Милан Ракић Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Све најбоље, Мидро, јави како је у Риму! Јел` има оборина? Шала мала! Жив и здрав био Александре на многаја лета! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Vitgenstajn pise da je osnov problema covencanstva nerazumevanje u tehnickom smislu. Pokusacu da plasticno objasnim "Akademski" nema veze sa ,zanatom (jezicko istorijska analiza tekstova ) . Akademski znaci sv Marko Efeski, sv Maksim ...itd Ukoliko zaviris u radove ovih ljudi videces da oni nisu savrsene "zanatlije"vec gromade i velicine. Njihov akademski rad je izuzetan ,ali nije plastican i nije do detalja ispracen neki tehnicki detalj ili pravilo. Nekada se pojavi fudbaler koji je jednostavno mnogo bolji od drugih ,on igra po pravilima ali ih nadilazi jednostavno kada ga gledamo fudbalska pravila postaju manje vazna . Apostol Pavle pogledaj samo sta radi sa gramatikom Grckog jezika ,kasapi je ,ali njegov izraz nadilazi sve tehnicke odredbe jezika . U tom smislu Pravoslavlje je superiornije.Iznosim jasnu i nedvosmislenu tvrdnju da onaj ko je proucavao Pravosljavlje u punoci Akademskoj (ne zanatskoj) tesko ili nikako moze preuzeti i preci na nesto drugo . I ovaj svoj stav sam u stanju da branim zivotom . U putpunosti postujem rad i izbor doktoranta Aleksandra ,samo zelim da razumem .Mozda ja gresim mozda previse licno i pristrasno doizivljavam Pravoslavlje ali zaqista me intersuje . Da li si tamo brate Aleksandre ,zato sto ti je bolje zato sto te je neko prihvatio ili zato sto si nasao istinu .I Ukoliko je to tako voleo bih da vidim gde ? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Nema mogucnosti da ako dva puta objavim isti post da to obrisem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 God help us. Тебе је неко тврдокорно крило учило теологију Па брате, не знам шта да кажем, збуњен сам. Не знам да ли знаш да су они први почели да изучавају св Оце. А када већ помињеш св Максима, онда и знаш његов однос са римском црквом и папом (јесте да смо тада још били "једно"). Али и шта ја знам, нисам учен за то, тако да остављам вама академцима да улазите у то. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Kako to mislis oni su prvi poceli da izucavaju oce Crkve ?Pa vecina Rimokatolickih teologa nije mogla da nauci Grcki jezik, to je istoriska cinjenica. Pravoslavlje je izrodilo oce . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Ili su oci rodili Pravoslavlje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 bangin orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Inace u Rakiji je istina al ko sta voli Баба and Пајко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 onda ćemo da smislimo nešto oko čašćavanja može,slobodan sam tad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Sretan sam što imamo jednog takvog brata u Hristu kao što je o.Aco. Sretan boravak u Vatikanu i da bude plodan pisac u budućnosti, koji će svojom reči spajati istu veru sa dva naziva. Katoličanstvo i Pravoslavlje. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 А, па не може то тако. Па мислио си да се извучеш. Знаш какав је овде обичај, морамо испраћај да ти направимо. Не мора као за војску под шатром, али нешто да организујемо морамо, уз које пиво или 10. То је већ наша брига, а после ти кад дођеш, то ће бити онда твоја брига око чашћавања. Да те испратимо како доликује, а не да после пукне брука, како ништа нисмо урадили, како се стискамо, како су Перу боље испратили... Знаш какав смо народ. Ma oskudacija je, lako ćemo za ispračaj da se ja samo sDr_ndan vratim Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 U tom smislu Pravoslavlje je superiornije.Iznosim jasnu i nedvosmislenu tvrdnju da onaj ko je proucavao Pravosljavlje u punoci Akademskoj (ne zanatskoj) tesko ili nikako moze preuzeti i preci na nesto drugo . I ovaj svoj stav sam u stanju da branim zivotom . ... U putpunosti postujem rad i izbor doktoranta Aleksandra ,samo zelim da razumem .Mozda ja gresim mozda previse licno i pristrasno doizivljavam Pravoslavlje ali zaqista me intersuje . Da li si tamo brate Aleksandre ,zato sto ti je bolje zato sto te je neko prihvatio ili zato sto si nasao istinu .I Ukoliko je to tako voleo bih da vidim gde ? Joj brate Nebojša...ti ko da je teologija boks ili atletika. Postoji jedna istina ili Istina, a na nju ima raznih pogleda. Neko o nekome može da kaže da je dobar kuvar, drugi da je dobar matematičar. Šta je superiornije? Ne govorim o sektama i protestantima. Govorim o dve sestre, nažalost posvađane. Čuj, našao istinu. Bog te pozove pa te Duh Sveti uvodi u svu Istinu (Jv 16,13) Uverio sam se da je Istina kod nas i sa nama (nas=mi+vi)...Dok se ostali toga prisete, opet će se klanjati narod po džamijama. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Kako to mislis oni su prvi poceli da izucavaju oce Crkve ?Pa vecina Rimokatolickih teologa nije mogla da nauci Grcki jezik, to je istoriska cinjenica. Pravoslavlje je izrodilo oce . Gde nađe tu "istorijsku" činjenicu? Drugo, koliko ja poznajem patrologiju, na Zapadu je počelo ponovno izučavanje Otaca, sa svim onim naučnim instrumentima koje danas i pravoslavci koriste - najznačajnije kolekcije Patrologija Graeca i Latina su nastale na Zapadu, a danas ih svi citiramo kad ozbiljno pišemo o tome. Ali i ovo ulazi u takmičarske okvire - ko je brži na cilju i superiorniji - uzaludan posao. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Tačno, ali i to je deo onoga što sam rekao. Nisu mogli da se dogovore o zajedničkom prihvatljivom terminu i načinu proslave i to je žalosno. Koliko bi Srbija profitirala od toga da je bilo zajedničke pameti i dobre volje. Srbija je veoma profitirala duhovno jer su svi poglavari Crkve bili skupljeni na jednom mestu, sto je ne samo impozantan dogadjaj vec i veliki blagoslov. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Srbija je veoma profitirala duhovno jer su svi poglavari Crkve bili skupljeni na jednom mestu, sto je ne samo impozantan dogadjaj vec i veliki blagoslov.Profitirala je i vaseljena upravo i samo zbog toga. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука