Crveni Baron Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 a jel si je ti upisao ? Ja je nisam upisao ali imam prijatelja koji je upisao umetnicku akademiju u Novom Sadu, i zavrsio, je i predavao likovno u skoli a ne zna ovcu da nacrta ... da ne pricam o tome da koriste episkope ( one sto projektuju crtez na zid ) za "slikanje" i "crtanje" ... Ti nemas u Srbiji danas troje umetnika sve skupa. A u istom tom Novom Sadu sam poznavao momka ( onda je bio ..) koji je bio neverovatan talenat, znao je da te nacrta rukom kao ovi danas hiperreealisti uz pomoc tehnike i kopiranja fotografija ... i jos pride kada mu se zamori desna ruka on nastavi levom da crta bez ikakve razlike ...A u to vreme je boravio u popravnom domu ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 duhovna bolest Znas onaj vic kad u dusevno duhovnoj bolnici novinari pitaju lekara da li pacijentima smeta buka koju pravi jedan pacijent koji je umislio da je lokomotiva. A doktor kaze, pa buka im ne smeta koliko taj uzasan dim koji ispusta. Naravoucenije je cuvati se od mnogo dijagnostike moze sve mnogo da se zadimi. kordun and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 moram paziti št pričam,voditi računa... kad pomenem baladu to je ustavri žalopojka... kad pomenem moral to je ustavri moralizam,jeres... kad pomenem brigu,to je ustavri poziv na uništenje žene kad pomenem,bolje da sam odma rekao predajem se,u pravu ste... Istochnik, Crveni Baron and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Vidiš, to je jedan od najzastupljenijih načina bavljenja umetnošću u Srbiji, raditi do penzije bez promene izraza lica posao koji mrziš, toliko da ne želiš nikakav napredak u njemu,... Ne radi vise, radio je na odredjeno vreme ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 moram paziti št pričam,voditi računa... kad pomenem baladu to je ustavri žalopojka... kad pomenem moral to je ustavri moralizam,jeres... kad pomenem brigu,to je ustavri poziv na uništenje žene kad pomenem,bolje da sam odma rekao predajem se,u pravu ste... Ovde ti je minsko polje tebra ... kordun је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 moram paziti št pričam,voditi računa... kad pomenem baladu to je ustavri žalopojka... kad pomenem moral to je ustavri moralizam,jeres... kad pomenem brigu,to je ustavri poziv na uništenje žene kad pomenem,bolje da sam odma rekao predajem se,u pravu ste... Е мој Кордуне Нов си брате, за пар месеци биће ти лакше Ех шта су мени радили, колико пута су ми бацили сапун да га подигнем Навикне се човек DYNABLASTER and kordun је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 moram paziti št pričam,voditi računa... kad pomenem baladu to je ustavri žalopojka... kad pomenem moral to je ustavri moralizam,jeres... kad pomenem brigu,to je ustavri poziv na uništenje žene kad pomenem,bolje da sam odma rekao predajem se,u pravu ste... :Viannen_loungelizard: kordun је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Menja! I to iz osnove menja. Zato sto je u slucaju izbacivanja iz hrama, kao sto se i desilo, on odstranio nestocemu u domu Oca njegoga nema mesta. Dok bi u slucaju "rusenja svega redom" na ulici/pijaci to znacilo da se moze opravdati fiziko uklanjanje i sprecavanje bogohuljenja bez obzira na cijem se posedu odvija. Posto Hristos nikad nije ni rusio ni tukao silne gresnike koji su se setali svaki dan po raznim trgovima i pijacama i otvoreno bogohulili niko u Hristovom ponasanju ne moze naci opravdanje za fizicko uklanjanje bogohuljenja koje je nije unutar Crkve ili crkvene imovine. Nije ovde ni mesto ni vreme za temu sta ja sve smatram primitivizmom i da li uopste. Nego je tema da je takvo posmatranje umetnosti koje si ti ovde izneo zaista primitivno. Bez obzira na to sta je jos sve mozda primitivno i da li je. Sta je donelo dobrog??? Pa samo to. Samu tu mogucnost umetnika da prvo otkrije, u svetu ideja, takvu lepotu i pretstavi je mimo svake culnosti i nagona takodje i mogucnost posmatraca da gledajuci tu sliku otkrije istu tu lepotu mimo pole culnosti. Umetnici renesanse, a Mikelandjelo i Leonardo narocito, su ocito vodjeni pravom Voljom i njihove slike nisu neka puka precratavanje necega sto je njihova masta iskonstruisala nego su to boljesci koje im je Bog dozvolio da otkrio tako sto je projavio svoju volju kroz njih. Tako kako su oni videli tu "golotinju" tako ce i svi ljudi konstatno u eshatonu moci da gledaju jedni druge, bez seksualne pozude a da ipak vide neizmernu i neizrecivu lepotu. Tako nas i Bog vidi, kao istinu, ogoljenu od svih vrsta koznih haljina. Kroz Mikelanjela i ostle smo dobili blesak, tren, slike kako cemo videti jedni druge u obnovljenoj zemlji. Ko pomocu njihovih slika uspe da napravi taj iskorak od zivotinjskog, pozudnog gledanja, na ideaju gole osobe taj je vec za nekoliko koraka blizi Bogopoznaju. Da, ti si samo otelotvorenje protivrecnosti. Ne gradis svoju istinu i nisi otelotvorenje bozije istine ali tvoje reci ipak nisu tvoje. Genijalno. Znaci po tvom misljenju uklanjanje i sprecavanje bogohuljenja je dozvoljeno ukoliko je to u hramu, a bogohuljenje van hrama je u redu. Za mene je ova izlozba bogohuljenje i znam da Isus nebi to gledao kao umjetnost. Umjetnost neka se makar bavi stvarima ovog svijeta a ne bozanstvenih, ako nisu ikone onda nam to nije potrebno. Ova izlozba mi smeta jer su uzeli primjer potpuno nevine zrtve Isusa Hrista i koriste ga za svoj marketing, samo cinjenica sto se ovo pojavilo u novinama pokazuje koliko je zlo. I nemoj zaboraviti ja sam na ovoj temi kritikovao izlozbu i imam pravo na svoje misljenje a ti i Dragi ste mene napali i uperili prst prema meni, poceli ste osudjivati mene kao primitivnog i zaostalog samo zato sto se nisam slozio sa vama i to govori o vama. Ti opet pricas o primitivizmu u negativnom kontekstu jer nisi objektivan. Ja smatram da je primitivno drustvo bilo naprednije nego danasnje drustvo, a tvoji pogledi na civilizaciju i umjetnosti su ograniceni jer gledas sve iskljucivo iz evropske perspektive, za mene su naprednija neka africka plemena danas nego citava evropska civilizacija koja je stigla u svoju dekadentnu fazu kao sto je bilo kad se raspadalo rimsko carstvo. Ti si za sebe kosmopolitanac koji moze da prepozna umjetnost a ja sam tamo neki brdjanin pa nemogu jeli? I dalje mozes pricati u prazno da golotinja ne vodi do seksualne pozude ali lazes sam sebe. Mikelangelo i Leonardo su pocetak raspada hriscanske evropske civilizacije a to je sve kulminiralo u francuskoj revoluciji. Sada mi vidimo dobro rezultat vase renisanse u zapadnoj evropi pogotovo a i kod nas na balkanu. Ocemo li dozvoliti i milionske gej parade i seksualne izlozbe dvoje muskaraca jer ce neki i to gledati kao vrhunsku umjetnost savremene evropske civilizacije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Bato tebe bi definitivno na neki nacin trebalo upoznati sa Ivanom Ivanovicem. Napravio bi barem 10 emisija u kojima bi samo ti gostovao i probio bi sve rekorde gledanosti, veruj mi. Znaci po tvom misljenju uklanjanje i sprecavanje bogohuljenja je dozvoljeno ukoliko je to u hramu, a bogohuljenje van hrama je u redu. Za mene je ova izlozba bogohuljenje i znam da Isus nebi to gledao kao umjetnost. Umjetnost neka se makar bavi stvarima ovog svijeta a ne bozanstvenih, ako nisu ikone onda nam to nije potrebno. Ova izlozba mi smeta jer su uzeli primjer potpuno nevine zrtve Isusa Hrista i koriste ga za svoj marketing, samo cinjenica sto se ovo pojavilo u novinama pokazuje koliko je zlo. I nemoj zaboraviti ja sam na ovoj temi kritikovao izlozbu i imam pravo na svoje misljenje a ti i Dragi ste mene napali i uperili prst prema meni, poceli ste osudjivati mene kao primitivnog i zaostalog samo zato sto se nisam slozio sa vama i to govori o vama. Ti opet pricas o primitivizmu u negativnom kontekstu jer nisi objektivan. Ja smatram da je primitivno drustvo bilo naprednije nego danasnje drustvo, a tvoji pogledi na civilizaciju i umjetnosti su ograniceni jer gledas sve iskljucivo iz evropske perspektive, za mene su naprednija neka africka plemena danas nego citava evropska civilizacija koja je stigla u svoju dekadentnu fazu kao sto je bilo kad se raspadalo rimsko carstvo. Ti si za sebe kosmopolitanac koji moze da prepozna umjetnost a ja sam tamo neki brdjanin pa nemogu jeli? I dalje mozes pricati u prazno da golotinja ne vodi do seksualne pozude ali lazes sam sebe. Mikelangelo i Leonardo su pocetak raspada hriscanske evropske civilizacije a to je sve kulminiralo u francuskoj revoluciji. Sada mi vidimo dobro rezultat vase renisanse u zapadnoj evropi pogotovo a i kod nas na balkanu. Ocemo li dozvoliti i milionske gej parade i seksualne izlozbe dvoje muskaraca jer ce neki i to gledati kao vrhunsku umjetnost savremene evropske civilizacije? Kad god sam nekog castio Lions napolitankama znam da sam za njih bio napolitanac a eto sad saznadoh da sam sam za sebe kosmopolitanac ma sta to bilo. Uzgred ja jesam kosmopolita sto se tice opstih medjuljudskih odnosa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Mikelangelo i Leonardo su pocetak raspada hriscanske evropske civilizacije a to je sve kulminiralo u francuskoj revoluciji. Sada mi vidimo dobro rezultat vase renisanse u zapadnoj evropi pogotovo a i kod nas na balkanu. Ocemo li dozvoliti i milionske gej parade i seksualne izlozbe dvoje muskaraca jer ce neki i to gledati kao vrhunsku umjetnost savremene evropske civilizacije? Микеланђело је рангиран чак више од да Винчијевих улога, тешко га је угрозити, јер као што смо видели у основи је оправдан, божанске инспирације...Господар Неба је погледао доле и видео неке забулуде и послао на Земљу универзалног генија да покаже једном руком савршенство тела, линија и сенки, имитирао је најлепшу ствар у природи - човека у свим облицима, како у скулптури и у сликарству, са великом тачношћу и прецизношћу...божански Микеланђело Буонарроти влада у овој уметности http://media.smithsonianmag.com/images/The-Creation-of-Adam-Michelangelo-388.jpg w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Ех шта су мени радили, колико пута су ми бацили сапун да га подигнем Навикне се човек 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: Драшко је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Микеланђело је рангиран чак више од да Винчијевих улога, тешко га је угрозити, јер као што смо видели у основи је оправдан, божанске инспирације...Господар Неба је погледао доле и видео неке забулуде и послао на Земљу универзалног генија да покаже једном руком савршенство тела, линија и сенки, имитирао је најлепшу ствар у природи - човека у свим облицима, како у скулптури и у сликарству, са великом тачношћу и прецизношћу...божански Микеланђело Буонарроти влада у овој уметности http://media.smithsonianmag.com/images/The-Creation-of-Adam-Michelangelo-388.jpg Izmedju nas postoji samo sukob misljenja, ja vam ne branim da cjenite mikelandjela ili leonarda, ali oni za mene kao pravoslavca nisu znacajni. Citav smisao renisanse je umjetnost koja se polako udaljivala od religije, skoro svi istoricari smatraju to kao pocetak moderne istorije i sve to je dovelo do danasnje ultra-sekularne evrope, ali i tada bi smatrali ovakvu izlozbu covjeka na krstu koji drzi novac u ruci kao bogohuljenje barem po mom misljenju a vi tumacite drugacije ako hocete. I ja imam ukus za umjetnost ali vise volim vizantijsku i klasicnu rusku kao na primjer Isak Levitan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Bato tebe bi definitivno na neki nacin trebalo upoznati sa Ivanom Ivanovicem. Napravio bi barem 10 emisija u kojima bi samo ti gostovao i probio bi sve rekorde gledanosti, veruj mi. Kad god sam nekog castio Lions napolitankama znam da sam za njih bio napolitanac a eto sad saznadoh da sam sam za sebe kosmopolitanac ma sta to bilo. Uzgred ja jesam kosmopolita sto se tice opstih medjuljudskih odnosa. Bato ja bi se barem mogao pojaviti u nekoj emisiji za razliku od tebe. Ti popujes o pravoslavlju a ime ti Aquilius Cratus, jel se ti to boris ovdje za jezuite? salim se naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 dajte ljudi uozbiljite se... niste u crkvi Mironosica and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Izmedju nas postoji samo sukob misljenja, ja vam ne branim da cjenite mikelandjela ili leonarda, ali oni za mene kao pravoslavca nisu znacajni. Citav smisao renisanse je umjetnost koja se polako udaljivala od religije, skoro svi istoricari smatraju to kao pocetak moderne istorije i sve to je dovelo do danasnje ultra-sekularne evrope, ali i tada bi smatrali ovakvu izlozbu covjeka na krstu koji drzi novac u ruci kao bogohuljenje barem po mom misljenju a vi tumacite drugacije ako hocete. I ja imam ukus za umjetnost ali vise volim vizantijsku i klasicnu rusku kao na primjer Isak Levitan. Какав сукоб мишљења? Где ја то кажем да не волим византијску, односно ромејску уметност ( 350 са центром у Константинопољу) или руску уметност? Ако ти не волиш уметност Микеланђела и Рафаела, то је мени ок, али основа византијске уметности је и грчка и римска и оријентална уметност (развој прекинут од 726 до 843), и наставила са мозаиком у Венецији све до пљачке Константинопоља 1204, па поново време цветања посебно (фреске, иконе и рукописи) 1261-1453 по центрима у Грчкој, укључујући Атос, па се не може рећи да волиш само византијску, или волиш само време цветања фрески, икона и рукописа, значи, волиш црквену уметност, волим и ја, зашто мислиш да си једини и православац који воли православну уметност? Микеланђело се родио баш у време када су Османлије освојиле Цариград и ставили тачку на Византију, Француска револуција период 1789 до 1799, Микеланђело је умро 1564 (16. век), и сад испада да је Микеланђело ( рођен 1475 (15. век)) крив за пад Византије и почетак распада хришћанске европске цивилизације иако је ренесанса трајала до шеснаестог века, а друштвено уређење сличило античкој грчкој са циљем да се препороди антика у еворпи, а антика се односи на културу и уметност Старе Грчке и Рима, а грчки је до 7 века био главни језик већине становништва, итд... у круг, свако време (уметност) има нешто од претходне и будуће... Исак Левитан је сликар пејзажа (од данас више не користим смајле, јер мрзим смајле у порукама ко разуме, разуме и без смајлића ) Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука