Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ма мене бре занима онај атеиста Odahviing што ми не одговори на питања. Ово остало имате у теолошким књигама. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 И још једна битна ствар. У будућем вечном Царству,грех,падови зло, неће бити могућа,где је ту слобода ? Pa zlo je to koje te sputava u slobodi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Zašto Bog mora da bude dobar ili zao? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 И још једна битна ствар. У будућем вечном Царству,грех,падови зло, неће бити могућа,где је ту слобода ? Ко каже да неће бити могући? Није исто не моћи чинити и поучен историјом не желети чинити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ничег није било несавршеног у ангелима. jel mora sve biti savršeno i jel slobodna volja savršentsvo,ja mislim da nije,ne može sve biti savršeno.u hrišćanstvu znamo da su mnogi andjeli otisli sa palim luciferom,svojom slobodnom voljom.imali su mogućnost da to izaberu.bića bez mogućnosti takvog izbora ne bi bila visoko razvijena bića,bili bi prosta bića ko životinje npr. biološki programirana da obavljaju neke stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 И још једна битна ствар. У будућем вечном Царству,грех,падови зло, неће бити могућа,где је ту слобода ? Do tada ce svi vec slobodno izabrati sta hoce. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Zašto Bog mora da bude dobar ili zao? Ne mora biti. Neko moze tvrditi da je Bog pasivan, neko moze reci da nije ali istina je jedna, i nije sve relativno. Istina je univerzalna stvar. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 jel mora sve biti savršeno i jel slobodna volja savršentsvo,ja mislim da nije,ne može sve biti savršeno.u hrišćanstvu znamo da su mnogi andjeli otisli sa palim luciferom,svojom slobodnom voljom.imali su mogućnost da to izaberu.bića bez mogućnosti takvog izbora ne bi bila visoko razvijena bića,bili bi prosta bića ko životinje npr. biološki programirana da obavljaju neke stvari. Netacno, pogresno si postavio stvari. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ne mora biti. Neko moze tvrditi da je Bog pasivan, neko moze reci da nije ali istina je jedna, i nije sve relativno. Istina je univerzalna stvar. A koja je to univerzalna istina? Баба and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Do tada ce svi vec slobodno izabrati sta hoce. Хоће,али ко гарантује да у будућем Царству опет неком неће пасти на памет да буде зао,па онда јово наново... Мада свети оци и теолози тврде да другим доласком зло нестаје,и завладаће вечно благостање... и ја сад питам , како тада постајемо савршени,без могућности чињења зла'? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 И још једна битна ствар. У будућем вечном Царству,грех,падови зло, неће бити могућа,где је ту слобода ? sloboda će biti i tamo,ali do tada bića će se već opredjeliti na koju će stranu,zato nam i služi ovaj život,bog vidi u budućnost sve jer je svemoguć i on zna kome neće više nikada pasti na pamet da upotrebljava zlo sebi za zabavu ili korist a drugima na štetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Bicemo oslobodjeni zla. Zlo vise nece postojati. Postojace samo beskonacno Dobro. Da me neko ne razume pogresno, pricam uopsteno. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 jel mora sve biti savršeno i jel slobodna volja savršentsvo,ja mislim da nije,ne može sve biti savršeno.u hrišćanstvu znamo da su mnogi andjeli otisli sa palim luciferom,svojom slobodnom voljom.imali su mogućnost da to izaberu.bića bez mogućnosti takvog izbora ne bi bila visoko razvijena bića,bili bi prosta bića ko životinje npr. biološki programirana da obavljaju neke stvari. Животиње нису роботи и они имају душу. Моја кера ми се свети тако што ми прегризе кабел за интернет и онда пажњу морам посветити њему макар и батинама. Човек је савршеније биће од животиња због склопа-Дух,Душа,Тело. Ангели су интелигентнија бића од човека, рецимо као разлика између човека и мајмуна и на даље све зависи који је англески чин. Сва створена бића су бића. У мери свога бића и природе свога бића створена су савршена. Слободну вољу имају и животиње али њима то у суштини ништа не значи јер нису словесна бића, нису Боголики. Човек и Ангели су Боголики. Слободна воља није апсолутна слобода да чиниш шта год ти падне на памет. То је воља избора. Имаш слободу да бираш да поједеш са дрвета познања добра и зла или да не поједеш и останеш у Завету. ( ко узме покајаће се ко не узме покајаће се) ... Ангели који су пошли за луцифером су такође начинили избор. Није њих нико хипнотисао, мада постојала је ту нека хијерархијска линија типа Артемије и његови монаси или Римокатоличка црква и њено свештенство... ИгорМ, Ђуро Станивук and Ivana032 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Netacno, pogresno si postavio stvari. gdje grešim brate Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 A koja je to univerzalna istina? Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. Ђуро Станивук, ИгорМ and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука