Јанко Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Можда си у праву, а можда и ниси: Симбол вере: ... И у Духа Светога, Господа, Животвнорнога, Који од Оца исходи, Који се заједно са Оцем и Сином обожава и слави, Који је говорио кроз пророке. ... па затим у Цркву. Свети Дух је изнад Цркве, он управља Црквом и говори кроз пророке. (а не говори кроз Цркву, ако говори онда говори кроз пророка у Цркви) Зато те твоје "Црквене форе" са главама и ногама остави и продај неком другом. "Лако је научити животињу, и лако је научити простака, али је тешко научити оног који је-ненаучен-и сам постао учитељ другима"-Св. Николај Жички" "Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета... Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради... који једе хљеб овај живјеће вавијек "(Јн. 6,51,53,56-58). Братац, знаш ли која личност од Св. Тројице је Животодавац, без кога "немате живота у себи"? Ако сабереш болдовано+црвено добијеш формулу Причешће+Благодат Духа Светога. Једно без другог неће да може. А ти, причешћујеш се? Или мислиш да си једно са Христом снагом своје воље и знања? Посебним даровима које ти је Бог дао мимо свих осталих? Видим да мислиш да си пророк, али ја пророка после Христа не знам ни једног а да се није причешћивао. Иначе, знамо их доста, и зовемо их Свети. Али они су пили из Једне Чаше". "А ви који сте не знам..." obi-wan and Candy Butcher је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Можда си у праву, а можда и ниси: Симбол вере: ... И у Духа Светога, Господа, Животвнорнога, Који од Оца исходи, Који се заједно са Оцем и Сином обожава и слави, Који је говорио кроз пророке. ... па затим у Цркву. Свети Дух је изнад Цркве, он управља Црквом и говори кроз пророке. (а не говори кроз Цркву, ако говори онда говори кроз пророка у Цркви) Зато те твоје "Црквене форе" са главама и ногама остави и продај неком другом. Ima tu jedna mala začkoljica, bratac ...Taj simbol vere, znaš, je skrojila - Crkva ...uglavnom po episkopima i teolozima ...tj, po "nožicama i glavicama" ljudi u Crkvi, koji su glasali i raspravljali o svakom stavu, svakako vođeni Duhom Svetim, ali na Saboru, ne na ulici. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ако служим Христу, како му служим. Ако је он спашавао од незнања зашто се небих угледао на Христа. Око је он месија, нису ли сви његови свеци, апостоли, ученици, подвижници "месије" који су у име Христа спасавали ближње. Ја служим спаситељу и трудим се да будем као Он. Зашто бих се угледао на неког другог а не на Христа. И ви то исто радите, зар ваши одговори нису "месијански". Не може брат вадити трун у оку брата ако своје брвно није извадио. Нико од нас не може да буде као као Он маколико се трудили.Ми можемо да се поправимо колико можемо и да се молимо Господу за опроштај грехова . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Зато је направио још и Синагогу, Џамију и Будистички храм. То је била поента приче коју сам вам на почетку испричао. Veze nema sa istinom... a sa Istinom tek nema veze... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 A za razmiljsanje (ako `oces bar malo da razmisljas) evo ti jedan hint - Buda je bio ateista... Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 @ prvi post, zasto da ne, svako ima slobodu da vidi ono sto ili sta hoce, i mozda ne mora u svemu tome biti ni ne tacan.... medjutim potpuno je nebitno da li je tele buda, lav Mojsije ili or(a)o muhamed. bitno je sledece: da li je Hristos postao covek, da li je to ucinio Spasenja radi naseg, i na kraju je li Ustao? ako Hristos Vaskrse, sve je u redu. tako ti brate kada ti neko kaze Hristos Vaskrse! sta odgovoris? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Могао бих ја са Вама овако у бесконачност али нећу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Могао бих ја са Вама овако у бесконачност али нећу. ...Рекоше ми овако и јеховини сведоци својевремено - на прагу зетовог стана после сат времена проведених у разговору , и обећаше поново доћи - ал' их нема па нема... Можда би ти ипак било боље да урадиш другу ствар. И ја сам својевремено трагао за истином као и ти, и више пута мислио да је то оно право. Ипак, рекао сам себи да-ако мислим да нађем истину-треба СВЕ да сагледам, проучим и ОБЈЕКТИВНО упоредим, а не да се зауставим на првом које ми најбоље звучи спрам мене. И заиста, нашао сам Истину која је, истина, болела огреховљеног мене јер ме није "чешала по ушима" угађајући мојим страстима и распаљивала моју машту, али која је тако лековита и доноси мир који се не може описати. "Тражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се ..." Свако добро ти желим од Бога, а ти држи на уму речи: "Истина је САМО ЈЕДНА (не, није код свакога и није Артемије, него Христос)." Маран Ата. horatio and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Дванаест путева воде ка Царству божијем и завшавају се са 12 врата на којима стоји по један Апостол. Твој пут је један од 12 и неможеш судити о осталих 11. јер их не знаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 А ја мислио да су уска врата која воде у Царство Небеско... Silly me... kordun је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Цитираћу самог себе (скромно): "Ау, нисам неки експерт, али ово је тотално лудило...Мени ово личи на типичне гностичке маштарије (благо речено)...Не да није православно, већ... " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Да врата су уска али то не мења њихов број, само величину... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Molićemo se za tebe, brate Dvadeseti horatio, Јанко and Двадесети је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Да врата су уска али то не мења њихов број, само величину... Него, јесу ли онда Петрова затворена па их је само 11... Мислим, оно због Папе. Знаш, Петар, Рим, Папа...? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Не могу да чујем јер не причаш, али имам очи да прочитам. Хвала вам и нека је просто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука