Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Јововићу нови Обилићу што погуби усташког злотвора памтиће те српска поколења помињући твоје славно име нек душмани имају у виду да ће своје злочине платити и на овом и на оном свијету ти си понос свима Србовима Црногорских брда војеводо осветла нам образ пред свијетом и част свију српскијех четника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Да сам био на његовом месту исто бих урадио, без двоумљења ! Ко Обилић што је Мурата. Е Обилић је јунак. Требало је стићи до Мурата и убити га а после је знао да ће умрети. Овај је рокнуо маторца са два метка и побегао. Срђан Шијакињић, Mironosica and Miss D је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Е Обилић је јунак. Требало је стићи до Мурата и убити га а после је знао да ће умрети. Овај је рокнуо маторца са два метка и побегао. Не знам да ли си прочитао целу причу али није било лако доћи до Павелића и пуцати у њега дамским пиштољчићем. Ово је буквално све као код Обилића једино што се Јововић извукао са живом главом. delboygreentooth, Andre Williams and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 I pride koliko je bitno za pricu, ali Pavelic je prvi otvorio paljbu na Jovovica. Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Не знам да ли си прочитао целу причу али није било лако доћи до Павелића и пуцати у њега дамским пиштољчићем. Ово је буквално све као код Обилића једино што се Јововић извукао са живом главом. Не кажем да је лако убити... Него, шта мислите шта му је рекао митроплит Амфилохије, кад је казао да је убио Павелића? Да ли је овако као ја почео да трабуња о томе како се не треба светити или му је стиснуо руку и честитао али додао онако на уво "ипак ово исповедај, за сваки случај..."? Срђан Шијакињић and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 значи покајао се за херојство Mironosica, Срђан Шијакињић and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 онда се одјављујем са теме Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Не кажем да је лако убити... Него, шта мислите шта му је рекао митроплит Амфилохије, кад је казао да је убио Павелића? Да ли је овако као ја почео да трабуња о томе како се не треба светити или му је стиснуо руку и честитао али додао онако на уво "ипак ово исповедај, за сваки случај..."? Шта је проблем у томе да војници који су активно учествовали у рату се исповиједају?! Мислим да је то била уобичајена пракса...како прије одласка у рат, тако и по повратку (ко се врати, јасно). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Реци ми да се шалиш...или имам ја једно питање за тебе: шта су Св. Кнез Лазар, Св. петар Цетињски, Св. Александар Невски, Св. Стеван Штиљановић....даље изабери сама - шта су они светитељи или убице?! Ја дилему немам, а ти сестро би требала да ставиш прст на чело... (уколико се не шалиш, али у том случају шала није баш успјела). ja verujem da se ti šališ није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Шта је проблем у томе да војници који су активно учествовали у рату се исповиједају?! Мислим да је то била уобичајена пракса...како прије одласка у рат, тако и по повратку (ко се врати, јасно). ko je rekao da je problem ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Срби су фаце ... зато је ваљда и овако .. како је Испашће да имамо више разумевања за Павелића који је побио преко милион недужних, од тога на хиљаде деце .. стараца.. а немамо разумевања за ''обичног'' убицу који је знао каквог злотвора гања ...па дај бар да обојицу меримо истим аршином ... Испашће да је Павелић ''само СТАРАЦ'' ... није нити је сад само старац на кога је пуцано ... Благоје је ХЕРОЈ .. а и хероји се исповедају .. delboygreentooth, horatio, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија! čemu ovaj citat ? samo da podsetim koje pitanje sam postavila pošto vidim da niko ne čita baš kako treba : imam jedno pitanje kad je neko junak a kad ubica ? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 ja verujem da se ti šališ Шаљив сам човјек Рецимо овако: Nad svom ovom grdnom mješavinom opet umna sila toržestvuje; ne pušta se da je zlo pob'jedi, iskru gasi, a zmiju u glavu. Muž je branič žene i djeteta, narod branič crkve i plemena; čest je slava, svetinja narodnja! Ђуро Станивук, Баба and javor је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ubica je onaj koji ubija, nedužnog, nevinog, slabijeg, itd... Ubiti Pavelića je značilo obezglaviti zver u emigraciji, pobrkati im račune, ko zna koliko novih zločina je sprečeno na ovaj način horatio, Ђуро Станивук, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 значи покајао се за херојство vojnicima iz prvog svetskog rata je bilo zabranjeno 7 godina da se pričeđćuju,jel su zbog toga manji heroji? horatio, javor and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука