Jump to content

Пастирско писмо Митрополита Амфилохија организаторима параде бестидности у Подгорици

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Још једна ствар ми није јасна. Питам се зашто се наука труди да дође до поменутих узрока настанка хомосексуалности? Зашто, ако је реч о здрављу и нормалности? Знам да наука испитује узроке настанка рака, дијабетеса, хипертензије, срчаних оболења, душевних оболења и сл... Али, то су болештине. Што би неко испитивао узроке настанка здравља и нормалности? Бесмислено, као када би се улагале паре да се истражи зашто се људи рађају са два а не са четири ока. Или, ипак, у подсвести, научници виде да је нешто болест, мада се тако, дипломатски, не назива? Парадоскално и контрадикторно, зар не? :)

Nimalo. Naucnici istrazuju sve i svasta, bilo nesto bolest ili ne. Samo se u javnosti najcesce cuje i najvise obraca paznja na ovakve stvari. 

Inace, ta istrazivanja uopste nisu ogranicena na homoseksualnost. Koliko znamo o uzrocima homoseksualnosti toliko znamo i o uzrocima heteroseksualnosti. 

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 182
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

А јесу ли они, што парадирају по европским и америчким метрополама (Сан Франциско, на пример) политички егзибиционисти? Не бих рекао. Зато и тврдим да се ради о психијатријским случајевима. Егзибиционизам је болест, уколико амерички психијатри не изгласају да буде другачије. :)

slazem se my mistake :)

Подели на овим сајтовима

Za one, sa "tom sklonošću" Sveti apostol Pavle kaže da će sa one strane biti"van", znači ko jeste hrišćanin znaćemo pouzdano tek kada pređemo preko, valja biti oprezan, jer većina nas krštenih smo samo pretendenti na to slavno i visoko zvanje; spasenih, svetih, Hrišćana...

А човек је, по теби крив, ако има такву склоност? Ајде не причај којешта, молим те. Јеси ли ти крив што имаш хетеросексуални нагон? Није човек крив ако има нагон. Ствар је у томе како ће се према њему својом вољом поставити. Онај ко се преда подвигу уздржања и савлађивања таквог нагона, тај је бољи хришћанин и од тебе и од мене и од већине хришћана које ја и ти познајемо.

Читај мало Добротољубље па ћеш видети како оци квалификују шта је грех а шта није. Присуство нагона или лоше помисли још није грех. Грех настаје када човек уђе у вољну дискусију са нагоном и почне да се саглашава са њим. Та сагласност је зачеће греха. Уколико обуздава такав нагон, уколико се не саглашава са њим, на њему нема греха. Напротив, такав човек је на путу светости. То је подвижник који храбро носи велики крст на својим плећима. Ја се таквима дивим. И молим се за њих да им Бог подари снаге да истрају.

Подели на овим сајтовима

Јеси ли ти крив што имаш хетеросексуални нагон? Није човек крив ако има нагон. Ствар је у томе како ће се према њему својом вољом поставити. Онај ко се преда подвигу уздржања и савлађивања таквог нагона, тај је бољи хришћанин и од тебе и од мене и од већине хришћана које ја и ти познајемо.

..... Присуство нагона или лоше помисли још није грех. Грех настаје када човек уђе у вољну дискусију са нагоном и почне да се саглашава са њим. Та сагласност је зачеће греха. Уколико обуздава такав нагон, уколико се не саглашава са њим, на њему нема греха. Напротив, такав човек је на путу светости. То је подвижник који храбро носи велики крст на својим плећима. Ја се таквима дивим. И молим се за њих да им Бог подари снаге да истрају.

О ком се нагону причаш?  Ако је о сексуалном ...    молим те погледај опет шта си написао.    Ако не увидиш грешку, ...онда ми је много жао што си теолог у држави Србији.

Подели на овим сајтовима

О ком се нагону причаш?  Ако је о сексуалном ...    молим те погледај опет шта си написао.    Ако не увидиш грешку, ...онда ми је много жао што си теолог у држави Србији.

О чем ти тек диваниш?

Каква је ово реченица:

О ком се нагону причаш?

Иначе заиста нисам знао да постоји посебан хетеросексуални нагон, нагон је нагон, то је један те исти сексуални, само је ствар с ким жели дотични тај нагон да задовољи а и не мора ни са ким.

Подели на овим сајтовима

Aca je lepo obajsnio.

Kao i sa mislima,nije problem ako nam djavo ubaci misao u glavu,problem je kad je mi prihvatimo i počnemo da delujemo u skladu sa istom

Подели на овим сајтовима

@@Suncokret54,

Истина је... има који се боре са својом природом и побеђују је.  

cisti primer-otac Serafim Rouz.

Подели на овим сајтовима

Aca je lepo obajsnio.

Kao i sa mislima,nije problem ako nam djavo ubaci misao u glavu,problem je kad je mi prihvatimo i počnemo da delujemo u skladu sa istom

Шта причаш ?   Какав ђаво?     Ако сам те схватила, пошто кажеш да је АЦА ЛЕПО ОБЈАСНИО ....  мислиш на хомосексуалце.

Зашто би љубав између два педера била ђаволска ствар ("нагон који треба да се победи") ?

Иначе, митрополит Амфилохије лепо каже "... човјек, било који човјек, представља светињу над светињама. То са разлога што је сваки човјек, по својој природи и по свом призвању – боголико биће, биће створено по Божјем лику. Зато онај који би презрео човјека, па и највећег грјешника и злочинца, презире Бога који га је створио."    Најбоље би било да је на тој реченици стао. 

Подели на овим сајтовима

Tačno, a ima i onih koji se ne bore i ne pobeđuju je, ako se slažemo tu postoji malčice razlike, ili je pismo upućeno i jednima i drugima... :)

mislim i ja da je upuceno obema stranama,ali vise onima koji se ne bore.

Подели на овим сајтовима

О хомосексуалном. То је био контекст. Присуство самог нагона није грех. Саглашавање са њим јесте.

Подели на овим сајтовима

Ja potpuno nisam pri sebi i tek naslućujem moguće razloge za to, pa kako ću biti određen u slučaju gospodina Milojkova, ili možda druga, mi se jednostavno prepoznajemo...

Наставиш ли са глупирањем летећеш са форума без пардона. Тролере овде не толеришемо. 

Подели на овим сајтовима

Зашто би љубав између два педера била ђаволска ствар ("нагон који треба да се победи") ?

Добро, ја не употребљавам тако грубе речи попут "ђавоља ствар" и сл. Са хришћанске тачке гледишта, ту не може да буде реч о љубави већ само о болесној страсти, поремећеном нагону или како год хоћеш другачије. То је хришћанско гледиште. Коме се свиђа он то прихвата, коме не он "парадира". Бираш и прихваташ. Свако по својој слободи. Никоме ништа не треба наметати. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...