nana Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Милосављевић, on 22 Oct 2013 - 15:41, каже: Распитао сам ти се за пшеницу. Улаже се око 600-700 евра у хектар пшенице, роди ти између две и шест тона зависи од године и земље - уради опет рачуниц, сабери и одузми. Па ћеш да видиш колико се исплати. Nije izmedju 2 i 6 vec sest, a samo u Srbiji je "izmedju" jer seljaci nece da rade.... A zarada je oko 900 evra po hektaru, oko 150 % a tebi je malo .... a za dan-dva poslòa po hektru .... Је не знам да ли су ово тачне рачунице ал, пошто се у даљем разговору ниједан од вас није успротивио и негирао, узмам их за тачне и сад рачуница мене пеМзионисаног музичара: прва година производње: 1 хектар= 700е улагања= 900е зараде (= 150% зараде) друга година производње: 1 хектар=700е. улагања=900е зараде (= 150% зараде) Питање, пре свега за неког ко зна прос` рачун да срачуна (не искључујем @МИлосавњевић & @Crveni Baron) 1.Од којих пара улажем 700е у другој години производње? 2.Колико је моја добит у првој години производње ? 3.Од којих пара плаћам годишњи порез,осигурање за тај хектар и остало редовно одржавање (бар одржавање машина и мене у исправном стању до следеће године) 4.Од којих пара и колико улажем на даље у осавремењивање и проширење тако профитабилне своје делатности? Хвала Ђуро Станивук and feeble је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Да се сви лепо покупите назад у Србију, па образовање које су вам Грађани Србије обезбедили да им вратите. Слабије да би ребнуо. Тражио бих ја вама сваки динар од образовања који је потрошен на вас из касе буџета републике да вратите. Смешан си. У области образовања задњих 30 година матична држава ме није научила ни мало слово "а". Шта ја уопште тражим овде?! nana је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ти можеш да причаш твоје замишљене визије до ујутру, овде ти је гомила људи објаснила да та твоја гледања живота на селу нису исправна нити тачна. А јел би ребнуо порез гастабајтерима, који су се школовали од пореза грађана Србије а стварају ГДП странцима? Да се сви лепо покупите назад у Србију, па образовање које су вам Грађани Србије обезбедили да им вратите. Слабије да би ребнуо. Тражио бих ја вама сваки динар од образовања који је потрошен на вас из касе буџета републике да вратите. Seljaci kod nas slabo rade jer ne placaju nikakav porez te mogu da cekaju kisu da im zalije useve. Kada bi znali da ih ceka porez gledali bi itekako da im rodi svake godine 7 000 kg zita a ne 2 000 .... U ovome je tajna zapada i njihovog uspeha. Imas porez koji moras da platis i naravno prvo da ga zaradis. Porezom se regulise sve u jednoj drzavi. Problem je sto srbija polako tek postaje drzava ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Питање, пре свега за неког ко зна прос` рачун да срачуна (не искључујем @МИлосавњевић & @Crveni Baron) 1.Од којих пара улажем 700е у другој години производње? 2.Колико је моја добит у првој години производње ? Milosavljeviceve cifre su upitne. Koliko treba ulaganja po hektaru psenice ja ne znam, evo omamo otkupnu cenu, 16-20 din po kilogramu a rod je bio 7 000 kg po hektaru. To je oko 1000 evra . I maravno da sa 2 ha neko nece imati nista i ne moze da ima i ne bi nista imao nigde na svetu. Treba napraviti tako da oni koji ne obradjuju zemlju a ima ih koliko hoces po Srbiji, nasledili su zemlju a zive u gradu, placaju debeo porez i da se sa porezom nateraju da prodaju tu zemlju onima koji sive na zemlji a imaju 2 ha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Evo nasao sam: Za setvu pšenice jesenas je trebalo izdvojiti 25.600 dinara po hektar - Znaci za psenicu zarada nije 150% vec 300% Pogresio sam ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Paorske muke Za setvu pšenice jesenas je trebalo izdvojiti 25.600 dinara po hektaru, odnosno 48 odsto više u odnosu na 2007. godinu. Troškovi prolećne setve, i pored pada cena semena suncokreta, soje i šećerne repe takođe beleže rast. Tako je, recimo, seme kukuruza, ratarima najinteresantnije kulture, skuplje u odnosu na 2007. godinu za trećinu, a slična je situacija i sa đubrivom NPK i pesticidima. Uprkos tome što je u ovogodišnjem agrarnom budžetu za regresiranje kupovine semena, đubriva i dizel goriva izdvojeno 13,3 milijarde dinara to neće mnogo olakšati muke paora. Utoliko pre što je regres namenjen samo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, koja obrađuju do 100 hektara i koja su izmirila dugovanja Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje za prošlu godinu. - See more at: http://www.danas.rs/vesti/ekonomija/za_setvu_kukuruza_62000_dinara_po_hektaru.4.html?news_id=156825#sthash.HprXDMZJ.dpuf Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 A na istom mestu sam nassao i ovo: Prema rečima Maleševa cene poljoprivrednih proizvoda izazivaju najveće nezadovoljstvo ratara. „Niko ne može da opravda cenu kilograma kukuruza koji sada košta osam dinara i slabo se prodaje, a lane je bio 16 dinara. Nema kupaca ni za pšenicu iako je cena pala na samo 11 dinara po kilogramu, (prošle godine kilogram je koštao 24 dinara). Ništa bolja situacija nije ni sa mlekom koje je lane otkupljivano po ceni od 30 do 35 dinara, dok se sada ne može prodati“, komentariše Malešev. - See more at: http://www.danas.rs/vesti/ekonomija/za_setvu_kukuruza_62000_dinara_po_hektaru.4.html?news_id=156825#sthash.HprXDMZJ.dpuf Znaci zito je otkupljivano po 24 dinara a ne 16... Sto znaci: 24 x7000 = 168 000 dinara po hektaru a ja sada ve znam koji je kurs evra .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ove godine je zito otkupljivano za 16 dinara Znaci kad odbijes sve troskove otprilike ti je po hektaru neto zarada 200 evra Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Смешан си. У области образовања задњих 30 година матична држава ме није научила ни мало слово "а". Шта ја уопште тражим овде?! Ајде не примај се, то је чиста провокација да покажем барону колико му је аргумент за порезе глуп. Наравно да не мислим да СТВАРНО треба да враћате паре. Питање, пре свега за неког ко зна прос` рачун да срачуна (не искључујем @МИлосавњевић & @Crveni Baron) 1.Од којих пара улажем 700е у другој години производње? 2.Колико је моја добит у првој години производње ? 3.Од којих пара плаћам годишњи порез,осигурање за тај хектар и остало редовно одржавање (бар одржавање машина и мене у исправном стању до следеће године) 4.Од којих пара и колико улажем на даље у осавремењивање и проширење тако профитабилне своје делатности? До забуне је дошло јер се барон фокусирао само на једну ствар '- пшеницу. Он човек узима прави неке своје имагинарне рачунице које немају везе са реалношћу, и онда хоће да дискутујемо о томе. И ја не могу да обарам сваку његову тврдњу коју он убаци, измисли јер је видое негде прочитао нешто на интернету. Немам живаца ја за то. Поента је да је сељачки живот поприлично тежак и да нема зараде како он тврди. А када му ја кажем податке, њему су моји подаци упитни. Више верује цитатима на интернету, да је у хектар пшенице 250 евра довољно уложити. А пошто су рекли за сетву, вероватно нису рачунали жетву, вероватно нису ни нафту, нити остале трошкове. Вероватно су рачунали само семе и можда пестициде. Ал шта ја теби да причам ти знаш колико твоје комшије троше на пшеницу, иди њих па питај. Ја знам колико моје троше...и колико је мој ћале трошио док смо садили пшеницу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Evo nasao sam: Za setvu pšenice jesenas je trebalo izdvojiti 25.600 dinara po hektar - Znaci za psenicu zarada nije 150% vec 300% Pogresio sam ... Податак је тачан али пише за сетву. Заборавио си да се пшеница штити пестицидима 4 пута после сетве и да жетва исто тако кошта. Када све сабереш дођеш на 600 евра по хектару улагања у пшеницу. Ја знам да ти је тешко да прихватиш да ниси у праву, али молим те, немој да манипулишеш подацима - да би на привид изгледало да си у праву, ниско је то. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Znaci za psenicu zarada nije 150% vec 300% Мени стварно није јасно зашто наша пропала држава регресира производњу која доноси 300% зараде. Мислим да и много других држава регресира житарице....нешто ми ту не штима,очигледно пропуштамо неки битан податак... . I naravno da sa 2 ha neko nece imati nista i ne moze da ima i ne bi nista imao nigde na svetu. Један хектар је узет као јединица мере.Број хектара не угрожава основну рачуницу и пропорцију већ само повећава цифре са којима се рачуна..... 1х?= ?, 10х?=??????????, 30х?= ............ Ко је толико велики да улаже ( земљу,куповину земље,куповину потребних машина и опреме,систем за наводњавање,свој рад..у вишегодишњу производњу нечега ( и на 50 ха ) ако је осцилација цене његовог производа и преко 100%.. ( 26-11- ?-) У мом региону СВИ велики (30-50-100ха) новопечени пољопривредници су:актуелни или бивши политичари, лекари,адвокати,странци,и питај Бога ко..... Углавном улажу у засаде разног воћа и винограде...живе ко зна где а на посед долазе 3-5 пута годишње.Они су нови феудалци. Радна снага стиже углавном сезонски из града. Село је изумрло и не постоји као насеобина радно способних људи и њихових породица.Пре су то коначна боравишта остарелих, нешто као јефтини индивидуални старачки домови. Милан Ракић, Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 У мом региону СВИ велики (30-50-100ха) новопечени пољопривредници су:актуелни или бивши политичари, лекари,адвокати,астранци,и питај Бога ко.....Углавном улажу у засаде разног воћа и винограде...живе ко зна где а на посед долазе 3-5 пута годишње.Они су нови феудалци. Радна снага стиже углавном сезонски из града. Село је изумрло и не постоји као насеобина радно способних, људи и њихових породица. Управо, обарање цене земље и бароново лупање пореза на земљу сељацима би само појефтинило земљу за људе који имају пара и оставило људе на селу без било какве зараде од земље коју су њихови дедовим њима оставили. , принуђени да је продају за мало пара - јер порезе не би могли да плаћају, давали би зељу шаком и капом... а ту земљу би узимали политичари. Идеја да се опорезује земља па да се паре дају вредним сељацима, исто тако не би вредела, јер би те паре опет добили ти адвокати, политичари и слични који саде винограде који би се за субенције изборили преко политичких веза. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Niije fer očekivati sa ukupno 5 dana rada na nekoj njivi da se obezbijediš materijalno za čitavu godinu А осталих 360 дана се пландује, по бањама, морима и осталим планинама... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ja sam protiv poreza,dosta više tih poreza,za koga to ide,za ovu birokratiju,e ne bi od mene dobili,prije bi crkli od gladi... ja mislim da treba primjeniti radikalnije poteze u poljoprivredi,kad sam već pomenuo birokratiju,ne trebaju na mskupe švabske mašine,čemu da rasipamo sredstva,lijepo tu gospodu iz kancelaarija angažujemo malo za dobrobit društva,npr. ovako: миркан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Лепо би било чути информације из прве руке, тј од паора коме је то животни посао. Ja брате све што преносим преносим од паора који су око мене јер се и ја спремам на воћарство, већ сам причао о томе. Одговарм колико могу, све што знам, а шта не знам имам кога да питам, само преко терасе да се раздерем. Ja sam protiv poreza,dosta više tih poreza,za koga to ide,za ovu birokratiju,e ne bi od mene dobili,prije bi crkli od gladi... Веровао или не то ти је једна од основа либералног капитализма. Што мање бирократије, што мање мешање државе у пословање. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука