Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Otac Milić Dragović i Miroljub Petrović - Crkva Svetog Apostola Marka 05.11.2009 (1/6) Споменуо си патријарха "патријарх да благослов" овде видим попа и Мирољуба не видим +Иринеја или ми требају наочаре. bliss jeeee Nisam rekao za +Irineja vec za rukog patrijarha.Evo ti za mitropolita Ilariona,sto sam takodje spomenuo. http://forum.verujem.org/index.pshp?topic=16257.0 A sto se tice patrijarha Kirila,naci cu i postaviti. Ја мислио да говориш о српском патријарху,праштај.Може се наставити на некој другој теми о креационизму и његовом пропагирању у Цркви али држи се веронауке и њених продукта међу младима. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. womens Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. bliss jeeee У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 PETRE,svako neka se izbori za svoje.Neka idu u ministvarstvo,kakve veze ima to sa nama,mi smo se izborili za svoje. Problem je sto zakon garantuje jednakost svih VZ.Takodje,sta ti znaci to da svako treba da se izbori za svoje?Drugim recima, zato sto se nisu borili opravdano je diskriminisati ih? Obrazovanje podrazumeva valjda i neko versko upoznavanje. Jedno je predmet "Istorija religija",i protiv toga nemam nista protiv,a sasvim drugo pravoslavni,katihizis,rimokatolicki,muslimanski, itd.Te dve stvai nemaju veze jedno sa drugim.Dok je jedno jasno propagiranje odredjene religije,istorija religije predstavlja upoznavanje sa nastankom,razvojem religija,njihovim osnovnim ucenjima itd.Drugimre cima,predaje se sa neutralne pozicije,sto u slucaju veronauek nikako nije isto. Ali sve je to dobrovoljno Odlicno,neka se i astrologija izabira dobrovoljno,pa ces da vidis koliko +ce ljudi biti na veronauci. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. womens Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. bliss jeeee Ukoliko patrijarh ili neki istaktnuti episkop podrzi odredjenu ideju,to ce se odraziti na gotovo sve moguce sfere crkvenoig zivota.Vec ssm opisao:otvaraju se udruzenja,ta ideja se favorizuje,siri medju svestenstvom,teolozima,vernicima,i naravno dospeva i do ucenika veronauke. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Otac Milić Dragović i Miroljub Petrović - Crkva Svetog Apostola Marka 05.11.2009 (1/6) Споменуо си патријарха "патријарх да благослов" овде видим попа и Мирољуба не видим +Иринеја или ми требају наочаре. bliss jeeee Nisam rekao za +Irineja vec za rukog patrijarha.Evo ti za mitropolita Ilariona,sto sam takodje spomenuo. http://forum.verujem.org/index.pshp?topic=16257.0 A sto se tice patrijarha Kirila,naci cu i postaviti. Ја мислио да говориш о српском патријарху,праштај.Може се наставити на некој другој теми о креационизму и његовом пропагирању у Цркви али држи се веронауке и њених продукта међу младима. Ukoliko neki profesori veronauke sire kreacionizam,to se tice veronauke.Daklemnisam skretao sa teme. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. womens Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. bliss jeeee Ukoliko patrijarh ili neki istaktnuti episkop podrzi odredjenu ideju,to ce se odraziti na gotovo sve moguce sfere crkvenoig zivota.Vec ssm opisao:otvaraju se udruzenja,ta ideja se favorizuje,siri medju svestenstvom,teolozima,vernicima,i naravno dospeva i do ucenika veronauke. Он је урадио оно што је у складу са учењем ПЦ сад да ли теби одговара тиме се не бави патријарх има он важнојих послова.Да је он кренуо да исповеда неку јерес па ајде да размислимо о свему томе овако то је твоје мишљење. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. womens Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. bliss jeeee Ukoliko patrijarh ili neki istaktnuti episkop podrzi odredjenu ideju,to ce se odraziti na gotovo sve moguce sfere crkvenoig zivota.Vec ssm opisao:otvaraju se udruzenja,ta ideja se favorizuje,siri medju svestenstvom,teolozima,vernicima,i naravno dospeva i do ucenika veronauke. Он је урадио оно што је у складу са учењем ПЦ сад да ли теби одговара тиме се не бави патријарх има он важнојих послова.Да је он кренуо да исповеда неку јерес па ајде да размислимо о свему томе овако то је твоје мишљење. Greska.Ne postoji ucenje PC o evoluciji,niti ce postojati. Ako je za tebe "nevazno" to sto on svojim stavovima utice na stavove miliona ljudi,onda ok... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Они уче оно што је став ПЦ (нађи одлуку сабора,потврђено учење св.Отаца о еволуцији) нема.Има данас неких владика који то уче али то је њихово мишљење док не буде опште признато у ПЦ нема проблема . У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Они уче оно што је став ПЦ (нађи одлуку сабора,потврђено учење св.Отаца о еволуцији) нема.Има данас неких владика који то уче али то је њихово мишљење док не буде опште признато у ПЦ нема проблема . Kako mogu da uce ono sto je stav PC kad stav o tome ne postoji na vaseljenskom nivou? Bez obzira na to,on ima ogroman uticaj,i u skladu sa time jos vecu odgovornost za ono sto govori. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. 4chsmu1 Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. greengrin Ukoliko patrijarh ili neki istaktnuti episkop podrzi odredjenu ideju,to ce se odraziti na gotovo sve moguce sfere crkvenoig zivota.Vec ssm opisao:otvaraju se udruzenja,ta ideja se favorizuje,siri medju svestenstvom,teolozima,vernicima,i naravno dospeva i do ucenika veronauke. Он је урадио оно што је у складу са учењем ПЦ сад да ли теби одговара тиме се не бави патријарх има он важнојих послова.Да је он кренуо да исповеда неку јерес па ајде да размислимо о свему томе овако то је твоје мишљење. Greska.Ne postoji ucenje PC o evoluciji,niti ce postojati. Ako je za tebe "nevazno" to sto on svojim stavovima utice na stavove miliona ljudi,onda ok... Он учи да је Бог створио свет тражи код Отаца као нема учења да је Бог створио свет.Ајде молим те шта сад треба да спалимо све списе Отаца који кажу да је Бог створио свет. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Они уче оно што је став ПЦ (нађи одлуку сабора,потврђено учење св.Отаца о еволуцији) нема.Има данас неких владика који то уче али то је њихово мишљење док не буде опште признато у ПЦ нема проблема . Kako mogu da uce ono sto je stav PC kad stav o tome ne postoji na vaseljenskom nivou? Bez obzira na to,on ima ogroman uticaj,i u skladu sa time jos vecu odgovornost za ono sto govori. Молим те не буквалиши да не би и ја почео.Па шта ако нема канона са Васељенског сабора он не мора да буде ЈЕДИНО мерило. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 A znam i za slucajeve profesore veronauke koji su isto tako sirili kreacionizam.Jedan od njih je upravo zbog toga postao ateista. Колико светих Отаца има рупице у својим учењима па ником ништа. 4chsmu1 Jel ovo treba da shvatim kao opravdanje za ovo sto se desava,ili? Не.Него да говориш о мало ширим последицама не о појединачним примерима. greengrin Ukoliko patrijarh ili neki istaktnuti episkop podrzi odredjenu ideju,to ce se odraziti na gotovo sve moguce sfere crkvenoig zivota.Vec ssm opisao:otvaraju se udruzenja,ta ideja se favorizuje,siri medju svestenstvom,teolozima,vernicima,i naravno dospeva i do ucenika veronauke. Он је урадио оно што је у складу са учењем ПЦ сад да ли теби одговара тиме се не бави патријарх има он важнојих послова.Да је он кренуо да исповеда неку јерес па ајде да размислимо о свему томе овако то је твоје мишљење. Greska.Ne postoji ucenje PC o evoluciji,niti ce postojati. Ako je za tebe "nevazno" to sto on svojim stavovima utice na stavove miliona ljudi,onda ok... Он учи да је Бог створио свет тражи код Отаца као нема учења да је Бог створио свет.Ајде молим те шта сад треба да спалимо све списе Отаца који кажу да је Бог створио свет. A otkad to nauka odrice da je Bog stvporio svet?Ona to nikada nije tvrdila niti ce tvrditi jer se time ne bavi.Tvrdnja "Bog je stvorio svet" nije naucna jer se na nju ne moze primeniti hipoteticko-deduktivna metoda. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Они уче оно што је став ПЦ (нађи одлуку сабора,потврђено учење св.Отаца о еволуцији) нема.Има данас неких владика који то уче али то је њихово мишљење док не буде опште признато у ПЦ нема проблема . Kako mogu da uce ono sto je stav PC kad stav o tome ne postoji na vaseljenskom nivou? Bez obzira na to,on ima ogroman uticaj,i u skladu sa time jos vecu odgovornost za ono sto govori. Молим те не буквалиши да не би и ја почео.Па шта ако нема канона са Васељенског сабора он не мора да буде ЈЕДИНО мерило. Koliko ja zna iz crkvene istorije,dogmatske istine vre su donosene na saborima a zatim prihavtane od strane celokupne crkvene zajednice(episkop,svestenstvo,narod),cime su zadobijali vaseljenski karakter.Pojedinacna misljenja otaca predstavljaju njihova licna misljenja po odredjenim pitanjima i podlozna su kritici,preispitivanju itd.Cak i misljenja sabora nisu nepogrsiva.Npr.trulski sabor jednim svojim kanonom ispravlja odluku Gangrijskog sabora,da u svakom gradu treha d abude po sedam djakona. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Они уче оно што је став ПЦ (нађи одлуку сабора,потврђено учење св.Отаца о еволуцији) нема.Има данас неких владика који то уче али то је њихово мишљење док не буде опште признато у ПЦ нема проблема . Kako mogu da uce ono sto je stav PC kad stav o tome ne postoji na vaseljenskom nivou? Bez obzira na to,on ima ogroman uticaj,i u skladu sa time jos vecu odgovornost za ono sto govori. Молим те не буквалиши да не би и ја почео.Па шта ако нема канона са Васељенског сабора он не мора да буде ЈЕДИНО мерило. Koliko ja zna iz crkvene istorije,dogmatske istine vre su donosene na saborima a zatim prihavtane od strane celokupne crkvene zajednice(episkop,svestenstvo,narod),cime su zadobijali vaseljenski karakter.Pojedinacna misljenja otaca predstavljaju njihova licna misljenja po odredjenim pitanjima i podlozna su kritici,preispitivanju itd.Cak i misljenja sabora nisu nepogrsiva.Npr.trulski sabor jednim svojim kanonom ispravlja odluku Gangrijskog sabora,da u svakom gradu treha d abude po sedam djakona. Сад треба да ређам каноне који су прекршени.Препоручујем ти да пронађеш од умировљеног+Атанасија уводно предавање из патрологије.Послаћу ти линк на ПП да схватиш неке ствари. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Znam d akanoni nemaju apsolutni karaker.Napeotiv,to stalno napominjem u raspravi sa zilotima. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука