Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Zasto bi se takvi parovi uzdrzavali ceo zivot?? Oni bas treba da pokusavaju neprekidno kad moze. Postoje slucajevi kad je apsolutno nemoguce da dobiju dete. Nisam ja rekla da je medicina dokazala nego da tvrdi, Ukoliko "tvrdi",onda to znaci da je "dokazala".Nema potrebe da se igramo terminima. U naucnom svetu ali uopste nije bitno kad se ko rodio nego naucno saznanje do kog je dosao Secajuci se njegovog rodjenja,ujedno se secamo i njegovog doprinosa nauci. pazi, otkrice, otkriti nesto sto vec postoji a sto se nije znalo Odlicno,evo ti nam lepo otkrij zasto je npr.prostor trodimenzionalan,dok je prostor u crnim rupama dvodimenzionalan.Mislim,kad je to tako lako i jos nevazno... Ali bitno da svi mi uzivamo i itekako koristimo sve sto nam je nauka donela. kako Hristos kritikuje u tom slucaju formalizam, u pomenutim slucajevima uopste ne kritikuje, nego ukazuje na razloge stradanja Razlog stradanja u jednom slucaju,ne moze da bude objasnjenje za sve moguce slucajeve.Pre svega zato sto iz svakodnevnog zivota znamo da mnogi ljudi,npr.deca stradaju bez ikakve krivice,dok oni koji su losi,prolaze bez ikakvih stradanja. ps.vec treci put ne odgovaras na pitanje.Kako zamisljas da mladi,zdravi bracni parovi imaju sex samo nekoliko puta u zivotu,tj.radi radjanja dece? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Pa rezultat je upravo to sto sam ti rekao.Americko udruzenje psihijatara je homoseksualnost skinulo sa liste mentalnih poremecaja,kao i Svetska zdravstvena organizacija. 90 tih godina je homoseksualizam "skinut" sa liste bolesti, tačno, samo bi trebalo napomenuti da je otac ove nauke, frojd, koji je oko 1900 godine postavljao temeljce psihoanalize zajedno sa melani klein, kernbergom, kohutom. po njemu i njegovim saradnicima ovo jeste bolest. da bi udruženje (bolje reći komisija koja je ovu odluku donijela) mogla validizirati "ukinuće" i na naučnoj osnovi, trebala je ono što je naučno do tada važilo valjanom teorijom i opovrgnuti, što, koliko je meni poznato nije učinjeno. neka socijano-psihološka istraživanja koja je organizacija nudi kao potkrepu validnosti svoje teorije, nisu isto što i oprovrgavanje višedecenijskih naučnih radova psihoanalize, psihijatrije i psihologije. сестро, теби је баш понекад важно да се позовеш на неко име bliss jeeeeпа крени да се позиваш да је фројд преписивао и хероин и кокаин у своје време као лекове, убио најбољег пријатеља својим психоанализама ...треба узимати оно што ваља, одбацивати оно што је штетно или без вредности за одређену област. пре тога тестирати, ал не на живим људима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 иначе, пецо, свака ти част за досадашњи ток дискусије 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha bliss jeeee клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 иначе, пецо, свака ти част за досадашњи ток дискусије 0110_hahaha smej.gif nesiguran 0110_hahaha bliss jeeee 0110_hahaha У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg453012#msg453012 date=1306768194] иначе, пецо, свака ти част за досадашњи ток дискусије 0442_feel ekstra 0442_feel prstgore 0442_feel prstgore Ti mali... 0442_feel Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 -crkve i verske zajednice oslobodjene placanja porezaОво је по мени сасвим у реду и тако и треба да буде. Верске заједнице и непрофитне организације треба да буду ослобођене од плаћања пореза... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 -crkve i verske zajednice oslobodjene placanja porezaОво је по мени сасвим у реду и тако и треба да буде. Верске заједнице и непрофитне организације треба да буду ослобођене од плаћања пореза... E,super,sad cu ja da osnujem novu veru,svoju kucu proglasim za crkvu i da ne placam porez. Salu na stranu,ne vidim razlog zasto SPC ne bi placala porez.Evo npr.i moja kuca je neprofitna,pa ja moram da placam porez.A i SPC ima svoje prodavnice sa razlicitim proizvodima,tako da tesko da je neprofitna. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 E,super,sad cu ja da osnujem novu veru,svoju kucu proglasim za crkvu i da ne placam porez. Ko ti brani? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Cek' da smislim naziv.Crkva svetog Cvetkovica.Kad mogu Rusi Putina,sto ne bismo mogli i mi... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Cek' da smislim naziv.Crkva svetog Cvetkovica.Kad mogu Rusi Putina,sto ne bismo mogli i mi... И када прогласиш да ти је марихуана део верског обреда не смеју да ти бране да дилујеш...мада марихуана није ништа према неким секташким памфлетима који се продају у црквеним продавницама... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 To je bese bilo negde u SAD?Jel tako? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 мада марихуана није ништа према неким секташким памфлетима који се продају у црквеним Stvarno bi arhijereji trebalo da obrate paznju na to sta se izdaje u njihovim eparhijama.Ovo prevazilazi sve granice normalnosti. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Zasto bi se takvi parovi uzdrzavali ceo zivot?? Oni bas treba da pokusavaju neprekidno kad moze. Postoje slucajevi kad je apsolutno nemoguce da dobiju dete. Цитат Nisam ja rekla da je medicina dokazala nego da tvrdi, Ukoliko "tvrdi",onda to znaci da je "dokazala".Nema potrebe da se igramo terminima. Цитат U naucnom svetu ali uopste nije bitno kad se ko rodio nego naucno saznanje do kog je dosao Secajuci se njegovog rodjenja,ujedno se secamo i njegovog doprinosa nauci. Цитат pazi, otkrice, otkriti nesto sto vec postoji a sto se nije znalo Odlicno,evo ti nam lepo otkrij zasto je npr.prostor trodimenzionalan,dok je prostor u crnim rupama dvodimenzionalan.Mislim,kad je to tako lako i jos nevazno... Ali bitno da svi mi uzivamo i itekako koristimo sve sto nam je nauka donela. Цитат kako Hristos kritikuje u tom slucaju formalizam, u pomenutim slucajevima uopste ne kritikuje, nego ukazuje na razloge stradanja Razlog stradanja u jednom slucaju,ne moze da bude objasnjenje za sve moguce slucajeve.Pre svega zato sto iz svakodnevnog zivota znamo da mnogi ljudi,npr.deca stradaju bez ikakve krivice,dok oni koji su losi,prolaze bez ikakvih stradanja. ps.vec treci put ne odgovaras na pitanje.Kako zamisljas da mladi,zdravi bracni parovi imaju sex samo nekoliko puta u zivotu,tj.radi radjanja dece? Sto je ljudima nemoguce, Bogu je moguce (pobjezdajut jestestva ustavi-pobedjuje zakone(ili ogranicenja) prirode;imamo mnostvo sto biblijskih, sto hriscanskih bracnih parova koji nikako nisu mogli da imaju decu, pa Bog ucini (inace poznajem 2 zene kojima su doktori rekli na osnovu ko zna kojih pokazatelja da nikada nece moci da imaju decu, jedna sada ima cetvoro, druga troje dece, da ne pominjem hilandarsko grozdje sv.Simeona i mnoge druge primere iz vere, i sto se tice zaceca/radjanja i drugih bolesti koje verom iscezose, kako u Hristovo vreme tako i kroz sve vekove do danas) -tvrdila ili kaze, kako god, nisu navodili dokaze recenog (zamisli sad da za svaku napisanu recenicu u udzbeniku bilo cega pisu dokaze da bi im neko verovao, koliko toga prosto pasivno prihvatamo citajuci, uceci iako nemamo dokaze da je gomila toga sto ucimo ili smo ucili tacno=dokazano;ep o Gilgamesu nastao ...-dokaz: ...; bitka kod Velbuzda bila ...-dokaz:...;Majakovski napisao Oblak u pantalonama...-dokaz:...; i tako unedogled, mislim stvarno facenew22222222) -da bih se secala njegovog doprinosa nauci, ama bas mi ne treba njegov rodjendan uopste -htela sam reci da je to Bogom dopusteno i dato naucno otkrice,hvala Bogu i nauci(dovoljno je i samo prvo 4chsmu1) Naravno, koliko znam nisam ni rekla da je to uzrok u 100% slucajeva; ne moraju biti kriva deca, ali moguce roditelji, mada svaki greh ostavlja traga na citavoj tvorevini, zato nam i jeste ovako; a to da li losi ne stradaju uopste, pitanje je koliko mi znamo i mozemo znati, uglavnom neizbezno je, pre ili kasnije(osim, kako rekose mudri, ako ne usledi pokajanje),a Boziji i nas pojam o vremenu nije isti; inace o tome imamo i psalam 37 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Sto je ljudima nemoguce, Bogu je moguce Evo,npr.sta ako je u pitanju kastrirani muskarac?U tom slucaju nikako ne moze da dodje do zaceca.A,inace ne mora da izgubi zelju sa sexom. A inace prema tim svim cudima,moram priznati da sam malo skeptican.Ispada da su cuda potpuno normalna svakodnevna stvar. -tvrdila ili kaze, kako god, nisu navodili dokaze recenog Ok,ali ako ces to koristiti kao argument u raspravi,mislim da bi trebalo da se detaljnije o tome obavestis.No,to nije uopste vazno za ovu temu. uceci iako nemamo dokaze da je gomila toga sto ucimo ili smo ucili tacno=dokazano;ep o Gilgamesu nastao ...-dokaz: ...; bitka kod Velbuzda bila ...-dokaz:...;Majakovski napisao Oblak u pantalonama Ne bi bilo toliko tesko pronaci dokaze za sve ove tvrdnje.Pogotovo danas kad je svima dostupan ogroman broj informacija. da bih se secala njegovog doprinosa nauci, ama bas mi ne treba njegov rodjendan uopste Naravno da ne moras,ali drugi mogu.Meni je to sasvim normalna stvar. ne moraju biti kriva deca, ali moguce roditelji Hm..znaci deca nasledjuju grehove od roditelja,a zatim ih Bog zbog toga kaznjava? ps.hocu li dobiti odgovor na pitanje? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 иначе, пецо, свака ти част за досадашњи ток дискусије t1007 bleh crvenilo 0102_laugh smej.gif Ti mali... bleh Nemoj ti njemu mali... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука