Баба Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Значи, ево за све којима сам назив ове теме не казује довољно... http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri-pisu/saradnici/114-vladimir-dimitrijevic/119-preporuka-za-daj-nam-boze-municije.html Магистар Владимир Димитријевић, чувени борац за вековни канонски поредак у СПЦ, кога руше владике и Патријарх новотарци и екуменисти, препоручује своју књигу "Дај нам Боже муниције". Ако би се ко прошетао по сајту Двери, нашао би још пар текстова овог реномираног православног публицисте (иначе артемијевац, ал то нема везе кад су Двери у питању, они су православна политичка странка). Јел треба више и од овога? Ако треба, има још доста. Није артемијевац, док је био јаван форум Ихтус у последње његово време испљували су Димитријевића као некога ко се одрекао Артемија... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Значи, ево за све којима сам назив ове теме не казује довољно... http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri-pisu/saradnici/114-vladimir-dimitrijevic/119-preporuka-za-daj-nam-boze-municije.html Магистар Владимир Димитријевић, чувени борац за вековни канонски поредак у СПЦ, кога руше владике и Патријарх новотарци и екуменисти, препоручује своју књигу "Дај нам Боже муниције". Ако би се ко прошетао по сајту Двери, нашао би још пар текстова овог реномираног православног публицисте (иначе артемијевац, ал то нема везе кад су Двери у питању, они су православна политичка странка). Јел треба више и од овога? Ако треба, има још доста. Cekaj brate...ja sam jeo jednom u restoranu gresnog Miloja,molim te reci mi koliki je moj greh tu? Jel smem pisati na ovom forumu? Sad sam gotovo sigurno otpisan? (inace nisam jeo,ali planiram) Jel Vladimir Dimitrijevic od svega toga sto spominjes ista pisao na sajtu dveri ? Jel uopste pisao nesto na konto slucaja Artemije? odgovor,ne.Pritom i ne znam da li je Artemijevac. Prema tome on je poznat meni bar kao vrsni prevodilac,imam mnoge njegove knjige,znam da ga mnogi unutar nase crkve jako postuju i to je to I ako je tako odakle im blagoslov duhovnika iz Hilandara? odakle im podrska mnogih iz nase crkve? Jel su sad i oni Artemijevci? Zeljko ne znam,nemam odgovor na to,ali sam siguran da ih ne finansira Djilas niti ep Filaret i tako te nebuloze. I ko sto panaret rece siguran sam da su oni najbenignija pojava na politickoj sceni Srbije. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Није артемијевац, док је био јаван форум Ихтус у последње његово време испљували су Димитријевића као некога ко се одрекао Артемија... Јок. Одреко се људи око Артемија, што ће рећи Виловског и компаније, они га напали. И он њих у чланку напао пре око годину дана, тако нешто. Ал у Артемија се куне вазда, само што конта да не мож да дође та његова светост до изражаја од багре око њега. Синдром ЈБТ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Јок. Одреко се људи око Артемија, што ће рећи Виловског и компаније, они га напали. И он њих у чланку напао пре око годину дана, тако нешто. Ал у Артемија се куне вазда, само што конта да не мож да дође та његова светост до изражаја од багре око њега. Синдром ЈБТ. Поменуо сам форум да наведем неки оно као извор. Али заправо знам без извора да је дигао руке од Артемија и да сад сматра да је то што је Артемије направио глупост и штета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Значи, ево за све којима сам назив ове теме не казује довољно... http://www.dverisrpske.com/sr/za-dveri-pisu/saradnici/114-vladimir-dimitrijevic/119-preporuka-za-daj-nam-boze-municije.html Магистар Владимир Димитријевић, чувени борац за вековни канонски поредак у СПЦ, кога руше владике и Патријарх новотарци и екуменисти, препоручује своју књигу "Дај нам Боже муниције". Ако би се ко прошетао по сајту Двери, нашао би још пар текстова овог реномираног православног публицисте (иначе артемијевац, ал то нема везе кад су Двери у питању, они су православна политичка странка). Јел треба више и од овога? Ако треба, има још доста. Двери су одликоване граматом СПЦ, а Димитријевићу на сајту Двери није објављен ниједан текст о унутарцрквеним питањима. По мом мишљењу,текстови Димитријевића на сајту Двери су слаба аргументација. Па Војо Билбија је изјавио да "има слободу" у Холандији да служи како је одувек служио,мислећи на литургијску обнову, па тешко да је он расколник или секташ...Допустите мало простора различитим мишљењима Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 2 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 U pitanju je nova knjiga u izdanju "Catene mundi" i "Dveri Srpskih" zbornik o srpskim piscima 20 veka,izmedju ratova i slicnih stvari o kojima se malo zna. I u pitanju je preneseno znacenje. I sto je najgore ja to ne znam zbog toga sto sam brat od strica Boska Obradovica ili sto mi je ujak Vladan Glisic ili u krajnjoj liniji sto sam bio na sajmu na njihovom standu,vec sve to imas na internetu i to u vr' glave ti trebalo 3,5 sekunde da nadjes. Ovakvim majicama Dveri samo daju municiju onima koji žele da ih predstave kao negativce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Cekaj brate...ja sam jeo jednom u restoranu gresnog Miloja,molim te reci mi koliki je moj greh tu? Jel smem pisati na ovom forumu? Sad sam gotovo sigurno otpisan? (inace nisam jeo,ali planiram) Jel Vladimir Dimitrijevic od svega toga sto spominjes ista pisao na sajtu dveri ? Jel uopste pisao nesto na konto slucaja Artemije? odgovor,ne. Prema tome on je poznat meni bar kao vrsni prevodilac,imam mnoge njegove knjige,znam da ga mnogi unutar nase crkve jako postuju,iako on u npr razgovoru samnom ne promovise nesto to ce ostati tako. I ako je tako odakle im blagoslov duhovnika iz Hilandara? odakle im podrska mnogih iz nase crkve? Jel su sad i oni Artemiti? Да, ангажовали га да им преводи вероватно.... Мисли шта ти је воља, ал та је прича крајње јалова. Можда је у неком раном тренутку развоја организације та прича имала потенцијала, само што се после искомпромитовала хиљаду пута, све док се није изјаловила. Проблем је што многи памте тај период потенцијала и не желе да виде хиљаду ствари које су у суштини дефинисале целу ту причу. А Владимир Д. је битан управо да покаже да би они сарађивали са апсолутно свима, са било ким, без икаквог јасног критеријума, само да привуку што више људи. Као када су држали оно секташење од Атлантиса само да би привукли параноидне секташе да их гласају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ne kontam sta je cudno vezano za izdavacku kucu "Catene mundi"? Pa osnivaci te izdavacke kuce su ljudi iz staresinstva Dveri i pritom oni uglavnom pisu knjige i izdaju. У реду, али ко су власници, где одлази новац од продаје? А укључени у покрет су упућивани да купују и дистрибуирају књиге ове издавачке куће. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Да, ангажовали га да им преводи вероватно.... Мисли шта ти је воља, ал та је прича крајње јалова. Можда је у неком раном тренутку развоја организације та прича имала потенцијала, само што се после искомпромитовала хиљаду пута, све док се није изјаловила. Проблем је што многи памте тај период потенцијала и не желе да виде хиљаду ствари које су у суштини дефинисале целу ту причу. А Владимир Д. је битан управо да покаже да би они сарађивали са апсолутно свима, са било ким, без икаквог јасног критеријума, само да привуку што више људи. Као када су држали оно секташење од Атлантиса само да би привукли параноидне секташе да их гласају. Cekaj mislis da Vladimir D. ce im privuci mnogo ljudi? covek je postovan u nasoj crkvi,znaci imam na hardu desetinu njegovih predavanja po nasim manastirima,prevodi,pise knjige,bavi se time,dakle neko ko je jako obrazovan i priznat. Ti ko da on na sajtu pise o Artemiju i ne znam kome,ali nidje veze sta im pripisujes. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Поменуо сам форум да наведем неки оно као извор. Али заправо знам без извора да је дигао руке од Артемија и да сад сматра да је то што је Артемије направио глупост и штета. још 2006. године, сведочи Викиликс, амерички амбасадор Мајкл Полт саветовао је епископу рашко-призренском Артемију (ономе што је одбио да Бајдена прими у Дечане и ономе кога су, кршећи све каноне, сабраћа архијереји прогнали из Грачанице) да сарађује са својим „прогресивним колегама“, међу којима је био и владика Теодосије, његов бивши духовни син. http://www.vladimirdimitrijevic.com/tekst/344-cutanje-spc-2-deo.html Дакле, ликови као што је он се свађају са људима, ал користе кога треба, кад им треба. Није се он одрекао Артемија, него само није могао да се прогура довољно јер је око Артемија доста искусних гургура, и онда почео да прави своју причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 По речима људи из Двери с којима сам диванио а и по сведочанству саме дијаспоре финансије им у виду донација за покрет пристижу највише из саме дијаспоре. Потом нешто од "бизниса" са књигама. И затим од чланова и симпатизера( међу којима има и неких ситних приватника). Вероватно би били јача партија да имају јаче спонзоре и више новца. Јер овде је јасно у Србији да су најјаче партије оне које имају највише пара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 У реду, али ко су власници, где одлази новац од продаје? А укључени у покрет су упућивани да купују и дистрибуирају књиге ове издавачке куће. Iskreno sta mislis koje su to silne pare u pitanju? Evo ja sam na sajmu kupio dve knjige sveukupno mislim 600 dinara sam platio. I sto je zanimljivo jedino sam od njih dobio racun,a kupovao sam bar na 6,7 standova ponesto gde nisam dobio,to mi sad nesto zanimljivo. Vlasnici su Branimir Nesic i Bosko Obradovic imas sve ovde transparentno: http://www.catenamundi.rs/o-nama/ Od cega placaju propagandni materijal,stampanje knjiga...? U vezi drugog dela recenice ne znam,nisam u pokretu i ne znam. Ali cisto sumnjam da imaju neke vece prihode od prodaja knjiga,cak mislim da sve sto dobiju upotrebljavaju za izdavanje novih knjiga. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Cekaj mislis da Vladimir D. ce im privuci mnogo ljudi? covek je postovan u nasoj crkvi,znaci imam na hardu desetinu njegovih predavanja po nasim manastirima,prevodi,pise knjige,bavi se time,dakle neko ko je jako obrazovan i priznat. Ti ko da on na sajtu pise o Artemiju i ne znam kome,ali nidje veze sta im pripisujes. Чекај, сад нико одавде не зна ко је Владимир Димитријевић и како је пљувао најгоре по апсолутно свим аријерејима СПЦ који се у длаку нису уклапали у његову визију православља и црквених канона и Литургије, па ти треба да нам кажеш да је лик тамо неки православни публициста? Контам да ниси злонамеран, стварно, ал погледај мало боље колика је улога Владимира Димитријевића у овом задњем покушају раскола у СПЦ, који на сву срећу није успео, упркос напорима ВД и њему сличних. fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 још 2006. године, сведочи Викиликс, амерички амбасадор Мајкл Полт саветовао је епископу рашко-призренском Артемију (ономе што је одбио да Бајдена прими у Дечане и ономе кога су, кршећи све каноне, сабраћа архијереји прогнали из Грачанице) да сарађује са својим „прогресивним колегама“, међу којима је био и владика Теодосије, његов бивши духовни син. http://www.vladimirdimitrijevic.com/tekst/344-cutanje-spc-2-deo.html Дакле, ликови као што је он се свађају са људима, ал користе кога треба, кад им треба. Није се он одрекао Артемија, него само није могао да се прогура довољно јер је око Артемија доста искусних гургура, и онда почео да прави своју причу. То је мало другачија прича од оне по којој је он артемијевац... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Није артемијевац, док је био јаван форум Ихтус у последње његово време испљували су Димитријевића као некога ко се одрекао Артемија... Ali je još uvek saradnik "borbe za veru", zar ne? A Dveri daju prostora takvom "autoritetu"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука