VizantijskoPlavo Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Ne. Retko nailazim na takve ljude. Stavise, vise puta sam se iznenadio njihovim reakcijama nego sto sam se nasao povredjen. A i sve zavisi od toga kako se sam postavis. Ako izigravas nekog prepodobnjakovica i neprestano moralises, normalno da ce te ismevati. Dok, ako im veru predstavis kao nesto sto te ne ometa da zivis normalno, reakcija ce vec biti sasvim drugacija. nit se postavljam kao svetica, nit moralisem. ima ljudi koji postuju to sto verujem, ali veci broj ismeva. ne bih rekla da je to do mog stava.. 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 nit se postavljam kao svetica, nit moralisem. ima ljudi koji postuju to sto verujem, ali veci broj ismeva. ne bih rekla da je to do mog stava.. Pa pojedinima na forumu bih se i ja smejao kad vidim kakve stavove imaju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Pa pojedinima na forumu bih se i ja smejao kad vidim kakve stavove imaju... ok, al recimo ja ne ubedjujem bilo koga da uzveruje, to je stvar licne slobode, ako neko zeli da prica/diskutuje, sto da ne. danas nije IN verovati u Boga, i samim tim si OUT u drustvu. a kad se cuje da neko veruje u Boga (medju mladima) vrlo sarkastican pristup imaju. samo kad pogledam svoj FB profil imam eto poznanike, i 70% njih ismevaju Hrista sa razlicitim fotografijama, objavama..pa mi nije jasno kako to niko ne primecuje sem mene ili je vecina mojih FB prijatelja ateista Sidarta је реаговао/ла на ово 1 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 ok, al recimo ja ne ubedjujem bilo koga da uzveruje, to je stvar licne slobode, ako neko zeli da prica/diskutuje, sto da ne. danas nije IN verovati u Boga, i samim tim si OUT u drustvu. a kad se cuje da neko veruje u Boga (medju mladima) vrlo sarkastican pristup imaju. samo kad pogledam svoj FB profil imam eto poznanike, i 70% njih ismevaju Hrista sa razlicitim fotografijama, objavama..pa mi nije jasno kako to niko ne primecuje sem mene ili je vecina mojih FB prijatelja ateista Dobro to stoji, ali sta sad da se radi, sloboda... imam medju prijateljima na fb one koji ismevaju Isusa, a to mi nikad nece biti jasno, da ismevaju religiju, neke obicaje, svestena lica, pa da razumem, ali Isusa i njegovu " filozofiju " meni je to debilizam klasicni. Jos predstavljaju sebe kao " I am proud atheist " , mislim sve je to lepo shvatamo da ne veruju u Boga i magiju, ali sad da se time hvalis i da nekom " nabijas " na nos i hvalis se time, to nije ateista. Normalan ateista se ne hvali da je ateista, ne bavi religijom jer ne veruje u nju... to sto glume neke borce za racionalne ideje i predstavljaju sebe kao intelektualce, kako oni sad spasavaju svet od gluposti i praznoverja... smesno... Sherlock H. and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Dobro to stoji, ali sta sad da se radi, sloboda... imam medju prijateljima na fb one koji ismevaju Isusa, a to mi nikad nece biti jasno, da ismevaju religiju, neke obicaje, svestena lica, pa da razumem, ali Isusa i njegovu " filozofiju " meni je to debilizam klasicni. Jos predstavljaju sebe kao " I am proud atheist " , mislim sve je to lepo shvatamo da ne veruju u Boga i magiju, ali sad da se time hvalis i da nekom " nabijas " na nos i hvalis se time, to nije ateista. Normalan ateista se ne hvali da je ateista, ne bavi religijom jer ne veruje u nju... to sto glume neke borce za racionalne ideje i predstavljaju sebe kao intelektualce, kako oni sad spasavaju svet od gluposti i praznoverja... smesno... postalo je moderno ismevati Boga. a verujem da pola od njih nema pojma o hriscanstvu, a ni ateizmu.. 