Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А што је за тебе веома битан Дарвинов дан?За тебе као верника?

Za mene kao vernika,naravno da nije bitan.Ali za mene kao nekog ko se po malo zanima naukom,ima veliki znacaj.

Daj ne zasmejava me molim te...

Ok,necu. 0102_laugh

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

То довољно говори о твојим озбиљним намерама.Као ја сам сад на форуму борићу се за секуларност наше државе,али шта ћу ја кад не могу,нисам власт.Па шта ми онда причаш на форуму о уставу кад га сам кршиш.

Vecm sa te pitao:kako i na koji nacin uzimanjem slobodnog dana krsim ustav i clan 11.koji kaze da je drzava sekularna?Ne secam se da sam sv.Nikolu slavio u skoli,opstini ili bilo gde drugde...

Vec sam ti odgovorio!!!

Ti se boris da drzava propagira veru i da vera i drzava ne utice na veru.A ti zbog vere uzimas slobodan dan,na racuna drzavne institucije skole.Pa protiv koga se boris onda?I nemoj vise da mi postavljas ista pitanja i da se pravis da ih nisi razumeo,kad veoma dobro jesi!

I na koji nacin sam ja slavljenjem slave i uzimanjem slobodnog dana ugrozio bilo cije pravo?Na koji nacin je u tom slucaju drzava povezana sa religijom,pa da mozemo govoriti o krsenju sekularnosti?

Da li mozes da napravis razliku izmedju prava uzimanja slobodnog radnog dana i:

-veronauke u skolama

-verske sluzbe u vojsci

-verski obredi(i to samo jedne vere) u drzavnim institucijama

-crkve i verske zajednice oslobodjene placanja poreza

-crkve i verske zajednice(pogotovo SPC) dobijaju visemilionske donacije iz budzeta

...tj.slucajeva koji predstavljaju direktno krsenje sekularnosti?

Takodje,ako je uzimanje slobodnog dana krsenje sekularnosti,sta tek onda reci za Uskrs ili Bozic,kad niko ne radi?

Шта ли глумиш...Рекао сам ти горе да тебе уопште не занима укидање веронауке.Кад друг поред тебе који не слави славу,а можда је и хомосексуалац у исто време не узима слободан дан.Јел то дискриминација?Мрзи ме више да пишем 100 пута једно те исто.И да читам твоје шаблоне што си научио од Аквилија,Ивице и осталих људи широких схватања.

Иначе све најбоље мислим о њима,да не испадне да причам о њима,а нису ту.

Подели на овим сајтовима

Za mene kao vernika,naravno da nije bitan.Ali za mene kao nekog ko se po malo zanima naukom,ima veliki znacaj.

Ok,necu. 0102_laugh

Setio si se na 15. stranicu  dada

Подели на овим сајтовима

Ok,necu. dada

Setio si se na 15. stranicu  0102_laugh

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Рекао сам ти горе да тебе уопште не занима укидање веронауке.

Onda ocigledno nisi citao moje postove.

Кад друг поред тебе који не слави славу,а можда је и хомосексуалац у исто време не узима слободан дан.Јел то дискриминација?

Jeste.I to sam vec vice puta ponovio.Rekoh da bi im trebalo obezbediti da mogu da slave praznik koji god hoce.Kao sto vidis,ponavljam samo zato sto me ti pitas jedno te isto.Inace,ja sam sa tom pricom zavrsio jos odavno.

ps.aj sad ti opet pa idemo u krug. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

0102_laugh

da, evo, da analiziramo jedno glediste: ako cemo onako kako bi trebalo, hriscanski (mada to ne podrzavaju ni mnoga svestena lica dada), za pocetak, vencaju se, polne odnose sad ko zna koliko puta ce imati dok ne saznaju radosnu vest,e, onda, od odnosa nista dok se beba ne rodi, i jos 40tak dana dok se porodilja ne ocisti, pa onda Jovo nanovo do sledeceg blagoslovenog stanja (naravno, preskacu se postovi i praznici  0102_laugh), i tako unedogled; a vec kad dodje 1 dete, pa 2, vec i to sa 2 mala deteta i nije ti bas toliko do toga, oko dece ima mnogo posla, pa kucni poslovi, pa jos su danas zene vecinom i zaposlene, jadna zena i nema bas toliko snage da se zamajava sa odnosima,a zamisli kad rodi desetoro i sl, mislim da tesko da u odnosima moze da vidi neko uzivanje, tako da nista ne mari sto ih nece biti mnogo 0102_laugh to danas ljudi verovatno od viska slobodnog vremena,"blejanja", posebno u gradovima, se predaju kojekakvim pomislima, zeljama i delima u tom pogledu, da se vise bave fizickim poslovima i uopste, ne bi se tome pridavao toliki znacaj, niti bi bilo toliko izopacenosti tog tipa..;dok mi visimo, hvala Bogu, bar ovde na Internetu, mnogi svoje leisure time, a i radno, trose po netu i ovako sta mislite gde..eto, i besposlenost, koja je rasirena cini mi se daleko vise u urbanim sredinama, utice na tu recimo npr.polnu zabludelost

Подели на овим сајтовима

mislim da tesko da u odnosima moze da vidi neko uzivanje, tako da nista ne mari sto ih nece biti mnogo

Divna prica.Steta sto nema veze sa realnoscu. 0102_laugh

Nije tacno da zbog previse obaveza nece imati vremena za sex.Mislim,da li uopste treba o tome raspravljati?

Подели на овим сајтовима

Кад друг поред тебе који не слави славу,а можда је и хомосексуалац у исто време не узима слободан дан.Јел то дискриминација?

Jeste.I to sam vec vice puta ponovio.Rekoh da bi im trebalo obezbediti da mogu da slave praznik koji god hoce.Kao sto vidis,ponavljam samo zato sto me ti pitas jedno te isto.Inace,ja sam sa tom pricom zavrsio jos odavno.

Аха сад треба и њима да се дозоволи.А кад сам рекао да се другима дозвили астрологија шта си ти рекао???

Подели на овим сајтовима

Аха сад треба и њима да се дозоволи.А кад сам рекао да се другима дозвили астрологија шта си ти рекао???

Ја сам рекао да треба избацити веронауку из школа.То понављам већ зилионити пут,само на овој теми.Једно је слободан дан да прославе свој празник а сасвим друго веронаука у школи.Разлику сам објаснио у једном од претходних постова.

Подели на овим сајтовима

ps.aj sad ti opet pa idemo u krug. ne_shvata

Ја сам рекао да треба избацити веронауку из школа.То понављам већ зилионити пут,само на овој теми.Једно је слободан дан да прославе свој празник а сасвим друго веронаука у школи.Разлику сам објаснио у једном од претходних постова.

Ок.Кад је избациш заједно са Медом ме позови да ме частите са једним ладним пивцем.Ипак није то мала ствар за вас?  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Maloletni ne smeju alkohol, sorry. ne_shvata :cheesy: prstgore

Извини,зар хоћеш ја вама да купим?За мене може да се каже да имам 18 година,пошто пуним у четвртак.  319.gif

Е мајсторе,па зар се у борбу против веронауке иде тако,а још не смеш ни пивце да залијеш?  :krstix:  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Maloletni ne smeju alkohol, sorry. 4chsmu1 greengrin greengrin

Извини,зар хоћеш ја вама да купим?За мене може да се каже да имам 18 година,пошто пуним у четвртак.  greengrin

E pa super,taman da castis. 4chsmu1

Е мајсторе,па зар се у борбу против веронауке иде тако,а још не смеш ни пивце да залијеш?  :krstix:  bliss jeeee

A nisi ti jos nista video.Tek cemo Meda i ja da uvodimo novotarije. bendoff

Подели на овим сајтовима

Maloletni ne smeju alkohol, sorry. 4chsmu1 greengrin greengrin

Извини,зар хоћеш ја вама да купим?За мене може да се каже да имам 18 година,пошто пуним у четвртак.  greengrin

E pa super,taman da castis. 4chsmu1

Е мајсторе,па зар се у борбу против веронауке иде тако,а још не смеш ни пивце да залијеш?  4chsmu1  bliss jeeee

A nisi ti jos nista video.Tek cemo Meda i ja da uvodimo novotarije. bendoff

To za cetvrtak vazi,ali za veronauku cete duze malo da se borite,ti ces taman da budes u penziji kad budete uspeli da to uradite  :krstix:

Ma uvodite novotarije,za neke cu vas i ja podrzati,ali ti kad si poceo sa Darvinom,nesto mi siroko gledas sa 17 godina,daleko ima da doguras.  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...