Jump to content

"SPC nas progoni zbog naših crkava" - Опет бесни Иродијада...распоп Мики и његова дружина

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Прочитах ово о МПЦ, па ми паде на памет исто што и оном самозваном владики... Зашто није била Румунска Црква?

Подели на овим сајтовима

Прочитах ово о МПЦ, па ми паде на памет исто што и оном самозваном владики... Зашто није била Румунска Црква?

Румуни нису ни позвани, услед већ предугог олушавања на братске молбе, позиве, протестне ноте, упозорења .. да не стварају паралелну јерархију у Браничевској и Тимочкој епархији СПЦ. А мислим да је кап, која је прелила чашу стрпљења .. било саслуживање са расколничком ''мпц'' пре пар месеци у Констанци ...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

@@Walter,

вероватно је и то у питању , плус то што су сами на нивоу своје цркве организовали своју прославу Миланског едикта.

To što su organizovali nije proslava njihovog Milanskog editka nego cirkus za zasmejavanje ljudi.

Подели на овим сајтовима

Жалосно је ово све.

Мислим да СПЦ благо делује када су овакве ствари у питању...

Од Румунских упада до ЦПЦ циркуса...

Треба чвршћи одговор..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Ово је проблем на нивоу неколико помесних цркава, једино решење за СПЦ да из диптиха избрише поглавара РумунскеПЦ и да прекине општење...

мада за мене то није неко решење , већ то решење треба да буде на нивоу целе Васељење, да заседа Сабор престојатеља свих цркава и да реше ову проблематику. То је најбоље решење.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Па нека прекину општење.

Мислим да ће Румуни тада укапирати...

А док Сабор одлучи...има да се направе и Ступови

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Nakon svih budalaština i nebuloza koji se dešavaju, posebno sada, u makedoniji, evo dokaz i potvrda da su tu, na pravom mestu ljudi koji imaju autoritet i hrabrost da razobliče celu frku koja se na silu stvara u medijima.
Recenzija famoznog i pompezno objavljenog napisa u provladinom dnevniku koji je potpisan od Branka Gjorđevskog, sa strane profesionalnog novinara Zorana Bojarovskog.
Brate Waltere zamolio bi te da prevedeš ako bude trebalo, iako sam ubeđen da je sve jasno ko beli dan

Тажно е да се гледа и чита колега новинар кој има сериозно (по години) професионално искуство како се препелка во сопствената мрежа на манипулации и лаги за да создаде нова „вистина“ во која никој не верува.
Тажно е да гледаш колега кој го продава својот личен професионален интегритет и да напише небулози дека на еден историски настан, првиот меѓу еднаквите патријарси, цариградскиот Вартоломеј, дозволил мангупите епископи на Српската православна црква да му подметнат говор... Мислам, што да ви кажам. Како да е патријархот Вартоломеј попот Киро, а историскиот настан 1700 години од Миланскиот едикт како да е осветување на првата таркторска бразда во Џумајлија

Бисер на се’ е оваа новинарска драмска иновација: „...- Тие што ја зборуваат вистината ги распнуваат. Во овој свет владее неслобода – рече тој (Патријархот Вартоломеј м.з.).

Другите владици молчеа...“

Каква драматичност, а? Признајте. Баш ми е жал што му биле изневерени очекувањата на новинарот. Срам да им е на десттината врвни патријарси. Требаше тука на бината да му срипаат на првиот меѓу еднаквите и да затепааат. Како он тука, кога се прославува указот за запирање на сите прогони по верска основа од пред 1700 години, да потсетува дека во 21 век има уште верска нелобода. „Другите владици молчеа...„ каква новинарска луцидност и филигрански ракопис.

Па уште и ова искривување на вистината: „... руската црква постојано има добра соработка со МПЦ-ОА, ги прима нејзините претставници, праќа свои владици во посета на нашата црква, кои се среќаваат со македонски митрополити.“ 

Се среќаваат само затоа што сакаат да ја искористат и последната можност расколот во Македонија да заврши во полза на верниот народ зашто, тој, народот, е заложник на една попска клика која црквата ја претвори во трговско друштво.  

И уште што да се каже за рамката со наслов „ЈОАКИМ ОД ПОА РАЗНЕСУВАШЕ ПОДАРОЦИ“. Мислам, стварно, колку треба да паднеш за да напишеш вакво нешто.

Инаку, кога веќе се распишав. Не можам да ги премолчам изјавите на Стефан и Петар од МПЦ-ОА зашто тие не биле поканети во Ниш. Еве што вели дијагнозата за луѓе на кои сите други постојано им се виновни, а тие се секогаш во право: „... ако е во поблага форма, ние (психолозите, м.з.) велиме дека тие ја проектираат својата одговорност на другите. Тоа се, обично, незрели личности кои остануваат во фазата на пубертет или во фазата на деца кога некој друг е одговорен за нив. Во потешка варијанта станува збор за паранодна структура на личност, која во последната фаза може да премине во параноја„

· 

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

ја радије не бих то желео али бојим се да ће бити, поготово после мајког заседања јер је СПЦ на Сабору донела одлуку да ако не буде помака - црква ће морати да предузме ову меру - Прекид са РПЦ...то пише у саопштењу, има овде аи на СПЦ.

То је било са Јерусалмском па су решили тај проблеам али то ће код њих кратко потрајати па ће се опет неко пожалити на РумПЦ.

Најбоље је решење да заседају све помесне цркве, то није тешко - како су се брзо састали за јерусалимског патријарха Иринеје па су га скинули са трона патријараха јерусалимске цркве - то може тако и са Румунском.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...