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 ok, al recimo ja ne ubedjujem bilo koga da uzveruje, to je stvar licne slobode, ako neko zeli da prica/diskutuje, sto da ne. danas nije IN verovati u Boga, i samim tim si OUT u drustvu. a kad se cuje da neko veruje u Boga (medju mladima) vrlo sarkastican pristup imaju. samo kad pogledam svoj FB profil imam eto poznanike, i 70% njih ismevaju Hrista sa razlicitim fotografijama, objavama..pa mi nije jasno kako to niko ne primecuje sem mene ili je vecina mojih FB prijatelja ateista E pa nzm sta da ti kazem, svaka situacija je drugacija. Moje drustvo je uglavnom totalno nezainteresovano za religiju, uz izuzetak nekoliko njih sa kojima ponekad popricam o tome. Tako da ja u sustini nisam imao nekih vecih problema. Бартендаз је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mada, ja ionako menjam opredeljenja na svakih par meseci, pa valjda mene niko ne shvata ozbiljno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mada, ja ionako menjam opredeljenja na svakih par meseci, pa valjda mene niko ne shvata ozbiljno. haha, pa mozda ima i toga misle, 'ovaj je lud, necemo ga dirati' salim se 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mada, ja ionako menjam opredeljenja na svakih par meseci, pa valjda mene niko ne shvata ozbiljno. Dobro dosao u klub ja ne pricam vise sramota Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Prema poslednjem popisu u CG, manje od 2% ljudi se izjasnilo kao ateisti. Međutim, ja uglavnom po fakultetima sretam ateiste/agnostike. Da li ih je sramota da se na popisu izjasne tako, ili je pak moderno da izigravaju "napredne" intelektualce, to ne bih znao... Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Prema poslednjem popisu u CG, manje od 2% ljudi se izjasnilo kao ateisti. Međutim, ja uglavnom po fakultetima sretam ateiste/agnostike. Da li ih je sramota da se na popisu izjasne tako, ili je pak moderno da izigravaju "napredne" intelektualce, to ne bih znao... Ne, nego se ti druzis sa intelektualcima... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Dobro dosao u klub ja ne pricam vise sramota 'Ajde, pricacemo na fejsu. I bolje ja tebi da kazem "Dobro dosao u klub", jer sam ja mnogo pre tebe poceo sa kolebanjima. :P Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 'Ajde, pricacemo na fejsu. I bolje ja tebi da kazem "Dobro dosao u klub", jer sam ja mnogo pre tebe poceo sa kolebanjima. :P Javi se obavezno, podeli iskustvo, budi mi rame za plakanje Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 17, 2013 Пријави Подели Написано Март 17, 2013 nasao si od koga ces da trazis savete gringrin Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 петак, 15. март 2013. Ученици богословије даривали децу у крагујевачкој болници По узору на ученике београдске богословије који су пре десетак дана даривали пакетићима децу која леже на Институту за мајку и дете, у Београду, и крагујевачки богослови су наставили акцију дарујући децу у крагујевачкој болници, КЦКГ. Ученици су преузели иницијативу за продужетак акције, а подржала их је и Управа богословије са особљем. Прикупљена су средства којима су направљени пакетићи који су данас подељени деци на педијатрији, хирушком, ушном и инфективном одељењу. Указујући на речи Спаситеља: Заиста вам кажем, кад учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте. (Мт 25,40), желимо да позовеме све људе добре воље да увиде да је врло мало потребно да се некоме улепша и олакша дан, да се учини да бар на тренутак заборави на болест и проблеме и да је посебна радост чинити добро дело када су у питању наши најмлађи на којима свет остаје. Блаженије је давати него примати, па тако овом приликом апелујемо и на друге установе, или људе понаособ, да наставе ову акцију и постану удеоничари у радости даривања од срца срцу. http://logosboziji.blogspot.com/2013/03/blog-post_15.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука