cloudking Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ako mozes da dodatno pojasnis kako je to govor mrznje posto ni meni nije jasno? Kakve veze ima da li je urodjeno ili steceno? Prosto je. Etiketiranjem crnaca (gejeva, patuljaka, belaca, japanaca...) sirom otvaras vrata diskriminaciji jer saljes poruku da SVI ti ljudi imaju odredjene osobine koje si ti istripovao da imaju. Onda "deca" imaju opravdanje i motivaciju da svaku jedinku koja pripada toj grupi tretiraju sa predubedjenjem (u koje nema NIKAKVE sumnje) da i ona bez izuzetka poseduje te osobine. Ako ista, duznost crkve je da takva predubedjenja razbija na svakom koraku svojim primerom i misionarenjem i sirenjem reci Hristove... ali cvrc, crkve itekako podgrevaju takve predrasude, inspirisu ih i promovisu na svojim javnim skupovima... To ti je slicno kao kad Amfilohije indirektno pozove na nasilje protiv gejeva a istog sekunda horda tumaca njegovih reci skace da ga interpretira kako on to nije tako mislio, ili on to nije tako reko... kad je jasno kao dan da je covek rekao ono sto je i mislio.... ne trebaju mu dodatni napaljeni desifranti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 @, A sta tacno treba da prati te izjave? Poziv na nasilje? Govor mrznje,kratko i jasno je ispoljavanje mrznje prema nekome ili necemu. Moze da bude praceno pozivom na nasilje, a i ne mora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Govor mrznje,kratko i jasno je ispoljavanje mrznje prema nekome ili necemu. Moze da bude praceno pozivom na nasilje, a i ne mora. Jeste, al' je tu jako tesko odrediti sta je mrznja a sta ne.To je glavni problem. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 @, A sta tacno treba da prati te izjave? Poziv na nasilje? Govor mrznje,kratko i jasno je ispoljavanje mrznje prema nekome ili necemu. Moze da bude praceno pozivom na nasilje, a i ne mora. Onda po meni govor mržnje ne treba da bude zabranjen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Prosto je. Ok, ali zasto onda nije govor mrznje kad neko to kaze za vernike? To je ono sto meni nije jasno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Onda po meni govor mržnje ne treba da bude zabranjen. Ja se tu malo kolebam. S jedne strane, dopustiti tako nesto moze biti potencijalno opasno, a s druge, u gomili slucajeva to nema nikakvu direktnu stetu. Tako da nemam jos potpuno izgradjen stav. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ok, ali zasto onda nije govor mrznje kad neko to kaze za vernike? To je ono sto meni nije jasno. Moja licna interpretacija toga jeste da postoje razlicite vrste ljudskih zajednica. Postoje grupe potpuno razlicitih ljudi koje silom prilika povezuje nesto zajednicko (boja koze, rasa, fizicka karaktersitika, etnos...). I postoje grupe slicnih ljudi koji se udruzuju u zajednicke grupe (bas zato sto ih ta slicnost povezuje). Banalan primer: - Svi crnci vole Dzastina Bibera - Svi clanovi kluba obozavalaca Dzastina BIbera vole Dzastina BIbera Ovo prvo ne mora ali itekako moze da bude akt verbalnog nasilja. Ovo drugo ne moze ni u ludilu... Cloudking Bilbija 's the name пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Onda po meni govor mržnje ne treba da bude zabranjen Onda po meni govor mržnje ne treba da bude zabranjen Pa dobro,to je tvoj pogled. Samo sto onda za tebe govor mrznje ne bi trebao da postoji, niti da se pozivas na govor mrznje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 https://www.facebook.com/groups/AteistiSrbije/permalink/10152033715282783/ http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 https://www.facebook.com/groups/AteistiSrbije/permalink/10152033715282783/ Давно, као клинац, мислио сам да су људи који себе сматрају атеистима неутрални по питању вере (веровању). Међутим, све више увиђам да су директни противници Цркве. Част изузетним појединцима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Давно, као клинац, мислио сам да су људи који себе сматрају атеистима неутрални по питању вере (веровању). Међутим, све више увиђам да су директни противници Цркве. Част изузетним појединцима. Ma ne bre, ovi iz udruzenja i ostalih NVO su placeni za to. Normalni ateisti (koji nisu egomani itd.) uopste ne pokrecu tu temu jer ih ni ne interesuje. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ma ne bre, ovi iz udruzenja i ostalih NVO su placeni za to. Normalni ateisti (koji nisu egomani itd.) uopste ne pokrecu tu temu jer ih ni ne interesuje. Хвала за појашњење ( цркох од смеха за ове из НВО ) DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 I SPC je NVO пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Опет нико од админа није реаговао. Опет добар број лајкова за постер који отворено представља позив на насиље, шири верску мржњу и нетропељивост. Једино је Василије приметио о чему се ради, али ни он није нешто згранут. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 А што се оптерећујеш нечијим глупостима, само нек раде свој посао. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука