Jump to content

Бојкот хрватских производа ДА или НЕ!?

Оцени ову тему

pokajnik83

Купујете ли хрватске производе?  

55 члановâ је гласало

1. 1. Купујете ли хрватске производе?

• Не
      20
    • Да
      16
    • Све једно ми је, битан је квалитет и цена
      20

Препоручена порука

Сва она браћа и сестре које не купују хрватску робу и у хрватским маркетима, треба да се запитају чија кола возе? Чију белу технику користе? Да то није произвела индустрија неке земље чија је администрација била прилично непријатељска према Србији? Ако су толико искрене патриоте, зашто само ограничавају свој бојкот на хрватско-словеначке производе.

Да се не лажемо, овакав вид бојкота је само други назив за мржњу. Можда је и боље што своју мржњу ограничавају некуповањем хрватске робе. Боље и то него витлањем пушкама.

Они који не купују ради реваншизма (јер наводно неко из Хрватске не купује српску робу) могу слободно да се упишу у Мојсијеву школу "Око за око, зуб за зуб", и да кажу "Не знам ни за каквог Исуса. Само Мојсија и Илију знам".

Опростите на овим можда грубим речима, али једноставно не могу другачије да размишљам. Разум ми не дозвољава и име хришћанско.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Moji korjeni su iz Majke Srbije(odje mislim na Veliku Srbiju) pa tako ja volim da kupujem sve shto je proizvedeno tamo,mada ne zivim u Srbiji.

Tacno je da smo dozivjeli svashta od administracija mnogih Zapadnih drzava,ali da li nas bash  ti narodi

mrze,zato shto smo Srbi?

Ne mislim,a ako bi me neko diskriminisao shto sam Srpkinja,shto bi jedva dochekala,pa tuzila,josh mi se nije desila.

Broj pobijenih Srba u Drugom Svetskom ratu pokazuje da je dobar dio Hrvata uchestvovao,to je svima poznato.

I sada da ja brinem da li che neki Joza imati posao u Zagrebu ako ja nekupim njihov kiseli krastavac,e to nije moja briga.

I ako nam je Srbija Majka a i jeste da li je kupovanje robe iz Srbije ,neka mrzanja?

kolce kolo2 Srbija_smesko

Da postoji jako veliko oglashavanje,pokret Srbi u Dijaspora kupujte robu iz Srbija,Crna Gora,Republika Srpska

kakva bi bila ekonomija u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

Они који не купују ради реваншизма (јер наводно неко из Хрватске не купује српску робу) могу слободно да се упишу у Мојсијеву школу "Око за око, зуб за зуб", и да кажу "Не знам ни за каквог Исуса. Само Мојсија и Илију знам".

Ако ти мени силујеш бабу 1914. и ја ти опростим, па ми ти силујеш мајку 1941. па ти то опростим, па ми ти силујеш сестру 1991. опростићу ти и то, али ти нећу финасирати твоју НДХ да би твоји потомци до бескраја силовали, убијали, унијатили и протеривали моје потомке.

Ово ти говорим као хрватској држави и народу, а не као Стјепану - уопште не разликујем поједине људе по националности. Ја не могу да схватим да неко воли себе и своју породицу неупоредиво највише, па онда одједном Бога и све људе подједнако!? А где је ту његова улица, град, народ, култура, раса, људи, сисари, ванземаљци!? Зар то није помало нереално?

Да се не лажемо, овакав вид бојкота је само други назив за мржњу.

Постоје само Љубав и Страх!

Мржња је тек један вид страха, дакле зашто не признати - БОЈИМО СЕ!

Бојимо се хрвата, шиптара, хазара и америчке администрације. Бојимо се њиховог помањкања љубави према нама.

Ако су толико искрене патриоте, зашто само ограничавају свој бојкот на хрватско-словеначке производе.

Не, Ибрахиме ниси разумео - реч је о дискриминацији, јаничарењу и отвореној издаји од стране наше власти.

А што се тиче вас шиптара, против вас немамо ништа! Ви се множите и заузимате наша празна села, јер смо ми нашу децу побили још у заметку. Ми смо насели на лажи западне цивилизације и сада стрепимо од ваше патријархалне конзервативне здраве културе.

Али сећамо се да сте нас увек кроз историју гледали кроз нишан, а у миру смо вам помагали, чак сте у време друштвене и државне својине ви једини отварали приватне пекаре и посластичарнице у настрожем центру сваке српске варошице. Оне су и даље тамо и лепо раде.

Подели на овим сајтовима

Хрвати су оптужили Црвенку, да је на њихово тржиште избацила Мачмелоу са салмонелом.

Производ је повучен из продаје.

Да би се на крају утврдило да Мачмелоу не садржи јаја и да је немогуће да има салмонелу.

"Паметан" потез браће Хрвата.

Важно је да је Тодорић купио Фриком и Дијамант и да се цеди Цедевита. :smiley:

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Zato su nam nasi Srbi na ulicama, gladni, ponizeni.. fabrike ne rade. Ma zasto bi i radile kad, evo, vidim da je ispod 20% onih koji su za bojkot proizvoda iz "lipe njihove."

KUPUJTE "STRANSKO", NASI SELJACI SU NAJBOGATIJI FARMERI SVETA, A O RADNICIMA DA I NE PRICAM-O.

Ne, uopste se ne osecam nelagodno ako mnogima na ovom topicu kazem STID VAS BILO. Medju nama Srbima je svakodnevno sve vise lazova-patriota.. cak i ne pricam o siromasnima, nego najvise o  obrazovanima i  koliko-toliko imucnima.

SRBINE - SELJACE I RADNICE MOJ JADNI.. KAD VEC TI SAM SEBE NE VOLIS (tvoj bliznji te proda za ETIKETU na tetrapaku), NAZALOST NE MOGU TI POMOCI OSIM DA PATIM ZAJEDNO SA TOBOM.

Подели на овим сајтовима

Vladane,

(nisi sam) nesto stobom nije u redu, prijatelju, pa, evo i ja se izvinjavam ako sam grub, a Boga mi ti bese grub do bola.

Ko te pita za auto i belu tehniku, pa stim, sve ono sto nasa industrija ne proizvodi, sta ima u tome gresnog ako kupujemo pomenuto iz uvoza?

Znaci li to da srpsko mleko ne valja, srpska kisela voda, srpski krompir ili salama? Mnogi ste se najeli - vi pokondirene tikve. E moj Vladane, jadan ti tvoj "nacickani" rucak, ako  tvom komsiji propadaju usevi, usevi puni srpske muke i slada.

Сва она браћа и сестре које не купују хрватску робу и у хрватским маркетима, треба да се запитају чија кола возе? Чију белу технику користе? Да то није произвела индустрија неке земље чија је администрација била прилично непријатељска према Србији? Ако су толико искрене патриоте, зашто само ограничавају свој бојкот на хрватско-словеначке производе.

Да се не лажемо, овакав вид бојкота је само други назив за мржњу. Можда је и боље што своју мржњу ограничавају некуповањем хрватске робе. Боље и то него витлањем пушкама.

Опростите на овим можда грубим речима, али једноставно не могу другачије да размишљам. Разум ми не дозвољава и име хришћанско.

Подели на овим сајтовима

Срби су народ који се најлакше продаје, али нису сви такви.  crvenilo

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/milanovo1gq0.gif      0705_read      0102_laugh

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Економија не познаје ни пол ,ни расу, ни нацију.Што се Хрвата тиче нико нам није крив што смо стварали југославију.Свети Владика Николај брани краља Александра а вероватно има разлога за то,али за мене је Александар највећи кривац за овакву трагедију Србског народа.Он није послушао ни Пашића ни Живојина Мишића који су му мудро говорили да је БОЉЕ ИМАТИ ДОБРОГ КОМШИЈУ НЕГО ЛОШЕГ БРАТА.Владика Николај је говорио да је југославија Србско гробље.Оглушио се о све то и ипак створио југославију,на жалост.Шта сад има више о томе да расправљамо и да водимо глупе разговоре на те теме.Хрвати су били паметнији ,знали су шта хоће.Ми смо живели у илузији и нико нам није крив због тога.Ми морамо да јачамо националну свест и патриотизам али у правом смислу те речи.На тај начин ћемо и економију јаку створити и све остало па нам неће бити битно одакле је који производ.Да нам је било стало до наше земље и народа не би смо доживели ово данас.Погледајте београдчиће шта раде и како се понашају.Па у Београду сада тренутно живе највећи издајници свог народа.Па то је нечувено.Да такви људи живе у некој другој земљи осудили би их на затвор због издаје.Знате већ на кога мислим.Да једна кучка издајничка опали шамар човеку који је са сликама својих ближњих тражио да сазна где су они нестали на Косову и да то посматра Србска јавност као да ништа није било ,показује ко влада нашим народом,ко су му јавни тужиоци,судије,....

Подели на овим сајтовима

Не заборавите ћопавог Загорца (ако је уопште то био-мислим Загорац), нисмо само ми стварали Југославију. Добро нам је закувао...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Jugoslaviju je stvorio Kralj Aleksandar a Srbi su aminovali i spajanje dve banovine u banovinu Hrvatsku koja je bila skoro ekvivalentna sadasnjim granicama ove republike ! Tito je samo u Jajcu na zasedanju Avnoja ove granice banovina stavio za republicke

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Подсетићу присутне старине да Југославија не постоји већ безмало 20 година! Уопште нису битни Александар и Тито, битне су садашњост и будућност Србије.

Ево како изгледа садашњост.

amin-nas.rs/kupujmo_domace/1.jpg' alt='Постављена слика' class='bbc_img' />

Дакле, Хрвати нас позивају да купујемо наше производе у њиховим трговинама, а притом "домаће" је за њих оно што су они купили "поштеном" приватизацијом некад чувене српске прехрамбене индустрије. Необавешетени патриота може лако да се залети у Идеу противно сопственим идеалима.

Шта рећи, а не заплакати!?

Други пример је само на први поглед светлији.

Постављена слика

Неко од свесне српске омладине (шта то беше?) је направио запажену контраакцију. Ево како су то видели Хрвати.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska--tako-lepa-tako-blizu-tako-genocidna/436450.aspx

VEĆ KULTNA "ofenziva na Srbiju" koju je uoči turističke sezone odlučio provesti Damir Bajs nije urodila plodom. Iako je srpska metropola praktički prekrivena plakatima koje pozivaju turiste na hrvatsko more "tako lepa, a tako blizu" za većinu se Srba pokazala "tako preskupom".

Nisu pomogli milijuni eura koje je Bajs utukao u promidžbu, kod istočnih nam susjeda, oni će se ovog ljeta radije hladiti u Grčkoj, Turskoj ili Cipru koje im nude gotovo duplo jeftinije cijene nego Hrvatska (ili Slovenija koja je srpske turista pokušala privući sloganom "Najbliže europsko more"). Tako barem pokazuju podaci turističkih agencija u Srbiji.

Ne samo da 230 plakata (koliko je Bajsovo ministarstvo poslalo u Beograd, Suboticu i Novi Sad) nije polučilo očekivani učinak i uvjerilo Srbe kako je ovo ljeto idealno za masovnu migraciju prema Jadranu, već je kod nekih izazvalo sasvim suprotnu reakciju. Da su ratne rane još svježe (dobrano zahvaljujući političarima s obje strane Drine) pokazuje fotografija plakata koju nam je poslao naš čitatelj. "Hrvatska - Tako lepa, tako blizu". A anonimni je autor dodao i "tako genocidna". O tome je li u pravu ili nije, neka raspravljaju Jeremić, Mesić, Sanader, Tadić i ostali "najzaslužniji" za razvoj hrvatsko-srpskih odnosa.

Дакле, главна мотивација није квалитет него цена! А у основи економије и ЕПП-а је превара, тако да већина Срба и не региструје и не разуме ову инвазију хрватске НАЦИОНАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ (јел' јасан појам?).

Срби данас сведени на безобличну масу, погодну за медијско обликовање не познају појмове попут појма НАЦИОНАЛНА ЕКОНОМИЈА.

За њих је све на продају јер немају духовности ни у траговима - све је то смишљено збрисано у овом Миленијуму.

Када је материја без духа, онда је то нежива материја и то значи да је србски народ изумро!

Родољубље (национализам) је духовни појам, а термин "НАЦИОНАЛНА ЕКОНОМИЈА" је таман леп баланс материје и духовности једног живућег и здравог народа.

Толико о томе.

Подели на овим сајтовима

Тако да,током куповине,нисам нешто пробирљив. Ваљда је и штедња једна од политика коју препоручује Влада?...

Та иста влада је тиме што је прихватила да словеначка и хрватска роба немају царину аутоматски за износ царине подигла цену роба из земаља остатка света.А дежела и Хрватска су "технолошке велесиле" које немају шта западу да продају па им бизнис цвета у земљама бивше југе!Тако да имамо парадокс, дошло је до рата зато што заједно нисмо могли,а сад је потребна "тесна привредна сарадња због комплементарности привреда".Овакву реторичку бравуру ни Гебелс не би могао да измисли!

Нека буде иста царина на робу из света и робу из дежеле рецимо,па да видимо где је та "квалитетна" роба,и какве су цене! Грађани Србије су оштећени јер се оваквим ставом владе ,роба из Хрватске и Словеније фаворизује политичким мерама, а не поштеном тржишном утакмицом коју би обе глатко изгубиле!

Apsolutno tacno...

@Protomajstor

Odlicno receno, da ne citiram sve pojedinacno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

To sto mi neznamo da vodimo ekonomsku,spoljnu i nacionalnu politiku to nam niko nije kriv ! Prvo imamo nekonkurentne proizvode a drugo i ono sto imamo jednostavno ne umemo da prodamo ,nemamo dobar marketnig ne vrsimo brendiranje proizvoda pa samim tim gubimo utakmicu sa okruzenjem ! Zalosno je sto su jedino hrvatski investitori videli sansu da ulazu vise u srpsku privredu a to govori sa kojom ozbiljnoscu ljudi ulaze u posao i rade na duge staze ! Uspeli su za kratko vreme da one firme koje su nesto mogle da proizvode u Srbiji izbace na trziste kao svoju robnu marku !

Pricanje bajki o tome kako mi imamo neke proizvode samo ce jos vise da nas oslabi a nikako da nas ojaca ! Hravatska drzava je stala iza svojih privrednika a nasa se oduvek trudi samo da ih ocerupa jos vise pa stoga i imamo ovakvu porazavajucu sliku !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...