Jump to content

Посланица Јована Богослова - Апокалипса

Оцени ову тему

Препоручена порука

Могао бих ја са Вама овако у бесконачност али нећу.

Kako god, samo treba da znas da je samoubedjenost jedna od najopasnijih zabluda u koje covek moze da padne.

Taman da je procitao sve knjige, i saznao sve znanje - isto mu ovo vazi, bez ostatka.

Nije normalno da neko prica sa drugima tako da u svakoj poruci sve zna samo on, a drugi ne znaju nista.

Treba malo da razmislis o tome...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ја не знам могу ли вама угодити. Просто не знам како ајде реци ти мени шта желиш да ти кажем. 

Ја бих најрадије обрисао своје постове и оставио Вас на миру и вероватно вратио свој мир, успавао бих своју ћерку али Ви сте незаустављиви. И шта год да кажем ви имате припремљен одговор.

Искрено да кажем попио сам толико по ушима. Покрићу се и чутати. Амин

Подели на овим сајтовима

Ја не знам могу ли вама угодити. Просто не знам како ајде реци ти мени шта желиш да ти кажем. 

Ја бих најрадије обрисао своје постове и оставио Вас на миру и вероватно вратио свој мир, успавао бих своју ћерку али Ви сте незаустављиви. И шта год да кажем ви имате припремљен одговор.

Nisam te ni opsovao ni vredjao, napisao sam mozda par ili nekoliko poruka na ovoj temi, a vidi kako reagujes. Ili da bude kako ti kazes ili ces da cutis. Pa to onda nije razgovor, nego monolog...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dobro je sto se javio i sa nama podelio svoje uvide... koji to i nisu. :))

Nemoj se ljutis, ja sam budala... sto je stupanj iznad jurodivog. :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Постоји нешто што се зове зоном комфора. То је када подесиш ствари тако да теби одговарају.

Значи прихватиш оне истине који ће те испунити миром, радиш ствари попут причешћа, одлазиш у Цркву, постиш...

Значи организујеш живот по сопственом угоду.

Свако онај ко би покушао да те помери из те зоне удобности ти ћеш га мачем дочекати.

Лукави није задобио такав надимак тек тако, изван зоне удобности јесте тешко. Тако сваки непознати пут доноси изазове, потешкоће и гомилу искушења. То је борба непрестана. Ствари нису ни црне ни беле, ово није време када се на једној страни налази Исус а на другој Варава па је питање хоћете ли светлост или таму. Данашње време је време сивила. Није лако одгонетнути ствари. И дијалог јесте користан.

Сећам се када ме је професорка социологије сваки пут говорила све је речено о друштву и државном систему. Никада ми није јасно зашто ако се све зна реалност изгледа сасвим другачије.

Тако ми и сада није јасно када видим вас који плените знањам зашто се осећа духовни пад Српског народа. Зашто све знате а није духовно благостање. Чини ми се да је данас лако погодити дијагнозу али не и пронаћи врата.

Када слепац води слепца и упадну у воду. Оба знају где су али не и како да из воде изађу. Чак им се може десити да иду све дубље и дубље и да један другог удаве.

Благословен био за оно што си ми дао, јер нећу олако схватити речи твоје бар не онолико олако колико си ти схватио речи моје. 

Подели на овим сајтовима

Свети дух није власништво Цркве већ је "власништвно" Бога. Ко колико има Светог духа не одређује Црква већ Бог.

Ни један пророк из старог завета, рачунајући и Христа није изашао из Синагоге, већ из обичног живота.

Тешко је сваком угодити, Ви сте своје истине усвојили зато сам вам написао да су истине две,

једних који сеју а других који жању.

Наравно да је тешко сваком угодити , ја бих чак додао и немогуће ...   но да ли био љубазан да нам објасниш , шта је то Црква ? Пошто мислим да је посреди неспоразум :)

And Abraham said unto Zed:
This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"!

Подели на овим сајтовима

Постоји нешто што се зове зоном комфора. То је када подесиш ствари тако да теби одговарају. Значи прихватиш оне истине који ће те испунити миром, радиш ствари попут причешћа, одлазиш у Цркву, постиш...

A jesi li mozda nekad pomislio da je bas "zona komfora" mesto na kome je covek u najvecoj duhovnoj opasnosti, a da toga nije ni svestan? Inace, kad malo citas Pismo, vidis da o komforu nema da pise mnogo, a i to malo nije pohvalno.

Medjutim, jedna od kljucnih stvari koja se stalno hvali u Pismu jeste samoodricanje... sad, treba naci sebe u tome...

Подели на овим сајтовима

"Medjutim, jedna od kljucnih stvari koja se stalno hvali u Pismu jeste samoodricanje... sad, treba naci sebe u tome..."

Јер то када Господ каже: "Мени нетреба ни твоја мудрост ни твој таленат ја желим само твоје срце које говори љубим те...

... чак шта више јаћу ти узети и то мало што имаш... јер си створен само за љубав...

Мало сам својим речима рекао. То су две јако лепе поруке које се могу наћи када потражиш "Господ говори човеку" 

Подели на овим сајтовима

A da probaš ovako...da ti nama kažeš odakle crpiš ta tvoja "otkrovenja" za koja, očigledno niko ovde nije čuo. Eto, mene živo zanima. Proučavao sam razne jeresi i sekte, ali ovo je zaista jedinstveno.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

A da probaš ovako...da ti nama kažeš odakle crpiš ta tvoja "otkrovenja" za koja, očigledno niko ovde nije čuo. Eto, mene živo zanima. Proučavao sam razne jeresi i sekte, ali ovo je zaista jedinstveno.

Јасно ми је био да је Христос Јагње, схватио сам због статуса крава у Индији да то крилати Бик мора да је Буда. За Мојсија и Мухамеда требало је да прође време. Једном сам читајући деци приче прочитао причу у којој је Лав појео Јагње. Ствари су почеле да се уобличују. Погледао сам све чесме у граду, углавном на њима се налазе главе Лава и из њих извире вода. Неке ствари створене су несвесно али могу бити јасна реплика давних догађаја. Када сам схватио да је Мојсије Лав. Узео сам у обзир и речи Мухамеда "ја сам последњи" а није преостало ништа више него орао. Мучио сам се како је Јагње изашло из трбуха лава али су ми Јавне Чесме дале идеју - као жива вода. Зато му Орао није могао ништа. 

Христос је био Јеврејин исто као и Мојсије. Васкрсао је тамо где је убијен. Васкрсао је у стомаку Лава. Оно што се десило у Стварању света десило се и на земљи на скоро идентичан начин.

Подели на овим сајтовима

Јасно ми је био да је Христос Јагње, схватио сам због статуса крава у Индији да то крилати Бик мора да је Буда. За Мојсија и Мухамеда требало је да прође време. Једном сам читајући деци приче прочитао причу у којој је Лав појео Јагње. Ствари су почеле да се уобличују. Погледао сам све чесме у граду, углавном на њима се налазе главе Лава и из њих извире вода. Неке ствари створене су несвесно али могу бити јасна реплика давних догађаја. Када сам схватио да је Мојсије Лав. Узео сам у обзир и речи Мухамеда "ја сам последњи" а није преостало ништа више него орао. Мучио сам се како је Јагње изашло из трбуха лава али су ми Јавне Чесме дале идеју - као жива вода. Зато му Орао није могао ништа. 

Христос је био Јеврејин исто као и Мојсије. Васкрсао је тамо где је убијен. Васкрсао је у стомаку Лава. Оно што се десило у Стварању света десило се и на земљи на скоро идентичан начин.

I to si sve sam smislio?

U indiji ne poštuju bikove, već samo krave... dakle, Buda bi mogao da bude krava, a nikako bik jer bik nema nikakvog značenja za induse. Mojsije se NIGDE u Pismu ne povezuje sa lavom, već David i njegova loza, odnosno sam Isus, pa bi, čak i po tvojoj šemi, Isus bio i lav i jagnje. Za Muhameda bi se složio ;) jer je Isus rekao - "Tko dakle ukine jednu od ovih zapovijedi, pa bilo i najmanju, i tako uči ljude, zvat će se najmanji (da ne kažem poslednji - prim. ja.) u nebeskom kraljevstvu." (Mt 5,19) - pa mu tako, status orla ispada iz ruku.

Pazi, simboli se ne tumače kako ti padne na pamet. Simboli su izraz kulture koja ih je stvorila, pa možeš samo da ih tumačiš iz te kulture, a ne kako ti padne na pamet. E sad, ima i jedan drugi koji ljudima daje razno-razne ideje - prostudiraj 1 Moj 3,1 pa na dalje. Pazi da ti te idejice ne dolaze odatle.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

@Двадесети - сад имам утисак да су досад писала бар тројица различитих. Јел' идемо до 20 па тек ту сазнајемо ко си заиста?

...

Ја бих најрадије обрисао своје постове и оставио Вас на миру и вероватно вратио свој мир, успавао бих своју ћерку али Ви сте незаустављиви...

Хмм...

Теона?

Ако није онда ништа...

А ако јесте, онда схватам...

Ово би био сасвим нови ниво буђења...

Тако бих волео да си Бадњак...

Јеси ли?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Кад сам одлазио на сахране увек сам слушао свештеника који у једном делу каже и Бог узе ову "ружу" и стави је у своју башту. Кад је Христос говорио о жетвама ја сам мислио да ли смо ми то сви руже, или је неко лала, тулипан, хризантема, лотус. Ако је Бог највећи креатор људи колико је далеко отишао далеко отишао у креацији. Стварајући и црне и беле... и стварајући их у различитим културама... може ли Бог отићи толико далеко да своје креације ствара у различитим религијама. Није ли њему дозвољено оно што нама није.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...