Jump to content

Како заинтересовати младе за Цркву

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја колико видим ништа ниси рекао,јер ти исто дискриминишеш ****?Ти сам не поштујеш устав,а већ си дошао на форум да нама о томе причаш?Жалосно...

Брате овакво изражавање неће да може на једном православном форуму, молим те да бираш ријечи - Милева

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kako to mislis imaju vernici pravo da izaberu glediste koje hoce? Daj mi primer, cije to glediste? Hristos je glava Crkve, a Ona je "stolp i utverzdenije istini", ponovicu, Hristos je jedino merilo (imamo naravno apostole, vaseljenske sabore i njihove odluke..ali opet je izvor Hristos, ne moze sta hoces i kako hoces..)

Подели на овим сајтовима

Како то да атеиста узима слободне дане?Узима их због празника,славе?Па зар и то није срамно,да се бориш против Бога,а да на уштрб њега узимаш слободан дан.

To je pitanje za njih.

Inace ,ja mislim da to nije licemerno jer i ovi ostaloi vernici jesu tradicionalisti,a ateisti cesto o veri znaju vise nego takvi vernici.

Зар атеисти не славе славу?Ја знам да славе.Опет понављам,онај ко не слави славу је дискриминисан!Не причамо од ДарвинДану.

Da ,onaj ko nema slobodan dan a ostali imaju jeste diskriminisan,

Не разумем баш најбоље други део(пасуса) твог поста и ту скрећеницу ВЗ исто?Неповезано је,дај напиши опет,ако није проблем?

Rekoh,meni zameras sto uzimam slobodan dan,a ti si se isto slozio da bi svi trebali da budu jednaki koju straju ranije,kad si rekao da bi trebalo svima obzebdeiti da mogu d aorganizuju veronauku.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ја колико видим ништа ниси рекао,јер ти исто дискриминишеш ****?Ти сам не поштујеш устав,а већ си дошао на форум да нама о томе причаш?Жалосно...

A na koji nacin to ne postujem ako mozes da mi pokazes?

Подели на овим сајтовима

Kako to mislis imaju vernici pravo da izaberu glediste koje hoce? Daj mi primer, cije to glediste? Hristos je glava Crkve, a Ona je "stolp i utverzdenije istini", ponovicu, Hristos je jedino merilo (imamo naravno apostole, vaseljenske sabore i njihove odluke..ali opet je izvor Hristos, ne moze sta hoces i kako hoces..)

Evo,spomenuo si upotrebu kodnoma.Crkva nikada nije iznela stav po tom pitanju.Zatim,Crkva nije iznela stav po pitanju da li je pakao mesto ili stanje,zatim Crkva nije iznela stav po pitanju da li bi se Hristos ovaplotio da nije bilo pada itd...

Подели на овим сајтовима

Како то да атеиста узима слободне дане?Узима их због празника,славе?Па зар и то није срамно,да се бориш против Бога,а да на уштрб њега узимаш слободан дан.

To je pitanje za njih.

Inace ,ja mislim da to nije licemerno jer i ovi ostaloi vernici jesu tradicionalisti,a ateisti cesto o veri znaju vise nego takvi vernici.

Зар атеисти не славе славу?Ја знам да славе.Опет понављам,онај ко не слави славу је дискриминисан!Не причамо од ДарвинДану.

Da ,onaj ko nema slobodan dan a ostali imaju jeste diskriminisan,

Не разумем баш најбоље други део(пасуса) твог поста и ту скрећеницу ВЗ исто?Неповезано је,дај напиши опет,ако није проблем?

Rekoh,meni zameras sto uzimam slobodan dan,a ti si se isto slozio da bi svi trebali da budu jednaki koju straju ranije,kad si rekao da bi trebalo svima obzebdeiti da mogu d aorganizuju veronauku.

Значи све што си рекао,пада у воду.Јер ти исто вршиш дискриминацију!Нема даље,вршиш је јер узимаш слободан дан који дозвољава црква.Са друге стране твој друг нема слободан дан.А онда ти дођеш на форум у причаш како то није у реду.

И што је веома битно,рекао си да је држава секуларна на папиру,а није у пракси,а пракса је најбитнија!

Где је твоја пракса?

Нисам ја рекао да треба да организујемо веронауку,мислим да си погрешио,мислио си вероватно за астрологију и остало.Јесте рекао сам то,али у смислу,да ме не занима шта ће они да праве,нека на праве 100 секција ако хоће,само је битно да свако има слободну вољу да изабере и да заокружи шта ће слушати.Јер ме не занима то,занима ме да се шири православна вера,Немањића,св.Саве,Николаја и свих Срба,чију ти реч хоћеш да избациш из једне установе.Хоћеш да избациш живу реч Христову.зар мислиш да за Христа постоји устав!

шта ћемо са оним човеком који се молио на тргу,па је одводен у притвор?Где си био сине жути тад да га вадиш и да се бориш за његова права???Нашао си да се бориш за једну тотално небитну ствар,за секуларност,за државу,а знаш да ће све што је човек створио да нестане!Ето за шта се бориш,преиспитај себе!

Подели на овим сајтовима

Значи све што си рекао,пада у воду.Јер ти исто вршиш дискриминацију!Нема даље,вршиш је јер узимаш слободан дан који дозвољава црква.Са друге стране твој друг нема слободан дан.А онда ти дођеш на форум у причаш како то није у реду.

Diskriminisem ja ili drzava.Kako interesantno da niko nije odgovorio na primer koji sam ranije postavio.

"Reklis te da je nepravedno to sto ja iskoriscavam slobodan dan za slavu dok ostali nemaju to pravo.Jedno pitanje za vas:da lit o znaci da ja kao npr.svestenik ne bi trebalo da sluzim Litrugiju zato sto sve verske zajednice nemaju to pravo?Jel to nepravedno?I da li to znaci da ako ja sluzim LItruigiju da to znaci da sam ja licemeran ako uz to mislimda  im treba omoguciti da i oni imaju to isto pravo?Svakako,govorim hipotetcki."

И што је веома битно,рекао си да је држава секуларна на папиру,а није у пракси,а пракса је најбитнија!

Где је твоја пракса?

A na koji nacin to sto ja slavim slavu ugrozava i negira sekularnost?

Нисам ја рекао да треба да организујемо веронауку,мислим да си погрешио,мислио си вероватно за астрологију и остало.Јесте рекао сам то,али у смислу,да ме не занима шта ће они да праве,нека на праве 100 секција ако хоће,само је битно да свако има слободну вољу да изабере и да заокружи шта ће слушати.Јер ме не занима то,занима ме да се шири православна вера,Немањића,св.Саве,Николаја и свих Срба,чију ти реч хоћеш да избациш из једне установе.Хоћеш да избациш живу реч Христову.зар мислиш да за Христа постоји устав!

Da,jer je sekularnoste najbolje moguce resenje.

шта ћемо са оним човеком који се молио на тргу,па је одводен у притвор?Где си био сине жути тад да га вадиш и да се бориш за његова права???Нашао си да се бориш за једну тотално небитну ствар,за секуларност,за државу,а знаш да ће све што је човек створио да нестане!Ето за шта се бориш,преиспитај себе!

Nisam upoznat sa tim konkretnim slicajme kao nisa razlozima zbog cega je i kako uhapsen.

Подели на овим сајтовима

На које питање?Постави опет?

Ти прозиваш државу да дискриминише,и бориш се против државе,а кад треба да узмеш слободан дан боли тебе ћоше од лакта за државу и секуларност.

А извини јел ти то хоћеш да држиш литургију у школи или некој државној институцији?

Брате престани да ми извћеш речи,нисам рекао слава,него слободан дан.Утиче зато што држава пропагира веру,јер тај дан не мора да дође родитељ да ти оправда.А кад се слави св.Сава пколска слава,онда ти се то не свиђа,јел да?Ма немој,што си паметан и наиван у исто време.

А извини зашто је секуларност најбоље могуће решење,кад ја нисам рпиметио да се нико није жалио на то осим атеиста.99% људи се не бави тиме,а ти причаш да је то најбоље решење.За шта???Да глумимо државу,јел то?

НЕ СМЕТЕ СЕ ЈАВНО МОЛИТИ У СРБИЈИ...

Подели на овим сајтовима

На које питање?Постави опет?

Pa upravo to o Litrugiji.

Ти прозиваш државу да дискриминише,и бориш се против државе,а кад треба да узмеш слободан дан боли тебе ћоше од лакта за државу и секуларност.

Nisi odgovorio?Da li je licemerno da takav svestenik treba da drzi Liotrugiju?

А извини јел ти то хоћеш да држиш литургију у школи или некој државној институцији?

Apsolutno nebitno gde.Govorim o pravu da nesto ucinis.

Брате престани да ми извћеш речи,нисам рекао слава,него слободан дан.Утиче зато што држава пропагира веру,јер тај дан не мора да дође родитељ да ти оправда.А кад се слави св.Сава пколска слава,онда ти се то не свиђа,јел да?Ма немој,што си паметан и наиван у исто време.

To nije krsenje sekularnosti.Niko tebe ne primorava da bilo sta radis,da ides u Crkvu ili nesto slicno.To je samo gest drzave prema svim ljudima koji to slave.A drzava ne mora da im da to pravo.

Dok kada je u pitanju sv.Sava drzava direktno unosi jedan cisto religionzn obred u drzavne ustanove,u kojima rade/skoluju se pripadnici svih vera.Proslave koje organizuje neka drzavna institucija se ticu svih ljudi koji tu rade/uce,dok se tvoje individualno slavlljenje odredjenog sveca tice samo tebe i nikog drugog.Ne vidim da si na taj nacin jednu religiju istakao kao primarnu.

А извини зашто је секуларност најбоље могуће решење,кад ја нисам рпиметио да се нико није жалио на то осим атеиста.99% људи се не бави тиме,а ти причаш да је то најбоље решење.За шта???Да глумимо државу,јел то?

Najbolje resenje da svi budu jednako tretirani,tj.da niko ne bud ediksriminisan na osnovu verskog,seksualnog i bilo kog drugogo opredeljnenja.

Подели на овим сајтовима

A inace,slazem se da to sto ateisti nemaju pravo na neki svoj praznik jeste diskriminacija i to bi trebalo da se promeni.

Немој више да се слажеш!!!

Почни од себе!

Почни већ једном са том праксом!

Da imam vlast,odmah bih svima obezbedio jednaka prava.A kako sam maloletan i nemam niti pravo glasa,niti da se politicki angazujem,priznaces da od mene bas i ne mozes mnogo da ocekujes.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...