Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To je naucna cinjenica.Ja ne mogu da promenim stavrnost ako se tebi ne svidja.

Да ли знаш да се та твоја научна чињеница до 1973. можда коју годину горе доле, чак и од стране неких америчких психијатара сматрала болешћу. Да би се онда нагло променио став под утицајем одређених геј лобија.

Znam.Znaci homosexualci su umno poremeceni ili sta?Jos samo da to i dokazes...

Шта би било са човечанством да су први људи тако размишљали?Да су рекли геј ок и поскакали једни на друге?Ово што износиш је смешно.

Nista.Nestali bismo.Nesto potpuno normalno sa stanovista evolucije.

Свака врста покушава да продужи своју врсту то је примарни циљ.Како то да се не виђа код човеколиких мајмуна тако нешто (ионако имамо заједничког претка)?

Ниси одговорио:"Свака врста покушава да продужи своју врсту то је примарни циљ.Како то да се не виђа код човеколиких мајмуна тако нешто (ионако имамо заједничког претка)? "

Sta se ne vidja?Homoseksualnost postoji u zivotinjskom svetu,kao i kod nekih majmuna.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Петар испада већи атеиста од атеиста,већи геј активиста од Аздејковића.Ја не знам шта је следеће.

Онда ајде да избацимо СЗ,ти знаш да то није став неког човека,већ шта Бог мисли о томе.Сви знамо да је научно што је теби веома битно да су Содом и Гомор стварно постојали и да је стварно изгорео!

A zasto bismo ga izbacili?U kakvoj je to vezi sa ovim o cemu pricamo?

I ko kaze da ja moram da verujem da su sodom i gomor zaista postojali?Niko u pravoslavlju niakda nije istakao nekavo pravilo na osnovu kojeg ce se Bublij atumaciti.

Мораш да верујеш јер је тако наука рекла.А наука је за тебе светиња!

Ко каже да ја морам да мислим да су хомосексуалци нормални?То што су се неки људи договорили тако?Ко мени каже да морам да пише СрПски,а не Србски.Кад су се тамо неки лингвисти договорили да се тако пише?

U nauku se ne veruje vec se uci.

I hajde mi sad ti lepo objasni kako je to naukia u suprotnosti sa religijom?

Ее пусти ме сад са тим фазонима ивице и Аквилија.Наука се учи,јесте.Али ево ти овако.Научно је доказано да је земља оркугла,значи ти верујеш да је земља округла.На то сам мислио!

А хајде ти мени објасни где сам ја написао да су у супротности?

Ako je dokazano da je Zemlja okrugla,onda ne mogu da verujem,vec znam.

Pitao si me zasto bi trebalo da prihavatas da su homoseksualci normalni.Pa iz prostog razloga sto jesu.To nije pitanje mog ili tvog misljenja.

Nisi direktno rekao da su su suprotnosti,ali si na moj komentrar kako se prica o sodomu i gomoru moze tumaciti na razlicite nacine,rekao nesto u stilu:"za tebe je nauka svetinja" .Pritom je sve to nepovezano sa onim o cemu smo pricali.Nisi mi odgovorio na pitanje:zasto bi trebalo da izbacimo SZ i u kakvoj je to vezi sa temom o kojoj pricamo?

Подели на овим сајтовима

Osim sto si tsvaio gomilu smajlija mogao bi da objasnis sta je toliko smesno.

Ја сам схватио. 0205_whistling

Ok,onda bi mogao da objasnis.

Можда ни ово нећеш да разумеш,али надам се да ће Давид.То је као кад одеш код психолода,психијатра,јер не можеш себи да признаш нешто,што је сада очигледно.А то је да хоћеш да се зарликујеш од нас "затуцаних",хоћеш да будеш у центру пажње својим разликовање.Као што бих и ја био да заступам апокастазу.Не очекујем да схватиш мој пост,ако је Давид схватио од користи је био.

Sasvim fino sam razumeo.Samo sto je tvoje analiziranje mojih crta licnosti potpuno besmisleno:em nema veze sa temom,em o meni ne znas gotovo nista,da bi mogao na pravi nacin da me analiziras.Dakle,gubljenje vremena i skretanje sa teme.

Подели на овим сајтовима

Zasto je tebi to sto kaze nauka iznad onog sto kaze Crkva?

Greska.Nauka i religija se ne bave istim oblastim tako da ne mogu ni da budu u suprotnosti.

Ko je stariji?

Nauka.Crkva postoji od pre 2000 godina,a nauka mnogo vise.I ne vidim od kakve je to vaznosti za istinitost neke tvrdnje.

Mislim da nema nijedne nauke bez nekih verujucih naucnika.

Njihova naucna dostugnuca nemaju veze sa njihovim verskim opredeljenjem.Isto kao sto i medju muslimanima ima velikih naucnika,pa niko ne tvrdi da je to posledica islama.Dakle,besmisleno.

Za nauku je homosex.do relativno skoro bio devijacija, a sad je normalan,da ne pominjem sto naucnici danas tvrde jedno,

Nauka napreduje u skladu sa novim saznanjima.Ranije nismo znaloi sta je uzrok homoseksualnosti a i danas ne znamo u potpunosti.Medjutim,ti ljudi su potpuno normalni kao i bilo ko drugi.

a Hristos je isti juce, danas i doveka, nema greske, juce vazilo a danas ne vazi

A vera se bavi naukom?Odkad to?

Ne moze biti homosex.prirodan, bas je neprirodan jer polni odnos ako se upraznjava prirodno dovodi do reprodukcije,

Netacno.To bi znacilo i da je upotreba kondoma neprirodna,sto je opet besmisleno.

Bog je muskarcu i zeni rekao da se razmnozavaju

Pa?

sta je normalno u kontracepciji, kad sprecavas zacece?

Normalno je to sto je sex pre svega cin ljubavi,a tek onda ima ulogu razmnozavanja.

Onemogucavas i kocis prirodni proces, da se organi za razmnozavanje koriste za razmnozavanje, to je kao kad bi ti neko zacepio nos(i usta)

A ko kaze da su polni organi iskljucivo ra zrazmnozavanje?I sta to znaci,da bi covekn trebalo da ima sex samo kad hoce da ima decu?Sto ce reci nekoliko puta u zivotu.Zivo me zanima kako to mislis da izvedes.

(tako imamo i silne bolesti zbog tog onemogucavanja razmnozavanja, tj.zaceca)

Molim?To sto neko koristi kondome dovodi do silnih bolesti?

a verujuci i bez toga znaju da greh povlaci gadne posledice, i da mora stici nesto lose zbog narusenja Bozije zapovesti o razmnozavanju-radjanju;

Pozdravio te sveti Avgustin i Anselmo Kenterberijski.Ovo glediste sto zastupas apsolutno nema veze sa ucenjem otaca Istoka.To sto pricas jedino moze da se uklopi u Avgustinovu koncepciju greha,sto se dijametralno razlikuje od ucenja npr.svetog Maksima ili svetog Atanasija.

Izvini, a kako ce da dodju, da uzmu ucesca u Evharistiji, ako ne cuju propoved, a to ima na veronauci; to je neka vrsta apostolskog, misionarskog rada, koji obavezno ukljucuje propoved, mora da se propoveda, bas ce ti doci na Evharistiju ako nema nikakve reci pa ni znanja o tome; otkud ti na Evharistiji, prvo si morao cuti o tome, kroz knjige ili zivu rec

O tome Crkva treba da brine.Sve bi to moglo da se postigne vecim misionarskim radom i zalaganjem.

Подели на овим сајтовима

Петре:

1. Грешка, наука и религија се не баве различитим областима, него истим стварима приступају са различитих аспеката, тако да супротност ипак нужно постоји.

2. Грешка, наука није старија од вере, ако се већ и служиш научним чињеницама, онда ћеш видети да вера постоји од када постоје и људи, док је наука  настала много касније.

3. Грешка, самим тим што некога привлачи особа истог пола, значи да са том особом нешто није у реду. Јер онда можемо рећи да су и педофили сасвим нормални, једино што их сексуално привлаче деца.

4. Грешка, употреба кондома јесте неприродна, не улазим у питање њихове корисности, али и са научног аспекта можеш доћи до закључка, да стављање гуме на полни орган, приликом сексуалног односа, апсолутно пркоси природи.

Имаш и неких позитивних запажања...  0205_whistling

Али ми се не свиђа то што ти у суштини предлажеш да би сада наша СПЦ требала да се организује попут неке секте, да иду по ћошковима и шире около пропагандни материјал.  4chsmu1 ;) 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

1

. Грешка, наука и религија се не баве различитим областима, него истим стварима приступају са различитих аспеката, тако да супротност ипак нужно постоји.

Suprotnost ce postojati tek kad mi pokazes dodirne tacke izmedju epistemologije i ontologije.

2. Грешка, наука није старија од вере, ако се већ и служиш научним чињеницама, онда ћеш видети да вера постоји од када постоје и људи, док је наука  настала много касније.

Kirios je pitao da li je starija nauka ili Crkva a ne vera.Svakako,vera je postojala i pre hriscanstva.

3.Грешка, самим тим што некога привлачи особа истог пола, значи да са том особом нешто није у реду. Јер онда можемо рећи да су и педофили сасвим нормални, једино што их сексуално привлаче деца.

Hm...ne secam se da homoseksualci nekoga ugrozavaju svojim seksualnim opredeljenjem.

4.Грешка, употреба кондома јесте неприродна, не улазим у питање њихове корисности, али и са научног аспекта можеш доћи до закључка, да стављање гуме на полни орган, приликом сексуалног односа, апсолутно пркоси природи.

U zivotinjskom svetu svakako da je seksualna aktivnost u potpunosti pod kontrolom instinkta.No,kod coveka i  i covekohilikih majmuna,ne.Kod manje razvijenih zivotinja,zenke odbijaju da se pare,sem kad su plodne,dok sa ljudima to nije tako.Isto,ako se ne varam,imas majmune koji imaju sex iz zadovoljstva,a ne iz radjanja.Kod nekih zivotinja cak postoji i oralni sex.

Подели на овим сајтовима

Приметио сам да на многа питања на која немаш одговоре, одговориш нечим сасвим десетим... Морам ти признати да сам и ја био такав пре пар година, увек сам хтео да ударам контру, па чак и када сам био уверен да нисам у праву... Не кажем да грешиш у свему томе што износиш, али било би добро да ту страст каналишеш на неке друге ствари... Свако добро!  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Приметио сам да на многа питања на која немаш одговоре, одговориш нечим сасвим десетим... Морам ти признати да сам и ја био такав пре пар година, увек сам хтео да ударам контру, па чак и када сам био уверен да нисам у праву... Не кажем да грешиш у свему томе што износиш, али било би добро да ту страст каналишеш на неке друге ствари... Свако добро!  0110_hahaha

Gde sam skrenuo sa teme?Konkretan primer?Odgovorio sam na svako tvoje pitanje,direktno.

Подели на овим сајтовима

ли ми се не свиђа то што ти у суштини предлажеш да би сада наша СПЦ требала да се организује попут неке секте, да иду по ћошковима и шире около пропагандни материјал.

Nisam precizirao na koji nacin.Ali kad vec pitas,ne mislim da bi trebalo ici od coska do coska.To ipak ostavljam Jehovinim svedocima.Ono sto ja mislim jeste da se pre svega obrati vise paznje kome se poverava uprava glavnih hramova.Od tih svestenika sam vidjao svasta i ne bih da spominjem konkretna imena.Zatim,trebalo bi organizovati konstantno predavanja pri glavnim hramovima,a po mogucstvu i u ostalim.Mislim da bi trebalo organizovati neka predavanja koja ce biti specijalno za mlade.Dalje,episkopi bi trebalo da kontrolisu sta se izdaje u njihovim eparhijama itd.Kao sto vidis,ima mnogo prostora za misionarenje i van skola,a da se to ne svede na coskarenje.Finansije nisu problem,posto SPC ima i vise nego dovoljne prihode.

Подели на овим сајтовима

Петре то си ти можда умислио да знаш.Али ти мораш да верујеш тим научницима да је земља округла,јер је никад ниси видео уживо.Ваљда си разумео шта сам хтео да кажем!

Разумеш да некима то није нормално,то што раде хомосексуалци.Ја ти само кажем да је то договор неких људи,као што је и да ли ћу писати Српски или Србски!Кажеш требам да прихватим јер просто јесу нормални?Докажи!!!

Брате ти ме очигледно свесно нервираш.Ајде читај моје коментаре 2 пута па онда остави коментар.Пре ће бити да си ти рекао да избацимо СЗ,ја сам рекао да по старом завету је то грех!Не да га избацимо,не изврћи ми речи!

Ево зашто је битна анализа,Игор је одговорио,ти чак то и не мислиш,него покушаваш својим ставовима да тераш контру,да будеш у центру пажње и да се разликујеш од нас затуцаних!

То је управо оно о чему сам писао!

И само да додам,то да си ти власт ти би мењао државу.То није тачно,ти као покретач неког система,требаш да почнеш прво себе да промениш,да на сопственом примеру покажеш шта означава устав и да не узимаш слободан дан!

То довољно говори о твојим озбиљним намерама.Као ја сам сад на форуму борићу се за секуларност наше државе,али шта ћу ја кад не могу,нисам власт.Па шта ми онда причаш на форуму о уставу кад га сам кршиш.

Одлучи се већ једном,промени свет за 1цм,промени себе.Почнимо прво сви од себе,а не од других!

Подели на овим сајтовима

Петре то си ти можда умислио да знаш.Али ти мораш да верујеш тим научницима да је земља округла,јер је никад ниси видео уживо.Ваљда си разумео шта сам хтео да кажем!

Pozitivizam je odavno propao,tako da izvini sto te necu shvatiti ozbiljno.Isto kao da si rekao da mi ne mozemo da znamo da je pas nastao od vuka,jer mi to nismo videli.Potpuno besmisleno.Ne moras da vidis nesto da bi bilo prihvaceno ako teorija.Bolje brisi ovo dok nisu videli Aquilio i Ivica. prstgore

Разумеш да некима то није нормално,то што раде хомосексуалци.Ја ти само кажем да је то договор неких људи,као што је и да ли ћу писати Српски или Србски!Кажеш требам да прихватим јер просто јесу нормални?Докажи!!!

Ne,nego cemo prosto testirati i jedne i druge i videti da li su normalni sa stanovista psihologije.I jesu.Njima nista ne fali.

Брате ти ме очигледно свесно нервираш.Ајде читај моје коментаре 2 пута па онда остави коментар.Пре ће бити да си ти рекао да избацимо СЗ,ја сам рекао да по старом завету је то грех!Не да га избацимо,не изврћи ми речи!

Gde sam rekao da izbacimo SZ?Navedi moje reci?

I posle mi kazes kako nigde nisi rekao da ne postoji protivrecnost izmedju vere i nauke.Da pokusam da objasnim.Nauka se ne bavi grehom.Greh je ontoloska kategorija,i tu je nauka apsolutno suvisna.Isto kao sto su dogmati suvisni kada je u pitanju nauka.Nauka ne moze da kaze da li je nesto greh ili ne.Ali ona moze da kaze da li je neko psihicki normalna osoba ili ne.

Ево зашто је битна анализа,Игор је одговорио,ти чак то и не мислиш,него покушаваш својим ставовима да тераш контру,да будеш у центру пажње и да се разликујеш од нас затуцаних!

Kao sto vec rekoh,za temu o kojoj govorimo apsolutno je nebitan moj psihiloski profil,tako da to predstavlja skretanje sa teme.Takodje,ti ne mozes da znas da li i zbog cega sam ja odlucio da mislim kako mislis,pa bih te zamolio da se,ukoliko te to zanima,obratis iskljucivo meni.

Подели на овим сајтовима

То довољно говори о твојим озбиљним намерама.Као ја сам сад на форуму борићу се за секуларност наше државе,али шта ћу ја кад не могу,нисам власт.Па шта ми онда причаш на форуму о уставу кад га сам кршиш.

Vecm sa te pitao:kako i na koji nacin uzimanjem slobodnog dana krsim ustav i clan 11.koji kaze da je drzava sekularna?Ne secam se da sam sv.Nikolu slavio u skoli,opstini ili bilo gde drugde...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Драга браћо и сестре,

Позивам вас у име организатора и мог пријатеља оца Александра костолачког да дођете на ову дивну манифестацију:

DSC_0102-1.jpg

Хришћански      

културни

центар

и

Фондација

Конрад

Аденауер

ПРОГРАМ

Религија и млади

11. јун 2011. године, Костолац

7: 00 полазак из Београда за Костолац, организованим аутобусом

8: 30 долазак у цркву св. Максима Исповедника, Костолац

9: 00 предавање Црква и млади

епископ пожаревачко-браничевски Игнатије (Мидић)

10: 00 пауза за кафу и послужење

10: 30 Религија и млади данас

- о. Вукашин Милићевић, Српска православна црква

- Жељка Зелић, Римокатоличка црква

- Игор Кожемјакин, Јеврејска заједница, БиХ

- НН, Исламска заједница, Македонија

11: 30 дискусија

12: 30 ручак

15: 00 посета Виминацијуму и предавање на тему

Улога културног наслеђа у савременом друштву

др Давор Џалто, Хришћански културни центар

18: 00 посета владичанском двору у Пожаревцу

19: 00 вечера

21: 00 повратак за Београд

Подели на овим сајтовима

Pozitivizam je odavno propao,tako da izvini sto te necu shvatiti ozbiljno.Isto kao da si rekao da mi ne mozemo da znamo da je pas nastao od vuka,jer mi to nismo videli.Potpuno besmisleno.Ne moras da vidis nesto da bi bilo prihvaceno ako teorija.Bolje brisi ovo dok nisu videli Aquilio i Ivica. 0212_rolleyes

Ne,nego cemo prosto testirati i jedne i druge i videti da li su normalni sa stanovista psihologije.I jesu.Njima nista ne fali.

Gde sam rekao da izbacimo SZ?Navedi moje reci?

I posle mi kazes kako nigde nisi rekao da ne postoji protivrecnost izmedju vere i nauke.Da pokusam da objasnim.Nauka se ne bavi grehom.Greh je ontoloska kategorija,i tu je nauka apsolutno suvisna.Isto kao sto su dogmati suvisni kada je u pitanju nauka.Nauka ne moze da kaze da li je nesto greh ili ne.Ali ona moze da kaze da li je neko psihicki normalna osoba ili ne.

Kao sto vec rekoh,za temu o kojoj govorimo apsolutno je nebitan moj psihiloski profil,tako da to predstavlja skretanje sa teme.Takodje,ti ne mozes da znas da li i zbog cega sam ja odlucio da mislim kako mislis,pa bih te zamolio da se,ukoliko te to zanima,obratis iskljucivo meni.

какав је противизам,омЏ!Ок,кажи ми како психологија може да се докаже?

-Не представља скретање са теме,него је то кључно,јер то уствари говори да не треба озбиљно да те схватамо.Не морам да знам,ја знам да ти можеш да потискујеш свој став и шта мислиш о томе.

Сутра одговорам на остало.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...