Jump to content

Србија у ЕУ? Ма шта ће нам то? Ево зашто..

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Milan priča "vazdhoplovnim" žargonom,i oni koji taj žargon poznaju,bilo da su kolege piloti ili stručna javnost,znaće da Milan nije mislio da avion od 8 godina može biti nov,naravno da nije nov ali je u tehničkom smislu kao nov i sve na njemu je novo,tu nema priče.Pobogu ljudi!

Covece,niko ne tvrdi da to ne moze biti tako,ali je ovaj avion predstavljen kao nov novcijat,a da Milan na to kaze,pa sta ako nije nov i avion od 8 godina moze biti kao nov. Mislim da li se stvarno toliko ne razumemo ili svako cita svoje vizije necije poruke,nije mi jasno.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 94
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

E, da li vi ljudi uopste procitate ovo sto postavljate? Pa valjda ti je jasno, brate, da ovde "novi" znaci - novi za ovu kompaniju, model koji ona pre nije imala, itd. JAT je pre leteo prakticno samo na Boingovim avionima, ovo je sad Airbus-ov, pa se zato govori o promeni. Radi se o promeni politike kompanije, tj. o uvodjenju saradnje sa drugim firmama.

Znaci, `ajde malo da se uozbiljimo...

Tekst iz koga si ti sve to zakljucio sadrzi ovo: A ti to sto sada objasnjavas nema nigde u nijednoj vesti.

Нови авион „Ер Србије”
да је видео нови авион будуће авио-компаније „Ер Србија”, и да „изгледа супер”. 
Он је кроз шалу рекао да је нови авион „усликан на превару”

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Milose, covece, sve sam to video, i opet ti kazem - novi za JAT, odnosno Airerbia. Takav model nije nikad pre koristila ta kompanija, niti bilo koji model te firme. Razumes li sad? Ja kupim polovni hard disk, i kazem - ovo je moj novi hard-disk. Kapiras?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Covece,niko ne tvrdi da to ne moze biti tako,ali je ovaj avion predstavljen kao nov novcijat,a da Milan na to kaze,pa sta ako nije nov i avion od 8 godina moze biti kao nov. Mislim da li se stvarno toliko ne razumemo ili svako cita svoje vizije necije poruke,nije mi jasno.

Pazi,avion od 8 godina zaista može biti kao nov kada se do te mere modernizuje da to više zaista ne predstavlja stari avion u prenesenom značenju.

Da uprostim!Srž aviona su motori i avionika,ako je to NEW i avion je NEW,da se razumemo,sve ostalo je aluminijum,liti aluminum,kako ti je više drago :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Trazi da procitas ugovor...

A sta ce ti ugovor? Sta tacno menja procitan ugovor u pogledu same masine? Milan je pricao o masini, ja sam pricao o masini. Tehnicka prica...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ali je ovaj avion predstavljen kao nov novcijat

Nije.

Подели на овим сајтовима

Covece ti kad kupis hard disk to se tice tebe i samo tebe,ali ako bi recimo u ime kompanije za koju radis kupio polovan hard disk i budes rekao evo ga novi hard ti bi time doveo u zabludu kolege a pogotovo ako bi to kupio ne iz svog dzepa nego od sredstava iz firme i naravno da bi ti neko to spocitao.  To je prava paralela,nije ovde problem u gramatici i recniku,vec nacinu saopstavanja vesti,jer na taj nacin ljude dovode u zabludu i zato nista nelogicno sto je Dragas napisao to sto je napisao.

Подели на овим сајтовима

Covece ti kad kupis hard disk to se tice tebe i samo tebe,ali ako bi recimo u ime kompanije za koju radis kupio polovan hard disk i rekao evo ga novi hard ti bi time doveo u zabludu kolege a pogotovo ako bi to kupio ne iz svog dzepa nego od sredstava iz firme i naravno da bi ti neko to spocitao.  To je prava paralela,nije ovde problem u gramatici i recniku,vec nacinu saopstavanja vesti,jer na taj nacin ljude dovode u zabludu i zato nista nelogicno sto je Dragas napisao to sto je napisao.

A ja mislim da ti mene malo zaj...vas, posteno da ti kazem, a to nije lepo jer sam mnogo stariji od tebe.

Mislim, Ili to, ili si neizmerno tvrdoglav. A ni ovo drugo nije dobro.

Pazi, smem da potpisem da je cca 99,9% onih koji su procitali vest ukapiralo ovo sto sam ja bas rekao, a da samo vi ovde vrtite praznu pricu...

Подели на овим сајтовима

Covece ti kad kupis hard disk to se tice tebe i samo tebe,ali ako bi recimo u ime kompanije za koju radis kupio polovan hard disk i rekao evo ga novi hard ti bi time doveo u zabludu kolege a pogotovo ako bi to kupio ne iz svog dzepa nego od sredstava iz firme i naravno da bi ti neko to spocitao.  To je prava paralela,nije ovde problem u gramatici i recniku,vec nacinu saopstavanja vesti,jer na taj nacin ljude dovode u zabludu i zato nista nelogicno sto je Dragas napisao to sto je napisao.

Pazi opet,u prenesenom značenju po pitanju HDD.Zamisli da neko otvori kućište HDD,zameni disk ploču i zameni el.motor i elektroniku i ponovo zatvori staro kućište od HDD,i jel to nov ili stari HDD?

(na stranu što je to nemoguće uraditi sa HDD,ali eto,čisto poređenja radi kad si to već uzeo kao primer) :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Ma sudija nije problem,ali opet to tako treba da se kaze.

Obi tvrdoglavi smo oboje bogami,ali nema veze. Ja ti tvrdim da je upravo suprotno da 99 posto ljudi osim tih krugova gde se o tim stvarima vise zna,misli upravo ovo sto ja pricam,ali dobro nije ni bitno.

Подели на овим сајтовима

Koje spinovanje, neverovatno, al dobro nema veze, zabavljajte se sitnim formalnostima dok vam drugi otimaju lebac iz usta i skidaju gatje... mi Srbi smo mnogo sexualan narod :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

zabavljajte se sitnim formalnostima

Ja sam rekao, al` da ponovim - apsolutno sam protiv svakog ulaska u EU. Tako da ne znam sta ovo pricas uopste.

Ovde se covek (Dragas) nadrobio neceg sto prosto nije tacno. I o tome pricamo. Kad krenes nekog da kritikujes, a sama polazna tacka ti je pogresna, onda i kritika nije validna...

Подели на овим сајтовима

Sto se EU tice,samo cu reci da bi mogli da pitamo Madjare,Rumune,Bugare,Grke,Portugalce...njihovo vidjenje o zivotu u eu i da li je to zaista blagostanje.

Није благостање наравно. Али је боље него без. Немој да питаш људе него погледај објективне податке о запосленисти. субјективни доживљај је једно, а објективни подаци друго.

Ја сам већ износио податке о томе да су бугарске и румунске плате скочиле (не пуно али скочиле, и скок од један посто већи је него пад  од један посто) да им је скочила запосленост.

То су опет, чињенице, које могу да ти се свиђају или не сивђају али су чињенице.

И на крају, ја волим да играм стратешке игрице. И генерлано у животу волим да размишљам стратешки. Када сам суочен са две одлуке, од којих је једна боља а друга лошија ја изаберем ону бољу.

За економију Србије одлука чланства у еу је тренутно најбоља одлука. Наравно да неће да нам буде благостање, наравно да неће да одма процветају руже, наравно да неће да имамо плате као остали у европи.

Али ће да имамо напредак у односу на стање које би имали без европске уније.

Ето, тако, надам се да разумеш моје размишљање.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam rekao, al` da ponovim - apsolutno sam protiv svakog ulaska u EU. Tako da ne znam sta ovo pricas uopste.

Ovde se covek (Dragas) nadrobio neceg sto prosto nije tacno. I o tome pricamo. Kad krenes nekog da kritikujes, a sama polazna tacka ti je pogresna, onda i kritika nije validna...

Ali ovde vise nije tema o EU. Tako da ne znam ni ja sta ti sad uopste pricas.

Sta je to netacno? Netacno je jedino to sto taj model aviona ne moze da dobaci do USA i to je napisao iz neznanja, ali sta da je model koji moze da dobaci do USA, mozda onda ne bi vise bilo neznanje?

Kazem vatate se na sitne formalnosti i nenamerne greske, a za koje je Milosavljevic misli da su manipulacija...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...