feeble Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Има члан Васа Ладачки, он је човек пољопривредник. Али се нешто не јавља у задње време. Изгледа човек ипак ради па нема времена за форумашење.. Милан Ракић, Ђуро Станивук, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 У мом региону СВИ велики (30-50-100ха) новопечени пољопривредници су:актуелни или бивши политичари, лекари,адвокати,странци,и питај Бога ко..... Углавном улажу у засаде разног воћа и винограде...живе ко зна где а на посед долазе 3-5 пута годишње.Они су нови феудалци. Радна снага стиже углавном сезонски из града. Село је изумрло и не постоји као насеобина радно способних људи и њихових породица.Пре су то коначна боравишта остарелих, нешто као јефтини индивидуални старачки домови. A pitaj se ti i zasto su politicari navalili da ulazu u poljoprivredu? Ja cu ti reci, zato sto se tu drpa lova na veliko i bez ikakvog rada. Traktorom izores, podrljas i posejes i onda lezis 8-9 meseci ...pa onda udje kombajhn i pozanje i ti naplatis ...tj politicari .. tj seljaci .--.. Seljak radi efektivno mesec dana godisnje i da nema onih kokosaka i po nekog praseta mogao bi komotno ostatak godine da se sunca u Budvi ... kordun је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A pitaj se ti i zasto su politicari navalili da ulazu u poljoprivredu? Ja cu ti reci, zato sto se tu drpa lova na veliko i bez ikakvog rada. Traktorom izores, podrljas i posejes i onda lezis 8-9 meseci ...pa onda udje kombajhn i pozanje i ti naplatis ...tj politicari .. tj seljaci .--.. Seljak radi efektivno mesec dana godisnje i da nema onih kokosaka i po nekog praseta mogao bi komotno ostatak godine da se sunca u Budvi ... Posebno u danasnje vreme kad narod nema mnogo novca,jesti mora,tu je profit siguran... prvo su pokušavali da opterećuju farmere novim skupim tehnologijama,koje uvećavaju prihode taman za onoliko koliko je amportizacija nove opreme,tako da je farmer na pozitivnoj nuli al manje radi i sigurniji mu je biznis,dok prateća industrija sa repromaterijalima i ostalom skalamerijom sasvim lijepo profitira....,to važi za sve grane sem ratarstva za sada,mada i u njemu će da smisle nesto da izvlače pare od farmera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A Milosavlòjevic jos kaze "ne isplati se" .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A pitaj se ti i zasto su politicari navalili da ulazu u poljoprivredu? Ja cu ti reci, zato sto se tu drpa lova na veliko i bez ikakvog rada. Traktorom izores, podrljas i posejes i onda lezis 8-9 meseci ...pa onda udje kombajhn i pozanje i ti naplatis ...tj politicari .. tj seljaci .--.. Seljak radi efektivno mesec dana godisnje i da nema onih kokosaka i po nekog praseta mogao bi komotno ostatak godine da se sunca u Budvi ... Ја нигде нисам рекао да се пољопривреда не исплати српском политичару. Ја сам ти објашњавао зашто се пољопривреда не исплати српском сељаку А твоја генијана мера би пољопривреду Српском сељаку учинила још неисплативијом, а српском политичару/пијавици још исплативијом. Није у реду више да измишљаш и лажеш. Осим ако ти није зинуло за кордунове лајкове, а нисам баш сигуран колико он стварно разуме шта ти оћеш да кажеш, пошто оно што он пише каже исто што и ја. Кордун јасно каже - пољопривреда се не исплати просечном фармеру, и овај лагани начин застицање профита би олакшала политичару. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ја нигде нисам рекао да се пољопривреда не исплати српском политичару. Ја сам ти објашњавао зашто се пољопривреда не исплати српском сељаку А твоја генијана мера би пољопривреду Српском сељаку учинила још неисплативијом, а српском политичару/пијавици још исплативијом. Naravno. Ono sto ne moze da opstane na trzistu propada. Kao kada podrezujes voce, ostavlja se grana koja radja a one suve se kresu .... Kao sto ne treba Zastava da opstane ne treba ni serljak koji posle 50 godina na zamlji nista nije stvorio ... Trziste bato .... Liberalizam ... Nekome su dede ostavile EI Nis ali bi ti to sasekao kao i sve ostalo ...tako treba i sa selom ... i jos da drzava pomogne sa porezom, da ubrza proces ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Naravno. Ono sto ne moze da opstane na trzistu propada. Kao kada podrezujes voce, ostavlja se grana koja radja a one suve se kresu .... Trziste bato .... Liberalizam ... 1.Када ти неком лупиш порез од 1000 евра на њиву, тај не може да опстане на тржишту управо јер си га ти непотребно оптеретио. То није либеларизам то је социјализам, јер то онда није слободно тржиште - држава неком даје предност. 2. Када неко може да узме од државе субенцију преко политичких веза - опет није слободно тржите нити либелаиризам Још једна у низу твојих глупости и измишљотина. После 10000 постова на теми и дискусијама са мном, звонком, аурором, ивицом, јустинијаном - могао си барем да научиш шта је то либеларзиам Дакле, постоји велика разлика између оно што ти замишљаш и што стварно јесте. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 1.Када ти неком лупиш порез од 1000 евра на њиву, тај не може да опстане на тржишту управо јер си га ти непотребно оптеретио. То није либеларизам то је социјализам, јер то онда није слободно тржиште - држава неком даје предност. Ti uopste ne znas sta je porez i cemu sluzi pa cu ti ja sada objasniti. Lupis 1000 evra poreza po hektaru. Oni koji ne obradjuju zemlju placaju 1000 evra a oni koji obradjuju placaju u zavisnosti od prinosa. Sto su veci prinosi manji je porez, tako da onaj kome rodi 7 000 kg ne bi platio ni dinar vec bi ga jos subvencionisao iz onog poreza koji plate oni koji ne obradjuju zemlju. A oni kojima rodi manje od 7 000 kg zita bih naplacivao po 150 evra za svaku tonu "manjka" Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ti uopste ne znas sta je porez i cemu sluzi pa cu ti ja sada objasniti. Lupis 1000 evra poreza po hektaru. Oni koji ne obradjuju zemlju placaju 1000 evra a oni koji obradjuju placaju u zavisnosti od prinosa. Sto su veci prinosi manji je porez, tako da onaj kome rodi 7 000 kg ne bi platio ni dinar vec bi ga jos subvencionisao iz onog poreza koji plate oni koji ne obradjuju zemlju. A oni kojima rodi manje od 7 000 kg zita bih naplacivao po 150 evra za svaku tonu "manjka" Лебац ти... ко да те Лазар Крстић учио. И онда политичар који има 100 хектара, преко политичких веза покупи сав тај порез..ко што данас купе субвенције. генијалан пла, перо којоте. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Лебац ти... ко да те Лазар Крстић учио. И онда политичар који има 100 хектара, преко политичких веза покупи сав тај порез..ко што данас купе субвенције. генијалан пла, перо којоте. Ne nego ce da daju subvencije dzabalebarosima koji nece da zaliju possejano ... ili jos gore nece ni da seju ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ne nego ce da daju subvencije dzabalebarosima koji nece da zaliju possejano ... Опет измишљаш имагинарне џебалебароше.. . ) Па докле више бароне, докле? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Опет измишљаш имагинарне џебалебароше.. . ) Па докле више бароне, докле? Milosavljevicu upravo takve kao sto si ti ... Takvi kao ti koji sede na dve stolice i hrane se na selu mogu i da "volontiraju" i tako da onemogucavaju da nadje posao neko ko ne sedi na dve stolice vec samo na jednoj ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Milosavljevicu upravo takve kao sto si ti ... Takvi kao ti koji sede na dve stolice i hrane se na selu mogu i da "volontiraju" i tako da onemogucavaju da nadje posao neko ko ne sedi na dve stolice vec samo na jednoj ... Дакле ти би мене да опорезујеш а ја немам ни трунку моје земље? ) Ја сам мислио да је џебалебарош неко ко не ради ништа, али изгледа да је џебалебарош и онај ко ради л га не плаћају. ) па онда јеси у праву, многи сељаци су џебалебароши, раде а не могу да састева крај са крајем... права џебалебаршка екипа ) А од кад до кад је теби вредноме радно време када си радним данима на форуму у 12 - 13-14 -15 х oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Дакле ти би мене да опорезујеш а ја немам ни трунку моје земље? ) Ја сам мислио да је џебалебарош неко ко не ради ништа, али изгледа да је џебалебарош и онај ко ради за искуство, све сами правници на пракси - џебалебароши ) Духовит си момак, много. Nisam ja duhovit nego ste vi, seljaci u gradu, mlinski kamen na vratu Srtbiji, unistavate i selo i grad odjednom.... Vi ste veci teret za srbiju nego svi politicari skupa, od rata na ovamo ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Највише ми смета овде што нема конструктивних разговора. Ово је све пресипање из шупљег у празно и нико ништа није сазнао нешто ново. Милосављевић је отворио лепу тему. Ђуро Станивук је поставио лепо питање. Ни на шта није одговорено или дат неки савет, него свако тера своју политику, иако нису ухватили алатку у руке и обрађивали земљу. Уместо да људи који имају искуства, одговарају на питања. Овде смо дошли до тога, да на већини тема одговарају људи који немају искуства, него су прочитали о томе. То је као тема "питајте свештеника", а одговарају људи који нису свештеници (дао сам само пример). Лепо би било чути информације из прве руке, тј од паора коме је то животни посао. Управу си треба нешто конкретније. Највеће мане форума јесу препуцавају људи скоро на сваку тему. Ја сам брате дао конкретан одговор скоро буквално са цифрама и даље стојим иза тога! Било би ми драго да неко каже другачије од мене и да ми објасни зашто ја мој предлог није добар. Не можеш разумети сељака гледају само цифре и бројке, а овде је највише баш таких коментара, пишу људи који су видели обрадиву земљу кроз прозор аута и нешто су прочитали на интернету па су покупили сву памет овог света. Сад да кажем нешто и за субвенције и протесте сељака. У највећем броју случајева а једна пример знам лично блокаду путева су радили велики земљопоседници, који имају по 500 хектара земље које обрађују а немају ни једног запосленог. То би волео да ми неко објасни, како може један човек да обради 500 хектара земље? Ту је исто велики проблем добију велике субвеницје на црно запосле пар људи буквно за цркавицу а још не плате држави никакав порез. А људи који блокирају цесту су на црно запослени и једном приликом полиција је покупила личне карте од неколико сељака који су блокирали цесту и увидом у катастар се утврдило да те особе или немају ни парче земље или имају јако мало површину. Који је интерес да блокира пут сељак који нема земље и који не добија субвенције? Интерес је његовог газде да за пар година исплати трактор од пола милиона евра и сличне ствари... И био сам присутан кад је један такав велепоседник угостио једну особу из покрајинске "владе" и на растанку му дао одредјену своту новца. Ту лежи велики зекан, систем ѕа субвенцију је опет направљен да би се новац прао и враћао политичарима. Поштени сељак је по ко зна који пут опет намагарчен и једва да добије мало сурутке док кајмак годинама скупљају исти људи-породице. Само уједињавањем и заједничком производњом се сељаци могу спасити а земља да се не продаје ни под којим условом! Млађони, DYNABLASTER, Ђуро Станивук and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука