cloudking Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ja i ne vidim puno razlike. Jer ne razmisljas racionalno. Te dve stvari su neuporedive. Crnac nije birao da bude crnac niti to moze da prestane da bude. Zato je svaka generalizacija crnaca izuzetno opasna i neumitno vodi ka mrznji te zato mora biti iskorenjena iz ljudske svesti. Reći "Biti crnac je bolest" JESTE govor mrznje Reći "Biti košarkaš je bolest" nije govor mrznje пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Skreces sa teme mog primera. nije bitno jel neko ima boju koze crnu ili veruje u neku ideju ili se bavi nekim sportom. Ono sto je bitno je emocija koja je upernena ka tome necemu. Reci da je biti kosarkas bolest je ocigledno emotivna reakcija na kosarku,netrpeljivost prema kosarci ili kosarkasima. Nije da ja ne razmisljam racionalno,nego si ti potpuno promasio smisao mog primera. Mrznja je mrznja,nije bitno sta se mrzi, vazno je da se mrzi. Ignjatije and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ja stičem utisak da takva odbojnost i reakcije prema religijama uopšte potiču od straha, jer koliko je samo zločina učinjeno i čini se i danas od strane onih koji čineći to uz put se samodeklarišu kao pripadnici neke religije. Ima i onih koji ne koriste ,,plašt religije", ali za temu su relevantni oni prvi. Sve to izaziva užasavanje kod čoveka i logično je da ljudi steknu odbojnost. Potrebno je raditi na tome da se razbiju predrasude i shvatanje religije postavi na zdrave temelje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Crnac nije birao da bude crnac niti to moze da prestane da bude. Ignjatije and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Не знам чему то све! Ако не вјерујеш, ок не вјерујеш, али то ти не даје право да мене вијерника називаш ретардом или још и горе. Управо у томе и јесте ствар. Они све вернике сматрају болесницима. @@Wlof, је баш лепо објаснио примером са црнцима. То је ширење мржње и верске нетолеранције високог степена. Својим актвивностима врше веома негативан утицај на људе, поготову младе. Пракса је показала да су успели доста младих људи да упере против верника. Ни основну школу нису завршили а већ снимају клипове "ала Пеђа" против верника и Цркве. Да се подсетимо шта је Пеђа(подпредседник УАС) рекао за вернике: "Dawkins je lepo rekao da je religija virus. Religioznim ljudima nije dovoljno da sami veruju i praktikuju svoju veru jer se tako virus ne širi i ne inficira nove jedinke. Njima je stoga neophodno da svi ostali to prihvate i konvertuju se da bi se virus širio. Religija, kao i svaki drugi virus, ne podnosi nezaražene jedinke jer one predstavljaju opasnost. Postoji mogućnost da ih virus još nije dotakao, pa da su zato zdravi, ali postoji i po virus vrlo opasna mogućnost da su imuni. A imune jedinke su jedinke koje ubijaju virus. Pošto je jako teško naći osobu u civilizovanom svetu koja nije bila izložena religiji, jasno je, kada su u pitanju ateisti, da se radi o zdravim jedinkama koje su nezaražene upravo zbog toga što su imune na virus verovanja u gluposti. Dodatna opasnost po virus religije je ta što takve jedinke poseduju protivotrov zvani razum i nauka. Ukoliko se takve jedinke javno izlažu kao nezaražene, one time izazivaju agresivne reakcije zaraženih jer svojim izlaganjem ujedno promovišu, šire, pomenuti protivotrov." У једном другом клипу каже: "On(верник) nije sposoban da shvati da sa njim ipak nešto nije u redu i da se problem nalazi u njegovom mozgu. Kada biste tom istom sagovorniku rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim bubrezima” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. Kada biste mu rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim plućima” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. Kada biste mu rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim srcem” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. ALI, kada biste mu rekli: “mislim da nešto nije u redu sa tvojim mozgom, nešto ne štima” on ne samo da vam se ne bi zahvalio, ne samo da ni slučajno ne bi otišao kod psihijatra, psihologa ili, u blažim slučajevima većine religioznih ljudi, kod nekog profesora logike, biologije ili astrofizike, nego bi vas agresivno napao kako ga grubo vredjate. I tu leži ceo problem. Sve dok ljudi ne shvate da je mozak ipak samo biološki organ i da je podložan greškama i problemima kao i svi drugi biološki organi, do tada će ovaj problem biti nerešiv…" Ако ово није говор и ширење мржње верске нетрпељивости и нетолеранције, онда не знам шта је. Исто су нацисти говорили за Јевреје. Да су нижа раса, опасни по околину, да власт држе у својим рукама и управљају државама, да се богате на рачун осталих, да су зараза за "здраве" јединке(колико ми је ово "јединке" одвратно када се ради о људима који су личности). Такође шире и лажну пропаганду и клевету на рачун вере. Видели смо са њихових трибина како лажу да Хришћанство учи каменовању прељубница и од својих верника тражи да ваде очи и секу удове који их саблажњавају. И мали милион других лажи. Како то све делује на слабо упућене људе и омладину, сами процените. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Pa i Amfilohije sve gejeve smatra smradom i bolesnicima... Nesto nisam primetio da ti to smeta, naprotiv пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Nikad geja vladika nije nazvao pogrdnim imenima , već je sa svojim znanje i iskustvom, Pismo i Predanje, upozoravao te ljude da je homoseksualnost greh i smrt za dušu. Naravno da razumem vladiku i nije sam na svetu kao autoritet, što je bilo za videti odakle crpi vekovna saznanja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 То је ширење мржње и верске нетолеранције високог степена. Својим актвивностима врше веома негативан утицај на људе, поготову младе. Пракса је показала да су успели доста младих људи да упере против верника. Ни основну школу нису завршили а већ снимају клипове "ала Пеђа" против верника и Цркве. Joj, molim te, Ignjatije. Poslednja stvar koju vernici smeju da urade jeste da se zale na govor mrznje. Jer je onda Crkva sa svojim izjavama otisla toliko daleko da je zasluzila da bude zabranjena. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Nikad geja vladika nije nazvao pogrdnim imenima , već je sa svojim znanje i iskustvom, Pismo i Predanje, upozoravao te ljude da je homoseksualnost greh i smrt za dušu. Smrad sodomski i gomorski, izjednacavanje homoseksualnosti i pedofilije? U tome nema nista pogrdno i problematicno? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 I tako dalje. Ako smatras da je to govor mrznje, onda reci mi jel se razlikuje to od ovoga: Nijedno nije govor mrznje ukoliko ga ne prati jos nesto. Reći "Biti crnac je bolest" JESTE govor mrznje Ako mozes da dodatno pojasnis kako je to govor mrznje posto ni meni nije jasno? Kakve veze ima da li je urodjeno ili steceno? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 На њихову мржњу ми не смемо узвратити истом мером јер је то велики грех , али знам из неког свог искуства да чак и такви људи када упадну у веће животне проблеме сете Бога и промене став према њему. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Управо у томе и јесте ствар. Они све вернике сматрају болесницима. @@Wlof, је баш лепо објаснио примером са црнцима. То је ширење мржње и верске нетолеранције високог степена. Својим актвивностима врше веома негативан утицај на људе, поготову младе. Пракса је показала да су успели доста младих људи да упере против верника. Ни основну школу нису завршили а већ снимају клипове "ала Пеђа" против верника и Цркве. Да се подсетимо шта је Пеђа(подпредседник УАС) рекао за вернике: "Dawkins je lepo rekao da je religija virus. Religioznim ljudima nije dovoljno da sami veruju i praktikuju svoju veru jer se tako virus ne širi i ne inficira nove jedinke. Njima je stoga neophodno da svi ostali to prihvate i konvertuju se da bi se virus širio. Religija, kao i svaki drugi virus, ne podnosi nezaražene jedinke jer one predstavljaju opasnost. Postoji mogućnost da ih virus još nije dotakao, pa da su zato zdravi, ali postoji i po virus vrlo opasna mogućnost da su imuni. A imune jedinke su jedinke koje ubijaju virus. Pošto je jako teško naći osobu u civilizovanom svetu koja nije bila izložena religiji, jasno je, kada su u pitanju ateisti, da se radi o zdravim jedinkama koje su nezaražene upravo zbog toga što su imune na virus verovanja u gluposti. Dodatna opasnost po virus religije je ta što takve jedinke poseduju protivotrov zvani razum i nauka. Ukoliko se takve jedinke javno izlažu kao nezaražene, one time izazivaju agresivne reakcije zaraženih jer svojim izlaganjem ujedno promovišu, šire, pomenuti protivotrov." У једном другом клипу каже: "On(верник) nije sposoban da shvati da sa njim ipak nešto nije u redu i da se problem nalazi u njegovom mozgu. Kada biste tom istom sagovorniku rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim bubrezima” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. Kada biste mu rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim plućima” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. Kada biste mu rekli: “izgledaš mi tako i tako, mislim da nešto nije u redu sa tvojim srcem” on bi vam se zahvalio i otišao kod lekara da proveri. ALI, kada biste mu rekli: “mislim da nešto nije u redu sa tvojim mozgom, nešto ne štima” on ne samo da vam se ne bi zahvalio, ne samo da ni slučajno ne bi otišao kod psihijatra, psihologa ili, u blažim slučajevima većine religioznih ljudi, kod nekog profesora logike, biologije ili astrofizike, nego bi vas agresivno napao kako ga grubo vredjate. I tu leži ceo problem. Sve dok ljudi ne shvate da je mozak ipak samo biološki organ i da je podložan greškama i problemima kao i svi drugi biološki organi, do tada će ovaj problem biti nerešiv…" Ако ово није говор и ширење мржње верске нетрпељивости и нетолеранције, онда не знам шта је. Исто су нацисти говорили за Јевреје. Да су нижа раса, опасни по околину, да власт држе у својим рукама и управљају државама, да се богате на рачун осталих, да су зараза за "здраве" јединке(колико ми је ово "јединке" одвратно када се ради о људима који су личности). Такође шире и лажну пропаганду и клевету на рачун вере. Видели смо са њихових трибина како лажу да Хришћанство учи каменовању прељубница и од својих верника тражи да ваде очи и секу удове који их саблажњавају. И мали милион других лажи. Како то све делује на слабо упућене људе и омладину, сами процените. E ako je on zdrav meni je drago sto sam bolestan\ Ne dao Bog nikome da bude "zdrav" kao taj ateista ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Smrad sodomski i gomorski, izjednacavanje homoseksualnosti i pedofilije? U tome nema nista pogrdno i problematicno? Petre ozbiljno te pitam kako to čuješ vladikine reči, smrad sodomski i gomorski je taačna formulacija greha a ne čoveka pobogu više.... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Petre ozbiljno te pitam kako to čuješ vladikine reči, smrad sodomski i gomorski je taačna formulacija greha a ne čoveka pobogu više.... 'Ajde mi iskreno odgovori: da se tebi neko obrati na taj nacin, je l' bi to shvatio tako da se to odnosi iskljucivo na neku tvoju osobinu ili bi to shvatio tako da obuhvata i tvoju licnost? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 'Ajde mi iskreno odgovori: da se tebi neko obrati na taj nacin, je l' bi to shvatio tako da se to odnosi iskljucivo na neku tvoju osobinu ili bi to shvatio tako da obuhvata i tvoju licnost? Vidi brate ja bi se zapitao malo zbog ćega puno ljudi govori da greh smrdi pogotovo ako ti ljudi već 2000 godina ne ugrožavaju nikog niti ih Crkva tako uči. Ne kao vernik već kao čovek jer pravoslavlje i jeste dolazak Spasa roda ljudskog. ali to sam samo ja a sutra može biti i onaj kojeg vladikine reči vredjaju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука