Odahviing Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ма мене бре занима онај атеиста Odahviing што ми не одговори на питања. Ово остало имате у теолошким књигама. Ako je pitanje šta je bog stvorio zlo, rekao sam ti, negden a predhodnim stranama. Nabrojao sam par stvari boll itd. Ako je neko drugo pitanje onda ako možeš da ponoviš nisam sve čitao, i ovo ne bih video da nije napisan moj nick ovako jarkom plavom bojom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Хоће,али ко гарантује да у будућем Царству опет неком неће пасти на памет да буде зао,па онда јово наново... Мада свети оци и теолози тврде да другим доласком зло нестаје,и завладаће вечно благостање... и ја сад питам , како тада постајемо савршени,без могућности чињења зла'? Ти не разумеш процес тренутног живота и спасења. Спасење је усмеравање душе у одређеном правцу, по нама Хришћанима правац је Богоцентричност. Као кад сурфујеш на дасци кад једном усмериш даску даље те носе таласи. Бог не укида слободну вољу никад, али просто спасење се састоји у том процесу усмеравања душе ка Богу, при том мораш да укалкулишеш масу и брзину, јер процес се временом убрзава. Оног момента када се људи нађу у есхатону у непосредној близини Бога, њихова спасена душа неће више желети да се одвоји од Њега. Али то не значи да неће имати ту могућност-опцију. Из те перспективе говоре светитељи знајући да се такво што више неће дешавати а не да се неће моћи десити. Исто тако важи и обратно за душе у геони чије је усмерење било контра од Бога... kordun, Gordana ., DYNABLASTER and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Хоће,али ко гарантује да у будућем Царству опет неком неће пасти на памет да буде зао,па онда јово наново... Мада свети оци и теолози тврде да другим доласком зло нестаје,и завладаће вечно благостање... и ја сад питам , како тада постајемо савршени,без могућности чињења зла'? O buducem Carstvu neznamo sve. Ali Bog nas nece izneveriti, bice po njegovoj volji tako da mi nemamo za sta da se brinemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ako je pitanje šta je bog stvorio zlo, rekao sam ti, negden a predhodnim stranama. Nabrojao sam par stvari boll itd. Ako je neko drugo pitanje onda ako možeš da ponoviš nisam sve čitao, i ovo ne bih video da nije napisan moj nick ovako jarkom plavom bojom Врдаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Животиње нису роботи и они имају душу. Моја кера ми се свети тако што ми прегризе кабел за интернет и онда пажњу морам посветити њему макар и батинама. Човек је савршеније биће од животиња због склопа-Дух,Душа,Тело. Ангели су интелигентнија бића од човека, рецимо као разлика између човека и мајмуна и на даље све зависи који је англески чин. Сва створена бића су бића. У мери свога бића и природе свога бића створена су савршена. Слободну вољу имају и животиње али њима то у суштини ништа не значи јер нису словесна бића, нису Боголики. Човек и Ангели су Боголики. Слободна воља није апсолутна слобода да чиниш шта год ти падне на памет. То је воља избора. Имаш слободу да бираш да поједеш са дрвета познања добра и зла или да не поједеш и останеш у Завету. ( ко узме покајаће се ко не узме покајаће се) ... Ангели који су пошли за луцифером су такође начинили избор. Није њих нико хипнотисао, мада постојала је ту нека хијерархијска линија типа Артемије и његови монаси или Римокатоличка црква и њено свештенство... ja se slažem sa time,tako i ja mislim,zato sam namijerno rekao za životinje niža bića a nas ljude kao visoka bića. ali šta je slobodna volja,jel ona možda ona karika koja slabi savršenstvo,koja omogućuje bićima da rade greške. još bi pitao jel po pravoslavlju ispravno da je lucifer kada se pobunio bio jedini heruvim i najsavršenije biće do tada koje je bog stvorio,jer po tome serafimi tada nisu ni postojali,jel to po pravoslavlju ako može neko da mi odgovori ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ako je pitanje šta je bog stvorio zlo, rekao sam ti, negden a predhodnim stranama. Nabrojao sam par stvari boll itd. Ako je neko drugo pitanje onda ako možeš da ponoviš nisam sve čitao, i ovo ne bih video da nije napisan moj nick ovako jarkom plavom bojom Bol? na kakv ti bol mislis, bol kad se fizicki izgoris od vatre ili na duhovni bol? Bol je svakako potreban covjeku. A sto se tice ostalih zlih stvari koji ljudi rade, toga nije bilo u pocetku stvaranja svijeta dok adam i eva nisu pali u greh. U Svetom pismu ti sve pise. Mi sada zivimo u deformisanom svijetu, ne zivimo u idealnim savrsenim uslovima nego u palom stanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. Ond aje i čitavo pismo univerzalna istina. Ima li još takvih univerzalnih istina, i jesu li sve univerzalne "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 ja se slažem sa time,tako i ja mislim,zato sam namijerno rekao za životinje niža bića a nas ljude kao visoka bića. ali šta je slobodna volja,jel ona možda ona karika koja slabi savršenstvo,koja omogućuje bićima da rade greške. još bi pitao jel po pravoslavlju ispravno da je lucifer kada se pobunio bio jedini heruvim i najsavršenije biće do tada koje je bog stvorio,jer po tome serafimi tada nisu ni postojali,jel to po pravoslavlju ako može neko da mi odgovori ? Немамо податке у нашем православном хард диску сем онога-Бог створи Небо и Земљу. Где је Небо све духовно и невидљиво, дакле и духовна англеска бића и законитости света, а земља све материјално. Можда индуси имају неки бољи извор информација или неки други, код нас колико ме памћење служи нема пуно о томе. Мада у неким књигама Старог Завета се помиње да је сатанаил био првостворени, али то је можда песничка слика. У сваком случају оно што је у нашој бази података јесте да је он по части био изнад других ангела, попут патријарха. Слободна воља није недостатак она је део Боголикости у складу са нашим природама, попут Бога који има слодобу да све чини што чини тако и Боголиким бићима даде слободу. С тим што ми нисмо Бог те не можемо иако имамо ту слободу да чинимо све што и ОН. Сатанаил је био савршен у мери ангела( дакле у својој природи) а не свесавршен то је немогуће јер није Бог. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ond aje i čitavo pismo univerzalna istina. Ima li još takvih univerzalnih istina, i jesu li sve univerzalne To sam ti vec rekao. Istina je jedna i tu nema rasprave. Nadam se da se barem u tome slazes. Svi imaju istinu u srcu, neki ljudi ce svoju savijest samo ignorisati zbog svog privremenog zadovoljstva ili uzivanja. Svaki covjek se nekad pita sta je vrijednije pravda i istina ili sopstveni interes. DYNABLASTER and Ivana032 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 jel mora sve biti savršeno i jel slobodna volja savršentsvo,ja mislim da nije,ne može sve biti savršeno.u hrišćanstvu znamo da su mnogi andjeli otisli sa palim luciferom,svojom slobodnom voljom.imali su mogućnost da to izaberu.bića bez mogućnosti takvog izbora ne bi bila visoko razvijena bića,bili bi prosta bića ko životinje npr. biološki programirana da obavljaju neke stvari. Ne znam sad, ali kad sam rekao da si pogresno postavio stvari, tada mi je bilo jasno, sad ne mogu da se setim lol, mozda i lupam Ali slobodna volja jeste savrsenstvo, druga je prica sto smo prevareni, tj nismo poslusali Boga Oca kad nam je rekao da ne jedemo sa drveta poznanja... Kad imas slobodnu volju, jedino tako mozes biti u beskonacnosti, bilo kakve stege to onemogucavaju, jer bi to onda bila kvazibeskonacnost i kvaziBog. Covek je vrhunac Bozijeg stvaranja, stvoreni smo po liku Bozijem, da budemo kao Bog, to je nesto neopisivo. Zamisli sad ti stvoris neke coveculjke i svet, a stvoris ih tako da budu kao ti, iako ovo ne moze bas da se razume, jer nismo mi apsolutno Dobro, ali zamislimo da jesmo, apsolutna Ljubav, i stvoris coveculjke nalik sebi i oni su deo tebe, tj ti, oni su ti, dalje nemam sta da objasnjavam, to svako moze da zamisli, jer mi kao ljudi u sustini nista ne stvaramo sami po sebi, mi sve sto radimo je da oblikujemo materiju, mi ne stvaramo nista, Bog je sve stvorio i sve stvara. Cak i ako neko misli: e vidi ja sam napravio vremeplov, pa jeste kao napravio si vremeplov, a u stvari Bog ti je dao mogucnost da ga napravis, jer je sve odredjeno Bozijem stvaranjem. Mi imamo slobodnu volju, ali ne mozemo da delamo van Bozijeg promisla i sveta koji je stvorio. Da bi mi mogli da stvaramo nove svetove moramo biti u Bogu, tj. jedno sa Bogom, inace ostajemo u paklu, pa nek pakao bude i najbolje od ovoga sveta, to i dalje ostaje pakao, naspram onoga sto nam je dato kao savrseni da budemo. To nam je u ovom stanju nepojmljivo, zamisli najsrecniji momenat u zivotu, ljubav, i pomnozi kakvocu ljubavi sa beskonacno, ni na taj nacin to ne moze da se pojmi, jer je to u ovom stanju nepojmljivo. Tada ne samo sto mozes da letis, nego mozes i nezamislivo, i to u apsolutnoj Ljubavi, mi sad da vidimo Boga mi to ne bi izdrzali, koja je to Ljubav. Istochnik, kordun and Ivana032 је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 I jos nesto, sto je neobjasnjivo i sto je uvek predmet saplitanja i ponovnog razmisljanja, zasto se to tako desilo, odgovor je jednostavan: eto zato sto nije drugacije, nego je bas ovako. I nema potrebe da se razmislja zasto i kako, jer da je bilo drugacije opet bi razmisljali, sta god da se desilo uvek bi bilo razmisljanja zasto i kako. A drvo poznanja dobra i zla za koje jos nismo bili zreli, ili plodovi nisu bili zreli, isto je, jer je u Bogu sve isto, je upravo to zasto i kako. To je iskorisceno za obmanu, koja je u sustini beskonacna, ouroborus, vrtis se stalno u krug. Taj krug obmane je razbijen dolaskom Bogocoveka Hristosa na Zemlju, da bi svi poznali Istinu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ne znam sad, ali kad sam rekao da si pogresno postavio stvari, tada mi je bilo jasno, sad ne mogu da se setim lol, mozda i lupam Ali slobodna volja jeste savrsenstvo, druga je prica sto smo prevareni, tj nismo poslusali Boga Oca kad nam je rekao da ne jedemo sa drveta poznanja... Kad imas slobodnu volju, jedino tako mozes biti u beskonacnosti, bilo kakve stege to onemogucavaju, jer bi to onda bila kvazibeskonacnost i kvaziBog. Covek je vrhunac Bozijeg stvaranja, stvoreni smo po liku Bozijem, da budemo kao Bog, to je nesto neopisivo. Zamisli sad ti stvoris neke coveculjke i svet, a stvoris ih tako da budu kao ti, iako ovo ne moze bas da se razume, jer nismo mi apsolutno Dobro, ali zamislimo da jesmo, apsolutna Ljubav, i stvoris coveculjke nalik sebi i oni su deo tebe, tj ti, oni su ti, dalje nemam sta da objasnjavam, to svako moze da zamisli, jer mi kao ljudi u sustini nista ne stvaramo sami po sebi, mi sve sto radimo je da oblikujemo materiju, mi ne stvaramo nista, Bog je sve stvorio i sve stvara. Cak i ako neko misli e vidi ja sam napravio vremeplov, pa jeste kao napravio si vremeplov, a u stvari Bog ti je dao mogucnost da ga napravis, jer je sve odredjeno Bozijem stvaranjem. Mi imamo slobodnu volju, ali ne mozemo da delamo van Bozijeg promisla i sveta koji je stvorio. Da bi mi mogli da stvaramo nove svetove moramo biti u Bogu, tj. jedno sa Bogom, inace ostajemo u paklu, pa nek pakao bude i najbolje od ovoga sveta, to i dalje ostaje pakao, naspram onoga sto nam je dato kao savrseni da budemo. To nam je u ovom stanju nepojmljivo, zamisli najsrecniji momenat u zivotu i pomnozi kakvocu sa beskonacno, ni na taj nacin to ne moze da se pojmi, jer je to u ovom stanju nepojmljivo. Ovo si dobro rekao. Mi ljudi nismo nista stvorili nego smo samo otkrili ono sto je Bog stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pa mi u ovom stanju nista i ne mozemo da stvaramo sami po sebi, mi sve vreme samo manipulisemo materijom, oblikujemo je, i kopiramo Bozije stvaranje, a ne mozemo da stvaramo nista sami po sebi ni kad smo u Bozanskom stanju, jer smo onda jedno sa Bogom, mi smo deo Boga, mi smo samo manifestacija Bozije Ljubavi, ali mi smo Bog, Bog je mi, Jednota. Ovo ne moze da se shvati niti razume, moze samo da se oseti. Dovoljno je biti svestan ljubavi, Ljubav je Sve, to je Bog. Covek je vrhunac i cudo Bozijeg stvaranja, a to cudo smo mi, hteli ne hteli hahahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 To sam ti vec rekao. Istina je jedna i tu nema rasprave. Smiju li se pitanja postavljat` ? Зосима је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Smiju li se pitanja postavljat` ? Само ако имаш слободу DYNABLASTER and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука