцијом", да си пострадао сам, или твој неко ближњи, засигурно би другачије говорио.

Ипак, морам да признам да се у већем делу слажем са тобом. И делим погледе око пропаганде и милошевића. Али не могу да се сложим да је због једног злочинца, требао бити учињен злочин над читавим народом. И друго, помињао сам већ овде. у авијацији је било можда и више од пола против тог блавора. Млађи састав у потпуности. Али како су нас напали, двојбе више није било, ишло се да се земља брани и заувек су неки идеали о "том Западу" пали. Према томе, како год окренеш, НАТО не само што је "злочинилачка" организација када се уживи у улогу полицајца, него је "претрпана" стратезима веома упитне интелигенције... 

Naravno da bih i ja drugačije mislio o NATO da sam time bio direktno pogodjen. Isto moja rodica, ona Čehinja o kojoj sam vam pričao, ja kad sam bio kod nje pustio joj neki video na You Tube s pravoslavnom muzikom jer sam znao da ona rado sluša duhovnu muziku i rado priča o duhovnosti. No, problem je bio u tom što ja nisam bio za vrijeme rata dole i nisam imao pojma šta se sve dešavalo kome. A ona čim je vidjela pravoslavne monahe s bradama kako pjevaju odmah skočila, ne pokazuj mi uopšte te bradonje. Poslije izašlo da su joj razbombardovali butik odnekle s Moslavačke gore, srećom ne kuću. No, odlučivanje u NATO akcijama nema nikakvu veze s tim ličnim dojmnovima, ja isto tako ne razumijem sasvim dobro tu strategiju demonrtovat nekom državu da bi sam taj narod skinuo tog svog diktatora ali ipak izgleda je to daleko legalnije od ubijanja državnika po svijetu koji svejedno za par godina neće značit ništa ako se to uradi tako drugačije - tj. izbjegne se njihova fizička likvidacija, recimo Miloševića. To može skoro svaka zpravodajska poznata agentura i bez ičije pomoći, poslat na nekog specijalce. Samo se od njega napravi još veći mučenik, još više se zfanatizuju njegovi sljedbenici a na kraju se ipak otkrije ko stoji iza toga, CIA, neka od MI ili KGB/GRU. I bude se opet loše pisat o Americi sljedećih najmanje 10 godina a ne o Srbiji. U ovom slučaju kad se to uradi ovako onda tih neželjenih posljedica nema. Osim toga kao što se tvrdi NATO je bilo u žurbi jer je htjelo spriječiti progon Albanaca s Kosova koji je usljedio nakon uspješne ofanzive srpske armije protiv UČK, kako se svuda tvrdi, zbog prijetnje humanitarne krize gigantskih, milionskih razmjera.

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 17:31, Плутон рече
Ти си хришћанин, Зајроне, а подржати било кога ко ће безобзирно убијати неког ко му ништа није урадио и ко је притом ненаоружан није хришћански и то је још једна ствар која је независна од твог става о томе као и од тога шта Срби, Бугари, Румуни, Руси, Чеси или било ко други „мисли“.

Војни савез који ће под разним изговорима нападати ненаоружане цивиле није нешто што ћу икада моћи да подржим.

Dragi Plutone, ovo je već poziv biblijski i  dramatični, rekli bi ovdje "do nebe volajicí" ili u nebo vapijućii" na tako nešto neću i ne mogu ostati gluv. Od sad raspravljamo ja i Pluton, ostali se takodjer mogu uključiti ali trebate svi znati da ću odgovarati prvo i prioritetno njemu a vama kad stignem. No, Plutonove postove vrlo cijenim jer imaju tu dubini kojiu očekujem, tu širinu koju podrazumijevam i tu hrišćansku dimenziju koja me uvijek vrlo obraduje. A mislim da bi se isplatilo ili bilo prinosno baš nama dvoma rasporavit neke te stvari koje se tiču odnosa hrišěćana i ne samo njih, naravno, prema ovoj temi tj. ulasku Srbije u  NATO. Mili prijatelju Pluitone (to je uobičajeno oslovljanje ljudi u Češkoj koji se vrlo uvažavaju).  Da li si vidio film Sofijin izbor? Bude najbolje kad počnemo s nečim takvim, jer ja ne želim ovdje praviti predavanje od nekoliko stranica koje niko neće pročitati. Riješimo dakle to dijaloški a o nečem što nas može dovesti i k meritu tj. predmetu teme koji je ulazak Srbije u NATO. Evo recimo jenog za Čehe vrlo zanimljivog članka:

http://pollitika.com/sofijin-izbor-vs-palachov-izbor

Koji komentariše film koji sam vidio davno, jevrejska majka mora lično sama

odlučiti izmedju dva sina, kojeg će na životu ostaviti a koga poslat u krematorij:

Evo nkako to izgleda u stvarnosti:

http://www.vecernji.hr/svijet/sofijin-izbor-majka-morala-kojem-ce-sinu-spasiti-zivot-998076

A ja ću takodjer sad odmah pogledat ponovo taj film jer sam ga vidio vrlo davno a nastavimo s tom raspravom sutra i ne budu to nikakvi "Markovi konaci", baš time se najbrže nadjemo ravno tamo gdje trebamo a za vas na možda najneočakavaniji način, o problematici odnosa hrišćanstva, hrišćanskog morala i NATO. Nastavimo s raspravom sutra.

Подели на овим сајтовима

Људи, померите се на безбедно место, ово је сад моја и Зајронова тема, немо' неко да је писо нешто док ме не пита, биће белаја!

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 22:24, Плутон рече

Људи, померите се на безбедно место, ово је сад моја и Зајронова тема, немо' неко да је писо нешто док ме не пита, биће белаја!

Da, bit na tvom mjestu najradije bih da ni ne znam šta me sve čeka, ahahahaha,

gledam taj opet film a na češkom, ko zna češki ovdje je, na srpskom ga ne nadjoh.

http://onlinefilmyzdarma.eu/film.php?nazevf=860_sophiina_volba

:pivo:

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 21:51, Zayron рече
Sofijin izbor - igrani film, titlovi na srpskoim

Ja sam prvo mislio da je ovo film bez titlova,

Zato vam nenapisah da uključite te titlove,

to je taj kvadratić tamo desno gdje piše CC:

Sofijin izbor - igrani film

Ja ga imam u dabingu na češkom:

http://onlinefilmyzdarma.eu/film.php?nazevf=860_sophiina_volba

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 18:28, Zayron рече

Sve članice NATO o bombardovanju Srbijer imaju u naslovu napisano "Humanitarno bombradovanje", tu se odmah totalno razilaze svi ti vaši i njihovi oficijalni izvještaji, pri humnanitarnom bombardovanju se bombarduje kako bi se spriječila daleko veća zla od onih koja su se desila. Vi kažete bilo je toliko i toliko žrtava pri tom. A oni kažu, naravno, ne bit tog bombardovanja žrtava bi bilo 100 puta više. A mi smo to time upravo i spriječili! Nije se šut s rogatiim bit ni s njima tako ex post nadmudrivat, bolje sve to izbjeći. Pakistanu su isto tako iz NATO poručili, vratićemo vas za nekoliko sati u srednji vijek.

A ti se kurvaš između dva ,,izveštaja.Nisi ni studen ni vruć zato ćeš biti izbljuvan iz usta Gospodnjih.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 10. 8. 2015. at 18:48, Zayron рече

Naravno da bih i ja drugačije mislio o NATO da sam time bio direktno pogodjen. Isto moja rodica, ona Čehinja o kojoj sam vam pričao, ja kad sam bio kod nje pustio joj neki video na You Tube s pravoslavnom muzikom jer sam znao da ona rado sluša duhovnu muziku i rado priča o duhovnosti. No, problem je bio u tom što ja nisam bio za vrijeme rata dole i nisam imao pojma šta se sve dešavalo kome. A ona čim je vidjela pravoslavne monahe s bradama kako pjevaju odmah skočila, ne pokazuj mi uopšte te bradonje. Poslije izašlo da su joj razbombardovali butik odnekle s Moslavačke gore, srećom ne kuću. No, odlučivanje u NATO akcijama nema nikakvu veze s tim ličnim dojmnovima, ja isto tako ne razumijem sasvim dobro tu strategiju demonrtovat nekom državu da bi sam taj narod skinuo tog svog diktatora ali ipak izgleda je to daleko legalnije od ubijanja državnika po svijetu koji svejedno za par godina neće značit ništa ako se to uradi tako drugačije - tj. izbjegne se njihova fizička likvidacija, recimo Miloševića. To može skoro svaka zpravodajska poznata agentura i bez ičije pomoći, poslat na nekog specijalce. Samo se od njega napravi još veći mučenik, još više se zfanatizuju njegovi sljedbenici a na kraju se ipak otkrije ko stoji iza toga, CIA, neka od MI ili KGB/GRU. I bude se opet loše pisat o Americi sljedećih najmanje 10 godina a ne o Srbiji. U ovom slučaju kad se to uradi ovako onda tih neželjenih posljedica nema. Osim toga kao što se tvrdi NATO je bilo u žurbi jer je htjelo spriječiti progon Albanaca s Kosova koji je usljedio nakon uspješne ofanzive srpske armije protiv UČK, kako se svuda tvrdi, zbog prijetnje humanitarne krize gigantskih, milionskih razmjera.

El to misliš na ono kad su šiknuli raketu po sred izbegličke kolone?E jes sprečili svaka im čast.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Зајроне, мили пријатељу, да бисмо избегли „Маркове конаке“, а и „врзино коло“, само ћу укратко јер стварно немам времена да овако расправљам о уласку у НАТО. Поштујем те и не желим да мислиш да те сад „испаљујем“ и бежим од дијалога, али ово једноставно не вреди. Очигледно је да си пристрасан и да не можеш да сагледаш ситуацију. Разумем зашто мислиш да је моје противљење уласку у НАТО резултат неке пропаганде ил' чега већ, ал' шта ја ту могу. Већ си ми пар пута приписивао ствари које нисам рекао и не сумњам да би се то догодило и у наставку.

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

Стварно Заки, најбољи  си кад нам пушташ младенце и не мешаш се у политику. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 11. 8. 2015. at 0:01, Плутон рече

Зајроне, мили пријатељу, да бисмо избегли „Маркове конаке“, а и „врзино коло“, само ћу укратко јер стварно немам времена да овако расправљам о уласку у НАТО. Поштујем те и не желим да мислиш да те сад „испаљујем“ и бежим од дијалога, али ово једноставно не вреди. Очигледно је да си пристрасан и да не можеш да сагледаш ситуацију. Разумем зашто мислиш да је моје противљење уласку у НАТО резултат неке пропаганде ил' чега већ, ал' шта ја ту могу. Већ си ми пар пута приписивао ствари које нисам рекао и не сумњам да би се то догодило и у наставку. Као што се сваки атеиста бије са својом сликом бога, тако се и ти бијеш са својом сликом Србије и НАТО-а, а чињенице пренебрегаваш.

Odlično, onda mi tu sliku objasn ti sam. Kome imam sad više vjerovat? Taj roman Sofijin izbor kako čitam je plod književne fikcije. Medjutim postoji realni temelj tog Sofijinog izbora a tim su ustvari sami praroditelji tog američkog ambasadora Andrew Schapiro kojeg sam baš spominjao kad sam napisao da je imao nekakve razmirice sa Zemanom a koji su pobjegli upravo iz Protektorata Čehi i Morava, The Protectorate of Bohemia and Moravia (German: Protektorat Böhmen und Mähren). I Jevreji i Srbi su tu negdje i s genocidom i s holokaustom, kome imam vjerovat sad više i gdje je ta istina?

https://en.wikipedia.org/wiki/Protectorate_of_Bohemia_and_Moravi

Priča je toliko "biblijska" isto kao i to žrtvovanje Isakovo Abrahamom

ili Solomonova presuda u sporu dviju majki oko jednog istog djetata:

http://zpravy.idnes.cz/sophiina-volba-prarodicu-velvyslance-usa-andrewa-schapiro-pa9-/domaci.aspx?c=A140725_2084861_domaci_js

Подели на овим сајтовима

On 11. 8. 2015. at 0:07, Morticia Addams рече

@@Zayron,

Стварно Заки, најбољи  си кад нам пушташ младенце и не мешаш се у политику. :)

Ne miješam se u politiku, ja politiku baš ne moram. Ali me zanimaju ratne teme i sve oko toga,

ko svakog normalnog muškog, čojstvo i junaštvo, ko s kim a protiv koga, vojničke pjesme itd.

https://www.pouke.org/forum/topic/39823-vojna-muzika-parade-i-vojni%C4%8Dke-pjesme-iz-cijelog-svijeta/

Подели на овим сајтовима

Znači to je problem percepcije, Jevreji NATO vide ali iz sasvim drugačijeg ugla nego vi.

Vi ste Palestinci, Arapi, Pakistanci, Iračani, Iranci, Al Kaida, Hamas, ISIL?

Kako ste uopšte to postigli i do tog takvog svog ugla došli?

Подели на овим сајтовима

On 11. 8. 2015. at 0:46, Плутон рече

Зајроне, ти ко да си плаћен да нас угураш у НАТО.  :D Aj', кад си баш навалио, идемо...

No to si baš potrefio, vatikansko-putinovska jezuitsko-masonsko-laminatska zavjera,

sa Draškovićem se vidio prije par dana na audijenciji kod Sváteho Stolce a on mi reče tada,

ti bre poznaješ gomilu tih Srba katolika, dajder im ovo nek pogledaju, baš sam to super reko:

https://youtu.be/WpqkFk59KrU

:D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...