Драгана Милошевић Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Не треба да започињемо разговор са ђаволом Сви ми имамо наслеђене страсти, али нам оне не наносе штету. То је исто као кад се неко роди,на пример, са једним црним младежом на лицу. Он му даје лепоту, али ако се чачка, од њега може да настане рак. Не би требало да дозвољавамо ђаволу да чачка нашу слабост, јер настаће "рак". Требало би да смо духовно храбри, да презиремо ђавола и све његове злобне телеграме - помисли, и да не започињемо разговор са њим. Ни сви адвокати када би се окупили, не би изашли на крај са једним јединим ђаволчићем. Да би пресекли везе са ђаволом и да би избегли искушења,веома помаше сасецање разговора са њим. Десило се нешто? Учинили су нам неправду? Наружили су нас? Испитајмо себе нисмо ли у нечему погрешили. Ако нисмо, тада имамо плату. Не треба ићи даље. Ономе ко наставља разговор са ђаволом, он после "плете чипке"**, и узнемирава га. Наводи човека да испитује ствари по ђаволском закону и чини га дивљим. Сећам се, када су се Италијани повукли оставили су у шаторима гомиле ручних бомби, и цела брда од барута. Људи су долазили и узимали шаторе. Деца су се играла ручним бомбама, и колико је њих, сиротана, тако настрадало. Да се играју са ручним бомбама! Хоћемо ли исто тако и са ђаволом да се играмо? ** - Односно ђаво даје човеку "фино рукодеље", помисли, како би се неприметно окретао око њих. Тако му уноси немир у душу, раслабљује га и онеспособљава за духовно деловање. извор слике: гугл Silence , Ignjatije, Bokisha and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 извор слике: гугл Ово још не видех. Иначе, текст је добар -Владимир- and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 @@Ignjatije, Mrzelo me da kopiram link, :bleh: sto mi se smejes ? Eto to sam ostavila Obiju Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Плату ћеш добити од господара коме служиш Људи који су далеко од Бога не налазе никада утеху и двоструко се муче. Онај који не верује у Бога и будући живот, осим што не налази утеху, осуђује и своју душу у вечности. Плату ћеш добити од господара коме служиш. Ако служиш црном господару, учиниће ти већ овде живот црним. Ако служиш греху, добићеш плату од ђавола. Ако служиш врлини,плату ћеш добити од Христа. И колико више радиш за Христа, толико ћеш више блистати, радовати се. Али ми говоримо: "Нисмо ваљда луди, па да радимо за Христа?" То је страшно! Ми не признајемо Христову жртву за човека! Христос се распео да би нас ослободио од греха, да би очистио сав људски род. Шта је Христос учинио за нас, а шта ми чинимо за њега? Свет греши, а хоће да му Бог буде добар. Он ће да нам прашта, а ми ћемо да грешимо. Односно, ми ћемо да чинимо што год хоћемо, а Он ће да нам прашта. Он ће да нам прашта, а ми ћемо да свирамо исту песму. Људи не верују, зато и хитају греху. Од чега почиње свако зло? Од неверја. Не верују у други живот, и онда низашта не маре.Чине неправду, остављају своју децу... Дешавају се страшне ствари, озбиљни греси. Чак ни Свети Оци у светим канонима нису предвидели такве грехе - као што је рекао Бог за Содом и Гомор: Не могу да верујем да се чине такве ствари. Морам сам то да видим! Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2013 Управу си Драгана , људи који верују у Бога , лакше преброде све тешкоће јер једноставно кажу да је то Божија воља. Бог хоће да прашта , али само у случају да се искрено покајемо за грехе које смо направили. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука