Александар Милојков Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ту се ради о гомили глупости доконих људи, на које не треба обраћати пажњу. Какав говор мржње, какви бакрачи. Па тиме се само диже рејтинг овим будалама и будалаштинама. Mилена КШ and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Namerno vređanje drugih nije isto što i govor mržnje. I ja namerno vređam druge (pogotovu drugove) kada trolujem, a to radim često, ali daleko od toga da bilo koga mrzim. Doduše radim to malo suptilnije i ono ne baš ovako ali sve jedno opet je na neki način vređanje. Gresis. Drugove ne vredjas, sa drugivima se zezas. Recimo ja imam veliki nos i ja sam sa svojim drustvom se zezam na svoj racun jer znam da ako oni kazu nesto za moj nos to ne kazu da bi me uvredili. Isto tako sa druge strane da prodjem pored neke grupe ljudi koje ne poznajem a neko odande dobaci komentar za moj nos, to bi onda bila cista namera da me spuste, da se osecam lose,da imaju predmet sprdnje na racun drugoga bez obzira sto to moze na neki nacin da povredi drugoga. Zato pitam,sta je tacno namerno vredjanje jedne grupacije ljudi iznova i iznova? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Gresis. Drugove ne vredjas, sa drugivima se zezas. Recimo ja imam veliki nos i ja sam sa svojim drustvom se zezam na svoj racun jer znam da ako oni kazu nesto za moj nos to ne kazu da bi me uvredili. Isto tako sa druge strane da prodjem pored neke grupe ljudi koje ne poznajem a neko odande dobaci komentar za moj nos, to bi onda bila cista namera da me spuste, da se osecam lose,da imaju predmet sprdnje na racun drugoga bez obzira sto to moze na neki nacin da povredi drugoga. Dobro ovo si u pravu. Ali šta ćemo na primer po internetu, najviše na reditu, kada počnem da vređam i nerviram ljude i da trolujem. Ovo je vređanje, isto koliko i ovo gore, ali opet ne mrzim nikoga, čak one ljude koijma svašta napišem (doduše ne pišem psovke ili nešto slično) ni ne poznajem, nego čisto onako, ne znam ni sam zašto to radim, da mi prođe vreme valjda. Zato pitam,sta je tacno namerno vredjanje jedne grupacije ljudi iznova i iznova? A ovo pa ništa jednostavno vređanje. Nekako ovo ne vidim kao neko širenje mržnje, nego kao vređanje. Mada sad razmišljam i kako bih definisao širenje mržnje i šta bi po meni konkretno bilo širenje mržnje, sem nekog poziva na nasilje i ne mogu ničega da se setim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ali zasto bi nervirao i vredjao ljude? Mislim donekle te razumem, jer ja ne vredjam generalno ali znam da spustim nekad ako se bas iznerviram. Ali ipak ne vidim nijedan valjan razlog zasto bi trolovao i vredjao ljude, osim ako uzivas u tome i imas neki kompleks superiornosti jer to nije kulturno uopste niti je produktivno. Ali pazi sad. Na meti je jedna grupacija ljudi i konstantna vredjanja te grupacije ljudi. Moje pitanje je zasto. Zasto stalo vredjanje te specificne grupe ljudi? To znaci da ti koji vredjaju imaju nesto zestoko protiv te grupe. To se po internet slengu kako ja znam zove "hejt" Jedno je da ti opalis opravdanu kritiku,drugo je da ti vredjas na licnom nivou ili samo zato sto se ne slazes sa drugima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ali zasto bi nervirao i vredjao ljude? Mislim donekle te razumem, jer ja ne vredjam generalno ali znam da spustim nekad ako se bas iznerviram. Ali ipak ne vidim nijedan valjan razlog zasto bi trolovao i vredjao ljude, osim ako uzivas u tome i imas neki kompleks superiornosti jer to nije kulturno uopste niti je produktivno. Ali pazi sad. Na meti je jedna grupacija ljudi i konstantna vredjanja te grupacije ljudi. Moje pitanje je zasto. Zasto stalo vredjanje te specificne grupe ljudi? To znaci da ti koji vredjaju imaju nesto zestoko protiv te grupe. To se po internet slengu kako ja znam zove "hejt" Jedno je da ti opalis opravdanu kritiku,drugo je da ti vredjas na licnom nivou ili samo zato sto se ne slazes sa drugima. Bogoborstvo brate, neprekidna i konstantna bogoboračka zanimacija sa smrtnim posledicama za dušu. Mi im dodjemo samo onako usput da opletu po nekom a sve vreme se zanimaju (dokoni i prazni prestali da uče) konstantnom borbom protiv Duha Svetoga. (možeš li da zamisliš neoprostiv greh? ) Ja ne bi voleo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ateisti crne gore , primitivnija i agresivnija varijanta ateista srbija. Grupa jadnika kojim je neko utuvio u glavu da ce biti bolji od drugih ako opljunu po sebi i svojima . Sto bi rekli kod mene u selu :"Svi se smeju samo majka place." NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ali sta je otvoreno izrazavanje mrznje? Za nasilje se slazem. To je malo komplikovano pitanje. Kad se radi o pozivu na nasilje tu jasno (najcesce) mozes da razgranicis sta je sta. Ali mrznja? Kako da odlucis gde je granica izmedju vredjanja i mrznje? Tako da to nekako zavisi od slucaja do slucaja. Npr. zamisli da ja sad kazem da to sto su crnci crni jeste bolest. Ne mislim da ih treba pobiti niti ih mrzim, ali bi se to garantoano shvatilo kao govor mrznje. Tako da mi je iz tih nekih razloga blisko americko shvatanje slobode govora s tim sto ja ne bih isao toliko daleko. Verovanje nje psihicka bolest, sto bi znacilo da ako oni to stvarno tako misle onda nisu obrazovani ocigledno ili znaju da to nije psihicka bolest ali ipak govore da treba da se lece kod psihijatra sto znaci da namerno vredjaju druge. Imas onih koji veruju da religioznost treba da bude na listi mentalnih poremecaja, isto kao sto ima i onih koji misle da je homoseksualnost poremecaj iako zvanicna nauka kaze drugacije. I oni i patrijarh misle da zvanicna nauka gresi, tako da tu nema neke razlike. A sto se tice namernog vredjanja - pa vredjanje najcesce i jeste namerno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Kao sto sam pomenuo Odahviingu, ako nekog vredjas (bilo koga) da ti prodje vreme ili da se osecas veliko zbog toga onda nesto nije uredu sa tvojom licnosti jer kultrune osobe ne bi to radile niti bi produktivne osobe trosile vreme vredjajuci druge. Ali,ako neko konstantno vredja grupaciju ljudi jer ti ljudi imaju drugacije misljenje onda se tu vidi neka ocigledna emocija koja ih podstice da redovno se podrugljuju toj grupaciji. Ovde opet mora da se pita za razlog. Ako neko tvrdi da je verovanje psihicka bolest, koji je razlog toj tvrdnji, isto ako neko tvrdi da je homoseksualnost psihicka bolest mora da postoji razlog toj tvrdnji. Razumem ljude koji misle da je homoseksualnost psihicka bolest (iako se ne slazem sa njima) jer se vidi jedno ocigledno odstupanje od bioloskih funkcija. Sto se tice namernog vredjanja tu sam mislio vise trolovanje, jer ima ljudi koji vredjaju a nisu svesni da nisu upravu a imas ljude koji znaju da nisu upravu ali ipak vredjaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ipak je to Bogoborstvo šta li sve za Hrista kažu koji postoji samo onda kad Ga ismejavaju.....( i ne samo to ) Niko od njih ne misli da Hristos nije bio istoriska ličnost. (zanimljivo).... Pre nego li neko oplete i jednog Hristovog malog učinio je Hristu zlo pre toga 3x više. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Npr. zamisli da ja sad kazem da to sto su crnci crni jeste bolest. Ne mislim da ih treba pobiti niti ih mrzim, ali bi se to garantoano shvatilo kao govor mrznje. Imamo grupu ljudi koji smatraju da je biti crn bolest. Da crnci nisu napredni. Da crnci podizu kriminal. Da crnci kvare omladinu. Da crnci ispiraju mozak drugima kako su isti kao belci. Svet bi bio lepse mesto bez crnaca. I tako dalje. Ako smatras da je to govor mrznje, onda reci mi jel se razlikuje to od ovoga: Imamo grupu ljudi koji smatraju da je verovati u Boga bolest. Da vernici nisu napredni Da vernici podizu kriminal,netrpeljivosti i diskriminaciju. Da vernici kvare omladinu svojim propagandama Da vernici ispiraju mozak svojoj deci. Svet bi bio lepse mesto bez religija i vernika. Ja i ne vidim puno razlike. U oba slucaja se X (boja koze i verovanje) smatra kao nesto sto je pogubno i nazadno u svakom smislu. zuti car, Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Imamo grupu ljudi koji smatraju da je biti crn bolest. Da crnci nisu napredni. Da crnci podizu kriminal. Da crnci kvare omladinu. Da crnci ispiraju mozak drugima kako su isti kao belci. Svet bi bio lepse mesto bez crnaca. I tako dalje. Ako smatras da je to govor mrznje, onda reci mi jel se razlikuje to od ovoga: Imamo grupu ljudi koji smatraju da je verovati u Boga bolest. Da vernici nisu napredni Da vernici podizu kriminal,netrpeljivosti i diskriminaciju. Da vernici kvare omladinu svojim propagandama Da vernici ispiraju mozak svojoj deci. Svet bi bio lepse mesto bez religija i vernika. Ja i ne vidim puno razlike. U oba slucaja se X (boja koze i verovanje) smatra kao nesto sto je pogubno i nazadno u svakom smislu. Zbog ovakvih stvari sam i rakao da ne znam tačno da definišem mržnju ukoliko nije poziv na nasilje ili slično. Ovo gore navedeno i jedno i drugo, može da se shvati kao govor mržnja ali i nemora. Ni jedna rečenica gore ni za crnce ni za vernike po meni ne mora da znači da osoba koja je to rekla mrzi tu grupu ljudi. Nego jednostavno da tako misli. Nekako ja se zalažem za slobodu govora, gde je sve dozvoljeno sem pozivanja na nasilje. Tj da stmatram da je sasvim dozvoljeno (da li je tačno ili nije to je druga stvar) da je nešto pogubno i nazadno u svakome smislu, ukoliko se ne poziva da se to nazadno uništava i ubija (u gore navedenim slučajevim vernici i crnci). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 И ја мрзим ту фразу "говор мржње" . По мени је то још један алат за гушење слободе, идеална ствар за злоупотребу . . Иван ♪♫ and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ni jedna rečenica gore ni za crnce ni za vernike po meni ne mora da znači da osoba koja je to rekla mrzi tu grupu ljudi. Nego jednostavno da tako misli. Ne gledas celokupnu sliku. Neko tako misli jer? Vazno je zasto neko misli tako i koliko. Nemam ja nista protiv slobode govora, mene doslednost zanima. Jer ako ce neko da vredja druge i ispoljava svoje emocije na taj nacin onda govor mrznje za tu osobu ne bi trebalo da postoji, niti da se pozove kako neko drugi ispoljava govor mrznje prema njemu. A ako govor mrznje postoji, onda ta osoba ne bi trebala da se ponasa tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 nego čisto onako, ne znam ni sam zašto to radim, Demon. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Zato pitam,sta je tacno namerno vredjanje jedne grupacije ljudi iznova i iznova? “Срце праведниково премишља шта ће говорити а уста безбожника ригају зло”(Пр.Сол.15;28) U skladu sa gornjim (vrlo mi omiljenim) citatom zakljucujem da njihovo zloriganje svedoci o njihovoj nepravednosti & nepromisljenosti. Ili sto bi rekli mladi: citat objasnio! Zar ne vidis da ih zaposeo demon i ne daje im mira! Osenis se krsnim znakom i gotovo! Ili im se prikljucis. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука