Candy Butcher Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Јер ће изићи лажни христоси и лажни пророци , и показаће знаке и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и избране. Свето јевавђеље по Марку aliluja, gandalf, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Брате мој пробај ти Свето причешће, па онда ми причај шта је то лек! Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Ponekad je to nekontrolisani refleks... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Брате, слажем се ја с тобом. И сам знам да је Христос рекао да онај који оде код гатара или врачара да се лечи, а не потражи помоћ од Господа, и Мојсије и Илија да моле за ту душу, Бог се неће смиловиати. И ако такав човек буде излечен код врачара, и дуси напусте његово тело, вратиће се седам горих духова и поново га разорити. Слажем се с тим. Ја нити браним Кур'ан нити сумњам у своју веру, ја ћу по сваку цену остати хришћанин па макар ме то и главе коштало. Приметио сам да не разумете једну ствар. Постоји хоџа који се бави врачањем, за њега у исламу кажу сихирбаз, с друге стране постоји хоџа који може бити ефендија, шејх итд. који лечи Кур'аном. Да напоменем следеће: у Курану Бог за себе каже "Ми", по мојој процени Он је ту Муслиманима дао до знања да је Он у ствари Света тројица. Он у Курану каже: "Ми у овој књизи објављујемо оно што је лек и милост верницима, а неверницима само повећава пропаст". Овде се на невернике мисли и на џине и на врачаре, тј. сихирбазе. Видите сад, мене није лечио хоџа никаквим записима, нити било каквим гатањима, то ја себи не бих дозволио па макар и умро. Он је лечио и данас многе тако лечи учењен Курана. Ја сам га питао да ли ме то он лечи, он је рекао: "Не лечим те ја, моје је да учим Кур'ан, Бог те лечи и даје лека онолико колико Он хоће, на Њему је све, и без Њега ништа не може, нити си се разболео без Његовог допуштења нити ћеш бити излечене без Његове воље". Друга ствар, док је мене лечио, проклета весштица која ми је набацила те болести истог дана је одвезена у хитну. Питао сам ефендију, шта се десило, а он каже: "Када се опсихреном човеку учи Кур'ан, џини беже из његовог тела и враћају се ономе који их је послао". Још једна ствар, који се год Кур'аном лечио, трајно се излечио. Ја овде само хоћу да ми неко учен и стручан објасни суштину ствари. Ја верујем да то исто могу и свештеници радити, али они то неће, па ја сам 12 година молио свештенике и архимандрите па једном приликом и самог владику да ми чита егзорцизме, нико ми није хтео дати лека, а знам да могу они то, али неће, зашто? Још бих вас молио да се не смејете овоме, јер може се и вама исто десити, упамтите, несрећа се не дешава само другима. Полако Теофиле, опуштено човече, размишљај мало дубље што си тако површан Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Istina je jedna,razliciti su pogledi na nju! isus-sinai .Bogorodica. Олимп and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БоКи шмекер Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 Ево шта каже велики духовник, архимандрит Јоил ћириловски из Црне Горе, за кога многи тврде да има и дар прозорљивости: "Всјакоје диханије да хвалит Господа!" (Псал. 150:6) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 8, 2013 Пријави Подели Написано Мај 8, 2013 "casni i zivotvorni Krste, koji odgonis demone silom raspetoga na tebi Gospoda nasega Isusa Hrista" Nije nepoznat fenomen da se pomocu crnih sila 'lijeci'' od bolesti ili posjednutosti. NEMA izgonjenja demona bez Krsta Hristovog, jer NEMA ISTINE VAN HRISTA. Ima itekako pravoslavnih duhovnika koji to rade. Npr. o.Isaija u man. Ilinje kod Sapca (ima tema na forumu). Brate, trebace ti lijecenje od 'lijecenja'. Preporucujem ti jos jednog duhovnika, o.Serafima u man. Bele Vode kod Ljubovije. Ja znam za njih dvojicu, ne znaci da ih nema jos mnogo vise. Samo treba kucati i traziti. Idi kod ove dvojice, sto prije. U medjuvremenu, drzi se molitve, nase naravno, zovi Gospoda, Bogorodicu, arh. Mihaila, oni su najjaci ljekari tu. Drzi se molitve, cak i ako te sumnja spopala. Drzi se zbog sumnje i uprkos njoj. I pozuri, Ilinje, izmedju Prnjavora i Sapca (od Prnjavora Petlovaca, Ribari, skretanje nalijevo, jos 5 km), Bele Vode, kad se prodje skretanje za Ljuboviju s lijeve strane(iz pravca M.Zvornika) nema kilometar jos jedan pravo na lijevoj strani 2,5 km uzbrdo (ili obrnuto ako dolazis iz pravca B.Baste) Олимп је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 Ovo jedan poznati slovački sveštenik, doktor teologije i oficijalni crkveni egzorcista ili po narodski "istjerivač đavola", o. Jozef Maretta, dosta toga se da razumjet i ovako. STV 2 - Moj pribeh - Som exorcista / Moja životna priča: ja sam egzorcist. Ovo je u vezi s tim video i dobro he to pročitati također. Izvješća rimskog egzorcista.doc. Don Gabriele Amorth https://docs.google.com/document/edit?id=1vaSgx_8LnGiDmxvA6HSq4XdDAo92-Wwkz0lqVKhNfmY&hl=en http://www.grkatpo.sk/?schematizmus&show=knaz&id=131 http://jezismaria.ic.cz/jezis_maria_subory/Bozie_milosrdenstvo_lub_ma_taky_aky_si/exorcizmus_zviazanost_posadnutia_spiritizmus_magia_maretta.htm http://rozlisovanieduchov.ic.cz/EXORCIZMUS_MARETTA/EXORCISTA_%20MARETTA1.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 ЕГЗОРЦИЗАМ A+ A- "Господ чува твоју душу дотле, докле ти чуваш свој језик". Антоније Велики (из књиге "Отечник" св. Игњатија Брјанчанинова) Магизам, као стање свести, је могућ свуда. Његов јарки пример у хришћанској пракси је - крштење, причешће, венчање или монашки постриг, принудно или из чисто животних побуда (на пример, да не би били болесни и томе слично), а не по вери, како је о томе говорио Господ "Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се." (Мк. 16:16). Пример тог истог магичног стања свести је и, последњих деценија веома распрострањено, такозвано истеривање ђавола (егзорцизам). Тиме се баве и неки свештеници, који за то немају (на пример у Московској епархији) благослов епископа, без кога јереј, у принципу, нема право да врши ни једно свештенодејство. (Позивање тих истеривача ђавола на дозволу духовника, није ништа друго до покушај самооправдања, јер је за то у сваком случају потребан благослов епископа, без кога било које свештенодејство, тим пре истеривање ђавола, постаје анти канонско дело, које погубно делује и на свештеника и на болесника.) Лаодикијски сабор (364) је донео одлуку: "Без благослова епископа, не сме се вршити истеривање ђавола ни у црквама, ни по кућама..." (пр. 26). То јасно сведочи, како о томе колико нецрквени карактер има нова пракса, тако и о духовном стању оних који врше егзорцизам. Преподобни Јован Касијан Римљанин, врло конкретно говори о томе: "А ко жели да командује нечистим силама, или да чудесно исцељује болесне, или да прикаже пред народом неке своје чудесне моћи, тај је, мада и призива име Христово, стран Христу, и као такав, надмен гордошћу, не следи Учитеља смирености... Зато наши свети оци никада нису називали те монахе, који су желели да се представљају као истеривачи злих духова, добрим и отпорним на заразу сујете." Егзорцизам је имао место у Древној Цркви у виду посебних благодати Божијих, које су у то време биле послате апостолима, али је потом био прекинут. "Апостолска правила" (ИИИ век) већ забрањују назначавање егзорциста, и мотивисана су тиме, што је "чувени подвиг заклињања дело добре воље и благодати Божије дате кроз Христа, наиласком Светог Духа, зато што је онај, ко добије тај дар исцељења, објављен Богом, и благодат, која је у њему, је јавно позната свима". У В веку се егзорцисти више не помињу. Специјални чин егзорцизма у требнику митрополита Петра Могиле (ЏВИИ век) је католичког порекла и у Руској цркви није добио никакво практично признавање. Ни један руски светац се није бавио егзорцизмом, и управо зато, што је био свет, то јест, поседовао је дар Светог Духа, којим је вршио исцељења. Православна Црква је увек следила речи Спаситеља, да "се овај род изгони само молитвом и постом" (Мт. 17:21), то јест, правилним подвижничким животом, помоћу кога хришћанин, по мери свог смирења, достиже бестрашће и задобија од Бога дар победе над злим духовима. Само онај ко је достигао бестрашће, је способан да, без штете за себе и болесника, ступи у отворену борбу с духовима таме. Ипак је таквих и у прошлости било свега неколико, а о данашњем времену не треба ни трошити речи. Зато свештеник, чак и најпобожнији, који је узео себи слободу да помоћу посебних молитви и свештенодејства ("ех опере операте") изгања зле духове "Исусом. Кога Павле проповеда" (Дела 19. 13), ризикује, не само да себе подвргне исмевању од њих, о чему и говори књига "Дела светих апостола", већ и да увуче опседнутог њима у још веће патње и страдања. Ко нема дар Светог Духа, не сме да ствара привид дејства Његовог дара. Светитељ Игњатије Брјанчанинов, с огорчењем је узвикивао о сличним покушајима: "Душегубна глума и жалосна комедија - то су старци, који узимају улогу древних светих Стараца, немајући њихов духовне дарове". Бесове су могли да изгоне само свети људи, и то не сви, већ само они од њих, којима је то заповедао Сам Господ. При том су свети исцељивали "просто" молитвом, чешће унутрашњом молитвом, коју други нису видели, а ређе - "спољашњом" (на пример молитве светитеља Василија Великог и Јована Златоустог), вршећи тајинства Покајања, Саборовања, Евхаристије, али без некаквог специјалног заклињања и ритуала, јер се таква заклињања и ритуали врше над свим верницима пред тајинство Крштења и представљају освећење њиховог акта свесног одрицања од сатане и свих његових дела. Господ је забрањивао беснима да говоре, и свети оци су категорички забрањивали да их људи слушају и улазе у некакав контакт с духовима који говоре. Сада, за време читања тих молитви, беси добијају потпуну слободу да "проповедају", доводе присутне у заблуде, да их заразе својим духом лукавства, гордости, телесних страсти и тако даље. Често се при том врши снимање камером, која тако шири демонску лаж на још шири круг људи. Ево неколико мудрости светих отаца по овом питању. У посланици, под именом светитеља Климента Римског "О невиности", аскетама, пише: "Посећивати опседнуте злим духовима и вршити над њима молитве. Постом и молитвом нека заклињу, а не лепим и одабраним речима, већ као људи, који су од Бога добили дар исцељења". "Он (ава Питирион) је много разговарао с нама, и с посебном силом је образлагао о разликовању духова, говорећи, да неки демони надгледају наше страсти и често их усмеравају на зло. И тако, чеда моја, говорио нам је, ко хоће да изгони демоне, тај прво мора да победи своје страсти: јер какву своју страст човек победи, таквог демона и изгони из себе. Корак по корак, морате да победите страсти, да би истерали демоне тих страсти". Код преподобног Јована Касијана Римљанина, у беседама "О Божијим даровима" налазимо следеће: "Човек, који је предан јавним пороцима, може понекад да чини изненађујућа дела и да се потом сматра светим и рабом Божијим... и сам тај, ко је уверен у себе и у то да влада даром исцељења, надмен гордошћу срца, доживљава заправо тежак пад. Због тога долази до тога, да демони на сав глас величају људе, који немају никакве особине светости и никаквих духовних плодова, и приказују људима да их наводно њихова светост изгони, и да морају да беже од оних које опседају". Преподобни Варсануфије Велики: "Није добро да се усиљено молимо за то, да добијемо исцељење, не знајући шта је корисно за нас". Такође каже: "Противречити ђаволу не приличи свима, већ само јаким у Богу, којима се беси повинују; ако им неко од нејаких противречи, беси му се ругају, јер човек, који је у њиховој власти покушава да им противречи. Такође, и забрањивати бесовима, је дело великих, светих људи, који над њима имају власт. Да ли је много светаца забрањивало ђаволу, слично Архангелу Михаилу, који је иначе то чинио, јер је имао власт да то чини? Нама, немоћнима, преостаје само да прибегнемо имену Исусовом". Преподобни Јован Пророк је, на молбу да се помоли за опседнутог бесом, рекао: "Нека и он сам пости и моли се, колико може, јер ће тада и они који се моле за њега бити услишени, јер "непрестана молитва праведног много може помоћи." (Јак. 5:16), и Господ је рекао: "А овај се род изгони само молитвом и постом" (Мт. 17:21). Преподобни Исак Сирин о супротстављању бесовима: "Јер ти покушаваш да учиш те, којима је већ шест хиљада година. А то (твоје дрско противљење) њима служи као оружје, којим могу да поразе тебе, без обзира на сву твоју мудрост и на сву твоју разборитост". Блажени Теофилакт Бугарски: "Онима који су очишћени од демона постаје још горе после тога, ако се не исправљају". Светитељ Игњатије (Брјанчанинов): "Нису потребна никаква молитвена заклињања: она су прочитана над сваким од вас при светом Крштењу. Треба се препустити вољи Божијој и сматрати себе достојним сваког људског и демонског искушења: тада ће страх проћи сам од себе...." "Помињите у Вашим молитвама и болесну Д., која је по Промислу Божијем предата сатани, да се спасе дух њен... У духовном погледу таква казна Божија никако не представља лоше сведочанство о човеку: јер тако су сатани били предати многи велики угодници Божији... Махнитост је много мање опасна од примања неке ђавоље помисли, која може да погуби душу". Наведене мудрости светих речито сведоче о њиховом односу према тако озбиљном питању за наш народ, питању исцељивања опседнутих злим духовима. Егзорцизам је појава истог духовног нивоа, као и покрети, који се данас широко распрострањују по свом јеретичком Западу, такозвани "пентакостални покрет", харизматизам, покрет "новог века" а у секуларном друштву - такозвана парапсихологија и надрилекарство. Све то сакати и душе и тела људи. Магично доживљавање култа представља једно од главних узрочника деформације хришћанске религије, њеног искривљавања, пораста паганизма, посебно атеизма, окултизма и сатанизма. Највеће искушење за човека је "одбацивање тајни постојања" (Бога, човека, природе), да би и сам постао "као Бог", непотчињен Богу, и више од тога, покушај да потчини себи и Самог Бога. Магија и јесте тај безумни покушај реализације такве идеје - нека врста психолошке револуције човека против Бога. По Светом Писму, последњи корак развоја паганизма ће бити појава владара целог света - антихриста, "човека греха", "безаконика" (2 Сол. 2; 3, 8), у најјачем и буквалном значењу тих речи, "тако да ће он сести у цркви Божијој као Бог, показујући себе да је Бог." (2 Сол. 2; 4) и чиниће лажна чудеса помоћу магије и других средстава. А.И. Осипов, професор Московске духовне академије Превод са руског С. М. 22 октобар 2013 год. Манастир Лепавина Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Na drugim mestima se bavi magijom, i vrsi zle dela, a ovamo trazi od crvke pomoc od boga to ne biva tako, ljudi koji nisu citali bibliju nemogu da se izlece, samo traze uzaludnu pomoc koja nece da pomogne. padane u trans itd to su americke ludarije i demonizovanje “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikolajj Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Dobar zivot i izbacivanje demona moze se izvrsi, preko hrane i biblije, citaj te i tumacite bibliju i promena hrane, umesto da jedete 5 kila mesa, vi pojedite jednjetinu jednu sniclu i puno salate, i sto vise setnje u prirodi. bicete izleceni 30 dana ko da ste se porodili “Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Dobar zivot i izbacivanje demona moze se izvrsi, preko hrane i biblije, citaj te i tumacite bibliju i promena hrane, umesto da jedete 5 kila mesa, vi pojedite jednjetinu jednu sniclu i puno salate, i sto vise setnje u prirodi. bicete izleceni 30 dana ko da ste se porodili Tako je Miroljube Candy Butcher, DYNABLASTER, zuti car and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Tako je Miroljube HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Бели Раде је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бели Раде Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Dobar zivot i izbacivanje demona moze se izvrsi, preko hrane i biblije, citaj te i tumacite bibliju i promena hrane, umesto da jedete 5 kila mesa, vi pojedite jednjetinu jednu sniclu i puno salate, i sto vise setnje u prirodi. bicete izleceni 30 dana ko da ste se porodili Шта је ово мајко мила ... !? Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Dobar zivot i izbacivanje demona moze se izvrsi, preko hrane i biblije, citaj te i tumacite bibliju i promena hrane, umesto da jedete 5 kila mesa, vi pojedite jednjetinu jednu sniclu i puno salate, i sto vise setnje u prirodi. bicete izleceni 30 dana ko da ste se porodili А за мушкарце? Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука