Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Свака част оче. Нажалост, ја сам стигао када је све било готово (додуше, није био ручак  7896634 ), али одлично што можемо и овако чути.

Хвала пуно.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нема на чему. Сутра ћу највероватније монтирати и другу сесију, па ћу и њу поставити. Не знам кад ће емисија бити монтирана, али њу не могу да поставим док се не буде емитовала на ТВ-у, правила телевизије. Чим прође емитовање, биће постављено на сајт.

Па, оче, ниси много пропустио.... а за роштиљ си ухватио задњи воз!!!  7896634 smej.gif 0110_hahaha

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ono jes što se roštilja tiče,al mislim da su baklave pobedile ovaj put,pa se izvinjavam u ime svih parohijana,sledeći put obećavamo celu tepsiju  7896634 smej.gif 0110_hahaha

Дочекали сте ме као принца, било ми је чак и непријатно до толиких незаслужених топлих речи и дела. Оно што је најважније, заиста се осетила снага мале али одабране заједнице. Само напред и држите се.

Подели на овим сајтовима

sta znaci ne bi imao problem sa travom ako nema stetne posledice, to je predvorje pakla, tako se pocinje, bilo bi nedopustivo da drzava dozvoli igranje ruskog ruleta, neko mozda nece nastaviti dalje a koliko njih hoce i koliko ce jos njih stradati u svakom pogledu zbog toga;to je lose skroz; nije nikako smela da dopusti ni gej paradu; a sto se veronauke tice zasto vecito ti pokusaji getoiziranja Crkve, ovo je demokratsko drustvo, gde su prava verujucih da uce o veri u skoli, nego sta, vera je da tako kazem majka knjizevnosti, umetnosti itd pa i same prosvete, skolstva i sad mars majko, kao ono hrani kuce da te ujede, otvarajte verujuci skole da bi posle skole sutnule svoje roditelje, ne trebaju im vise, opet kazem bruka i sramota sta pricas;ma skoli i drustvu i drzavi je kao hleb nasusni potrebna vera, ono sto ona propagira, dzabe sve drugo znanje bez dobra, ima li sta gore od obrazovanih ljudi a nemoralnih i zlih

Подели на овим сајтовима

Ono jes što se roštilja tiče,al mislim da su baklave pobedile ovaj put,pa se izvinjavam u ime svih parohijana,sledeći put obećavamo celu tepsiju  greengrin 4chsmu1 ;)

Дочекали сте ме као принца, било ми је чак и непријатно до толиких незаслужених топлих речи и дела. Оно што је најважније, заиста се осетила снага мале али одабране заједнице. Само напред и држите се.

Hvala oče na ovim divnim rečima.Zaista se trudimo da kao mala,skromna zajednica sa našim ocem Aleksandrom na čelu svakog dočekamo kao Vas.Iako smo skromni,ne oskudevamo da podelimo izistinsku jubav koju svako od nas po naosob nosi i želimo da je podelimo sa svima.Uvek i svako ko želi da sa nama podeli tu ljubav kao Vi su dobro došli,vrata naše Crkve su uvek otvorena.Hvala svima koji su bili i učesnicima i gostima,hvala i Vama a poziv da nas posetite je uvek prisutan.  :):(

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

sta znaci ne bi imao problem sa travom ako nema stetne posledice, to je predvorje pakla, tako se pocinje, bilo bi nedopustivo da drzava dozvoli igranje ruskog ruleta

Po onome sto sam citao,trava je manje stetna od cigara,tako da...

nije nikako smela da dopusti ni gej paradu

Naravno da je smela i pre svega morala.

ovo je demokratsko drustvo, gde su prava verujucih da uce o veri u skoli, nego sta

Ovo je takodje i sekularno drustvo.Ili bi barem trebalo da bude.

Demokratija ne znaci da vecina moze da radi sta god hoce.

Takodje,ako je ovo demokratsko drustvo(=tvoje reci),odakle ti pravo d akazes kako je trebalo zabraniti gay paradu?Malo si kontradiktorna.

vera je da tako kazem majka knjizevnosti, umetnosti itd pa i same prosvete, skolstva i sad mars majko

Niko ne spori ulogu koju je imala vera.A i to zavisi kako gledas.

Spomeni to nekome na zapadu,pa ce ti odmah navesti Galileja,i sve ostale koje je Crkva spalila zbog naucnih otkrica.Doduse,jeste da nije u pitanju pravoslavlje ali jeste vera.

A i danas realno gledajuci,Crkva nema nikakvu uklogu u prosveti i obrazovanju.Naprotiv,monasi,nekad najobrazovaniji ljudi,danas su susta suprotnost.Mislim da ne treba da ponavljam da je patrijarh Kirli dao blagoslov za osnivanje udruzenja koje ce negirati naucne cinjenice i prpagirati pseudonauku kreacionizma.Slicne izjave je davao i mitropolit volokolamski Ilarion,kao i mnogi drugi arhijereji.Da ne idem dalje,posto je o tome detaljno raspravljano na mogim drugim temama.

ima li sta gore od obrazovanih ljudi a nemoralnih i zlih

Vera nije potrebna da bismo bili moralni!Zasto moramo da se sluzimo sredstvima zapadne sholasticke teologije,kad nam se to neprestano obija o glavu?Imas ateista koji su sto puta moralniji od vernika.Imam takve ljude u mom okruzenju.

Moral nema veze sa verom vec je produkt evolucije.To sam takodje vec naglasio na ovoj temi.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нема на чему. Сутра ћу највероватније монтирати и другу сесију, па ћу и њу поставити. Не знам кад ће емисија бити монтирана, али њу не могу да поставим док се не буде емитовала на ТВ-у, правила телевизије. Чим прође емитовање, биће постављено на сајт.

Па, оче, ниси много пропустио.... а за роштиљ си ухватио задњи воз!!!  greengrin 4chsmu1 ;)

Šobote ,

znači bilo zabosti , jel na čačkalicu  :(

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па, оче, ниси много пропустио.... а за роштиљ си ухватио задњи воз!!! greengrin 4chsmu1 ;)

Увек сам знао када је тренутак да се појавим, имам неку посебну осећајнос' по питању ових тананих ствари- да прескочим предавања а дођем на мезе.  :(

Подели на овим сајтовима

Па, оче, ниси много пропустио.... а за роштиљ си ухватио задњи воз!!!  greengrin 4chsmu1 ;)

Šobote ,

znači bilo zabosti , jel na čačkalicu  :)

Не знам за друге, мени је било добро... Ја сам седио поред ефендије...  :):(

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

e bravo Bartendaz, bas tako

kako to petar m-mislis, ja kazem da je nase drustvo demokratsko?? hoces reci da inace nije? a ja mislila da imamo predsednika republike, skupstinu gde ministri kao predstavnici naroda ( slava3) donose i menjaju/ispravljaju/dopunjavaju zakone, itd, kad ono mi uopste nismo demokratska drzava

kazi mi molim te zasto je vlada morala da dozvoli gej paradu????

Po cemu gej parada, kao parada izopacene prirode, potvrdjuje da je neko drustvo demokratsko?

I kako to mislis danas nije slucaj da je monastvo obrazovano, i nosilac obrazovanja i prosvete, upravo jeste jer je nosilac autenticnog hriscanstva, nece nas spasti ono sto ucimo u skolama, sve te silne informacije do kojih dolazimo, ne daju izlaz i resenje problema smrti, koja ceka svakog od nas, covek je bice stvoreno za zivot, i to zivot vecni, a svi umiremo; (pravi)odgovor (i resenje=izbavljenje) na to glavno i najvaznije pitanje ljudskog roda daje vera;kada su ti daleko bilo roditelji, ili ti, ili braca i sestre ili najbolji drugovi i drugarice i ko god najblizi, najvoljeniji blizu smrti, tesko bolesni, ili umru i sl, hoce li te utesiti i uciniti srecnim matematika, fizika, biologija, engleski, mozda srpski, a mozda i muzicko, fizicko, geografija....nista od toga ti tad nece pomoci, a to je jedna realnost za svakog coveka, svi se pre ili kasnije suocavamo sa tim; to je vazno, glavno-pitanje zivota, zdravog, pravog, istinskog zivota

Mnogi nasi monasi danas su fakultetski obrazovani, ima medju njima i magistara i doktora nauka, poliglote..tako da ne znam sta ti to znaci da danas nije slucaj da su monasi obrazovani :djetalina: Prvo, svi nasi episkopi, znaci monasi imaju zavrsene fakultete, mnogi su doktori nauka i bave se naucno-istrazivackim radom; a cak i da monah nema to skolsko obrazovanje moze da bude sasud blagodati Duha Svetog, apostoli su mahom bili ribari, pa sta im fali

kako crna trava manje stetna od cigara, cigare imas mozda slabije i jace, nema tu onog sto ima kod droge, ne mozes se predozirati, cak i da pusis 3 paklice dnevno godinama nece ti biti isto kao da se drogiras, ne znam da li postoji neko ko je ostao samo na travi, ili svi oni mladi koji su umrli od droge da nisu probali i konzumirali, makar na pocetku travu; i svi ti leceni i "izleceni" narkomani, koji su sami i njihove porodice i okruzenje prosli pakao, sta kazu-nikad nista nemojte probati, samo to je sigurno, kao sto ne mozemo znati da li cemo umreti sutra ili za 100 godina, tako niko ne moze znati i garantovati da sa trave nece preci na nesto drugo, najbolje ne probati

a i ti moralni ateisti, moral, tj.ispravan zivot je od Boga, bili svesni ti ateisti toga ili ne; evo ti tvog sv. Maksima: "Sustina vrline u svakome jeste Logos Boziji, jer je sustina svih vrlina Sam Gospod nas Isus Hristos..Svaki covek koji zajednicari u vrlini po stabilnom posedovanju vrline, on nesumnjivo zajednicari u Bogu, Koji je sustina vrlina (pise Ambigua 7.PG 91, 1081 CD)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...