Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Нису тебе терали из Цркве па мислиш да нису никога. Иди бегај, немој се брукати за овакве ставове. Лично сам доживео да ме терају из Цркве као клинца. "Марш одавде!" "Шта радиш ти овде!" " Немој други пут да сам те затекао овде Нису! Признајем! Немам разлога да лажем! Ја сам Цркви пришао почетком 90-их када то већ никога није интересовало, и нисам имао проблема гледе тога, иако сам чак био питомац војне школе...И чак певао у црквеном хору.. И нико ме, никада ништа није питао гледе тога... А тебе бих молио да са нама поделиш твоја ружна искуства, када и како су те терали из Ц/цркве (зграде или Народа Божијег), како су те "марширали" и како је Броз крив свему томе... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 I da Tito je najkrivlji za sadasnje stanje na Kosmetu,davao je siptarima u znaku bratstva i jedinstva zemljista a Srbe preusmeravao dalje,doseljavao siptare,pretvarao manastire u muzeje... Hram sv.Save na vracaru je bio znate sta? Parking za clanove partije. I njegova deca su najkrivlja za sve ove krvave ratove 90tih,jer su upravo oni izdanak komunista,dobro je Nikola Kojo to u lepa sela lepo gore objasnio. I sto se ekonomije,lepog zivota,para tice citao sam mnoge koji tvrde da je Tito umro u najboljem trenutku jer da je poziveo jos koju godinu vrlo moguce da bi svi oni krediti koji su dosli za naplatu ucinili da Tito prodje kao i drug mu Caucesku. Пг, NemanjaVa, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Не видим потребу да се мени импутира некаква прича о Брозу, заверама и сличним сочињенијима... Пре, ако већ хоћете да ме "заје...те", онда се погледајте у огледало и видите где су вам родитељи учили школу, озидали дом, сачинили породицу... Након тога дозвољавам "личну причу"... До тада-мало се преиспитајте! Ne sporim to da se neko vreme lepo živelo (od kraja sedamdesetih do kraja osamdesetih), mada ni tada nije bilo idealno jer ljudi imaju psihološku potrebu da idealizuju prethodne periode svog života. Problem je politika (socijalna, ekonomska, duhovna itd) koja je bila pozadina te priče. U vrhu te priče je svakako Ćopavi. Nije on kriv ako je neka komunjara negde tukla nekog seljaka u Donjem Brijanju, ali je kriv kao jedan od konstruktora politike koja je to batinjanje imala za posledicu. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Imas u knjigama Milane kad su decu dovodili roditelji da se priceste nedeljom na liturgiju da su profesori dolazili u portu i terali decicu da jedu slaninu ili piju mleko da ne bi mogli da se priceste. Za slavljenje slave je odlazila glava,jednostavno lako je ti sto kazes mogao je svako,mogao jeste,ali sutra se zna da bi neko ko je to video otisao u sekretarijat i prijavio druga x da je slavio slavu. A onda bi taj bio u onoj bedi posle drugog svetskog rata uskracen mnogo cega,znam kroz primer moga dede. Nasi svetitelji Ava Justin,sveti vladika Nikolaj su zrtve komunistickog terora. Cinjenica je da je vise Tito odnosno njegova partija pobila Srba nego Adolf Hitler i nacisti. Srpska crkva je stradala dok svaku drugu je mnogo manje tlacio. I sve su to cinjenice o kojima je sud itekako dala istorija,ko ima usi... i za ende Да брате Милоше, али није Броз стајао на сеоској раскрсници и "бранио" деци да се причесте, но су то чинили припадници нашег народа... И ти учитељи су терали децу да на Велики Петак једу сланину (посведочио ми очух), а не Броз! И не оспоравам десетине ваших оваквих прича...Нити браним један идиотски систем. Дапаче! Али не могу да "сварим" да и дан данас, 2 деценије након свега, за све наше националне поразе окривљујемо човека који је "умрео" пре "тма" година... А где смо ми били све то време!? Ми који себе зовемо кршћанима! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Ne sporim to da se neko vreme lepo živelo (od kraja sedamdesetih do kraja osamdesetih), mada ni tada nije bilo idealno jer ljudi imaju psihološku potrebu da idealizuju prethodne periode svog života. Problem je politika (socijalna, ekonomska, duhovna itd) koja je bila pozadina te priče. U vrhu te priče je svakako Ćopavi. Nije on kriv ako je neka komunjara negde tukla nekog seljaka u Donjem Brijanju, ali je kriv kao jedan od konstruktora politike koja je to batinjanje imala za posledicu. Mene čudi šta uopšte imam da objašnjavam na jednom hrišćanskom forumu zašto je Nepomjanik negativna istorijska ličnost. Svakom hrišćaninu i srbinu trebalo bi da je jasno da je komunizam, naročito u našoj režiji zlo. Bez uvrede za bilo koga, ne znam šta bih da kažem u odbranu načela i mehanizma na kojima je taj sistem počivao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Hram sv.Save na vracaru je bio znate sta? Parking za clanove partije. Није! Био је паркинг ГСП-а Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Znam da je bio i parking gspa ali i funkcionera partije ali nije ni bitno,bitno je da je to bio parking,a da su manastiri bili istorijski muzeji. Da oni manastiri koji su opstajali su cesto bili bez osnovnih sredstava za zivot itd itd itd. Ako je poenta teme da pricamo o srpskom narodu,mozemo. Srpski narod je lud i glup bio,poleteo je za ideologijom,kriv je sto su mnoge stvari prolazile kako su prolazile a kriv je i sto se o jednom Titu i dalje prica o superlativu,medjutim to Broza ne amnestira ako nista nije ucinio,onda je bar dopustao mnoge stvari,bar je za to kriv najmanje,ali ima mnogo vece njegove krivice tu. I da se razumemo ja sam rodjen 7 godina posto je on umro,tako da ne mogu da odgovorim na to pitanje gde smo tad mi bili,ali bilo je i tada ispravnih Srba koji su ili prolazili kroz golgotu ili imali srecu da ostanu neprimeceni. Милан Ракић, NemanjaVa and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Mene čudi šta uopšte imam da objašnjavam na jednom hrišćanskom forumu zašto je Nepomjanik negativna istorijska ličnost. Нико ти брате нити тражи да објашњаваш! А што се тиче Милошевог става, до сада - потписујем! У томе, сматрам, и јесте ствар! Колико су наши стари хтели/смели/могли-а колико су се сакривали иза тога и остваривали ситне уступке! О томе је реч! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Нису! Признајем! Немам разлога да лажем! Ја сам Цркви пришао почетком 90-их када то већ никога није интересовало, и нисам имао проблема гледе тога, иако сам чак био питомац војне школе...И чак певао у црквеном хору.. И нико ме, никада ништа није питао гледе тога... А тебе бих молио да са нама поделиш твоја ружна искуства, када и како су те терали из Ц/цркве (зграде или Народа Божијег), како су те "марширали" и како је Броз крив свему томе... Причао сам овде већ више пута. Већ ми је непријатно то све да понављам. Претходно су била времена када тако нешто говориш испада да се дуваш а данас кад то говориш испада да измишљаш. Из Цркве из храма, удбаш (Титин да чији је), тим речима које сам навео. Замисли ти кад се неко тако обраћа детету које то последице има, ајде мало примените те ваше патетичне осјете и на мене грешнога нисам ни ја буква. Са свима се саосећате само са својима слабо. Да ли смо ми своји? Да ли смо једно у Христу? А поп Бог душу да му прости, побего, побего са литургије, пред крај литургије шмугно из цркве. Толико је то било безазлено да је поп побего. Човек од 50 и кусур година. Кога је тај исти удбаш приводио и малтретирао небројено пута. Да бих ја данас слушао како се све то није дешавало. Немојте људи грешити душу. Брука је. javor, NemanjaVa, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Колико су наши стари хтели/смели/могли-а колико су се сакривали иза тога и остваривали ситне уступке! О томе је реч! Било је у почетку много њих који нису дозвољавали да се тако лако прелази преко неких ствари, почевши од Крцуна па даље (какви год да су они сами били, овде се прича о њиховом односу према национу). Када су сви до једног прошли како су прошли, ови који су дошли после њих су хтели да се наносају главе, и то на слободи, и почели са неким глупим фантазијама да ће да умилостиве нове господаре. Када је на крају и српско крило УДБ размонтирано (опет, гледамо само ефекат по државу/територију, не и на то какав је однос према народу био те службе, ако сам добро разумео тему) са падом Ранковића, почели су да раде шта им год падне на памет. Дакле, прича није баш толико проста као "ми смо све то сами себи урадили". Било је и тога, наравно, што из наивности, што из опортунизма, али се отпор Србије неколико пута систематски сламао, и то често најбруталлнијим методама. -Владимир-, Јефимија Крунић, javor and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Причао сам овде већ више пута. Већ ми је непријатно то све да понављам. Претходно су била времена када тако нешто говориш испада да се дуваш а данас кад то говориш испада да измишљаш. Из Цркве из храма, удбаш, тим речима које сам навео. Замисли ти кад се неко тако обраћа детету које то последице има, ајде мало примените те ваше патетичне осјете и на мене грешнога нисам ни ја буква. Са свима се саосећате само са својима слабо. Да ли смо ми своји? Да ли смо једно у Христу? А поп Бог душу да му прости, побего, побего са литургије, пред крај литургије шмугно из цркве. Толико је то било безазлено да је поп побего. Човек од 50 и кусур година. Кога је тај исти удбаш приводио и малтретирао небројено пута. Да бих ја данас слушао како се све то није дешавало. Немојте људи грешити душу. Брука је. Не дувам се и не измишљам! Овде сам, на овом форуму под пуним именом и презименом-дакле, сва моја прича је "склона" провери! Нигде нисам,а ако ли и јесте било "проблема" своје искуство "супроставио" таквом нечему. И не спорим да су се "такве ствари дешавале", али, лично, сматрам да Броз томе није крив, но јајаре у нашим редовима! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Не дувам се и не измишљам! Овде сам, на овом форуму под пуним именом и презименом-дакле, сва моја прича је "склона" провери! Нигде нисам,а ако ли и јесте било "проблема" своје искуство "супроставио" таквом нечему. И не спорим да су се "такве ствари дешавале", али, лично, сматрам да Броз томе није крив, но јајаре у нашим редовима! Погрешно си ме разумео говорио сам о себи а не о теби. Верујем ти на реч. Јајаре или не ти људи су убијали попове у Титовој држави, не без његовог знања. А попови су имали страх од њих. Ја сам био клинац па хвала Богу нисам баш све ни разумео. Да јесам не бих се толико инатио. Crveni Baron and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 И не спорим да су се "такве ствари дешавале", али, лично, сматрам да Броз томе није крив, но јајаре у нашим редовима! Јајаре или не ти људи су убијали попове у Титовој држави, не без његовог знања. Obadve ove stvari su tacne. Ziveli smo u komunistickoj diktaturi a tezinu te diktature su dozirale jajare. I jedno i drugo su neophodni sastojci. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Šta reći o Titu a da bude summa summarum? Od pokornog agenta Kominterne do sina svih naroda i narodnosti i građanina celog sveta,zaista uspešan državnik sa manirima retko svojstvenim političarima sa ovih prostora.Bio je nosilac jedne veštačke tvorevine zvana SFRJ koja je propala onog momenta kada je sklopio oči. Sa stanovišta budućnosti,pokazalo se da je Tito ipak bio Hrvat a ne Jugosloven,ahhhh,naivna Srpska glavo,kako se neobrazovanost ne isplati.... Tito je pokazao da smo mi Srbi neobrazovan,priglup i politički nezreo narod (hrvati takođe) jer je svojstveno da neuki i servilni narodi podležu pre harizmi umesto realnim kvalitetima neke ličnosti koja je treba voditi u budućnost. I danas mnogi žale za "Titovim" vremenima kada se za dva dinara,hej,mogla kupiti čokolada,nesvesni da će njihovi praunuci otplaćivati za tu čokoladu od dva dinara koju su ovi halapljivo uživali! Međutim, na sreću to je vrsta koja polako izumire. Драшко, Ђуро Станивук, NemanjaVa and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 И не спорим да су се "такве ствари дешавале", али, лично, сматрам да Броз томе није крив, но јајаре у нашим редовима! Jedno je tvrditi da nije samo Broz kriv sto i jeste istina,vec da ima dosta krivice i medju srpskim narodom i ljudima koji su pohitali za tu ideologiju a drugo je reci da Broz nije uopste kriv vec samo ti pomenuti. Broz je napravio taj sistem i on je najkrivlji tu nema spora,a krivice ima i medju srpskim narodom,sto je tacno,uostalom i sveti ava je govorio "Mnogo je bivsih Srba". Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука