Jump to content

Могућност малеволентног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

Питање је заиста проблематично , морам признати да ни мени ту нису јасне неке ствари,мада се ова или слична тема провлачила кроз форум више пута.

Дакле,коме како и на који начин је пало на памет да буде злоћа,ако је Бог све створио без грешке,као апсолутно добро?!

Ако је пали анђео узрок томе, одакле му идеја да буде зао?

• Волим 1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

To pitanje sam i ja postavljao,cak i temu o tome.Bog ne cini zlo,cine ga ljudi.Ko navodi njih na to,uglavnom demoni.Odkud to demonima s obzirom da su i oni bozija stvorenja? Denica se prvi pogordio i povukao deo andjela sa sobom.Odkud njemu da se pogordi,od kud mu uopste takva misao,s obzirom da zlo pre toga nije ni postojalo,a misao prethodi svakom delu? Eh,tu nema odgovora,moramo priznati...

zar bi ti želio da imaš dijete programirano da te savršeno voli i obožava i da li bi to bilo samostalno biće ili nekakav biološki robot? ili bi više volio samostalno biće koje ima mogućnost da samo izabere da te voli ?

Подели на овим сајтовима

To pitanje sam i ja postavljao,cak i temu o tome.Bog ne cini zlo,cine ga ljudi.Ko navodi njih na to,uglavnom demoni.Odkud to demonima s obzirom da su i oni bozija stvorenja? Denica se prvi pogordio i povukao deo andjela sa sobom.Odkud njemu da se pogordi,od kud mu uopste takva misao,s obzirom da zlo pre toga nije ni postojalo,a misao prethodi svakom delu? Eh,tu nema odgovora,moramo priznati...

Slazem se, samo demoni nemogu biti izgovor za nase zlo, a ponekad ljudi tako tumace. Mi sami izaberemo zlo prvi i dozvolimo demonima da nas jos vise manipulisu.

Подели на овим сајтовима

Питање је заиста проблематично , морам признати да ни мени ту нису јасне неке ствари,мада се ова или слична тема провлачила кроз форум више пута.

Дакле,коме како и на који начин је пало на памет да буде злоћа,ако је Бог све створио без грешке,као апсолутно добро?!

Из ума.

Идеје нису датости оне су производ ума.

Али њему није пало на памет да буде зао, већ нешто друго.

Одговор на ово питање је давно решен. Богоцентричност је решење.

Подели на овим сајтовима

Slazem se, samo demoni nemogu biti izgovor za nase zlo, a ponekad ljudi tako tumace. Mi sami izaberemo zlo prvi i dozvolimo demonima da nas jos vise manipulisu.

Onda jos gore...znaci zla nam je priroda,a nju je opet neko stvorio.

Kordun:

Nisi ti razumeo moj post.

Ako su andjeli stvoreni kao savrsena,Bogom dana bica,odkud onda trun nesavrsenstva u toj savrsenosti?

Mora da je odnekuda doslo,zar ne?!

Подели на овим сајтовима

Kordun:

Ako su andjeli stvoreni kao savrsena,Bogom dana bica,odkud onda trun nesavrsenstva u toj savrsenosti?

Ничег није било несавршеног у ангелима.

Подели на овим сајтовима

Nije ti jasno zato sto mislis da je Bog stvorio sve kao ''apsolutno dobro''. On jeste sve stvorio bez greske ali mi nismo stvoreni apsolutno dobri, stvoreni smo po njegovom liku da imamo neke njegove osobine ali i sa slobodnom voljom. Bog je apsolutno dobro ali ne sva njegova stvorenja.

Подели на овим сајтовима

Kordun:

Mislim da nam priroda nije zla, nasa priroda je i dobro i zlo. Ima puno dobrih ljudi.

Подели на овим сајтовима

ova tema je stavrno zahtijevna i zahtijeva mnogo razmisljanja,ali korijen te teme je u postojanju zla ,zašto zlo uopšte postoji,ja nekako mislim da kad ne bi bilo zla ne bi postojala ni slobodna volja,a ta slobodna volja je od ogromne važnosti za našu ličnost,ljudi bez slobodne volje ne bi bili uopšte ljudi,e sad možemo pitati čemu postoji slobodna volja,ja mislim da ona postoji da bi mi kao vrlo visoka bića mogli da sami sebe izgrađujemo,svoj duh.možda je zlo zaista neophodno u tom procesu,neka vrsta katalizatora,ja ovo sada pišem čisto filozofski jer je takva i tema

Подели на овим сајтовима

Priznajem, zbog ove mogucnosti nisam trazio da se ukine tema nego predlozio, sada ova tema vec ima smisla.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mozda bi Zeljkova prica imala smisla.

Bog je stvorio andjele savrsene.Ali,kao takvi oni imaju "opciju" da vladaju,isto kao i ljudi,koja nekada koriste za neko dobro.Problem je nastao u tome sto je Satana svoju Bogom datu osobinu da vlada necim iskoristio u "pogresno vreme i na pogresnom mestu",naime on je zeleo da vlada nad/protiv Boga.U tome je njegova gordost.

Sve posle je lako za objasniti.

Подели на овим сајтовима

ova tema je stavrno zahtijevna i zahtijeva mnogo razmisljanja,ali korijen te teme je u postojanju zla ,zašto zlo uopšte postoji,ja nekako mislim da kad ne bi bilo zla ne bi postojala ni slobodna volja,a ta slobodna volja je od ogromne važnosti za našu ličnost,ljudi bez slobodne volje ne bi bili uopšte ljudi,e sad možemo pitati čemu postoji slobodna volja,ja mislim da ona postoji da bi mi kao vrlo visoka bića mogli da sami sebe izgrađujemo,svoj duh.možda je zlo zaista neophodno u tom procesu,neka vrsta katalizatora,ja ovo sada pišem čisto filozofski jer je takva i tema

Nije, ovaj svet je proizvod palog stanja.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemoj zaboraviti da smo mi ljudi sami izabrali zlo kad smo pali u greh u pocetku u edenskom vrtu. Do danas smo isti ostali.

Подели на овим сајтовима

И још једна битна ствар. У будућем вечном Царству,грех,падови зло, неће бити могућа,где је ту слобода ?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Zmija koja jede svoj rep u nezaustavljivom procesu. Samo Drugi može Spasiti i zaustaviti proces.

Od ebenog djavola smo videli zlo i nikako da izadje više iz naše glave i bića.

Samo Drugi može da nas spasi a moraš priznati da to i tebi već čini.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...