Jump to content

Благоје Јововић - човек који је убио Анту Павелића

Оцени ову тему

Ромејац

Препоручена порука

Јововићу нови Обилићу

што погуби усташког злотвора

памтиће те српска поколења

помињући твоје славно име

нек душмани имају у виду

да ће своје злочине платити

и на овом и на оном свијету

ти си понос свима Србовима

Црногорских брда војеводо

осветла нам образ пред свијетом

и част свију српскијех четника.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 171
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да сам био на његовом месту исто бих урадио, без двоумљења !

Ко Обилић што је Мурата.

Е Обилић је јунак. Требало је стићи до Мурата и убити га а после је знао да ће умрети.

Овај је рокнуо маторца са два метка и побегао.

Подели на овим сајтовима

Е Обилић је јунак. Требало је стићи до Мурата и убити га а после је знао да ће умрети.

Овај је рокнуо маторца са два метка и побегао.

Не знам да ли си прочитао целу причу али није било лако доћи до Павелића и пуцати у њега дамским пиштољчићем.

Ово је буквално све као код Обилића једино што се Јововић извукао са живом главом.

Подели на овим сајтовима

I pride koliko je bitno za pricu, ali Pavelic je prvi otvorio paljbu na Jovovica.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли си прочитао целу причу али није било лако доћи до Павелића и пуцати у њега дамским пиштољчићем.

Ово је буквално све као код Обилића једино што се Јововић извукао са живом главом.

Не кажем да је лако убити...

Него, шта мислите шта му је рекао митроплит Амфилохије, кад је казао да је убио Павелића? Да ли је овако као ја почео да трабуња о томе како се не треба светити или му је стиснуо руку и честитао али додао онако на уво "ипак ово исповедај, за сваки случај..."?

Подели на овим сајтовима

Не кажем да је лако убити...

Него, шта мислите шта му је рекао митроплит Амфилохије, кад је казао да је убио Павелића? Да ли је овако као ја почео да трабуња о томе како се не треба светити или му је стиснуо руку и честитао али додао онако на уво "ипак ово исповедај, за сваки случај..."?

Шта је проблем у томе да војници који су активно учествовали у рату се исповиједају?! Мислим да је то била уобичајена пракса...како прије одласка у рат, тако и по повратку (ко се врати, јасно).

Подели на овим сајтовима

:) Реци ми да се шалиш...или имам ја једно питање за тебе: шта су Св. Кнез Лазар, Св. петар Цетињски, Св. Александар Невски, Св. Стеван Штиљановић....даље изабери сама - шта су они светитељи или убице?!

Ја дилему немам, а ти сестро би требала да ставиш прст на чело... (уколико се не шалиш, али у том случају шала није баш успјела).

:)

ja verujem da se ti šališ

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Шта је проблем у томе да војници који су активно учествовали у рату се исповиједају?! Мислим да је то била уобичајена пракса...како прије одласка у рат, тако и по повратку (ко се врати, јасно).

ko je rekao da je problem ?

Подели на овим сајтовима

Срби су фаце ... зато је ваљда и овако .. како је 

Испашће да имамо више разумевања за Павелића који је побио преко милион недужних, од тога на хиљаде деце .. стараца.. а немамо разумевања за ''обичног'' убицу који је знао каквог злотвора гања ...па дај бар да обојицу меримо истим аршином ...

Испашће да је Павелић ''само СТАРАЦ'' ... није нити је сад само старац на кога је пуцано ... 

Благоје је ХЕРОЈ .. а и хероји се исповедају .. 

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!

čemu ovaj citat ?

samo da podsetim koje pitanje sam postavila pošto vidim da niko ne čita baš kako treba :

imam jedno pitanje

kad je neko junak a kad ubica ?

Подели на овим сајтовима

:)

ja verujem da se ti šališ

Шаљив сам човјек :)

Рецимо овако:

Nad svom ovom grdnom mješavinom

opet umna sila toržestvuje;

ne pušta se da je zlo pob'jedi,

iskru gasi, a zmiju u glavu.

Muž je branič žene i djeteta,                                               

narod branič crkve i plemena;

čest je slava, svetinja narodnja!

Подели на овим сајтовима

Ubica je onaj koji ubija, nedužnog, nevinog, slabijeg, itd...

Ubiti Pavelića je značilo obezglaviti zver u emigraciji, pobrkati im račune, ko zna koliko novih zločina je sprečeno na ovaj način

Подели на овим сајтовима

значи покајао се за херојство

vojnicima iz prvog svetskog rata je bilo zabranjeno 7 godina da se pričeđćuju,jel su zbog toga manji heroji?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...