ego Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Са друге стране, суштински део књиге др Матуновића је разговор који је водио са Брозом када је овај био у благо припитом стању, током Новогодишње ноћи на дочеку 1976. године. Тада је овај рекао свом личном лекару: "Ако мислите да ме познајете и да знате ко је Тито, Ви се грдно варате. Знам да од почетка желите да сазнате све о мени. Свестан сам и тога да више знате од других, али Ви ипак не знате ко је Тито, нити ћете то икада сазнати. Тита нико није упознао, нити ће упознати. Престаните да се бавите мојом личношћу. Пошто сте дошли до неких сазнања, тиме се задовољите. Задржите се на томе, јер то ће бити боље за обојицу... Ја сам Фауст, докторе. Ето, сад знате ко сам. Не само доктор Фауст Гетеа, него Фауст свих Фауста...". .mislise. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Necemo mi skorije saznati ko je bio Tito. Tvrde Britanci da je njegovo jahanje bilo aristokratsko i da se takvo drzanje, stav ucili plemici. Kazu, kada je nemacki predsednik dolazio u posetu Titu, obavestajni krugovi su mu govorili ,,Ne gledati Tita duze od 6 sekundi u oci, i ne dopustite da Vas zagrli"..... e sad malo ima istine, malo vise se doda iz zelja da se Titu pridodaju neke vanljudske sposobnosti, ali za mene MRACAN, TAJANSTVEN, harizmatican..... FAUSTican Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Mislim da je Broz i ranije u Prvom Svetskom Ratu činio zločine, i to prema srpskom stanovništvu, ali prosto ne mogu se sem senzacionalističkih natpisa po štampi i internetu, o ovome naći podaci. Био је припадник 25. пуковније 42. вражје дивизије која је чинила злочине по Мачви у I светском рату... Е сад` да ли је и он то радио или не, не знам... Иначе на овим одредницама нема помена о томе, али мислим да је Дедијер то помињао на основу неке Брозове забелешке, да је био у поменутој јединици/цама... Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ja sam naišao na podatak da je bio zatvaran u Petrovaradinskoj tvrđavi kao austrijski vojnik, jer je silovao srpkinje. Pitanje je? Čovek je prava misterija i toliko godina nakon smrti. I sve oko njega je obavijeno velom misterije. Njegova udovica Jovanka mal te ne nije 30 godina izlazila van okrilja svoje vile na Dedinju. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Ja sam naišao na podatak da je bio zatvaran u Petrovaradinskoj tvrđavi Ево га овде! Мислим тог податка, не Тита Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Nikakve misterije oko Tita nema, sve se zna o njemu. To su samo tripovi, te odavde je, te odande je ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Evo sa stranica foruma Krstarice šta je zapravo taj famozni pisac objavio "Nakon toga Ambroz će biti uhapšen od strane vojnih vlasti zbog silovanjajedne Srpkinje u selu Majur u okolini Novog Sada. Za ovakva dela subile predviđene i najteže kazne, jer je vojnicima Austro-Ugarske nateritoriji Srbije bilo sve dozvoljeno, i da siluju žene i ubijajucivile, međutim na teritoriji carstva ovakve stvari su bile strogozabranjene, čak i prema Srbima. Ipak Ambroza će umesto krivičnoggonjenja, za kaznu poslati na istočni front, jer im je ovakav vrsanobaveštajac bio i te kako potreban." http://forum.krstarica.com/showthread.php/276148-Ko-je-TITO-Titovi-ratni-zlo%C4%8Dini-u-Ma%C4%8Dvi-Podrinju-i-%C5%A1ire-1915 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Некада се у школи учило да је био затвроен јер није хтео да ратује против Срба, чак да је мислио да пребјегне, па је по казни послат на Источни фронт. А тамо кад је био заробљен није хтео да се придружи добровољцима који су слати на Солунски фронт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Волео бих да са форумашком братијом и сестрама продискутујем гледе улогe "највећег сина наших народа и народности"! Бојим се да смо склони у великом броју случајева да за све наше поразе окривимо тог човека ad hominem. Стога отварам ову тему са намером да покушамо једни другима да изнађемо одговоре, где је конкретно овај човек "закинуо" нас да будемо "мањи" хришћани, него то ми по свом позвању јесмо! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Значи нико... На теми о ослобођењу града Београда, поједини су у својим наступима сеирили гледе жртава југословенских и јединица Црвене Армије. Проглашаваху такве активности некаквом "новом окупацијом"! Ако је и тако, не оспоравам ничији поглед на свет,али питам, где смо ту ми, колика је ту наша улога... Колико смо се понизили, или пак понели? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Тита сматрам кривим за следеће ствари: - Милитантни антитеизам. Насилно су људе убеђивали да Бог не постоји. То не би било толико успешно да је сам народ био чврсто верујући. Али је крив великим делом. - Антисрпска делатност. Ос свих народа највише је Србима било забрањивано да иду у цркву. Срби нису имали право на свој национални понос и идентитет. Србија је једина подељена на покрајне, што је касније створило плодно тло за мутацију тих покрајна у републике,као и разне друге негативне појаве. Срби су били најбројнији на Голом отоку као затвореници. Прећуткивање и заташкавање злочина над Србима од стране Хрвата и "Бошњака". ... - Злочини и насилништво над сељацима и неистомишљеницима. Многи невини људи су страдали после рата без разлога. Било је доста монтираних суђења и пресуда. Голи оток сам већ поменуо. Отимање хране и имовине од сељака да би се развијали градови. ... - Стагнирање у развоју државе. СФРЈ је 60-их год. прошлог века била доста напредна, чак напреднија од Јапана у то време(ако сам добро запамтио деценију). Али касније се стало и стагнирало. Није се одвајало за унапређивање, амортизацију. Што је касније довело до неконкурентности наших производа. - Идолатрија и испирање мозга младима и свим грађанима. Тито је од себе направио идола. Човека који не може да погреши, за којег нема замене. Захваљући коме је све направљено и урађено... Последице тога су биле катастрофалне, поред тога што нису биле тачне. - Небрига за државу после њега. Тито ништа није урадио како би осигурао сигурнију будућност СФРЈ после његове смрти. Није оставио наследника(као Фидел Кастро нпр.) него папазјанију у коју (мислим да) ни он највероватније није веровао. Концепт мењања представника који је преузела и ЕУ, где се ипак зна ко(су) је главни. Тако смо дошли до цепања и решавања, нажалост крвавог, старих дугова са суседима. Оно позитивно код Тита је следеће - Одвајање од Стаљина. Тито се одвојио не само од државног утицаја Стаљина и СССРа, него и од саме његове политике и филозофије. Тако је сачувао и себе и државу од погубног утицаја и искоришћавања од стране Стаљина. Омогућио самосталност државе на веома ризичан начин. Касније се Тито скоро потпуно одвојио од комунистичког тоталитаризма. Народ је био слободан као ни један са КП на власти. - Оснивање Покрета несврстаних. Оснивање овог покрета је предобра ствар. Толико добра да смо заиста били независни и самостални, доста утицајни и важни у свету, добри и неопходни и Истоку и Западу, и самим несврстаним државама. Пријатељи целом свету. Та позиција је доносила огроман, огроман капитал, углед и напредак држави. - Обнова и изградња земље. Држава се зе време Тита брзо обновила и изградила. Цела земља је била пуна фабрика, предузећа, обрадивог земљишта, асфалтирана... - Висок стандард, социјална сигурност и радничка права. За време Тита се заиста добро живело. Стандард је био висок, радници су реално имали права и сигурност, често су то и злоупотребљавали. Нико није гладовао. У пензију се ишло на време. Трошило се и градило у исто време од примања. Наравно да је тај стандард делом био вештачки висок због гурања новца са стране. Али кога то брига - Углед државе и председника. СФРЈ и Тито су имали светски углед. Са пасошем се могло путовати скоро по целом свету(о чему сада сањамо) и радити. Тито је, као представник земље, био доста поштован. Свуда лепо и срдачно дочекан Толико да је на својој сахрани сабрао највећи број државника са свих страна света. То значи да је заиста био величина(у политчком смислу) релано, а не само у главама југословена које су "испиране". Сам Бог ће извагати добро и лоше и пресудити Титу. Учинио је доста лоших ствари(за нас), али и доста добрих(у свету). Углавном је био миротворац и против насиља и рата. Мирио је завађене стране. Колико је све то било искрено, шта је било заташкивано што се не зна... Бог само зна. NemanjaVa, Лидија Миленковић, Ђуро Станивук and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Тита сматрам кривим за следеће ствари: - Милитантни антитеизам. Насилно су људе убеђивали да Бог не постоји. То не би било толико успешно да је сам народ био чврсто верујући. Али је крив великим делом. - Антисрпска делатност. Ос свих народа највише је Србима било забрањивано да иду у цркву. Срби нису имали право на свој национални понос и идентитет. Србија је једина подељена на покрајне, што је касније створило плодно тло за мутацију тих покрајна у републике,као и разне друге негативне појаве. Срби су били најбројнији на Голом отоку као затвореници. Прећуткивање и заташкавање злочина над Србима од стране Хрвата и "Бошњака". ... - Злочини и насилништво над сељацима и неистомишљеницима. Многи невини људи су страдали после рата без разлога. Било је доста монтираних суђења и пресуда. Голи оток сам већ поменуо. Отимање хране и имовине од сељака да би се развијали градови. ... - Стагнирање у развоју државе. СФРЈ је 60-их год. прошлог века била доста напредна, чак напреднија од Јапана у то време(ако сам добро запамтио деценију). Али касније се стало и стагнирало. Није се одвајало за унапређивање, амортизацију. Што је касније довело до неконкурентности наших производа. - Идолатрија и испирање мозга младима и свим грађанима. Тито је од себе направио идола. Човека који не може да погреши, за којег нема замене. Захваљући коме је све направљено и урађено... Последице тога су биле катастрофалне, поред тога што нису биле тачне. - Небрига за државу после њега. Тито ништа није урадио како би осигурао сигурнију будућност СФРЈ после његове смрти. Није оставио наследника(као Фидел Кастро нпр.) него папазјанију у коју (мислим да) ни он највероватније није веровао. Концепт мењања представника који је преузела и ЕУ, где се ипак зна ко(су) је главни. Тако смо дошли до цепања и решавања, нажалост крвавог, старих дугова са суседима. Оно позитивно код Тита је следеће - Одвајање од Стаљина. Тито се одвојио не само од државног утицаја Стаљина и СССРа, него и од саме његове политике и филозофије. Тако је сачувао и себе и државу од погубног утицаја и искоришћавања од стране Стаљина. Омогућио самосталност државе на веома ризичан начин. Касније се Тито скоро потпуно одвојио од комунистичког тоталитаризма. Народ је био слободан као ни један са КП на власти. - Оснивање Покрета несврстаних. Оснивање овог покрета је предобра ствар. Толико добра да смо заиста били независни и самостални, доста утицајни и важни у свету, добри и неопходни и Истоку и Западу, и самим несврстаним државама. Пријатељи целом свету. Та позиција је доносила огроман, огроман капитал, углед и напредак држави. - Обнова и изградња земље. Држава се зе време Тита брзо обновила и изградила. Цела земља је била пуна фабрика, предузећа, обрадивог земљишта, асфалтирана... - Висок стандард, социјална сигурност и радничка права. За време Тита се заиста добро живело. Стандард је био висок, радници су реално имали права и сигурност, често су то и злоупотребљавали. Нико није гладовао. У пензију се ишло на време. Трошило се и градило у исто време од примања. Наравно да је тај стандард делом био вештачки висок због гурања новца са стране. Али кога то брига - Углед државе и председника. СФРЈ и Тито су имали светски углед. Са пасошем се могло путовати скоро по целом свету(о чему сада сањамо) и радити. Тито је, као представник земље, био доста поштован. Свуда лепо и срдачно дочекан Толико да је на својој сахрани сабрао највећи број државника са свих страна света. То значи да је заиста био величина(у политчком смислу) релано, а не само у главама југословена које су "испиране". Сам Бог ће извагати добро и лоше и пресудити Титу. Учинио је доста лоших ствари(за нас), али и доста добрих(у свету). Углавном је био миротворац и против насиља и рата. Мирио је завађене стране. Колико је све то било искрено, шта је било заташкивано што се не зна... Бог само зна. Ево, брат Игњатије је први "повукао лопту" и рекао шта мисли о постављеном питању... Са њим се не слажем у следећем, а по тачкама: - убеђивали људе да Бог не постоји! У реду, али онај који верује, и који је (још боље) литургијски кршћанин, овак`а прича не "пије воду", - гледе става бр. 2. се донекле се слажем. Дакле, јесу Републику Србју поделили на покрајине и све што "хармонизује" тај чин, али, лично, не сматрам Броза кривцем за то, но наше, српске кадрове... - апсолутно се слажем, с` тим што бих додао примедбу, да није Броз чупао бркове, нити је контролисао шта се и како се по селима спроводи "кампања", него су опет, неки експоненти нашег националног корпуса то радили! - о идолатрији, култу личности, непостојању идеје "и после Тита-Тито" и сличним стварима-излишно је и говорити! Игњатијеву афирмацију Брозове делатности на овим нашим, а и шире, просторима-потписујем! Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Де ископа ову најскупљу тему, ово се поставља само за Дан младости. Ко кад би неко поставио тему о педерима, а да се не спрема никаква парада Милан Ракић, Баба, Oglo and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Pa jado moj Ти рече! При томе не знаш ни ко сам ни шта сам! Ал` добро-хвала на квалификацији! Иначе, многе мајке се питају... Ничијој не бих давао ексклузивитет! Ако желиш-буди конкретан. ако ли не-заобиђи тему, премда ти не могу забранити! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Ти рече! При томе не знаш ни ко сам ни шта сам! Ал` добро-хвала на квалификацији! Иначе, многе мајке се питају... Ничијој не бих давао ексклузивитет! Ако желиш-буди конкретан. ако ли не-заобиђи тему, премда ти не могу забранити! Ja ne vidim šta ima na jednom hrišćanskom forumu da se diskutuje o jednoj lićnosti koja je otelotvorenje zla i pogibelji srpskog naroda. Svaka rasprava o Nepomjaniku je izlišna p.s. Druže Tito nešto bi te pito, gde je naše sa tavana žito Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука